Lepa ti je analiza i ja ću ti je potpisati mada se to odnosi na nešto drugo. Recimo, ni ja ne volim kada mi muškarac već drugi dan kaže da me voli i da će da se ubije ako jednog dana raskinemo vezu. Poljubac o kojem pišemo "nije sve ono što želiš i možeš da dobiješ" jer su to u principu "baterije" kojima se "napaja sama veza".Chemist wrote:Ne znam sta se cudis, ponasanje ljudi u 20-tim i kasnijim godinama jos uvijek vuce korijene iz ponasanja djece od 5, da sad ne elaboriram zasto. Poenta price je bila u tome da kada dijete od 5 godina lako i brzo dobije ono sto zeli ono ce se tom stvarcicom zabavljati kratko i postat ce mu dosadno i to je opcepoznata cinjenica. Sad, kada se povuce analogija izmedju djece i odraslih dobijes fenomen da kada muskarac brzo dobije ono sto zeli, a svi normalni muskarci su po defaultu nastimani da zele odnos sa zenom sto prije dobijes manjak zainteresovanja za doticnu nakon kratkog vremena...razmis???
Primera radi, verujem da znaš za veze koje su trajale samo par meseci i na kraju završile brakom, a također i za one druge koje su trajale po deset godina pa završile raskidom veze. Koliko i sam vidiš na ovom primeru, vreme u samom ovom kontekstu ne vredi puno koliko ono što "održava vatru", a to je poljubac.