koma wrote:merik wrote:Ja nešto mislim da su na E2 svi stanovi rasprodati, ljudi redovno uplaćuju rate pa zbog toga tako ubrazano rade, dok na drugim ulazima to nije slučaj. Meni ovo svakako odgovara, ja sam na E2, još da mi se riješiti ovih rata do maja pa da mogu mirno spavati.

Ne bih rekao da je to slucaj.. E1 je zavrsen u vecoj mjeri od E2. jednostavno idu od 1->4, pa kako sta zavrse.
Mislim da bi do maja/ juna trebalo biti sve gotovo, bar sto se tice prve cetiri lamele. Od 5-8 ce se graditi, tj vec se pocelo sa radom, iskopana je rupa za temelje.. Necemo se mi rjesiti gradilista jos godinu i po, bar

Da, mislim da je to ta logika - idu od E1 ka E4. E sad, malo će biti bezveze to gradilište a mi već unutra, makar se nadam da će ga nekako ograditi, a naš parking napraviti kako treba, da ne hodamo po blatu, ako ćemo već slušati buku.
Da li je neko razmišljao da sa komšijama (4 stana na istoj strani haustora gledajući od liftova) ugradi još jedna vrata na haustoru idući od liftova prema svojim ulazima ? Naime, živim na Alipašinom i većina zgrada ima ta dodatna vrata u svakom hodniku - nekako se čovjek osjeća sigurnije, i manja je vjerovatnoća obijanja stanova ?
Pitanje još jedno - da li neko slučajno zna da li je riješena situacija u vezi sa internet provajderima u H1-H4, a time i kod nas ? Čuo sam da je Logosoft bio iskopao trasu i položio opremu, ali da mu je zabranjen pristup tim zgradama i da samo HS ima ekskluzivno pravo.
Mislim da su te dvije zgrade jako interesantne pogotovo iz razloga što ih kupuju mladi koji uveliko koriste internet, te bi samim tim ISP imao i značajan broj novih korisnika (100+).