kako da je osvojim opet

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
basicman

#301 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

babyline wrote:
basicman wrote:
babyline wrote:malaplavooka, niej sve bas tako crno... ima ljudi koji su uspjeli da je prepoznaju i zadrze, ali da je jednostavno nije... i da su cudni putevi gospodnji i to stoji ....
glavu gore.. i uvijek vriejdi i ona ko zna za sta je to sve dobro.. tek kad se covjek dobro izmakne i stisa ego i sujetu... moze da osjeti da li je to bilo to ili nesto drugo... ne manje bitno za nas, jer eto tako mi ucimo lekcije zivota.. vec da bude siguran da zeli da otovri srce i zrelo prihvati stvari onakve kakve jesu....
i opte ima uspona i padova.. takva je to igra... :-D
aha, nije sve tako crno, puno je crnje :D
ne znam .... uzivas sa drugima onako povrsno zadovoljan si ako samo djelimicno te kvalitetnije zainteresuju nadas se njoj i/ili nadas se nekom drugom,, i to tumacis ljubavlju... zivis u njenoj drzavi u njenom dradu slucajno u njenoj ulici i nakon 2 godine i ne nisi opjednud. dobro. (to sto ne mozes d aje pustis ne znaci da je volis..) hajde malo sjedi sam sa sobom pa skontaj jos jednom sta pisem na citavoj temi...
ja ti predvidjam
1. da ces prije ili kasnije opet postati siguran da sa njom nisi siguran , da je ona ta
2. zatim ako se kada uspijes odlijepiti od te predstave u tvojoj glavi( mozemo reci i srcu, mada cu se ja nasmijati) ti ces se ili odjedom puno bolje osjecati pored neke drugi i s njom realizovati to sto zelis (ili ne)
3. ili ces u svojoj glavi i dalje imati cip zvani susjeda iz ulice s kojom sam shatio da je tako dobro biti i druge unistavati, ukljucujuci i sebe
po meni u ljubavi pored mase drugih stvari ima dosta do tajminga... *ebi ga ona bila spremna na sv eto... dobro i zlo, bebu s tobom... ti je odbio.... prosao je taj momentat sa nekom dobrim razlogom.. ne mozes poricati da si imao razloge i da vise nije taj trenutak u zivotu... niste isti vi... sada sa susjed koji je proganja na neki latentni nacin... i kome sa javi na mail s vremen ana vriejem
divno imate zajednici jezik, p aimaju ga ja vjerujem svi koji su iole ostali u dobroj relaciji sa nekim s kim su proveli dosta toga.. ali to je jo s daleko od razloga da budete sretni i budete par ponovo.. eto znaci sareno je :D
pa ima dosta stvari sto si dobro vidjela, iako neke nisi.
1. vec znam da nisam siguran s njom, da imam imalo logike, davno bi vec krenuo drugom stranom
2. pokusao sam vec, i to vise puta, i evo i dalje pokusavam, i poslje svega opet pomislim bar jednom dnevno.
3. slazem se sa timingom, saom se ne slazem sa proganjanjem, jer nista ne radim ali bas nista da se namecem.
kad mi neki drugovi pricaju, kako proganjaju ili kad cujem neke zene, kako ih njihova peglaju, ja sam esktremno
pasivan i moze mi covjek reci da sam i lud, i zbunjen ali sigurno ne proganjam, sto mi je cak i greska,
ako nekoga stvarno zelis, trebao bi se vise potruditi.

jeste sareno i presareno, hajd bar nije jednobojno
PeppermintSA

#302 Re: kako da je osvojim opet

Post by PeppermintSA »

oj jbt....studiozno sam procitao cijeli topik(2h zivota izgubio), pa evo, da i ja dam svoje misljenje:

Idemo redom:
Vas dvoje ste stvoreni jedno za drugo! Oboje ne znate sta zelite, oboje imate prenapuhan ego i konstantno se inatite, oboje imate neki patoloski poremecaj po pitanju vezivanja(posesivnost na spram straha od vezivanja), oboje mi djelujete kao malo zaostali u razvoju...Ipak, nista od toga!
Naveo si 2 prijasnje veze - obje od po 5 godina. Zatim, koliko sam shvatio, ti imas 31-32 godine. Dakle, 5 godina s jednom trebom, 5 godina s drugom trebom, 5 godina sa ovom Spankinjom + 2-3 godine opsesivnosti...to je nekih 17-18 godina. Jarane, dragi...izadji malo u zivot, zezaj se, zivi punim plucima. Ti ocigledno samo iskaces iz ''jedne velike ljubavi'' koja, ruku na srce, na nista ne lici, u drugu! Ti ocigledno imas patolosku potrebu da ''budes'' s nekim(mother issues)...18 godina zivota si potrosio na 3 duge veze, a evo, i sam vidis na sta je sve spalo!
Sto se tice Spankinje - 5 godina ste bili zajedno! Nema tu vise nekog racionalnog straha, nema tu mame, tate, strine, dajdze, amidze...5 godina ste zajedno zivjeli u Njemackoj daleeeeeko od njenih, i onda odjednom ispade da joj je stara Sotona :roll: Sto neko rece, nije cura balavica neka :roll: Pa onda ti neki prekidi, po godinu, po 6 mjeseci, salje ti lafo neke mejlove i nesto...ono, daj... :roll: Nigdje nisi konkretno opisao sto ste raskidali na pocetku, sto se ona vratila u Spaniju, sto te njeni bas negotive(pusti mi tu pricu, ''nije nas'', sestra mi zivi u Barseloni, ne mozes mi tu prosipati :wink: )

Zatim, jakooooooo si kontradiktoran...sve si svalio na curu i njenu staru, poznatiju kao Sotona :lol: To lafo urota protiv tebe, stara je krivo savjetuje, ona te tolikooooooo voli da naprosto nemoze biti s tobom( :lol: ) isl. floskule, a ti, jadan, bio savrsen, samo eto, malo, si zas'ro prilikom odbijanja zenidbe, a onda lupis sljedece:
basicman wrote:
bila je ona osvojena milion puta, ali problem je da sam je i ostavljao , i gubio interes.
sad mi ostaje mjenjanje taktike, da provodam neku slatkicu njenom ulicom, iako je to puni rizik. to neku zaintrigira, a neke zauvjek otjera...tako da neznam
Dakle, kako ja sve ovo shvatam? 5 godina si se pravio mangup(Citaj: Supak): ''Javljacu se kad mi se cefne, maco - jednom u 2-3 dana'', ono, lafo alfa-muzijak, ''meni nije stalo, macko''; ''Jebiga, ja sam ipak maco Balkanac'' itd., ostavljao je, ''gubio interes'', naprosto je jebo u mozak (Garantujem cime hocete da je treba neka prefinjena, fino vaspitana cura koja se stvarno zaljubila) - Haj, mirili ste se, ti redom odbijao brak, djecu i naprosto curi prekipilo, sutnula te i vratila se kuci - ovo naravno nisi direktno priznao: Dakle, Spankinja te SUTNULA(Citaj: Jasno rekla NE!) prije 2-3 godine!. Al jebemu, ubi te sujeta, ti nesto pokusao, cisto da ego smiris - pojavljivao se tamo, slao mejlove, poruke itd. i onda otvorio ovaj pacenicki topik. Kad si se preselio opet tamo, vidio da treba ne zeli bilo sta s tobom, samo je preslaba licnost da bi to cvrsto, direktno rekla(jasno se moze uvidjeti da je cura TOTALNI slabic), i odjednom ''iskocile poslovne ponude u DE i BiH'' :lol: :lol:

Dakle, summa summarum: Idi kod psihologa i ostavi jadnu curu na miru, ali najiskrenije!
male_okice

#303 Re: kako da je osvojim opet

Post by male_okice »

PeppermintSA wrote:oj jbt....studiozno sam procitao cijeli topik(2h zivota izgubio), pa evo, da i ja dam svoje misljenje:

Idemo redom:
Vas dvoje ste stvoreni jedno za drugo! Oboje ne znate sta zelite, oboje imate prenapuhan ego i konstantno se inatite, oboje imate neki patoloski poremecaj po pitanju vezivanja(posesivnost na spram straha od vezivanja), oboje mi djelujete kao malo zaostali u razvoju...Ipak, nista od toga!
Naveo si 2 prijasnje veze - obje od po 5 godina. Zatim, koliko sam shvatio, ti imas 31-32 godine. Dakle, 5 godina s jednom trebom, 5 godina s drugom trebom, 5 godina sa ovom Spankinjom + 2-3 godine opsesivnosti...to je nekih 17-18 godina. Jarane, dragi...izadji malo u zivot, zezaj se, zivi punim plucima. Ti ocigledno samo iskaces iz ''jedne velike ljubavi'' koja, ruku na srce, na nista ne lici, u drugu! Ti ocigledno imas patolosku potrebu da ''budes'' s nekim(mother issues)...18 godina zivota si potrosio na 3 duge veze, a evo, i sam vidis na sta je sve spalo!
Sto se tice Spankinje - 5 godina ste bili zajedno! Nema tu vise nekog racionalnog straha, nema tu mame, tate, strine, dajdze, amidze...5 godina ste zajedno zivjeli u Njemackoj daleeeeeko od njenih, i onda odjednom ispade da joj je stara Sotona :roll: Sto neko rece, nije cura balavica neka :roll: Pa onda ti neki prekidi, po godinu, po 6 mjeseci, salje ti lafo neke mejlove i nesto...ono, daj... :roll: Nigdje nisi konkretno opisao sto ste raskidali na pocetku, sto se ona vratila u Spaniju, sto te njeni bas negotive(pusti mi tu pricu, ''nije nas'', sestra mi zivi u Barseloni, ne mozes mi tu prosipati :wink: )

Zatim, jakooooooo si kontradiktoran...sve si svalio na curu i njenu staru, poznatiju kao Sotona :lol: To lafo urota protiv tebe, stara je krivo savjetuje, ona te tolikooooooo voli da naprosto nemoze biti s tobom( :lol: ) isl. floskule, a ti, jadan, bio savrsen, samo eto, malo, si zas'ro prilikom odbijanja zenidbe, a onda lupis sljedece:
basicman wrote:
bila je ona osvojena milion puta, ali problem je da sam je i ostavljao , i gubio interes.
sad mi ostaje mjenjanje taktike, da provodam neku slatkicu njenom ulicom, iako je to puni rizik. to neku zaintrigira, a neke zauvjek otjera...tako da neznam
Dakle, kako ja sve ovo shvatam? 5 godina si se pravio mangup(Citaj: Supak): ''Javljacu se kad mi se cefne, maco - jednom u 2-3 dana'', ono, lafo alfa-muzijak, ''meni nije stalo, macko''; ''Jebiga, ja sam ipak maco Balkanac'' itd., ostavljao je, ''gubio interes'', naprosto je jebo u mozak (Garantujem cime hocete da je treba neka prefinjena, fino vaspitana cura koja se stvarno zaljubila) - Haj, mirili ste se, ti redom odbijao brak, djecu i naprosto curi prekipilo, sutnula te i vratila se kuci - ovo naravno nisi direktno priznao: Dakle, Spankinja te SUTNULA(Citaj: Jasno rekla NE!) prije 2-3 godine!. Al jebemu, ubi te sujeta, ti nesto pokusao, cisto da ego smiris - pojavljivao se tamo, slao mejlove, poruke itd. i onda otvorio ovaj pacenicki topik. Kad si se preselio opet tamo, vidio da treba ne zeli bilo sta s tobom, samo je preslaba licnost da bi to cvrsto, direktno rekla(jasno se moze uvidjeti da je cura TOTALNI slabic), i odjednom ''iskocile poslovne ponude u DE i BiH'' :lol: :lol:

Dakle, summa summarum: Idi kod psihologa i ostavi jadnu curu na miru, ali najiskrenije!
:thumbup: :run:
basicman

#304 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

hvala na postu, pa evo da ti odgovorim redom:
PeppermintSA wrote:
Idemo redom:
Vas dvoje ste stvoreni jedno za drugo! Oboje ne znate sta zelite, oboje imate prenapuhan ego i konstantno se inatite, oboje imate neki patoloski poremecaj po pitanju vezivanja(posesivnost na spram straha od vezivanja), oboje mi djelujete kao malo zaostali u razvoju...
nemamo prenapuhan ego. moze biti da nismo znali sta zelimo, i mozda ni sad ne znamo, i ima dosta
inata u svemu, jer kad bi covjek priznao nesta, znacilo bi da je bio mozda godinama pogresan.
ja u tome, da nisam nastavio, a ona u tome da je nastavila i vidjela da ne ide, i da je u puno losijem stanju
nego kad smo bili skupa.
PeppermintSA wrote:
sta fali ako sam bio vecinu zivota po vezama ? nema logike nikakve u tome. evo sad sam dvije godine
libero, i mogu ti reci da sam imao toliko avantura i nekih poznanstava i zabave, da mi je evo toga doslo poslje dvije godine preko glave. naravno da covjek ima neku da mu ispuni vrijeme i da mu nije dosadno, tako i sada imam neke pored mene, i vjeruj da se ne treba brinuti za moje zezanje :)
nisi ipak dobro procitao i ti si kotradiktoran, dok smo zivjeli u njemackoj daleko od svih, imali smo divnu
vezu koja postoji, sve do dana, do kad je rekla hajmo malo na godisnji odmor, i onda produzili i svidjelo nam se
i onda odlucili da pokusamo zivjeti tamo, sto se poslje ispostavilo kao greska, jer kao sto je balash rekao
"tamo nije bila ona, nego neka druga". sto se tice barselone i toga, nigdje veze. ona je imala sve svoje tu , a ja nikoga, tako da nije bilo ravnoteze. ako mislis da su svi ljudi topli kao kod nas varas se grdno, jer su evropljani hladni kao led, a muslimane vole pravo, tako da dajes neke savjete, a ne znas o cemu pricas.
ti rece da sam kontradiktoran, a ne navede nijedan primjer. nikad nisam svalio nista na nju, i preuzeo sam vecinu krivice na sebe na vise mjesta, vrati se i procitaj. niko je nije nazvao sotona nikad, uvaljujes mi svoje rijeci
i onda se pozivas na njih, cisti primjer jeftine demagogije. niko nije bio savrsen, i rad zenidbe sam vec rekao,
da je bila moja krivica, dakle opet pogresno.
Dakle, kako ja sve ovo shvatam? 5 godina si se pravio mangup(Citaj: Supak): ''Javljacu se kad mi se cefne, maco - jednom u 2-3 dana'', ono, lafo alfa-muzijak, ''meni nije stalo, macko''; ''Jebiga, ja sam ipak maco Balkanac'' itd., ostavljao je, ''gubio interes'', naprosto je jebo u mozak (Garantujem cime hocete da je treba neka prefinjena, fino vaspitana cura koja se stvarno zaljubila)
a se nisam pravio mangup nikad, nisam imao potrebu za visesatnim pozivima i tome slicnim.

-
Haj, mirili ste se, ti redom odbijao brak, djecu i naprosto curi prekipilo, sutnula te i vratila se kuci - ovo naravno nisi direktno priznao: Dakle, Spankinja te SUTNULA(Citaj: Jasno rekla NE!) prije 2-3 godine!. Al jebemu, ubi te sujeta, ti nesto pokusao, cisto da ego smiris - pojavljivao se tamo, slao mejlove, poruke itd. i onda otvorio ovaj pacenicki topik. Kad si se preselio opet tamo, vidio da treba ne zeli bilo sta s tobom, samo je preslaba licnost da bi to cvrsto, direktno rekla(jasno se moze uvidjeti da je cura TOTALNI slabic), i odjednom ''iskocile poslovne ponude u DE i BiH'' :lol: :lol:
ti izgleda nisi nista procitao, samo si stvorio neku pricu i sliku u tvojoj glavi.
prvo nije niko nikoga nikad sutnuo, nego smo bili uvijek fer jedno prema drugom, i sad pricamo isto i cujemo se.
drugo, ja nisam nikada slao poruke, opet ne citas i dodajes. naveo sam na vise mjesta, da joj imam broj i da je
NIKADA nisam ni nazvao ni poslao poruku za dvije godine. culi som se nekad mailom, da cestitamo rodendane praznike itd, i to obadvoje smo slali. dakle nisi u pravu ni 1%.
a trece, ona nije nikad slaba licnost, nego je samostalna i jaka zena, i vjeruj mi da je godinama pokuavala da zaboravi vezu, i nije joj uspjelo kao ni meni.
ONDA JE KAD ME VIDJELA SAD NEDAVNO, OPET PRITRCALA I POCELA DA ME LJUBI I ODVUKLA ME U STAN.
ja nisam nista bio poduzeo i samo sam ostao sokiran njenim ponasanjem. dakle ako ja nju tako peglam kako mislis, ne bi me ni pogledala , nego bi prosla, ili bi davno bila u drugoj vezi.

prosto si nadmasio svoju mastu i fantaziju i posto vidim da si neki hobi psiholog koji analizira ljude, a da ih i ne zna....da kazem kako ja tebe vidim.. balkanac jesam i maco jesam, i ponosan sam na to. nema nista gore od ljigavog papucara, a izgleda cim ti moje ponasanje smeta, da si taj tip, oni kojima su u skoli otimali uzinu i sto nikad cure nisu imali, a onda se oni nadu savjete da djele i da izigravaju freuda. dakle hvala ti na savjetima, ali fulio si potpuno i sefa i stanicu.
basicman

#305 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

ko prizna pola mu se prasta stara kineska...
hajde onda da se dogovorimo ti si pasivno opsesivan :D
ok priznajem.
suma sumarum, imali smo divnu ljubav, i dugu vezu,
poslje svega se rastali. pustio sam je godinama da radi sta hoce. sad vidim poslje svega, da se niko nije snasao u novom zivotu istinski. iskreno, imao sam u tom vremenu preko 30 djevojaka i evo i sad ih imam previse i nisam uopste ni jadnik, ni neki pacenik. ali to je samo da ne poludim i da ne padnem u patetiku, jer bi inace pukao ako bi se zatvorio sam. ali nijedna ni priblizno ne moze da mi da toplinu i istinsku ljubav. s jednom sam pokusao cak 3 mjeseca, pa sam digao ruke.
o njoj, volim je kao covjeka, volim je kao bice, i nedostaje mi i kad mi je dobro i kad mi je lose.
najbitniji mi je covjek, i isto rekla mi je i sad da sam i ja njoj. puno bi vise volio, da sam vidio da je u vezi
godinu dana i da je sretna, onda bi znao da prebolim svoje i polizao bi rane, i poklopio bi se
i znao bi da je sretna i da nije za mene.

ali kad vidim da je losa, da je boli, da se istinski obradovala.... to se ne moze odglumiti...
sad i otvoreno mi rekla "VOLIM TE ", dakle kako onda a da mi ne bude zao sto nismo skupa ako isto osjecam..., kako ????

opsesivan sam jer je volim, pasivno jer ne zelim da se namecem i da dosadujem.
ako je to zlocin sto je volim, kriv sam.
Loulou

#306 Re: kako da je osvojim opet

Post by Loulou »

Dion wrote:
basicman wrote:
Dion wrote:Ko je ljubio taj ne ljubi vise

Ti me ne volis i ne zelis, zar
lijep nisam nimalo, mala?
Ne gledajuci, od strasti uz zar
na rame mi je tvoja ruka pala.

Sa kezenjem, mlada, osjecajnim
ja s tobom nisam ni nezan ni zao.
Koliko si ih milovala sjajnih?
Ko ti je sve dosad ruke, usne dao?

Znam, oni su prosli kao sanke, mila,
ne dodirnuvsi tvoj oganj u snima,
na koljenima mnogima si bila,
a sada, evo, sjedis na mojima.

Neka ti oci trepavica rubi,
neka ti u misli dodje drugi neko.
Ta i ja te bas jako ne ljubim
tonuc u nesto drago i daleko.

Ovu vatru sudbinom ocajno
ne zovi, veza lakoumna to je.
Kao sto smo se susreli slucajno
rastacemo se uz smjesak nas dvoje.

Svojim putem otici ces u smiraj
da prokockas dane i plac novi.
neljubljene samo ti ne diraj,
negorene nikako ne zovi.

U corsokaku s drugim ces se naci,
o ljubavi brbljajuc bez svjesti.
Tad cu mozda u setnju izaci
i sa tobom ponova se sresti.

Blize pleca okrenuvsi drugom
i malo se pognuv ne misleci.
-Dobro vece!, reci ces mi s tugom.
-Dobro vece, i ja cu reci.

I nista nece dusu da zanjise.
Nit u drhtanje moze da je svali.
Ko je ljubio, taj ne ljubi vise.
Izgorelog niko ne zapali.
genijalno, ko je autor ovog remek djela
Jesenjin :)
Fatalizam! Fatalizam na n-tu. I čini mi se da su mu muškarci skloniji nego žene, ma koliko prividno drukčije izgledalo.
basicman wrote:nema logike nikakve u tome. evo sad sam dvije godine
libero, i mogu ti reci da sam imao toliko avantura i nekih poznanstava i zabave, da mi je evo toga doslo poslje dvije godine preko glave. naravno da covjek ima neku da mu ispuni vrijeme i da mu nije dosadno, tako i sada imam neke pored mene
:roll: Neke od njih možda zaista "ulože" odnos s tobom, nadajući se nečemu, ne znajući, zapravo, da su u startu otpisane, niti rezervni igrači. Zato, općenito ne žalim tebe (iako sam sigurna da ćeš ustvrditi kako ni ne tražiš sažaljenje), nego svaku sljedeću.
basicman wrote:iskreno, imao sam u tom vremenu preko 30 djevojaka i evo i sad ih imam previse
Bilo bi jako zanimljivo pratiti reakcije svekolikog pučanstva u slučaju da je ovakva izjava došla od žene.
fatamorgana

#307 Re: kako da je osvojim opet

Post by fatamorgana »

"basicman"

radim na tome da budem nesto slicno :D,
snimam trenutno album s nekim momcima u sarajevu, i kad bude gotov
krajem godine promovisacemo, evo jedan singl: http://www.youtube.com/watch?v=oYymR9IceuU
ali to definitivno ne radim zbog nje i nikoga,
osim zbog ljubavi prema muzici :D
Oprosti al pjesma je bljak .... :run:
pustopoljina

#308 Re: kako da je osvojim opet

Post by pustopoljina »

ne mogu se koncentrirati na nekakav duzi odgovor, a i pisala sam vec na ovoj temi...
samo mi ovo setanje druge curice upalo u kadar...pa da prokomentarisem: ako mi nesto moze ogaditi covjeka to je da me pravi ljubomornom...kompetitivnost, folovi...(ama kiss my fat black ass :-) :roll: opaska autora posta)
ako kod vas to pali, pogresno sam vas procijenila.
PeppermintSA

#309 Re: kako da je osvojim opet

Post by PeppermintSA »

@basicman
basicman wrote:
Ponovo te citiram - ovdje si lijepo, citko naveo da ''si je ostavljao vise puta, da si gubio interes...da si milion puta je ponovo osvajajo(dakle, implicitno si rekao da si je i gubio - pitam, zasto?)

Dakle, kontradiktoran si - govorio si da je sve bilo savrseno, i da je kljuc vasih problema cinjenica da je vezana za majku, da je majka filuje protiv tebe itd., dok si ti s druge strane, bio ekstra prema njoj. A onda, iznad si naveo da nisi! vec da si je ostavljao, da si ''gubio interes'' itd. - kad se ovo pridoda cinjenici da si joj davao uslove javljanja, da si izbjegavao brak, djecu...to zajedno postaje sasvim druga slika tvog odnosa prema njoj.

Ti nas probavas ubjediti da si uglavnom bio odlican prema njoj, neka Sekpersijanska ljubav ali da si pravio neke greske - i da si svjestan toga. Ipak, jasno se moze uvidjeti da te tvoje ''greske'' nisu bile neke ''male'', razumljive greske, radi kojih ovdje trazis simpatije, vec ima tu dosta toga sto nam nisi rekao i da nisi bio neki Romeo.

A reci mi, zasto se njena majka toliko protivi tebi? Zasto i tvoja bivsa ne zeli s tobom?
Nemozes me ubjediti da ona zeli s tobom, ali je mama ubjedila u suprotno! Nesto nam nisi naveo, nesto mutis!
Ridjobrki

#310 Re: kako da je osvojim opet

Post by Ridjobrki »

Image

We'll get to the bottom of this. 8-)
pustopoljina

#311 Re: kako da je osvojim opet

Post by pustopoljina »

Ridjobrki wrote:Image

We'll get to the bottom of this. 8-)
sto vas je krenulo :lol:
tamo zoya, ovamo pepermint
saim_adka

#312 Re: kako da je osvojim opet

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 20/01/2017 21:15, edited 1 time in total.
basicman

#313 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

basicman wrote:nema logike nikakve u tome. evo sad sam dvije godine
libero, i mogu ti reci da sam imao toliko avantura i nekih poznanstava i zabave, da mi je evo toga doslo poslje dvije godine preko glave. naravno da covjek ima neku da mu ispuni vrijeme i da mu nije dosadno, tako i sada imam neke pored mene
:roll: Neke od njih možda zaista "ulože" odnos s tobom, nadajući se nečemu, ne znajući, zapravo, da su u startu otpisane, niti rezervni igrači. Zato, općenito ne žalim tebe (iako sam sigurna da ćeš ustvrditi kako ni ne tražiš sažaljenje), nego svaku sljedeću.
iskreno napisano, ali sta mi drugo preostaje. vrijeme ide, imas jednu koju volis, a neces da joj dosadujes i jedino
ti ostane da ostanes sam ili da ides dalje, a molim Boga da mi se jedna od tih svidi, i vjerujem da ce i doci, tako
da se moze desiti da i tim putem stignem dalje, negdje procitah, "zivot je to sto nam se desava dok planiramo nesto drugo" i to je u ovom slucaju to.
basicman wrote:iskreno, imao sam u tom vremenu preko 30 djevojaka i evo i sad ih imam previse
Bilo bi jako zanimljivo pratiti reakcije svekolikog pučanstva u slučaju da je ovakva izjava došla od žene
ja mozda jesam balkanac, ali sam zivio po citavoj evropi i osudujem glupo i zatucano razmisljenja pojedinaca koji osuduje zene sto su imale vise partnera. to mi je fuj i primitivno i jadno. ako neka zena ili neki muskarac ima jaci nagon, nego drugi, ili ako zele da mjenjaju, ne postoji nikakav razlog osudivati tu osobu. pa zar su neki zaista toliko jadni da misle sto su bolji ljudi, zato sto su za 5 godina imali jednu, a neko drugi 20. po cemu su to bolji ? a isto pravilo vazi i za muskarce i za zene, jer dupli moral je odraz glupih ljudi, kao mi smijemo a one ne trebaju. i ne mora da znaci ako je zena koja je imala 100 muskaraca da nece biti vjerna, a neka kojoj si prvi da ce ti biti vjerna, iako mi je pojam vjernosti sam po sebi dosta otrcan. puno je bitnije da ti je neko emotivno vjeran, i da je osoba s kojom se najbolje osjecas, bolje je podjeliti tortu s nekim, nego pojesti teglu senfa sam a s nekim je par mjeseci ljepse nego s nekim drugim citav zivot.
basicman

#314 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

fatamorgana wrote:
"basicman"

radim na tome da budem nesto slicno :D,
snimam trenutno album s nekim momcima u sarajevu, i kad bude gotov
krajem godine promovisacemo, evo jedan singl: http://www.youtube.com/watch?v=oYymR9IceuU
ali to definitivno ne radim zbog nje i nikoga,
osim zbog ljubavi prema muzici :D
Oprosti al pjesma je bljak .... :run:
nema problema, tvoj ukus a o ukusima se ne raspravlja, neko slusa hakalu a neko ekv ;)
basicman

#315 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

pustopoljina wrote:ne mogu se koncentrirati na nekakav duzi odgovor, a i pisala sam vec na ovoj temi...
samo mi ovo setanje druge curice upalo u kadar...pa da prokomentarisem: ako mi nesto moze ogaditi covjeka to je da me pravi ljubomornom...kompetitivnost, folovi...(ama kiss my fat black ass :-) :roll: opaska autora posta)
ako kod vas to pali, pogresno sam vas procijenila.
znas kad covjek ne zna kako dalje, onda razmislja o svemu. to sam naveo kao primjer, iako nisam spreman to uraditi niti bi ikad uradio, jer razmisljam da me vidi i da je povrjedi, samo bi na kraju sebe povrjedio, i ne bi mi to ucinilo nikakvu satisfakciju. hvala na iskrenom odgovoru.
basicman

#316 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

PeppermintSA wrote:@basicman
basicman wrote:
Ponovo te citiram - ovdje si lijepo, citko naveo da ''si je ostavljao vise puta, da si gubio interes...da si milion puta je ponovo osvajajo(dakle, implicitno si rekao da si je i gubio - pitam, zasto?)

Dakle, kontradiktoran si - govorio si da je sve bilo savrseno, i da je kljuc vasih problema cinjenica da je vezana za majku, da je majka filuje protiv tebe itd., dok si ti s druge strane, bio ekstra prema njoj. A onda, iznad si naveo da nisi! vec da si je ostavljao, da si ''gubio interes'' itd. - kad se ovo pridoda cinjenici da si joj davao uslove javljanja, da si izbjegavao brak, djecu...to zajedno postaje sasvim druga slika tvog odnosa prema njoj.

Ti nas probavas ubjediti da si uglavnom bio odlican prema njoj, neka Sekpersijanska ljubav ali da si pravio neke greske - i da si svjestan toga. Ipak, jasno se moze uvidjeti da te tvoje ''greske'' nisu bile neke ''male'', razumljive greske, radi kojih ovdje trazis simpatije, vec ima tu dosta toga sto nam nisi rekao i da nisi bio neki Romeo.

A reci mi, zasto se njena majka toliko protivi tebi? Zasto i tvoja bivsa ne zeli s tobom?
Nemozes me ubjediti da ona zeli s tobom, ali je mama ubjedila u suprotno! Nesto nam nisi naveo, nesto mutis!
pitala si konkretno i razumno, pa ti odgovorim isto tako. pisao am negdje prije da znam da sam imao dosta kljucnih gresaka, najvec mi je greska bila, jednom sam ponjeo prsten da je zaprosim, pa se nisam usudio i ostavio sam ga u dzepu, dakle puno sam se bojao tog vezivanja, i zao mi je zbog toga. pa da ne grjesimo, ne bi bili ljudi. da trazim simpatije, sigurno ne bi naveo neke stvari koje sam naveo, i na rizik da me svi osuduju. o majci njenoj:
majka joj se rastavila od oca, i otac je nasao drugu, 20 godina mladu !!!, dakle otac joj je sa zenom godina kao moja bivsa. mati sad zivi sama, i ima dvije kcerke. jedna od njih ne zeli skoro nikakvog kontakta i ne komunicra puno s majkom nece nista da joj prica o svom zivotu. a moja bivsa je emotivna i stalno se cuje. nekad je pricala s njom svaki dan po 4 sata na telefon. mati joj je znala u svakom momentu sta pijem, sta jedem, i koje boje su mi carape taj dan. i stalno joj je davala savjete o svemu. cim je doska neka kriza, odmah je pocela da "pomaze", dakle tako je to jednostavno. nazalost me boli da je to tako, i to je glavna cinjenica i jedina zbog cega sumnjam da smo jedno za drugo, jer bi ta zena iz pozadine vazda se mjesala. otac joj isto me ne voli, jer je htio da mu neki kredit dignem, u moje ime, sto nisam zelio, jer je digao 20 kredita, i svakome duguje, a ja nikad ni ne posudujem niti trazim. ne znam o cemu mislis da mutim ? navedi sta mislis konkretno pa cu ti reci.
Ridjobrki

#317 Re: kako da je osvojim opet

Post by Ridjobrki »

Stari, nešto kontam o ovome tvome pa sam tako kontajući došao do nečega što bih ti, kako vidiš, izokola htio natuknut. Pazi, ljubav i rat su u dosta stvari slični, svako će od nas naći tu neku svoju analogiju a najčešća je, je li, ona općepoznata da je u oba slučaja sve dopušteno.

E, ja sam 'nako skontao jednu svoju: teže je čuvati i braniti nego osvojiti. To je i kod tebe bio slučaj i možda ne bi bilo loše da se onako rekreativno upitaš da li si sada stvarno siguran da bi je ovaj put htio/znao/mogao sačuvati. Ako misliš da bi, onda probaj tu sigurnost matematički izraziti, recimo u procentima, pa vidi gdje ste u toj računici.

Znaš, moguće je da ganjaš Amy (ak' me kužiš...) a ako si siguran u suprotno... Neko pametniji od mene je kazao da ne postoje neosvojive tvrđave već samo loši osvajači.
Pitarrr82

#318 Re: kako da je osvojim opet

Post by Pitarrr82 »

Meni je problem kako se je rijesiti :sad:
boyka

#319 Re: kako da je osvojim opet

Post by boyka »

nikako
basicman

#320 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

Ridjobrki wrote:Stari, nešto kontam o ovome tvome pa sam tako kontajući došao do nečega što bih ti, kako vidiš, izokola htio natuknut. Pazi, ljubav i rat su u dosta stvari slični, svako će od nas naći tu neku svoju analogiju a najčešća je, je li, ona općepoznata da je u oba slučaja sve dopušteno.

E, ja sam 'nako skontao jednu svoju: teže je čuvati i braniti nego osvojiti. To je i kod tebe bio slučaj i možda ne bi bilo loše da se onako rekreativno upitaš da li si sada stvarno siguran da bi je ovaj put htio/znao/mogao sačuvati. Ako misliš da bi, onda probaj tu sigurnost matematički izraziti, recimo u procentima, pa vidi gdje ste u toj računici.

Znaš, moguće je da ganjaš Amy (ak' me kužiš...) a ako si siguran u suprotno... Neko pametniji od mene je kazao da ne postoje neosvojive tvrđave već samo loši osvajači.
hvala na odgovoru stari. ne kazem, da trebaju svi da me podrzavaju, nego volim da cujem iskrene misli ili iskustva i konstruktivnu kritiku, a ne osudivanja ili vrjedanja, jer od toga nemam bas nista. mislim da bi je htio sacuvati, ne bi je vise shvatao kao obicnu, i ne bi mi vise smetalo da se cujemo, svejedno koliko dugo kad gad zazeli, i iskreno posvetio bi se porodicnom zivotu, i necemu stabilnom i trudio bi se da joj pruzim sve. matematicki mislim, da su sanse pola:pola. do sada je priznala da je ove dvije godine bila nesretna, tako da mislim kad bi poceli opet da putujemo, da se zezamo, da bi se osjecala puno puno bolje, samo onda dolazi jedna faza poslje toga...koje je malo teza, ali posto znam sada kako je..u toj fazi kada ljubav postaje prijateljstvo i partnerstvo isto bi se znao ponasati i pokazao bi puno vise volje i respekta i osjecaja. sto se tice osvajanja, evo ispadne paradoksno da je najteze sopstvenu zenu osvojiti... :)
basicman

#321 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

Pitarrr82 wrote:Meni je problem kako se je rijesiti :sad:
to nije nikakav problem. mozes iskreno, sjesti i popricati, a mozes se javljati sve rjede i rjede,
iako je ovo prvo humano i vise boli, a ovo drugo manje boli ali je hinjski,
samo pazi da ne zavrsis kao ja, kad izgubis da tek onda shvatis koliko je vrijedilo.
fatamorgana

#322 Re: kako da je osvojim opet

Post by fatamorgana »

Evo jedna dobra pjesma a nije ni off topic, :wink:

basicman

#323 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

fatamorgana wrote:Evo jedna dobra pjesma a nije ni off topic, :wink:

dobra stvar, i dobar tekst, i totalno on topic :D
vedomedo

#324 Re: kako da je osvojim opet

Post by vedomedo »

@basicman

pretpostavljam da ste ti i ta tvoja spanjolka bili na goethe uni ovako negdje 2004-2006. :D
basicman

#325 Re: kako da je osvojim opet

Post by basicman »

opet novosti. nisam se javljao prvi, cak niti mailom i pokazalo se dobrim.
javila se. pozvao je na pice kratko, rekla, da zeli na veceru. izasli u jedan indijski restoran,
sredio se ko pishta :D, nova sulja, tole, jakna, parfem...sto kaze bebek mirisao kao ruza :D
nisam nacinjao stare teme niti nudio opet vezu, niti smarao bas s nicim.
sjedili zezali se pricali o svemu, u neka doba mi ponudi, da nesto spremi za iftar nakon sto pocne ramazan...
i da odemo na godisnji odmor skupa, negdje kroz evropu....
bio sam malo iznenaden tim potezom, i rekao naravno moze.....
trazi novi stan, ponudio sam joj tu pomoc
i neki auto da kupi, i tu sam se ponudio kao pomoc.
na kraju nisam nista insistirao, i vidim cijeni to jako.
idem sad korak po korak, a ne kao balkanac sto navaljuje, od nameta nema selameta,
pa vidimo sta ce biti...jos sve traje... na kraju me stisnula prejako, mislim da sam mogao i da je poljubim...
ali reko, necu nasrtati....i neka ide sad lagano...
samo je interesantno, da kad god pocnem da se hladim, javi se bas tad....
bas cudno...ili ima na fb nekoga ko me spijunira...ili ne znam ni sam sad...ali ok je..
Post Reply