hvala na postu, pa evo da ti odgovorim redom:
PeppermintSA wrote:
Idemo redom:
Vas dvoje ste stvoreni jedno za drugo! Oboje ne znate sta zelite, oboje imate prenapuhan ego i konstantno se inatite, oboje imate neki patoloski poremecaj po pitanju vezivanja(posesivnost na spram straha od vezivanja), oboje mi djelujete kao malo zaostali u razvoju...
nemamo prenapuhan ego. moze biti da nismo znali sta zelimo, i mozda ni sad ne znamo, i ima dosta
inata u svemu, jer kad bi covjek priznao nesta, znacilo bi da je bio mozda godinama pogresan.
ja u tome, da nisam nastavio, a ona u tome da je nastavila i vidjela da ne ide, i da je u puno losijem stanju
nego kad smo bili skupa.
PeppermintSA wrote:
Naveo si 2 prijasnje veze - obje od po 5 godina. Zatim, koliko sam shvatio, ti imas 31-32 godine. Dakle, 5 godina s jednom trebom, 5 godina s drugom trebom, 5 godina sa ovom Spankinjom + 2-3 godine opsesivnosti...to je nekih 17-18 godina. Jarane, dragi...izadji malo u zivot, zezaj se, zivi punim plucima. Ti ocigledno samo iskaces iz ''jedne velike ljubavi'' koja, ruku na srce, na nista ne lici, u drugu! Ti ocigledno imas patolosku potrebu da ''budes'' s nekim(mother issues)...18 godina zivota si potrosio na 3 duge veze, a evo, i sam vidis na sta je sve spalo!
sta fali ako sam bio vecinu zivota po vezama ? nema logike nikakve u tome. evo sad sam dvije godine
libero, i mogu ti reci da sam imao toliko avantura i nekih poznanstava i zabave, da mi je evo toga doslo poslje dvije godine preko glave. naravno da covjek ima neku da mu ispuni vrijeme i da mu nije dosadno, tako i sada imam neke pored mene, i vjeruj da se ne treba brinuti za moje zezanje
Sto se tice Spankinje - 5 godina ste bili zajedno! Nema tu vise nekog racionalnog straha, nema tu mame, tate, strine, dajdze, amidze...5 godina ste zajedno zivjeli u Njemackoj daleeeeeko od njenih, i onda odjednom ispade da joj je stara Sotona

Sto neko rece, nije cura balavica neka

Pa onda ti neki prekidi, po godinu, po 6 mjeseci, salje ti lafo neke mejlove i nesto...ono, daj...

Nigdje nisi konkretno opisao sto ste raskidali na pocetku, sto se ona vratila u Spaniju, sto te njeni bas negotive(pusti mi tu pricu, ''nije nas'', sestra mi zivi u Barseloni, ne mozes mi tu prosipati

)
nisi ipak dobro procitao i ti si kotradiktoran, dok smo zivjeli u njemackoj daleko od svih, imali smo divnu
vezu koja postoji, sve do dana, do kad je rekla hajmo malo na godisnji odmor, i onda produzili i svidjelo nam se
i onda odlucili da pokusamo zivjeti tamo, sto se poslje ispostavilo kao greska, jer kao sto je balash rekao
"tamo nije bila ona, nego neka druga". sto se tice barselone i toga, nigdje veze. ona je imala sve svoje tu , a ja nikoga, tako da nije bilo ravnoteze. ako mislis da su svi ljudi topli kao kod nas varas se grdno, jer su evropljani hladni kao led, a muslimane vole pravo, tako da dajes neke savjete, a ne znas o cemu pricas.
Zatim, jakooooooo si kontradiktoran...sve si svalio na curu i njenu staru, poznatiju kao Sotona

To lafo urota protiv tebe, stara je krivo savjetuje, ona te tolikooooooo voli da naprosto nemoze biti s tobom(

) isl. floskule, a ti, jadan, bio savrsen, samo eto, malo, si zas'ro prilikom odbijanja zenidbe, a onda lupis sljedece:
ti rece da sam kontradiktoran, a ne navede nijedan primjer. nikad nisam svalio nista na nju, i preuzeo sam vecinu krivice na sebe na vise mjesta, vrati se i procitaj. niko je nije nazvao sotona nikad, uvaljujes mi svoje rijeci
i onda se pozivas na njih, cisti primjer jeftine demagogije. niko nije bio savrsen, i rad zenidbe sam vec rekao,
da je bila moja krivica, dakle opet pogresno.
Dakle, kako ja sve ovo shvatam? 5 godina si se pravio mangup(Citaj: Supak): ''Javljacu se kad mi se cefne, maco - jednom u 2-3 dana'', ono, lafo alfa-muzijak, ''meni nije stalo, macko''; ''Jebiga, ja sam ipak maco Balkanac'' itd., ostavljao je, ''gubio interes'', naprosto je jebo u mozak (Garantujem cime hocete da je treba neka prefinjena, fino vaspitana cura koja se stvarno zaljubila)
a se nisam pravio mangup nikad, nisam imao potrebu za visesatnim pozivima i tome slicnim.
-
Haj, mirili ste se, ti redom odbijao brak, djecu i naprosto curi prekipilo, sutnula te i vratila se kuci - ovo naravno nisi direktno priznao: Dakle, Spankinja te
SUTNULA(Citaj: Jasno rekla
NE!) prije 2-3 godine!. Al jebemu, ubi te sujeta, ti nesto pokusao, cisto da ego smiris - pojavljivao se tamo, slao mejlove, poruke itd. i onda otvorio ovaj pacenicki topik. Kad si se preselio opet tamo, vidio da treba ne zeli bilo sta s tobom, samo je preslaba licnost da bi to cvrsto, direktno rekla(jasno se moze uvidjeti da je cura TOTALNI slabic), i odjednom ''iskocile poslovne ponude u DE i BiH''
ti izgleda nisi nista procitao, samo si stvorio neku pricu i sliku u tvojoj glavi.
prvo nije niko nikoga nikad sutnuo, nego smo bili uvijek fer jedno prema drugom, i sad pricamo isto i cujemo se.
drugo, ja nisam nikada slao poruke, opet ne citas i dodajes. naveo sam na vise mjesta, da joj imam broj i da je
NIKADA nisam ni nazvao ni poslao poruku za dvije godine. culi som se nekad mailom, da cestitamo rodendane praznike itd, i to obadvoje smo slali. dakle nisi u pravu ni 1%.
a trece, ona nije nikad slaba licnost, nego je samostalna i jaka zena, i vjeruj mi da je godinama pokuavala da zaboravi vezu, i nije joj uspjelo kao ni meni.
ONDA JE KAD ME VIDJELA SAD NEDAVNO, OPET PRITRCALA I POCELA DA ME LJUBI I ODVUKLA ME U STAN.
ja nisam nista bio poduzeo i samo sam ostao sokiran njenim ponasanjem. dakle ako ja nju tako peglam kako mislis, ne bi me ni pogledala , nego bi prosla, ili bi davno bila u drugoj vezi.
prosto si nadmasio svoju mastu i fantaziju i posto vidim da si neki hobi psiholog koji analizira ljude, a da ih i ne zna....da kazem kako ja tebe vidim.. balkanac jesam i maco jesam, i ponosan sam na to. nema nista gore od ljigavog papucara, a izgleda cim ti moje ponasanje smeta, da si taj tip, oni kojima su u skoli otimali uzinu i sto nikad cure nisu imali, a onda se oni nadu savjete da djele i da izigravaju freuda. dakle hvala ti na savjetima, ali fulio si potpuno i sefa i stanicu.