Pastore je s 21.-om puno puno bolji nego sto je to Dzeko bio u tim godinama. Prije 3 godine niko u Evropi nije znao za Dzeku osim nas u BH, za Pastorea vec zna cijeli svijet. Nije ti poredjenje na mjestu.hz__semir wrote: Ne možeš porediti Pastorea i Džeku, jer je ovaj prvi 3 godine mlađi od njega. Nije ni Džeko s 21 letio bilo gdje, nego je ostao u Wolfsburgu do 24. godine i pobogu ljudi, pa i ćoravom je bilo jasno da je on ove zime morao promjeniti sredinu. Jednostavno on u onom Wolfsburgu više nije imao nikakvu perspektivu i svaki dan ostanka tamo samo bi mu stvorio kontra-efekat. Pitaću te kad njemu budu 24, a Juventus i dalje bude samo sanjao o Ligi prvaka, a u EL ispadao odmah u grupnoj fazi od nekakvoh Lecha, da li mu je draže ostati u Torinu ili ići u Real/Barcu, pa čak i u City.
S druge strane, on još nije upotpunosti spreman za engleske lige. Ko je gledao City kad je Džeko igrao od početka, mogoa je vidjeti da od njega nema ništa zadnjih 30 minuta i to je jedini razlog zašto ga Mancini ostavlja na klupi, jer smatra da mu trenutno puno više može koristiti kad uđe pred kraj svjež i odmoran (kao protiv Uniteda), nego kad igra od početka, pa se potroši već do poluvremena. Nije fudbal PES, pa da samo odeš na "game plan" poredaš igrače i igraš. Treba njemu vremena i zato ima pola godine da se navikne, a onda ćemo ga tek dogodine kad krene nova sezona moći ocjenjivati koliko je i da li je uspio.
Druga stvar nije Pastore jedini koji tako razmislja, Krasic je cekao do zadnjeg dana na ponudu Juventusa iako je Man City nudio 3-4 miliona vise za njega, ali on je odbiao taj transfer. Krasic ja 84.-o godiste. Istu izjavu kao Pastore je skoro napravio Bastos kome je 28 godina. Nisu bitne godine, bitna je realnost i igraceva vizija sta hoce sa svojom karijerom. Hoce li da igra non-stop ili da grije klupu nekoj zvijezdi.
Mozda se mi raspravljamo ovdje bezze a Dzekina jedina zelja je bila da se samo makne iz Wolfa a od karijere sta god mu bude, igro-ne igro... njemu svejedno, vazno je da je presao u bolji klub i to je to. Nje mi uopste strano takvo razmisljanje za nas Bosance.