Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
2407

#301 Re: Edin Džeko...

Post by 2407 »

hz__semir wrote: Ne možeš porediti Pastorea i Džeku, jer je ovaj prvi 3 godine mlađi od njega. Nije ni Džeko s 21 letio bilo gdje, nego je ostao u Wolfsburgu do 24. godine i pobogu ljudi, pa i ćoravom je bilo jasno da je on ove zime morao promjeniti sredinu. Jednostavno on u onom Wolfsburgu više nije imao nikakvu perspektivu i svaki dan ostanka tamo samo bi mu stvorio kontra-efekat. Pitaću te kad njemu budu 24, a Juventus i dalje bude samo sanjao o Ligi prvaka, a u EL ispadao odmah u grupnoj fazi od nekakvoh Lecha, da li mu je draže ostati u Torinu ili ići u Real/Barcu, pa čak i u City.

S druge strane, on još nije upotpunosti spreman za engleske lige. Ko je gledao City kad je Džeko igrao od početka, mogoa je vidjeti da od njega nema ništa zadnjih 30 minuta i to je jedini razlog zašto ga Mancini ostavlja na klupi, jer smatra da mu trenutno puno više može koristiti kad uđe pred kraj svjež i odmoran (kao protiv Uniteda), nego kad igra od početka, pa se potroši već do poluvremena. Nije fudbal PES, pa da samo odeš na "game plan" poredaš igrače i igraš. Treba njemu vremena i zato ima pola godine da se navikne, a onda ćemo ga tek dogodine kad krene nova sezona moći ocjenjivati koliko je i da li je uspio.
Pastore je s 21.-om puno puno bolji nego sto je to Dzeko bio u tim godinama. Prije 3 godine niko u Evropi nije znao za Dzeku osim nas u BH, za Pastorea vec zna cijeli svijet. Nije ti poredjenje na mjestu.
Druga stvar nije Pastore jedini koji tako razmislja, Krasic je cekao do zadnjeg dana na ponudu Juventusa iako je Man City nudio 3-4 miliona vise za njega, ali on je odbiao taj transfer. Krasic ja 84.-o godiste. Istu izjavu kao Pastore je skoro napravio Bastos kome je 28 godina. Nisu bitne godine, bitna je realnost i igraceva vizija sta hoce sa svojom karijerom. Hoce li da igra non-stop ili da grije klupu nekoj zvijezdi.

Mozda se mi raspravljamo ovdje bezze a Dzekina jedina zelja je bila da se samo makne iz Wolfa a od karijere sta god mu bude, igro-ne igro... njemu svejedno, vazno je da je presao u bolji klub i to je to. Nje mi uopste strano takvo razmisljanje za nas Bosance.
headbanger

#302 Re: Edin Džeko...

Post by headbanger »

Mozda se mi raspravljamo ovdje bezze a Dzekina jedina zelja je bila da se samo makne iz Wolfa a od karijere sta god mu bude, igro-ne igro... njemu svejedno, vazno je da je presao u bolji klub i to je to. Nje mi uopste strano takvo razmisljanje za nas Bosance.
mislim da je ovo jedan od glavnih razloga sto je otisao u MCFC
ma najbitnije je da se maknuo iz Wolfa pa makar ga na ljeto otjerali iz MCFC
Dzeko se ce se snaci gdje god da ode, najbolje bi bilo da trazi da ga MCFC posudi negdje
and

#303 Re: Edin Džeko...

Post by and »

2407
on nije takav tip da mu je svejedno igrao ne igrao.njemu je krivo kad ga izvedu 2 minute do kraja.on je samo pokazao hrabrost da u ekipi koja ima nekoliko vrhunskih napadača dođe i pokaže šta zna.a u međuvremenu su mu konkurente poslali na posudbe po engleskoj i nekakvim realima :mrgreen: još ako uspije,a ja vjerujem da hoće :thumbup:
extraordinary

#304 Re: Edin Džeko...

Post by extraordinary »

2407 wrote:
Pastore je s 21.-om puno puno bolji nego sto je to Dzeko bio u tim godinama. Prije 3 godine niko u Evropi nije znao za Dzeku osim nas u BH, za Pastorea vec zna cijeli svijet. Nije ti poredjenje na mjestu.
Druga stvar nije Pastore jedini koji tako razmislja, Krasic je cekao do zadnjeg dana na ponudu Juventusa iako je Man City nudio 3-4 miliona vise za njega, ali on je odbiao taj transfer. Krasic ja 84.-o godiste. Istu izjavu kao Pastore je skoro napravio Bastos kome je 28 godina. Nisu bitne godine, bitna je realnost i igraceva vizija sta hoce sa svojom karijerom. Hoce li da igra non-stop ili da grije klupu nekoj zvijezdi.

E vidiš, prošlo ljeto je Džeko čekao na transfer u Juventus, pa su umjesto njega uzeli Krasića. Pošto mogu jednog non-EU igrača dovesti po godini, morao bi čekati Juventus cijelu godinu. Ko je Džeki garantovao da Juventus ponovo neće naći neko drugo rješenje? Recimo tog Bastosa, ili malog Neymara. Onda bi mogao ostati još par godina u Wolfsburgu, jer su većina velikih klubova prilično snabdijeveni napadačima.
2407

#305 Re: Edin Džeko...

Post by 2407 »

extraordinary wrote: E vidiš, prošlo ljeto je Džeko čekao na transfer u Juventus, pa su umjesto njega uzeli Krasića. Pošto mogu jednog non-EU igrača dovesti po godini, morao bi čekati Juventus cijelu godinu. Ko je Džeki garantovao da Juventus ponovo neće naći neko drugo rješenje? Recimo tog Bastosa, ili malog Neymara. Onda bi mogao ostati još par godina u Wolfsburgu, jer su većina velikih klubova prilično snabdijeveni napadačima.
Oni su uzeli losmija zato sto Hoeness nije htio da pusti Dzeku ali i to je bilo pred kraj prelaznog roka. Nije niko garantovao Dzeki nista ali ako on zna da je doabar nije jedini Juventus koji ga zeli, ali je vjerovatno jedini MCFC koji se rasipa parama i koji moze zadovoljiti Hoenessa. Bilo bi na ljeto zainteresovanih klubova to je sigurno, ovako od frlje Juventusu treba napadac, Realu ce trebati napadac, Bayernu, Interu takodjer...

Da se razumijemo meni jeste zao sto on nije zavrsio u Juventusu, ali mi je vise zao sto je otisao u silikonski klub u kojem se rasipaju parama i u kojem postoji velika vjerovatnoca da ga sutnu bez obzira na to koliko su ga platili. Puno bi mi draze bilo da je zavrsio u meni mrskom Bayernu ili Lpoolu nego u ovom skorojevickom klubu.
Comrad

#306 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Ma i ja bih volio da je otisao u Juve, ali pretjerujete malo. Pa taj momak je sa Grbavice dogurao do najboljeg strijelca, igraca i to najskupljeg bundeslige. Koliko god bili pesimisticni, ja sam siguran da ce se Dzeko snaci i u premier ligi. Samo polako. Doci ce to sve na svoje. Jednostavno je covjek van forme i dosao je u novi sistem kojem se treba prilagoditi.

Previse nekako ocekujemo, i sam sam takav. Kad odem tamo na mcfc forum oni su opet umjereni u svojim zeljama. Znaju da covjek nije dugo trenirao i da treba da se prilagodi, a mi bosnje kakvi smo, htjeli bi da on svaku tekmu barem 4 gola da. Svi smo vidjeli o kakvoj ekipi se radi, trebat ce tu Edinu jos malo vremena da se uhoda.

Evo vec sada protiv Arisa, vidilo se da se malo odvazio. Pa je i on poceo sutati kad god mu se pruzi prilika. Samo neka tako nastavi i neka prestane gledati kome ce dodati loptu. Samo neka roka po golu. Nije on kriv sto im trener ne zna postavit igru kako treba.
palermo

#307 Re: Edin Džeko...

Post by palermo »

Meni je malo smiješna ova priča o šutanju. Iz manchestera ako te šutnu ideš u Atletico, Everton, Romu, Shatjar, iz Wolsfburga ideš u Offenbach ili kako se već zove. Tako da svaka priča oko toga je li trebao otići ili nije je deplasirana. U utorak je Pato bio na klupi, Malouda ne znaš igra li ili ne igra. Benzema je na klupi, o Gomezu i njegovm grijanju klupe (prve godine) da ne govorim.Mislim i mi bi se trebali navići da Džeko sada igra u nekom drugom svijetu, u nekom klubu gdje nema samo 11 igrača i mjesto ti je zagarantovano. Priča oko Juventusa, koju potenciraju njegovi navijači (nisam znao da ih ima toliko) je tako.........u ovom trenutku Manchester City je jednostavno klub sa većim potencijalom. Bio bi sigurniji u Juventusu, vjerovatno, ali bio bi sigurniji i u Evertonu, Sevilji....time jasno ne umanjujem tradiciju i značaj Juventusa, ali u ovom trenutku i za još par slijedećih godina stvari jesu takve i takve će najvejrovatnije i ostati.

I stvarno je rano da otpisujemo Džeksona.
simonese

#308 Re: Edin Džeko...

Post by simonese »

gledam sinoc onaj Arsenal i kontam nesto
kako bi Dzeko tamo lego
uh,prava drama
El Phenomeno

#309 Re: Edin Džeko...

Post by El Phenomeno »

Edinova prica mi sve vise lici na onu o Ibrahimovicu i Barceloni...covjek za prvu i jedinu godinu koju je proveo u barci zabije 22 gola i 12 puta asistira (kazu bio los :D )...Edin bude najbolji na terenu protiv arisa (makar drugo poluvrijeme) mancini ga, pa mogu reci i kritikuje...
vanjki

#310 Re: Edin Džeko...

Post by vanjki »

Dajte ljudi covjeku mjesec dana da se prilagodi..Najlakse je napadati...Covjek ce proraditi 100%,pitanje je sata:)
jeza u ledja

#311 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

A sta ce Dzeko koji k... u Juventusu?

To je klub za klasu nizi od Manchester Citija.

Sta ce Dzeko uopste u Italiji? Liga im je uzasna, klubovi im se raspadaju. Engleska je sada centar modernog fudbala, i hvala kurcu sto je otisao tamo, makar to bio i City. Barem ce igrati u Ligi sampiona.
mazzy

#312 Re: Edin Džeko...

Post by mazzy »

jeza u ledja wrote:A sta ce Dzeko koji k... u Juventusu?

Sta ce Dzeko uopste u Italiji? Liga im je uzasna, klubovi im se raspadaju. Engleska je sada centar modernog fudbala, i hvala kurcu sto je otisao tamo, makar to bio i City. Barem ce igrati u Ligi sampiona.
E jest City klasa brate... vidjeli smo preksinoc. Engleska nije bas centar... sa Spanijom su tu negdje ...
jeza u ledja

#313 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

mazzy wrote:
jeza u ledja wrote:A sta ce Dzeko koji k... u Juventusu?

E jest City klasa brate... vidjeli smo preksinoc. Engleska nije bas centar... sa Spanijom su tu negdje ...
City je treci u najjacoj ligi Evrope, Juventus ne moze ni medju prvih 5 u cetvrtoj ligi po jacini. Stoga...

Plus ako se ne varam, vidjeli smo kao sto kazes Manchester City neki dan, ali nismo vidjeli Juventus. A zasto nismo? :oops:
mazzy

#314 Re: Edin Džeko...

Post by mazzy »

Ma vala kako igraju, ne trebaju ni treci biti :D
A jes Juve trenutno los... Ali dokle ... ipak je to Juve . Ja jos drzim do toga da historija kluba nije nebitna ...
jeza u ledja

#315 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

Ma lako cemo za historiju kluba. Dzeki je bitno da igra u timu koji daje meda, trenutno.
quasar

#316 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Bice to dobro. Engleska liga nije samo takmičenje, to je i show. Englezi cijene pristojne i odgojene momke. Cijene odanost, cijene trud. Nece faliti nista od toga kod Edina, plus sto je inteligentan, a to je za modernog fudbalera najvaznije (osim ako ga oni engleski centarsutevi ne ratardiraju :lol: ). Izaci ce on na zelenu granu. Mozda mu je i bolje da nije stalno u startnoj postavi, previse je utakmica u sezoni za klub iz vrha tabele, prvenstvo, dva kupa, Evropa, reprezentacije... nema zimske pauze... Osvojice on srca navijaca i nece njega niko moci posudjivati, izbacivati iz tima i sl. Pa i da ga se htjednu rjesiti, vjerujem da ce klubovi iz vrha tabele naci novaca i mjesta za njega. Citali se sta je Redknnap rekao za njega. Zamisli Dzeku sa Lennonom, Baile-om, Modricem...Crouchom :lol: ahaha zamisli njih dvojicu na terenu zajedno, dodaju se... :lol: :lol: :lol:
Ali bez sale, nema za njega zime... teba biti realan. Daleko od loseg, i ovakav kakav je medju 5 najkorisnijih igraca je u timu.
jeza u ledja

#317 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

Da i ja mislim da se u Engleskoj dosta drukcije gleda na fudbalere. Nekako je dosta 'stroze' kad je u pitanju odnos fudbalera medju sobom, prema medijima, prema sudijama, itd. Ima neko postovanje, red i rad, dzentlmenstvo, koje u drugim ligama ne postoji na taj nacin.
S druge strane, Englezi isto tako gledaju na fudbal kao na grublji sport nego kakvim ga zamisljaju ostali. Jako je bitno da si 'tough' i da izgaras na terenu.
I cini mi se da su zvijezde, 'manje' zvijezde, nego sto bi to bili u Italiji ili Spaniji, odnosno da ih mediji lakse kritikuju.
Mada i tu postoji drugi strana, a to je da Engleska centar zute stampe, paparacija, i sapunica o fudbalerima.

To su barem neke moje impresije.
Mislim da takva liga Dzeki odlicno odgovara, i da je takvom fudbaleru danas veliki izazov uspjeti u jednoj takvoj ligi.
miki.ba

#318 Re: Edin Džeko...

Post by miki.ba »

Tevez bi je radje pojeo nego dodao Đeki
law2

#319 Re: Edin Džeko...

Post by law2 »

miki.ba wrote:Tevez bi je radje pojeo nego dodao Đeki
Dzeko, nije Đeko
quasar

#320 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Sjeca li se ko Milosa Sestica? Poznat i kao Folcika. I on je bio mali kao Tevez, zgrbi se u gutu sa onom loptom i samo u nju gleda i ne vidi nikog. Predribla i svoje igrace. E meni se cini da i Tevez ima istu furku, ne vidi frajer nikog kad ima loptu, samo u nju gleda.
jutarnji

#321 Re: Edin Džeko...

Post by jutarnji »

quasar wrote:Sjeca li se ko Milosa Sestica? Poznat i kao Folcika. I on je bio mali kao Tevez, zgrbi se u gutu sa onom loptom i samo u nju gleda i ne vidi nikog.
Mene vise podsjeca na Nikolu Nikica :D
dek

#322 Re: Edin Džeko...

Post by dek »

Ma kakva Italija, najbolje mu je na Otoku...Jest da se nije usrećio sa ekipom niti ima dobar start ali kvalitet uvijek ispliva. Jedno je sigurno- nikad neće biti dominantan kao u Bundesligi.
Bosanski_kralj

#323 Re: Edin Džeko...

Post by Bosanski_kralj »

dek wrote:Ma kakva Italija, najbolje mu je na Otoku...Jest da se nije usrećio sa ekipom niti ima dobar start ali kvalitet uvijek ispliva. Jedno je sigurno- nikad neće biti dominantan kao u Bundesligi.
:lol: :lol:
Ovoj se riječi uvijek mogu slatko nasmijati. :D
dek

#324 Re: Edin Džeko...

Post by dek »

Bosanski_kralj wrote:
dek wrote:Ma kakva Italija, najbolje mu je na Otoku...Jest da se nije usrećio sa ekipom niti ima dobar start ali kvalitet uvijek ispliva. Jedno je sigurno- nikad neće biti dominantan kao u Bundesligi.
:lol: :lol:
Ovoj se riječi uvijek mogu slatko nasmijati. :D
hajd drago mi je da si se nasmijao, to je zdravo. :-D

bio je prvi igrač njemačkog prvaka, zabio je 20+ golova, to će u Premier ligi teško ponoviti...
jeza u ledja

#325 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

Ako se ne varam bio je najbolji strijelac i u Ceskoj. Prvo Ceska, pa Njemacka, i abd za par godina i Engleska. :P
Post Reply