The Dark Knight Rises

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#301 Re: The Dark Knight Rises

Post by Velkoski »

Film je komotno mogao trajati još 2-3 sata i ja se ne bi' bunio..
Bodkin

#302 Re: The Dark Knight Rises

Post by Bodkin »

Madrid wrote:
Riddle wrote:Slicne reakcije su bile i za Inception. Ako bi ljudima kojima se nije svidio film slucajno rekao da je film dobar, rekli bi ti da nemas pojma ili da se pravis pametan. Ono eki njega, on kobajagi skont'o film. :lol:

Ovo treba da se slegne malo, da oluja prođe i da raja pogleda film nekoliko puta. Drugacije ce se na sve gledati.

Ne znam zasto sve ove postove stavljate u spoilere. Svako ko nije vidio film zna o cemu se prica i normalno da nece otvarati topik. A i da ga sad otvori, sta ima procitati osim praznih stranica? :-)
Iskreno ne shvatam ljude koji gledaju neki film vise puta, samo da bi se uvjerili dal je dobar ili nije :|
kome se nije svidio film neka ga ne gleda i to je to, ali ne, vecina koji su ga popljuvali jedva cekaju 720p kvalitetu da ga skinu i gledaju jos 2-3 puta bar...
Recimo meni se nije svidio Memento, samo sam jednom gledao i vjerovatno necu vise, ostala djela Nolana mi se sviđaju,The Prestige mi je recimo jedan od boljih filmova...

I glupo se je zalit na duzinu filma, jednostavno ima toliko stvari koje je trebalo ubaciti, a da ga je djelio na 2 dijela kao sto to cine sa Sumrakom i Poterom, onda bi bilo price da hoce sam zgrnut pare...
\

pa generalno danas novi filmovi traju min 2 sata. kad film traje 2.5 sata niko se ne iznenadi i to je meni bezveze. na silu se forsira neka duzina
Jack Be Nimble

#303 Re: The Dark Knight Rises

Post by Jack Be Nimble »

Moje generalno pravilo je ako je film ispod 75min ja ga ne gledam :) Mislim da su raja cekala ovaj film toliko dugo, napravili scenariju u svojoj glavi sto puta i ako im se nije poklopio Nolin scenario odma nevalja.
zambaklija

#304 Re: The Dark Knight Rises

Post by zambaklija »

neznam da li je do mene :-) ,iako sam ljubitelj Sci-Fi žanra :D ,ovaj film nisam mogao dogledati :-? nekako mi je skroz bez veze i dosadan bio da sam prekinuo gledanje :cry: i počeo da gledam film koji sam već par puta gledao,Tvrđavu :D :D
Riddle

#305 Re: The Dark Knight Rises

Post by Riddle »

Madrid wrote:Iskreno ne shvatam ljude koji gledaju neki film vise puta, samo da bi se uvjerili dal je dobar ili nije :|
kome se nije svidio film neka ga ne gleda i to je to, ali ne, vecina koji su ga popljuvali jedva cekaju 720p kvalitetu da ga skinu i gledaju jos 2-3 puta bar...
Recimo meni se nije svidio Memento, samo sam jednom gledao i vjerovatno necu vise, ostala djela Nolana mi se sviđaju,The Prestige mi je recimo jedan od boljih filmova...

I glupo se je zalit na duzinu filma, jednostavno ima toliko stvari koje je trebalo ubaciti, a da ga je djelio na 2 dijela kao sto to cine sa Sumrakom i Poterom, onda bi bilo price da hoce sam zgrnut pare...
Pogresno si me shvatio ili sam se ja pogresno izrazio. Nisam mislio na to da ce neko ponovo gledati film (mozda i nekoliko puta u kratkom vremenskom periodu) samo zbog toga sto zeli sebe uvjeriti da je to dobar film. Ono sto sam zelio reci je to da treba proci neko vrijeme i da prica o tom filmu zamre. Taj period mogu biti i godine. Onda postoji mogucnost da ce ta osoba pogledavsi film 2 godine kasnije potpuno promijeniti misljenje ili ce bar malo naklonjenije gledati na taj film. To je sasvim normalno. Zavrsni dio Kuma je izazvao vrlo slicne reakcije i bio je ismijavan. Naravno da nije dobar kao prethodna 2 filma, ali je dovoljno dobar da zavrsi pricu na zadovoljavajuci nacin. Godinama kasnije, pogledi na taj film su postali znatno drugaciji i trenutno ga se jako cijeni. Ako ne zbog njegovog kvaliteta, onda kao dijela jedne sjajne cjeline.

Slicno je sa knjigama. Nakon sto nesto procitas drugi put nekoliko godina kasnije, stices drugaciji (vjerovatno i bolji) dojam. Neke knjige (kao i filmovi) se cak trebaju citati, odnosno gledati, svakih nekoliko godina. Kako sazrijevas i kako se tvoji pogledi i razmisljanja mijenjaju, tako ces i drugacije shvatati određena djela.

P.S. Prije nego mi neko skoci za vrat, nisam poredio Kuma i Batmana, nego sam samo Kuma (i knjige) iskoristio da podrzim ovo sto govorim. Batman nije nigdje blizu ovih djela na nekoj skali, ali ova prica vazi i za njega.
MADMalice

#306 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Ja sam ga odgledala vec 2 puta :D
I mislim da je to moja stvar. Kao i to koliko cu ga jos puta gledati.
Oni kojima se ne svidja neka ga zaobilaze u sirokom krugu, ali nek se mane blacenja ljudi kojima se film zapravo svidja!
I trajanje filma me uopce nije smetalo. Zapravo kada je dosao kraj pozeljela sam da traje jos.
zecko_kupuz

#307 Re: The Dark Knight Rises

Post by zecko_kupuz »

MADMalice wrote:Zapravo kada je dosao kraj pozeljela sam da traje jos.
Zato se Povratak kralja zavšava pet puta. :-D Ljudi su skontali da filmovi (pogotovo u sklopu trilogija i sl.) s jednim krajem fanove odmah "ošamare" osjećajem nostalgije po završetku. :D
jasko_ba

#308 Re: The Dark Knight Rises

Post by jasko_ba »

9/10 od mene. Odličan film.
MADMalice

#309 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

zecko_kupuz wrote:
MADMalice wrote:Zapravo kada je dosao kraj pozeljela sam da traje jos.
Zato se Povratak kralja zavšava pet puta. :-D Ljudi su skontali da filmovi (pogotovo u sklopu trilogija i sl.) s jednim krajem fanove odmah "ošamare" osjećajem nostalgije po završetku. :D
Meni ni duzina Povratka kralja nije bila nista jer je film odlican. Taj sam film isla 4 puta u kino gledati. Za mene je LOTR trilogija epskih razmjera koja je uspjesna zato sto je J.R.R. Tolkien napisao odlicno djelo, a znamo da je Peter Jackson slijepo slijedio pricu (a sto je drugo mogao) i zahvaljujuci masti znao kako rijec pretvoriti u djelo.
Ali LOTR i prica o Batmanu zaista nemaju nikakvih dodirnih tocaka (sem sto su trilogija) da bi se uopce usporedjivali. Isto ko sto Kum nema nikakvih dodirnih tocaka s oba spomenuta filma. Ljudi koji se bace na neke usporedbe tih filmova samo gube vrijeme. Usporedjivati se mogu samo razlicite verzije iste price.

Ja nakon dva gledanja i ocjene 9 koju sam ranije dala, sada mogu dati ipak 8. Cvrstu 8. Nadala sam se da ce me drugo gledanje odvratiti od vec utvrdjenog stava o nekim sekvencama i scenama, ali na zalost nije.
Mene sada najvise smeta to sto je Nolan dozvolio da film koji ima spektakularne i breath taking sekvence s druge strane ima scene koje to sve ponistvaju, toliko lose da je malo reci da su izverzirane. One bodu u zjenicu oka.
Scene smrti Banea i Thalie su toliko banalne i lose odradjene da se moras ustinuti da se uvjeris da ne sanjas.
Ima ih jos, ali ovo primjera radi.

Nakon drugog gledanja (s mnogo vecim obracanjem na detalje) ti su me momenti toliko iznervirali da bih Nolana, da mi je bio, nakon gledanja, negdje u blizini, dobro isamarala. Voljela bih cuti njegovo objasnjenje tih blesavih scena.
Madrid

#310 Re: The Dark Knight Rises

Post by Madrid »

Batman, LOTR i Kum su mi ustvari i najdrazi filmovi, kad ih vec spominjete :D

Treba ipak napomenuti da je LOTR rađen prema knjizi, a Batman ipak ima samo likove iz stripa, ostalo je sve rad Nolana i njegovog tima...

btw, zasto ovaj film nije rađen u 3D ?
Dactyl

#311 Re: The Dark Knight Rises

Post by Dactyl »

Riddle wrote:
duspi wrote:SPOILER:

...

što se samog kraja tiče, ja nekako želim da vjerujem da batman stvarno nije preživio, već da je ona scena alfredov neki trip u glavi, zbog prethodne priče kako svaki put mašta da će sresti...

nešto kao metafora 'sad je konačno našao mir i sretan je'...a naravno, moguće da je u pitanju tipični holivudski limunada hepiend, ali mislim da i to bilo stvarno previše. film iovako ima dovoljno nategnutih tačaka, da bi ga tim usrali :)

imam još opaski, hvalospjeva i zamjerki, ali prvo kafa :D
Nije uopste trip. Jasno je sta se desilo i ova njegova fantazija je drugacija o prethodnih. Ovdje mu Bruce odgovara. Da se tek ne spominje prica o auto-pilotu. Ako vec ovo prvo nije dovoljno jasno, onda ovo drugo ne ostavlja mjesta sumnji.

Cim sam u nekom traileru cuo ono Not everything. Not yet., mislio sam da ce Bruce tragicno zavrsiti. Događaji u filmu su samo ucvrstili to vjerovanje koje se zadrzalo do one scene sa Luciusom i price o softveru. I prihvatio bih takav kraj. Posljednja i najveca zrtva za sve ono sto voli. Nije lose. Ali takođe mi se sviđa i sretan zavrsetak. Jos i vise. Iako je rođen kao princ Gothama, od gotovo samog pocetka Bruce nije osjecao nista nego bol i ocaj. Nikad nije imao mira, izgubio je gotovo sve ono do cega mu je bilo stalo, svoje voljene, svoje zdravlje, sve. A buduci da je filantrop kao i njegov otac, dao je najvise sto je mogao. Majku mu, zasluzio je covjek malo mira i srece pod stare dane. :D

Sad se sjetih jos jedne scene koja mi se nije svidjela i kojoj sam se naglas smijao. Onaj poljubac na kraju filma, iako ostaje manje od 2 minute do eksplozije. Jos njih dvoje u onim kostimima... Ono je bas klise i izaziva get to fuck reakciju. :lol: To je sigurno nesto sto nisam ocekivao u ovom filmu.
Hahaha što se tiče ovog poljupca, ja sam u sav glas u kinu negodovao, a xebem mu mater, 10 metara od njih nuklearka koja će eksplodirati za nekoliko minuta, a oni se vataju. Imao je Nolan podosta grešaka u ovom filmu koje su korisnici već nabrojali, ali opraštam sve samo radi BANE-ta. Draži mi je i od Jokera, sorry :D
DžipaloRipalo

#312 Re: The Dark Knight Rises

Post by DžipaloRipalo »

Madrid wrote:Batman, LOTR i Kum su mi ustvari i najdrazi filmovi, kad ih vec spominjete :D

Treba ipak napomenuti da je LOTR rađen prema knjizi, a Batman ipak ima samo likove iz stripa, ostalo je sve rad Nolana i njegovog tima...

Nolan nije htio da ga radi u 3D iz nekolko razloga.

Htio je da zavrsi trilogiju kako su i prethodni bili, bez 3D sa IMAX tehnelogijom. S tim da je u ovom dijelu puno vise radjeno sa IMAX nego u prethodnim.

Neke scene ne bi ispale onako kako je on htio da je snimao u 3D. Takodjer je testiraoi prebacivanje u 3D poslije snimanja u nekolko scena. I ako je on bio zadovoljan sa tom nekolicinom scena u 3D, ipak se on odlucio da ne rizikuje zbog tih par scena a i nije imao dovoljno vremena da radi post-konverciju u 3D.
alijagoro

#313 Re: The Dark Knight Rises

Post by alijagoro »

Meni dobar film,u poredzenju sa prva dva,nisam uvidio neku razliku u filmu.Licno mi se ovaj najvise svidio od svih dijelova,doduse ovaj sam jedini gledao u kinu,mozda je do toga.Jedino sto nevalja je ton,nisam mogao pola vremena razumjeti Banea,a cini mi se da je ton inace nekako los,moras se bas dobro naculiti da cujes sta govore.Muzika odnosno soundtrack su stvarno mocni,nesto kao kod Inception,daje dojam boljeg filma,nego sto to mozda jest.Ne kontam sto svi toliko kritikuju sretan kraj,ako nije umro u prva dva,zasto bi umro u trecem(moja neka logika).
wickerman

#314 Re: The Dark Knight Rises

Post by wickerman »

Isao u termin u 16.45h,evo sad dosao kuci. Ja ljepote i gledanja. Nema guzve,nije vruce. Zvuk u petom redu je bio fantastican. Prije sam procitao da se pojacavao zvuk Bane naknadno pa sam bas obratio paznju na taj detalj i mogu reci da sam ga cuo savrseno i jasno i glasno.
Od svih blockbustera ove godine je NO1. A kad bolje razmislim ni prosle godine nije bilo nesto kvalitetnije da je vrijedilo.
Definitivno vrijedi pogledat,a to zasluzuje prije svega kvalitetom.
shin

#315 Re: The Dark Knight Rises

Post by shin »

Gledao u kinu, film na limitu, velika stvar je sto nije u 3d, tako da se moze uzivati u filmu, a ne u gimmickima.

Samo bih volio da je scena kada se Bane i Metnem mlate malo duze trajala.
Cyrax

#316 Re: The Dark Knight Rises

Post by Cyrax »

Gledao danas, 9/10 od mene :thumbup:
MADMalice

#317 Re: The Dark Knight Rises

Post by MADMalice »

Tema "Zasto je Mirana spavala s Bruceom?" na IMDb me je nasmijala do suza!
Better Man

#318 Re: The Dark Knight Rises

Post by Better Man »

Madrid wrote:Batman, LOTR i Kum su mi ustvari i najdrazi filmovi, kad ih vec spominjete :D

LOTR je genijalan i ima na blu ray-u produženu verziju. Samo bih htio napomenuti da nije baš slijepo rađen po knjizi kao što neko reče, a vezano je za Sarumana kojeg su povratku u Shire našli zatvorenog u Bilbovoj kući, dok je u filmu to drugačije ispričano! Ali svejedno odlično je urađeno! Batmana nisam gledao i planiram ovih dana da ga odem pogledati! I još jednom ću ponoviti da ostajem pri tvrdnji da je jedini istinski Joker bio Jack Nicholson! Svaka čast Heatu Ledgeru, ali nije mu ni do koljena i ne bi se ni upola spominjala njegova uloga Jokera da se nije ubio!
Madrid

#319 Re: The Dark Knight Rises

Post by Madrid »

http://www.youtube.com/watch?v=1T__uN5xmC0

Odlican trailer koji obuhvata sva tri dijela :thumbup:

Sto se tice Jokera, Nicholson je odlicno svoje odglumio, ali i pored toga ne moze bolje biti od Ledgera, jer je jednostavno Nolanova vizija cijelog filma, pa tako i Jokera dosta stvarnija, slozenija i po mom misljenju bolja...

Soundtrack cijele trilogije je izvrstan i definitivno podize film na jedan drugi nivo :dance:
p206

#320 Re: The Dark Knight Rises

Post by p206 »

Gledao sam TDK i jedini upečatljiv lik mi je bio Joker, iako sve do nedavno nisam znao da je Ledger preminuo na onaj način...vidim sad da je najupečetljiviji Bane.
Gledajući nazive filmova i likove koji su se istakli, Nolan bi što se toga tiče, dobio čistog keca iz bosanskog kod moje profesorice u srednjoj jer je promašio temu. :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#321 Re: The Dark Knight Rises

Post by Velkoski »

statixx

#322 Re: The Dark Knight Rises

Post by statixx »

Prvi sat i pol dobar, nakon toga razocaravajuce. U poredjenju sa prvim i drugim dijelom los.

Ne mogu vjerovati da sam tri sata gledao Batmana, a da nije skocio sa zgrade i rasirio bat wings. :D Nedostajalo mi je vise ovakvih scena:

Image
shin

#323 Re: The Dark Knight Rises

Post by shin »

Better Man wrote:
LOTR je genijalan i ima na blu ray-u produženu verziju. Samo bih htio napomenuti da nije baš slijepo rađen po knjizi kao što neko reče, a vezano je za Sarumana kojeg su povratku u Shire našli zatvorenog u Bilbovoj kući, dok je u filmu to drugačije ispričano!

Da su pratili knjigu do kraja trebao bi svaki dio trajati 8h.
duspi

#324 Re: The Dark Knight Rises

Post by duspi »

shin wrote:
Better Man wrote:
LOTR je genijalan i ima na blu ray-u produženu verziju. Samo bih htio napomenuti da nije baš slijepo rađen po knjizi kao što neko reče, a vezano je za Sarumana kojeg su povratku u Shire našli zatvorenog u Bilbovoj kući, dok je u filmu to drugačije ispričano!

Da su pratili knjigu do kraja trebao bi svaki dio trajati 8h.
srećom, nema ni toma bombadila :D
shin

#325 Re: The Dark Knight Rises

Post by shin »

Niti žene mu :D
Post Reply