Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#301 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

merik wrote:Dragi forumaši, je li iko od vas preko vikenda bio na Dobrinji, kako radovi napreduju?
Ja nisam bio prošle sedmice, ali ako ti može poslužiti za orijentaciju slj. info.
U periodu između moja dva posjeta gradilištu (30/10/2010 - 25/11/2010) je moj stan sa svim preinakama koje smo tražili ozidan kompletno. Također sam primijetio da su ozidani spratovi meni se čini zaključno sa VI minimalno (a tokom prve posjete stanovi na IV, V i VI spratu nisi bili ozidani, koliko se sjećam).
Dakle, što bi rekao onaj: "ipak se okreće". :razz:
merik

#302 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Sinoć sam prošla pored zgrade, upaljena svjetla u haustorima na E2 i E3, ne znam da li i uveče nešto rade.
novi.dan.nova.nafaka

#303 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

merik wrote:Sinoć sam prošla pored zgrade, upaljena svjetla u haustorima na E2 i E3, ne znam da li i uveče nešto rade.
Auu, pa to su znači fine vijesti. :)
Ma meni se čini da će zgrada biti završena aBd kako je i najavljeno, ja se lično nadam da se useljenje biti najkasnije u Avgustu slj. godine...
skenan_sa

#304 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by skenan_sa »

Jedno pitanje za ekipu koja je vec kupila stan, ili koji se vrte oko toga :)...naime, da li neko zna da li se sada moze uzeti neki manji stancic, oko 35 kvadrata, ali po toj nizoj cijeni oko 1600 KM, i kome se treba obratiti za vise informacija...mozda je vec i bilo govora o tome, ali nisam bas redovan forumas, pa da ne listam...hvala unaprijed, svi prijedlozi i komentari su dobrodosli :))
koma

#305 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

skenan_sa wrote:Jedno pitanje za ekipu koja je vec kupila stan, ili koji se vrte oko toga :)...naime, da li neko zna da li se sada moze uzeti neki manji stancic, oko 35 kvadrata, ali po toj nizoj cijeni oko 1600 KM, i kome se treba obratiti za vise informacija...mozda je vec i bilo govora o tome, ali nisam bas redovan forumas, pa da ne listam...hvala unaprijed, svi prijedlozi i komentari su dobrodosli :))
Obrati se Kantonalnom stambenom fondu.. Oni ce ti jedini tacno znati moze li ili ne, mada licno mislim da mozes, ali ne znam koja je sad procedura
http://www.ksfs.ba/
skenan_sa

#306 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by skenan_sa »

koma wrote:
skenan_sa wrote:Jedno pitanje za ekipu koja je vec kupila stan, ili koji se vrte oko toga :)...naime, da li neko zna da li se sada moze uzeti neki manji stancic, oko 35 kvadrata, ali po toj nizoj cijeni oko 1600 KM, i kome se treba obratiti za vise informacija...mozda je vec i bilo govora o tome, ali nisam bas redovan forumas, pa da ne listam...hvala unaprijed, svi prijedlozi i komentari su dobrodosli :))
Obrati se Kantonalnom stambenom fondu.. Oni ce ti jedini tacno znati moze li ili ne, mada licno mislim da mozes, ali ne znam koja je sad procedura
http://www.ksfs.ba/
Hvala puno
merik

#307 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Eh, najsvjezije informacije.
Ja u utorak bila na gradilistu, ne E2 rade onu glazuru sto ide ispod parketa, idu od zadnjeg sprata prema dole, došli do cetvrtog, poredali stiropor pa najlon preko pa poslije toga ide ta glazura.
novi.dan.nova.nafaka

#308 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

merik wrote:Eh, najsvjezije informacije.
Ja u utorak bila na gradilistu, ne E2 rade onu glazuru sto ide ispod parketa, idu od zadnjeg sprata prema dole, došli do cetvrtog, poredali stiropor pa najlon preko pa poslije toga ide ta glazura.
Ma ti si Meri za muštuluka... ;-)
visnja_x

#309 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

Imam jedno pitanje: Znate li da li je moguće birati pločice i ako jeste kad će nas zvati u vezi toga.
koma

#310 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

visnja_x wrote:Imam jedno pitanje: Znate li da li je moguće birati pločice i ako jeste kad će nas zvati u vezi toga.
Izabrana je kombinacija plocica za kupatilo(za ostalo ne znam).. Cak sam imao to zadovoljstvo da je vidim :)
Ne znam je li moguce mjenjati iste, vjerovatno jeste, ali ne znam proceduru za to.
Plocice su iz Luk-a, odnosno Bagnoa, pa mozda da tamo vidis koja je kombinacija i je li moguce mjenjati?
visnja_x

#311 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

@koma kakva je ta kombinacija? Jutros kad sam prolazila vidim da su počeli sa postavljanjem prozora i na E4.
koma

#312 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

visnja_x wrote:@koma kakva je ta kombinacija? Jutros kad sam prolazila vidim da su počeli sa postavljanjem prozora i na E4.
Eh sad, tesko pitanje :)
Znam da je kombinacija od 3 tipa plocica i da mi se nije ucinila losa, ali stvarno ne bih mogao opisati.
visnja_x

#313 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

Odoh ja onda u subotu da zraknem valja li to. Znaš li dokle su stigli sa keramikom? :-D
koma

#314 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

Mozda grijesim, ali ne bih rekao da rade keramiku. Rade se grubi unutrasnji radovi i fasada na E2, kao sto si rekla stolarija na E4 i pripremni radovi na lameli E5. Nece keramika jos mjesec-dva, imo.
novi.dan.nova.nafaka

#315 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

visnja_x wrote:Odoh ja onda u subotu da zraknem valja li to. Znaš li dokle su stigli sa keramikom? :-D
Hehe, možda se onda i vidimo. I ja ću u Su aBd do tamo. Inače, mislim da se sa Nedžadom može sve dogovoriti - mi smo odlučili da ne ubacujemo kadu, već tuš kabinu...

p.s ako ne zaboravim, slikat ću par slika, pa da oni koji ne mogu otići imaju osjećaj dokle je to... ;-)
MontBlanc

#316 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by MontBlanc »

novi.dan.nova.nafaka wrote: mi smo odlučili da ne ubacujemo kadu, već tuš kabinu...
Ako želiš umjesto kade postaviti tuš kabinu, uradi to što prije, u svakom slučaju prije postavljanja pločica, poslije toga sumnjam da će htjeti išta mijenjati zbog podnih instalacija (bar su meni tako bili rekli). Sretno!
novi.dan.nova.nafaka

#317 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

http://img152.imageshack.us/slideshow/w ... age155.jpg
Evo ga narode, nekoliko sličica sa gradilišta. Slike unutrašnjosti su iz pokaznog stana u lameli E1. Tako će izgledati i ostali stanovi...
@MontBlanc - keramika se u E4 barem prema onome što su mi rekli ugrađuje za jedno 2 mjeseca.
visnja_x

#318 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

Dođoh, zraknuh, oduševih se :thumbup:
Tahta

#319 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Tahta »

Odlične vijesti, ja sam mislio da su u zimskom snu.
vryzas

#320 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

novi.dan.nova.nafaka wrote:http://img152.imageshack.us/slideshow/w ... age155.jpg
Evo ga narode, nekoliko sličica sa gradilišta. Slike unutrašnjosti su iz pokaznog stana u lameli E1. Tako će izgledati i ostali stanovi...
@MontBlanc - keramika se u E4 barem prema onome što su mi rekli ugrađuje za jedno 2 mjeseca.
Da hoce vise onu ogradu skloniti...nisam ko covjek parkirao ispred ulaza pa ima brat bratu pola godine :D
merik

#321 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

novi.dan.nova.nafaka wrote:http://img152.imageshack.us/slideshow/w ... age155.jpg
Ima li novih fotki?
Nestrpljivo iščekujem. :bih:
novi.dan.nova.nafaka

#322 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

merik wrote:
Ima li novih fotki?
Nestrpljivo iščekujem. :bih:
Meri, tek je prošlo 2 sedmice od zadnje posjete, teško da se može nešto značajno promijeniti, mada znam kako ti je, čovjek je nestrpljiv, ja ne mogu vjerovati da nakon 6 godina plaćanja kirije uskoro useljavamo u svoje aBd. :)
Ako želiš ekstra slike, onda komšiji kaficu dođeš nekad, hehe. ;-)
Situacija je na gradilištu takva da je recimo najviše urađeno na E2, a najmanje na E4 lameli, tu je vremenska razlika od recimo mjesec dana možda. Onako kako izgleda sad E2 za mjesec ili malo više od toga će izgledati E4. Najbitnije je da se ne kasni sa radovima, i meni se čini da ćemo se moći useliti onda kada su i obećali, s tim da sam ja unaprijed halalio mjesec-dva kašnjenja, što obzirom na moj podstanarski staž i nije tako puno...
merik

#323 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Ja nešto mislim da su na E2 svi stanovi rasprodati, ljudi redovno uplaćuju rate pa zbog toga tako ubrazano rade, dok na drugim ulazima to nije slučaj. Meni ovo svakako odgovara, ja sam na E2, još da mi se riješiti ovih rata do maja pa da mogu mirno spavati. :zzzz: :zzzz:
koma

#324 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

merik wrote:Ja nešto mislim da su na E2 svi stanovi rasprodati, ljudi redovno uplaćuju rate pa zbog toga tako ubrazano rade, dok na drugim ulazima to nije slučaj. Meni ovo svakako odgovara, ja sam na E2, još da mi se riješiti ovih rata do maja pa da mogu mirno spavati. :zzzz: :zzzz:
Ne bih rekao da je to slucaj.. E1 je zavrsen u vecoj mjeri od E2. jednostavno idu od 1->4, pa kako sta zavrse.
Mislim da bi do maja/ juna trebalo biti sve gotovo, bar sto se tice prve cetiri lamele. Od 5-8 ce se graditi, tj vec se pocelo sa radom, iskopana je rupa za temelje.. Necemo se mi rjesiti gradilista jos godinu i po, bar :(
novi.dan.nova.nafaka

#325 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

koma wrote:
merik wrote:Ja nešto mislim da su na E2 svi stanovi rasprodati, ljudi redovno uplaćuju rate pa zbog toga tako ubrazano rade, dok na drugim ulazima to nije slučaj. Meni ovo svakako odgovara, ja sam na E2, još da mi se riješiti ovih rata do maja pa da mogu mirno spavati. :zzzz: :zzzz:
Ne bih rekao da je to slucaj.. E1 je zavrsen u vecoj mjeri od E2. jednostavno idu od 1->4, pa kako sta zavrse.
Mislim da bi do maja/ juna trebalo biti sve gotovo, bar sto se tice prve cetiri lamele. Od 5-8 ce se graditi, tj vec se pocelo sa radom, iskopana je rupa za temelje.. Necemo se mi rjesiti gradilista jos godinu i po, bar :(
Da, mislim da je to ta logika - idu od E1 ka E4. E sad, malo će biti bezveze to gradilište a mi već unutra, makar se nadam da će ga nekako ograditi, a naš parking napraviti kako treba, da ne hodamo po blatu, ako ćemo već slušati buku.
Da li je neko razmišljao da sa komšijama (4 stana na istoj strani haustora gledajući od liftova) ugradi još jedna vrata na haustoru idući od liftova prema svojim ulazima ? Naime, živim na Alipašinom i većina zgrada ima ta dodatna vrata u svakom hodniku - nekako se čovjek osjeća sigurnije, i manja je vjerovatnoća obijanja stanova ?
Pitanje još jedno - da li neko slučajno zna da li je riješena situacija u vezi sa internet provajderima u H1-H4, a time i kod nas ? Čuo sam da je Logosoft bio iskopao trasu i položio opremu, ali da mu je zabranjen pristup tim zgradama i da samo HS ima ekskluzivno pravo. :x
Mislim da su te dvije zgrade jako interesantne pogotovo iz razloga što ih kupuju mladi koji uveliko koriste internet, te bi samim tim ISP imao i značajan broj novih korisnika (100+).
Post Reply