Gras all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neo7

#301 Re: Gras all about

Post by neo7 »

hahah..ma mozes im se ismijati samo...danas na skenderiji vozac nece da otvori prednaj vrata dok stoji na stanici, i na malo jace lupanje momka pocinju jedan drugom psovati lol.... Naravno vozac nije otvorio vrata samo je nastavio do semafora i na zeleno prosao....

BTW kisa padala :(
frfi.

#302 Re: Gras all about

Post by frfi. »

zna li neko moze li se ista, ISTA konkretno uraditi u vezi sa redovima voznje, na mojoj liniji radi samo 1 bus koji vozi valjda kad on hoce, ceka se i preko sat vremnea-prije bilo svako 20 min itd itd itd... da ne ulazim u detalje sad samo se iznerviram :x
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#303 Re: Gras all about

Post by bordo gandalf »

frfi. wrote:zna li neko moze li se ista, ISTA konkretno uraditi u vezi sa redovima voznje, na mojoj liniji radi samo 1 bus koji vozi valjda kad on hoce, ceka se i preko sat vremnea-prije bilo svako 20 min itd itd itd... da ne ulazim u detalje sad samo se iznerviram :x
Isti slucaj...ne moze se nista uraditi...to je naređeno iz gras-a valjda, mjere stednje goriva :-)
frfi.

#304 Re: Gras all about

Post by frfi. »

koja politika :x
a sta je sa situacijom da su vozaci prije radili 2 smjene a sada ima samo jedna, znaci jedan vozac je uvijek slobodan-ne radi, oni isto primaju plate naravno? :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#305 Re: Gras all about

Post by Truba »

ja ne mogu vjerovati

ljeto... svi prozori zatvoreni svađat se moraš sa starijima da se otvori... kako koja baba uđe zatvara prozore oko sebe

zima u subotu otpuha me... 3 prozora otvorena na jednoj strani 2 na drugoj... puše li puše... još otvoreno ono gore na krovu šiber

vraćam se kući ista situacija... kad jedan momak vrisnu... isto što sam odmah pomislio...
samo da je kontru pucati starijim...ljeti zatvarate a zimi otvarate prozore
fakat fenomen :-) :-) :-) :-) :-)
inSighT
Vozim: na guranje

#306 Re: Gras all about

Post by inSighT »

Danas cekam trolu 40min za Dobrinju na Skenderiji, špica! Sljedeci redoslijed trolejbusa je bio:

TrgAustrije - Otoka (veliki trolejbus,ima mjesta da stojis)
Jezero - Otoka (veliki trolejbus,prazan)
TrgAustrije - Dobrinja (mali trolejbus, pun ko sibica, niko izasao nije, niko usao...)
TrgAustrije - Otoka (veliki trolejbus,prazan)
TrgAustrije - Dobrinja (mali trolejbus, pun ko sibica)

Moze li mi neko objasniti da li se to meni prividja ili je stvarno tako da za dobrinju koriste male trolejbuse, a za otoku ove velike? :-)
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#307 Re: Gras all about

Post by grunt »

inSighT wrote:Danas cekam trolu 40min za Dobrinju na Skenderiji, špica! Sljedeci redoslijed trolejbusa je bio:

TrgAustrije - Dobrinja (mali trolejbus, pun ko sibica, niko izasao nije, niko usao...)

Moze li mi neko objasniti da li se to meni prividja ili je stvarno tako da za dobrinju koriste male trolejbuse, a za otoku ove velike? :-)
cesto je tako,ali sta mi znamo sta je najbolje,ipak u grasu rade sve sami strucnjaci
danas npr. oko podne propustene tri voznje komercijale,da nije mozda i tu uvedena redukcija
r_faruk

#308 Re: Gras all about

Post by r_faruk »

osjetio sam ovu komercijalu i jutros i po podne. kad sam izasao iz komercijale, druga je bila odmah iza................ dvije komercijale na stanici....................

KRETENI HOCE LI VAM IKO STATI U KRAJ..............
mrtva kokoš

#309 Re: Gras all about

Post by mrtva kokoš »

majke mi imam kartu ali je od sutra vise ne pokazujem ni u tramvajima. evo 3,4 dana linija koja bi po pravilu trebala svako 20 minuta saobracati, ide svako sat. oderem se cekajuci na stanici, jos treba da fasujem bolescinu cekajuci.

do potpune smrti GRAS-a!! :x
neo7

#310 Re: Gras all about

Post by neo7 »

Nista cudno..u petak sa Otoke su otisla 4 jezera jedan iza drugog i 2 za trg asutrije! Dvije voznje za Dobrinju su preskocili, da bi trola krenula sa semafora a ljudi trce da udju u trolu. Jebem ti i ovaj narod, kazu ustani starijma i slicno...ma ku... cu vise ustati, ona stoka se gura da udje u trolu kao da se dijeli brasno...zuri da smjesti dupe, e vala kad se mozes gurat mozes i stajati! Isto tako juce se dvije babe kisobranima udaraju jer je ova stala ispred nje..ludnica!

Sto se tice one gamadi od revizora na Otoci i oni su odron...u petak stoji u troli i prijeti djevojci da ce joj samar opaliti, a vozac zatvara vrata da ne slusa ljude sto se zale jer OPET preskacu liniju za Dobrinju.
MAN-lion's coach

#311 Re: Gras all about

Post by MAN-lion's coach »

neo7 wrote:Nista cudno..u petak sa Otoke su otisla 4 jezera jedan iza drugog i 2 za trg asutrije! Dvije voznje za Dobrinju su preskocili, da bi trola krenula sa semafora a ljudi trce da udju u trolu. Jebem ti i ovaj narod, kazu ustani starijma i slicno...ma ku... cu vise ustati, ona stoka se gura da udje u trolu kao da se dijeli brasno...zuri da smjesti dupe, e vala kad se mozes gurat mozes i stajati! Isto tako juce se dvije babe kisobranima udaraju jer je ova stala ispred nje..ludnica!

Sto se tice one gamadi od revizora na Otoci i oni su odron...u petak stoji u troli i prijeti djevojci da ce joj samar opaliti, a vozac zatvara vrata da ne slusa ljude sto se zale jer OPET preskacu liniju za Dobrinju.
grunt wrote:
inSighT wrote:Danas cekam trolu 40min za Dobrinju na Skenderiji, špica! Sljedeci redoslijed trolejbusa je bio:

cesto je tako,ali sta mi znamo sta je najbolje,ipak u grasu rade sve sami strucnjaci
danas npr. oko podne propustene tri voznje komercijale,da nije mozda i tu uvedena redukcija

Toplo preporučujem novi red vožnje koji je aktuelan od 17.i 13 .10.2011.godine na trolejbuskim linijama.

http://www.gras.ba/bs/index.php?option= ... &Itemid=99

ema_

#312 Re: Gras all about

Post by ema_ »

Šta će mi red vožnje, i uopće me ni ne zanima, kad ja svaki put trolu na Hrasnom čekam minimalno 15 minuta :-) :-) .
MAN-lion's coach

#313 Re: Gras all about

I ja baš kažem.Image
ema_

#314 Re: Gras all about

Post by ema_ »

Ti ovdje predstavljaš interes GRASA, briga tebe za rajom :razz:
HomeArt

#315 Re: Gras all about

Post by HomeArt »

ema_ wrote:Šta će mi red vožnje, i uopće me ni ne zanima, kad ja svaki put trolu na Hrasnom čekam minimalno 15 minuta :-) :-) .
Blago tebi mora da cekas 103, ja cekam onaj otocki 101 kod robota koji po "najnovijem" rasporedu ide svakih 30 minuta (minimalno) :x
neo7

#316 Re: Gras all about

Post by neo7 »

@MAN-lion's coach
Taj red voznje je i istaknut na stanici i po njemu se i "ravnam"! Oni njega preskacu, a kada ih upitas nesto kao da im trazis para jbte :x

I onda se ljudi cude kada procitaju da je vozac,revizor i slicno napadnut...
ema_

#317 Re: Gras all about

Post by ema_ »

HomeArt wrote:
ema_ wrote:Šta će mi red vožnje, i uopće me ni ne zanima, kad ja svaki put trolu na Hrasnom čekam minimalno 15 minuta :-) :-) .
Blago tebi mora da cekas 103, ja cekam onaj otocki 101 kod robota koji po "najnovijem" rasporedu ide svakih 30 minuta (minimalno) :x

Zato uziđeš gore :D

Ma ja čekam bilo koji kad mi treba za Dobrinju, i onda 20 minuta da naiđe prvi koji je pun, a na stanici nas 30 :-) , pa onda tek idući čekam :roll:
MAN-lion's coach

#318 Re: Gras all about

ema_ wrote:Ti ovdje predstavljaš interes GRASA, briga tebe za rajom :razz:
Zamoliću da mi se tako ne obraćaš.
Red bi bio prvenstveno,jer me ne poznaješ,ako ti je zasmetao red novi što je postavljen u postu,radije zaobiđi.
Do tada želim ti ugodno čekanje. 8-) 8-)
inSighT
Vozim: na guranje

#319 Re: Gras all about

Post by inSighT »

MAN-lion's coach wrote:
Toplo preporučujem novi red vožnje koji je aktuelan od 17.i 13 .10.2011.godine na trolejbuskim linijama.

Nisi uocio jednu stvar u postu, a to je velicina trolejbusa. Nije problem sto sam cekao 40min, nego je problem sto sam u tih 40min stajanja na stanici uocio da za otoku koriste velike trolejbuse dok za dobrinju koriste vecinom male trolejbuse i to nema ama bas nikakve logike. Dobrinja-Jezero je najveca udaljenost koju predje jedan trolejbus i uopste ne koriste veliki trolejbus za tu liniju nego onaj mali pa bude pun ko sibica. Znaci nije problem do reda voznji nego do ljudi koji odredjuju trolejbuse za odredjene linije. :arrow:
HomeArt

#320 Re: Gras all about

Post by HomeArt »

MAN-lion's coach wrote:
Red bi bio prvenstveno,jer me ne poznaješ,ako ti je zasmetao red novi što je postavljen u postu,radije zaobiđi.
Nije valjda da neko ozbiljno shvata onaj red :lol: :lol: :lol:

Osim sto nije tacan i sto se ne postuje takodjer se preskacu voznje, pogotovo poslije onog "strajka" :x :x :x

Doci ce valjda dan i kad ce konkurencija biti normalna i u gradskom prijevozu.
Mr. Brightside

#321 Re: Gras all about

Post by Mr. Brightside »

MAN-lion's coach wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ima li MAN-ovih vozila u GRAS-u :mrgreen:
HomeArt

#322 Re: Gras all about

Post by HomeArt »

ema_ wrote:

Zato uziđeš gore :D

Ma ja čekam bilo koji kad mi treba za Dobrinju, i onda 20 minuta da naiđe prvi koji je pun, a na stanici nas 30 :-) , pa onda tek idući čekam :roll:
Nisam mislio na dobrinju, rijetko idem u tom pravcu ali godinama u isto vijeme cekam 101 za Trg.
ema_

#323 Re: Gras all about

Post by ema_ »

Ko čeka, taj nekad i dočeka trolu u kojoj se makar ko insan može voziti na ulaznim vratima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HomeArt

#324 Re: Gras all about

Post by HomeArt »

ema_ wrote:Ko čeka, taj nekad i dočeka trolu u kojoj se makar ko insan može voziti na ulaznim vratima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne moze vise ni to, ima onaj hepek pa se vrata ne mogu zatvoriti ako stojis na vratim, jao to mi je omiljena situacija kad se 5-10 minuta ceka jer neko stoji na vratima :-)
Walter76

#325 Re: Gras all about

Post by Walter76 »

MAN-lion's coach wrote:
hahahaha
Kakav red voznje ziv ti nama bio, zar postoji uopste i zar se uopste drze tog reda. Daj ba nemoj biti smijesan. :lol:

:sax:
Post Reply