Koga je to Emir K. izdao

Post Reply
PapakizSarajeva

#301 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by PapakizSarajeva »

Zlata M. wrote:
bosanski wrote:Frapirala me je rečenica Bakira Izetbegovića data u intervjuu za TV1 (Senadov dnevnik), gdje je rekao da je Emir Kusturica izdajica jer je u toku dešavanja u BiH "kad su paljene džamije itd.." prešao na srpsku vjeru :shock: .
Meni kao bosanskom muslimanu zaista ne smeta ako je neko prešao na neku drugu vjeru (kolosjek) dapače drago mi je jer je neko na ovaj ili onaj način pronašao Put. Ne bih polemisao o Emiru Kusturici i koga je on i ako je izdao nego o očitom kršenju ljudskog prava svakog čovjeka u ovom slučaju je pravo na vjeru (pa makar i srpsku OMG :roll: (valjda narod zna) ) od strane Bakira I., budućeg mog predsjednika :shock:
Vaše mišljenje ?
:mrgreen: ... al' smo zato dobili masu fudbalera i inih sportista ! :-) (eno na 'religiji') ... ni meni ovo nikad nije bilo jasno ... ni likovanje kad neko prihaja, ni ogorcenost kad neko odhaja. Bez veze skroz. :-)
Mislim da je kod "naseg predsjednika" poenta bila na ovome boldiranom, a ne na tome sto je presao na pravoslavnu vjeru. I ja ga zbog trenutka koji je odabrao da to ucini osudjujem i smatram izdajnikom ... A stvar necijeg vjerovanja je cisto licne prirode i o tome nema raspravljanja...
piupiu

#302 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by piupiu »

Chisum wrote:
hornet prvi wrote: Kome vama..?
Zasto si neuljudan , prost i bezobrazan... ?
Pusti shuplju dreku i ''bleket'' ( onako iz stada )...
Reci konkretno , sa cim se ne slazes u mom gornjem komentaru..?
I zlocest, molim lijepo... zlocest si zaboravio. :-D

Kakva su to pitanja?!... k'o da te shibam po dupetu...

Nego, sto se zadnjeg pitanja tice, posluzi se carima internet foruma... vrati se koju stranicu unazad i vidjet ces nekoliko mojih odgovora, a medju njima - i odgovor na tvoje pitanje.
:lol: :lol: :lol:

Chisum, jesi ozenjen? Ako nisi, ja te javno prosim! :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Sezam

#303 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Sezam »

Ukosheni wrote:
Sezam wrote: Dobar post, a narocito ono podebljano si pogodio/la u sridu :thumbup:

Cijeli fazon je u tome da Nemanja mora promovisati knjigu i savrseno dobro zna ko mu je trziste - srpski nacionalisti - tako da on jako dobro radi na promociji vlastite autobiografije. Doduse, neko bi se mogao upitati, zasto neko ko vazi za umjetnika svjetskog glasa i koji se blizi 60oj godini zivota, u vlastitoj autobioGrafiji ima potrebu da spominje, to jest omalovazava tamo nekog Bakira izetbegovica : :? Zar nema interesantnijih stvari da nam priopci iz svog bogatog kulturoloskog zivota? Cini mi se da je u pitanju ona: mozes izvuci mahalasa iz mahale, ali ne mozes izvuci mahalu iz mahalasa.

A sto se tice Mokre Gore, antiglobalizma i ostalih praznih floskula...kaze mi prijatelj da tamo na svakom koraku mozes vidjeti bankomate...toliko o Nemanjinom toboznjem antiglobalizmu...
I meni je ovo zanimljivo, jer se teme vise puta iznova pokrecu o "mahalasu" upravo iz mahale. I traju, godinama, na desetinama stranica

Kakva dvolicnost, nista mu vise ne verujem.
Vjerovao ili ne vjerovao, supljirao ti ili ne jeftinom ironijom, tvoj idol se ponasa kao najobicniji mahalas, a ne kao neko ko vazi (to jest nekada je vazio) za svjetski priznatog umjetnika. A da zna prodati knjigu/film/muziku (sumnjivih kvaliteta) srpskim nacionalistima i od toga sasvim lijepo zivjeti, to mu skidam kapu. ;-)
Last edited by Sezam on 23/11/2010 14:18, edited 2 times in total.
Sezam

#304 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Sezam »

2x
piupiu

#305 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by piupiu »

hornet prvi wrote: Ha,gle ti ovo !! :lol: :lol: :lol:

Ko bi reko...
Ovako na prvu, slatko pace ,a ukliza bas djonom... onako s boka.. :-?

Ipak , nekako sam boleciv na ovakve ''situacije'' pa ne bih da komentarisem previse...
Kako god Chisume, eto te''mala'' prosi ...pa ti vidi.. :)

PS.
Mislim da ne bi bio prvi put da je i na ''politici'' pala neka gotiva.. :wink:
Nisam ja bas tako mala, :wink: , ali, brate, kad je neko duhovit i inteligentan, skidam kapu! :thumbup:
exliberal

#306 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by exliberal »

Samo jedna opaska

Uvijek me iznenadi koliko rasprave bude na temema koje se bave Kusturicom i otvaranju McDonalds restorana u Sarajevu..... :lol:

Pa stvarno :run: :run: :run:
ultima_palabra

#307 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by ultima_palabra »

Te teme se lako povezuju sa hrpom stvari, off topica koliko hoćeš... isto kad kažu da o Dodiku ima 500 strana, u suštini nema ni 100.
mofo33

#308 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by mofo33 »

*"Ja im želim sve najbolje, pa i multietnički život o kome stalno pričaju, ali nisam siguran da je to izvodljivo", kaže Kusturica.
ova mu je pametna, vala :D
hadžialagić

#309 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by hadžialagić »

Bosnohercegovac wrote:Image
Pogrešni ideali.

Image

Josif Staljin, ili Besarion (Soso) Džugašvili, odnosno Josif Visarionovič Džugašvili "Staljin"

Skrivio direktno smrt preko 40 miliona ljudi, a indirektno i više. Ima i strašnijih slika, ali obzirom na to da je ovo mjesto koje mogu vidjeti i djeca - nije poželjno postaviti ih.

Image
Image

Ostao poznat po izjavi: "Smrt jednog čovjeka je tragedija, smrt miliona - statistika"

Ima nešto zajedničko sa Nemanjom.
chupacabra

#310 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by chupacabra »

Cemu ovolika opsjednutost Kusturicom. Covjek je izabrao svoj put i najbolje je da ga se jednostavno ignorise. Ne vidim cemu vodi ovo palamudenje po forumu o vec hiljadu puta izvakanoj temi.
bierkof

#311 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by bierkof »

ne znam jeli bilo ranije ovo... ali nije na odmet... :D :D :D
Image
Poslednje ali ne i najmanje važno, domaćin MŠM Emir Kusturica je najbolji promoter vrednosti koje MŠM afirmiše: GLOBALNO ZNANJE, DOMAĆE ISKUSTVO, MADE IN SERBIA.
hahahahahaha

Valja mi sad trazit neku stipendiju za mokru goru :)))
Hodidid

#312 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Hodidid »

Sve u redu samo jos da se hoce okupati i oprati kosu sevap bi ucinio svojoj kozi.
Nele9

#313 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Nele9 »

bingov buraz wrote:Kusturica nije vise zanimljiv ni vaskama u onoj njegovoj zabiti ali svako malo ga neko iz Sarajeva ozivi,sinoc Hadzifejz prije mjesec Sidran sutra neko drugi.Pljujte ga ljudi dajte mu dusevne hrane jebo vas on.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Evo jedan refresh.
AliceInChains

#314 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by AliceInChains »

Nemanja Kusturica nije nikoga izdao vise, nego samog sebe. Mogu i ja sutra reci, da sam Srbin i svako tamo ce me cijeniti i zahvaliti mi se za "pravi, jedini i najkorektniji" izbor, ali ce me prekosutra opet smatrati drugacijim. U sustini je on svoju naciju izdao, da ga druga nacija prizna.

Znaci, on uopste nema iskustva, sta to znaci, kad se ti izjasnis kao Nesrbin/Bosnjak, pa ti ti isti Srbi negiraju tvoju naciju, tvoje postojanje, ali najvaznije: TVOJ IZBOR.

Poenta je u tome, da je Srbima i Hrvatima zadnjih 100-200 godina bila vaznija zemlja/teritorija/usvojenje Bosne i Hercegovine, nego narod i volja tog istog, koji zivi na toj zemlji. Ako je njima moje postojanje svejedno(a jeste, sto su i u zadnjem ratu OPET podvukli), onda je i meni svaka vrsta zajednosti u proslosti svejedna.

I Zidovi su se predstavljali kao najveci NJEMCI, pa su ih "genetski cisti" Njemci opet tretirali kao naroda drugog reda. Ne hvala, ja to necu, kao i svaki iole normalan Bosnjak(hvala bogu vecina). Uglavnom se danas Srbi i Hrvati(Hrvati malo manje) i ponasaju prema onim Srbima/Hrvatima muslimanske vjeroispovijesti.

Mi Bosnjaci to svi dobro znamo. Ne trebamo se praviti glupi. Bas iz tog razloga se i osjecamo kao nacionalna skupina, a ne zato sto obozavamo teritorijalnu, vjersku i kulturolosku ogranicenost....bas suprotno! Trebao bi se Kusturica malo zapitati, kako je on uopste mogao postati "intelektualac"........a odgojen je u prosjecnoj Bosnjackoj familiji? Kako to? On misli, da mi Bosnjaci imamo ograniceni razum, a ne konta da je to ipak suprotno.

Na kraju da pojasnim: Ja se osjecam kao Bosnjak/Bosanac, ja sam ateista, ali necu da se odreknem islama, koje sam nasljedio od mojih predca. To je moj izbor i necu da se odreknem od toga, samo da se nekome drugom svidam.
Kusturica se je odlucio drugacije, valjda samovoljno....ali lik ne treba negirati zbog toga nase postojanje. I to mu zamjeravam. Samo sto se ja nisam odlucio kao on, sam ja u njegovim ocima iu ocima drugih Srba zaostao? Bjezite, ba, al' daleko!

:bih:
mig

#315 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by mig »

.
Last edited by mig on 28/02/2012 18:58, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#316 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Korisničkoime »

Kako sam je shvati ovdje nije riječ o Nemanji Kusturici nego o izjavi Izetbegovića Jr. u kojoj dotičnom zamjera -pazi sad- prelazak na -pazi sad opet- srpsku vjeru. E jest na Jr. intelektualac :lol:
Prvo prelaz na vjeru stvar slobode čovjeka
Drugo Kusturici se može zamjerat 100 drugih stvari ali netreba se na lika osvrćati uopšte pogotovo ne član presjedništva pa čini ga važnijim nego što jest
Treće mješa Jr. nacije i vjere helem Rusi, Grci, Gruzijci, Bjelorusi, Ukrajinci itd svi majke ti imaju srpsku vjeru helem sve Srbi pa Jr. ekstremniji od Šešelja :lol:
Neko je već rekao ali da ponovim nepostoji srpska vjera isto tako kao što nepostoji hrvatska vjera niti bošnjačka vjera
To što ovakve izjave neke pale pa glasaju za Jr. je još najgore od svega.
MrMaliJoe

#317 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by MrMaliJoe »

exliberal wrote:Samo jedna opaska

Uvijek me iznenadi koliko rasprave bude na temema koje se bave Kusturicom i otvaranju McDonalds restorana u Sarajevu..... :lol:

Pa stvarno :run: :run: :run:
:lol: :lol: :thumbup:
udrch

#318 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by udrch »

Ako je Kusturica intelektualac, ja sam Fidel :D ..
fakat

#319 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by fakat »

udrch wrote:Ako je Kusturica intelektualac, ja sam Fidel :D ..
odlican grafit...!
Zlata M.

#320 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Zlata M. »

(... i 'vidi mu glave', zaboravio si dodati ... u zurbi, pretpostavljam )
... sta ti je rec' diskusija oslobodjena emocija :roll:
Zao mi je sto moram uskociti, ali on jeste intelektualac, sa cijim se potezima ne slazes, sto je legitimno. :)
mO k3

#321 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by mO k3 »

Nemanja pada u zaborav , on je dozivio vrhunac svoje karijere davno sada bi htjeo da si vrati na binu ex-yu na odvratan nacin

Zalosno...
aleDP

#322 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by aleDP »

Bakir je rekao da je ovaj smrad gradio crkve po Srbiji, dok su džamije po Bosni rušene. Nikakav prelazak na pravoslavnu vjeru nije pominjao. Ne širite dezinformacije.

Ova izjava je personifikacija, namjenjena ljudima koji razmišljaju, a ne onima koji gledaju samo crno-bijelo.

Nije tu akcenat stavljen na gradnju crkve, što nije ništa loše, nego na njegovu šutnju i ne solidarisanje sa njegovim dojučerašnjim sugrađanima kojima su rušene džamije pred očima, što je svakako loše.
zonbirile

#323 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by zonbirile »

ma svijet je davno riješio te dileme,najbolji je primjer WW II.Djela se cijene,autorima sljedi zaslužena manja/veća packa,često i zaborav,ali djelo ostaje.Vremenom ostaje samo djelo.
Korisničkoime

#324 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Korisničkoime »

Zlata M. wrote:
(... i 'vidi mu glave', zaboravio si dodati ... u zurbi, pretpostavljam )
... sta ti je rec' diskusija oslobodjena emocija :roll:
Zao mi je sto moram uskociti, ali on jeste intelektualac, sa cijim se potezima ne slazes, sto je legitimno. :)
Reni Rifenstal je također bila intelektualac ( tvrde neki). To što neko sebe smatra ili ga pak drugi priznaju za intelektualaca neznači da su njegovi stavovi ispravni. Intelektualci stvaraju nešto pozitivno, konstruktivno u ljudskim odnosima, predviđaju razvoj društva u kojem žive i pokušavaju pozitivno da utiču na taj razvoj, vješti u formuliranju ideja i misli, izjavama da su Sarajlile zaslužile Markale jer se s njima samo tako može zaista ne potiče na pozitivan razvoj te diskvalificira N.K. kao intelektualca te mnogo govori o onima koji ga smatraju intelektualcem. Da, i nemoj da mješaš intelektualce i umjetnike to su različite stvari to kažem pošto sam iz prijašnjih postova vidio da mješaš religije i nacije.
Država

#325 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Država »

Lijepo kaže režiser Imamović u Slobodnoj Bosni:

"Kusturica je četnik zarobljen u tijelu muslimana"!
Post Reply