pa znaš, to bi se moglo nazvati i odbranaškim pristupom poslu........al neću više o ovome, dosadilo mi........ja ću da podržavam svakoga ko bude na golu reprezentacije u subotu.........komeba wrote:Ako Asmira stava na gol i ovaj slucajno pogrijesi,mislim da Ciri niko normalan nece prigovoriti,jer je to jedini logican izbor.palermo wrote:Naravno, kao i obrnuto, ako stavi Begovića a on podlegne tremi. Ćiro je najodgovorniji, tu nema sumnje. I nama je svakako lakše palamuditi nego njemu, ali nešto mislim da upravo zbog te odgovornosti se treba vjerovati u njegov izbor. Makar se i ne slagali sa njim.komeba wrote:
Da sam ja selektor isli bi direktno![]()
Salim se...jeste,Ciro ima kredit jer nas je doveo do baraza,ali isto tako ako stavi Supica,pa i Hasagica i oni pogrijese protiv Portugala,morace itekako da trpi kritike zasto je stavio golmane koji se ni sami ne sjecaju kada su branili u klubu.
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
palermo
#301 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
- Erzsebet
#302 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Zašto niko javno ne kaže kako je Kenan Hasagić obična kukavica, koja uvijek sebi izmisli povredu pred važne utakmice? Taj čovjek je trebao biti sjajan golman, ali nema samopouzdranja i to je njegova jedina povreda. Jednostavno, ne smije stati na gol. Davno sam trenirao fudbal, sudio u nižim ligama i bio u tim vodama, pričao sam s njim više puta i muka mi je od toga. Bolje da je Ćiro Brašnića zvao umjesto njega.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Erszebet, post ti je preuredjen, jer si koristio boju koju koriste samo moderatori/administratori.
Pripazi na ovo ubuduce!
burek_in_space
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Erszebet, post ti je preuredjen, jer si koristio boju koju koriste samo moderatori/administratori.
Pripazi na ovo ubuduce!
burek_in_space
-
LSD
#303 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
A mogao bi Ćironi pozvati onog golmana Travnika Nurkanovića (ili je Nurković
) što nas je blamirao protiv Rijeke kad je skrivio 2 penala i protiv Irana kad je primio 3 gola za 15 minuta...ima u njemu materijala i talenta
...ko li je njega onako ofirno gurao
...i šta kaže Mikado "Kod mene igraju samo najspremniji i najbolji" 
-
michio
#304 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Begovic je i bolji i iskusniji od Hasgica i Supica.
-
leo karan
#305 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
ee vidis ti to
nisam znao da je Hasagic picka
nisam znao da je Hasagic picka
-
todd_smith
#306 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
begovic bi trebao braniti...
hasagic se zali na povredu, a ciro sam rekao da je supic bio krivac za nekoliko jednostavnih golova protiv spanije
hasagic se zali na povredu, a ciro sam rekao da je supic bio krivac za nekoliko jednostavnih golova protiv spanije
- Globus
#307 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Ako je danas Begovic branio u onom prvom timu onda je jasno da Ciro zeli da ga uigra sa ostatkom prve postave ....
- nellington
#308 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Moja teza: Ćiro je skontao da je pojeo ***** sa obećanjem da će Hasagić braniti u baražu. Pa se onda Ćiro i Keno dogovorili: Ćiro će staviti Asmira na gol, a neka Keno kuka kako ga nešto boli, da ne bude ofirno, i da tata Ćiro ne pogazi riječ.Erzsebet wrote:Zašto niko javno ne kaže kako je Kenan Hasagić obična kukavica, koja uvijek sebi izmisli povredu pred važne utakmice? Taj čovjek je trebao biti sjajan golman, ali nema samopouzdranja i to je njegova jedina povreda. Jednostavno, ne smije stati na gol. Davno sam trenirao fudbal, sudio u nižim ligama i bio u tim vodama, pričao sam s njim više puta i muka mi je od toga. Bolje da je Ćiro Brašnića zvao umjesto njega.
Pripazi na ovo ubuduce!
burek_in_space
- rizzvy
#309 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
nellington wrote:Moja teza: Ćiro je skontao da je pojeo ***** sa obećanjem da će Hasagić braniti u baražu. Pa se onda Ćiro i Keno dogovorili: Ćiro će staviti Asmira na gol, a neka Keno kuka kako ga nešto boli, da ne bude ofirno, i da tata Ćiro ne pogazi riječ.Erzsebet wrote:Zašto niko javno ne kaže kako je Kenan Hasagić obična kukavica, koja uvijek sebi izmisli povredu pred važne utakmice? Taj čovjek je trebao biti sjajan golman, ali nema samopouzdranja i to je njegova jedina povreda. Jednostavno, ne smije stati na gol. Davno sam trenirao fudbal, sudio u nižim ligama i bio u tim vodama, pričao sam s njim više puta i muka mi je od toga. Bolje da je Ćiro Brašnića zvao umjesto njega.
Pripazi na ovo ubuduce!
burek_in_space
i svi zadovoljni...
sto se tice teme konkretne, mislim da tu nema puno razmisljanja i upitnika. jedini logican i normalan izbor je begovic. covjek odlicno brani u ipswich-u. mislim da u posljednje 4 utakmice otkako on brani imaju 3 remija i 1 pobjedu, a cesto je proglasavan i ponajboljim igracem ekipe u tim utakmicama. gledao sam utakmicu protiv manchester city-a kada je branio za portsmouth citavu utakmicu i odigrao citavu otakmicu bez greske. primio jedan gol i to kad je adebayor ostao sam pred golom...
sto se tice hasagica i supica. hasagic ne pamti kad je zadnji put branio za klub, supic 4 golman u nekoj rumunskoj ekipi... mislim da je stvar jasna...
puno srece begovicu...
- cyprus
#310 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Ovi u Hrvatskoj prate našu reprezentaciju ko da je njihova...
anbilivabl
edit: nisam htio na ovu temu, al nije daleko
anbilivabl
edit: nisam htio na ovu temu, al nije daleko
-
todd_smith
#311 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
pa kad nisu njihovi prosli, moraju malo nase groznice hvataticyprus wrote:Ovi u Hrvatskoj prate našu reprezentaciju ko da je njihova...![]()
![]()
anbilivabl
-
Eborg
#312 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Za ovu utakmicu je najbitnije imati golmana dobrog "u glavi" ne toliko po sposobnostima.
Hasagic je najiskusniji, Supic najpriviknutiji na formaciju a Begovic u najboljoj takmicharskoj formi. Begovic bi bio pod najvecim pritiskom no on makar zna kako je to biti u grotlu od 40.000+ navijacha, pa makar sa klupe.
Hasagic je najiskusniji, Supic najpriviknutiji na formaciju a Begovic u najboljoj takmicharskoj formi. Begovic bi bio pod najvecim pritiskom no on makar zna kako je to biti u grotlu od 40.000+ navijacha, pa makar sa klupe.
- jeza u ledja
#313 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Hajmo malo o tome zasto se Supic nalazi u Temisvaru.
Prije svega, ta ekipa je sve samo ne 'prosjecna rumunska ekipa'. Mozda to oni jesu u evropskim okvirima, ali u Rumuniji su trenutno najskuplja ekipa. Prosle godine su zavrsili drugi, a trenutno su 3 boda iza vodeceg Cluja. Oni su, kao i Cluj, instant ekipa od koje vlasnik ocekuje velike rezultate. Takav je i donekle Anorthosis. Za sve ove ekipe karakteristika je dovodjenje stranaca od kojih se puno ocekuje, te cesto dovodjenje i otpustanje igraca. U svakom slucaju Timisoara je trenutno jaci i organizovaniji klub od Hasagicevog Istanbula, a bogami i od Ipswicha.
Supic je prosle godine bio senazacija u srbijanskom prvenstvu. Tako je kao anonimus dospio i u nasu repku, jer smo imali problema sa golmanima. Nakon toga lansiran je u 'orbitu'. Nista nismo ocekivali od njega protiv Belgije, medjutim ispostavilo se kao sasvim stalozen i sposoban golman, a s obzirom na vaznost tih utakmica. To mu je donjelo angazman u Anorthosisu, u kojem se nije proslavio nakon utakmica sa Crnogorcima. Potom je bio bez angazmana, trenirao na Grbavici, i opet ga je Ciro stavio na gol protiv Turske. Tek se tu proslavio sa svojim odbranama. Mene ne zanimaju misljenja onih koji ne zele to da priznaju, tipa Supica pogadjale lopte. Supic je bio heroj te utakmice i to je tako. Ta utakmica mu je donjela angaznam u Temisvaru, usred sezone. Kako i zasto je otisao tamo ne znam, jer ne bih rekao da su imali problema sa golmanima. Moguce da je samo trazio neki posao, bilo gdje. Sad, kako ocekivati da ce on u ekipi koja je na vrhuncu svog uspona stane na gol u sred sezone? Nerealno, jelde. Pretpostavljam, ako se tako nastavi da ce na zimu traziti novu sredinu. Hocu da kazem, s obzirom na prirodu takve ekipe, svasta se moze desiti, pa i to da jedno pojacanje uopste ne koriste vise mjeseci, pogotovo kad je u pitanju golman.
Nista ne kazem, mozda jednostavno ne zadovoljava njihove kriterije, moguce da se pokazao kao kloc. Ali hocu da kazem da ne znaci da je pao kurcu za usi samo zato sto ne brani u Temisvaru. Ne znaci da je 'u penziji', kao sto neki aludiraju. On sigurno marljivo trenira i radi kao i ostali. Ne znaci da je totalno van forme. Mislim, njegova situacija se nimalo ne razlikuje od Hasagiceve po meni. On u reprezentaciji nije pokazao nista manje od Kene.
Moje misljenje je da je za golmane vise nego za bilo koje druge igrace, osim mozda spiceva, najbitnija psihicka sprema. Ako u nekog prosjecnog igraca psiha igra ulogu recimo 20%, kod golmana ona je lupam 40% od ukupnog ucinka u nekoj utakmici.
E sad, sta za psihu radi kad ispadnes rupa kakav je Supic ispao protiv Spanije ne znam. Sta za psihu radi kad ne branis par mjeseci ne znam. Lik se pokazao kao siguran, po meni, u najvaznijim utakmicama, a sto su manje vazne to se pokazao losijim. Mozda liku proradi neki inat, zelja za dokazivanjem, pojma nemam. Mozda ovih nekoliko dobrih utakmica u kvalifikacijama nije dovoljno da se donese zakljucak...
S druge strane, dobrog golmana cini i konzistentnost u igri. Znaci ne da briljira jednom, a drugi put da je rupa. Vec da konstantno igra na nekom svom nivou. Stekao se utisak da Supic definitivno nema taj neki kvalitet konzistentnosti. Znaci da je golman koji povremeno bljesne, a u sustini je prosjecan.
Ja ne znam koga stavljati u igru protiv Portugala, stvarno ne znam. Nekako logika govori da to treba biti Begovic. Pored toga sto je jedini aktivan, cini se nekao hladan i nepodlozan pritisku sa tribina. Ha mora biti kad je odrastao na zapadu.
Ali ko ce mu ga znat, kad nikad nije igrao veliku utakmicu????
Ali po STOTI put se pokazuje, a ja ne znam kako nekim ljudima to nije jasno, da igranje igraca u klubu i trenutna forma u poredjenju sa igrama u reprezentaciji ima vrlo malo veze.
Sto neko rece ranije, ovo je tako bare-bare-bare situacija da ne postoji konsenzus oko toga ko treba igrati - zato nam ostaje da se pouzdamo u odluku Blazevica. On ce najvjerovatnije o tome odluciti na osnovu prije svega psihickog stanja ove trojice.
Prije svega, ta ekipa je sve samo ne 'prosjecna rumunska ekipa'. Mozda to oni jesu u evropskim okvirima, ali u Rumuniji su trenutno najskuplja ekipa. Prosle godine su zavrsili drugi, a trenutno su 3 boda iza vodeceg Cluja. Oni su, kao i Cluj, instant ekipa od koje vlasnik ocekuje velike rezultate. Takav je i donekle Anorthosis. Za sve ove ekipe karakteristika je dovodjenje stranaca od kojih se puno ocekuje, te cesto dovodjenje i otpustanje igraca. U svakom slucaju Timisoara je trenutno jaci i organizovaniji klub od Hasagicevog Istanbula, a bogami i od Ipswicha.
Supic je prosle godine bio senazacija u srbijanskom prvenstvu. Tako je kao anonimus dospio i u nasu repku, jer smo imali problema sa golmanima. Nakon toga lansiran je u 'orbitu'. Nista nismo ocekivali od njega protiv Belgije, medjutim ispostavilo se kao sasvim stalozen i sposoban golman, a s obzirom na vaznost tih utakmica. To mu je donjelo angazman u Anorthosisu, u kojem se nije proslavio nakon utakmica sa Crnogorcima. Potom je bio bez angazmana, trenirao na Grbavici, i opet ga je Ciro stavio na gol protiv Turske. Tek se tu proslavio sa svojim odbranama. Mene ne zanimaju misljenja onih koji ne zele to da priznaju, tipa Supica pogadjale lopte. Supic je bio heroj te utakmice i to je tako. Ta utakmica mu je donjela angaznam u Temisvaru, usred sezone. Kako i zasto je otisao tamo ne znam, jer ne bih rekao da su imali problema sa golmanima. Moguce da je samo trazio neki posao, bilo gdje. Sad, kako ocekivati da ce on u ekipi koja je na vrhuncu svog uspona stane na gol u sred sezone? Nerealno, jelde. Pretpostavljam, ako se tako nastavi da ce na zimu traziti novu sredinu. Hocu da kazem, s obzirom na prirodu takve ekipe, svasta se moze desiti, pa i to da jedno pojacanje uopste ne koriste vise mjeseci, pogotovo kad je u pitanju golman.
Nista ne kazem, mozda jednostavno ne zadovoljava njihove kriterije, moguce da se pokazao kao kloc. Ali hocu da kazem da ne znaci da je pao kurcu za usi samo zato sto ne brani u Temisvaru. Ne znaci da je 'u penziji', kao sto neki aludiraju. On sigurno marljivo trenira i radi kao i ostali. Ne znaci da je totalno van forme. Mislim, njegova situacija se nimalo ne razlikuje od Hasagiceve po meni. On u reprezentaciji nije pokazao nista manje od Kene.
Moje misljenje je da je za golmane vise nego za bilo koje druge igrace, osim mozda spiceva, najbitnija psihicka sprema. Ako u nekog prosjecnog igraca psiha igra ulogu recimo 20%, kod golmana ona je lupam 40% od ukupnog ucinka u nekoj utakmici.
E sad, sta za psihu radi kad ispadnes rupa kakav je Supic ispao protiv Spanije ne znam. Sta za psihu radi kad ne branis par mjeseci ne znam. Lik se pokazao kao siguran, po meni, u najvaznijim utakmicama, a sto su manje vazne to se pokazao losijim. Mozda liku proradi neki inat, zelja za dokazivanjem, pojma nemam. Mozda ovih nekoliko dobrih utakmica u kvalifikacijama nije dovoljno da se donese zakljucak...
S druge strane, dobrog golmana cini i konzistentnost u igri. Znaci ne da briljira jednom, a drugi put da je rupa. Vec da konstantno igra na nekom svom nivou. Stekao se utisak da Supic definitivno nema taj neki kvalitet konzistentnosti. Znaci da je golman koji povremeno bljesne, a u sustini je prosjecan.
Ja ne znam koga stavljati u igru protiv Portugala, stvarno ne znam. Nekako logika govori da to treba biti Begovic. Pored toga sto je jedini aktivan, cini se nekao hladan i nepodlozan pritisku sa tribina. Ha mora biti kad je odrastao na zapadu.
Ali po STOTI put se pokazuje, a ja ne znam kako nekim ljudima to nije jasno, da igranje igraca u klubu i trenutna forma u poredjenju sa igrama u reprezentaciji ima vrlo malo veze.
Sto neko rece ranije, ovo je tako bare-bare-bare situacija da ne postoji konsenzus oko toga ko treba igrati - zato nam ostaje da se pouzdamo u odluku Blazevica. On ce najvjerovatnije o tome odluciti na osnovu prije svega psihickog stanja ove trojice.
-
LSD
#314 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Nema se tu šta puno pisati...sve je jasno ko dan,ova dvojica nikako ne brane u svojim klubovima i nema nikakve logike da brane u najvecoj utakmici naše selekcije...prema tome,Begoviću sa srecom i da nam sacuvas mrežu netaknutu 
- Erzsebet
#315 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Nije Erszebet, nego ErzsebetErszebet, post ti je preuredjen, jer si koristio boju koju koriste samo moderatori/administratori.
Pripazi na ovo ubuduce!
burek_in_space
Šalim se, nisam znao za crvenu boju
- rado_vidjen
#316 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Mozes li malo detaljnije o onom gore navedenom? Zvuci zanimljivo.
- Eweleen
#317 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Vijest o tome da će braniti u Lisabonu je izazvala širok osmijeh na Asmirovom licu. Odlično.
- and
#318 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
momak je stvarno hrabar,pun samopouzdanja,sa formom koja obećava.takav nam i treba na goluEweleen wrote:Vijest o tome da će braniti u Lisabonu je izazvala širok osmijeh na Asmirovom licu. Odlično.
- Neelix
#319 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
danas u novinama pise da se hasagic oporavio i da ce vjerovatno on braniti 
- Edin H.
#320 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Posto nam je odbrana beton nebitno je ko ce branitiNeelix wrote:danas u novinama pise da se hasagic oporavio i da ce vjerovatno on braniti
-
nikad_izvini
#321 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Da prenesem šta sam čuo o Supiću. Doduše, moguće je da je mahalska ali ima nekih elemenata priče koji imaju logike.
Supićev manager je navodno dao 50.000 e da ovaj brani u reprezentaciji, Nurković je dao 50.000 KM usporedbe radi. Navodno.
Prodao se u Anartozis i prema priči su prvu utakmicu prodali on i neki srpski trener. MIslim da je to bilo protiv Petrovca koji je od Šturma u dvije utakmice primio 10-12 golova, mrsko mi da tražim tačan broj.
Supić i trener su naravno otjerani iz Anartozisa odmah nakon te utakmice.
Meni je najsumnjivija prodaja u Temišvar. Zašto ? Zato što Supić uopšte nije na rasteru igrača Temišvara. Četiri golmana su bila navedena na soccreway.com prije mjesec dana a Supića uopšte nije bilo. Sada su navedena dva golmana i njega naravno nema.
Primjera radi, svaki naš reprezentativac se nalazi na tim statistikama, osim Supića što govori da uopšte nije u konkurenciji da brani. Ovo veze nema sa Europom, ovo se tiče lige isključivo.
Priča se završava da je rumunska mafija oprala pare, dala Supiću dio transfera i svi sretni.
Pošto kupio, za toliko prodao. Doduše, zaista jeste otjeran iz Anartozisa zajedno sa trenerom i malo je čudno da reprezentativni golman solidne reprezentacije ide u Temišvar da bude treći golman.
PS nikada ga nisam hvalio, meni je vazda izgledao nesigurno na golu i nema veze sa nacionalnom osnovom
Eto, toliko.
Supićev manager je navodno dao 50.000 e da ovaj brani u reprezentaciji, Nurković je dao 50.000 KM usporedbe radi. Navodno.
Prodao se u Anartozis i prema priči su prvu utakmicu prodali on i neki srpski trener. MIslim da je to bilo protiv Petrovca koji je od Šturma u dvije utakmice primio 10-12 golova, mrsko mi da tražim tačan broj.
Supić i trener su naravno otjerani iz Anartozisa odmah nakon te utakmice.
Meni je najsumnjivija prodaja u Temišvar. Zašto ? Zato što Supić uopšte nije na rasteru igrača Temišvara. Četiri golmana su bila navedena na soccreway.com prije mjesec dana a Supića uopšte nije bilo. Sada su navedena dva golmana i njega naravno nema.
Primjera radi, svaki naš reprezentativac se nalazi na tim statistikama, osim Supića što govori da uopšte nije u konkurenciji da brani. Ovo veze nema sa Europom, ovo se tiče lige isključivo.
Priča se završava da je rumunska mafija oprala pare, dala Supiću dio transfera i svi sretni.
Pošto kupio, za toliko prodao. Doduše, zaista jeste otjeran iz Anartozisa zajedno sa trenerom i malo je čudno da reprezentativni golman solidne reprezentacije ide u Temišvar da bude treći golman.
PS nikada ga nisam hvalio, meni je vazda izgledao nesigurno na golu i nema veze sa nacionalnom osnovom
Eto, toliko.
-
Eborg
#322 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Supic je na oficijelnoj stranici svog kluba: http://www.politimisoara.com/ .
A u te shpekulacije se ne bih mijeshao.
Ali se slazhem da je mogao u mnogo bolju ligu, makar u njemachku 2. Bundesligu i to josh kao slobodan igrach.
A u te shpekulacije se ne bih mijeshao.
-
Gray
#323 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Eborg wrote:Supic je na oficijelnoj stranici svog kluba: http://www.politimisoara.com/ .
A u te shpekulacije se ne bih mijeshao.Ali se slazhem da je mogao u mnogo bolju ligu, makar u njemachku 2. Bundesligu i to josh kao slobodan igrach.
Nema ni broja, ni slike, ni bilo kakvih podataka o njemu. Samo ime
-
Eborg
#324 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Supic je tajno oruzhje pa je zato "amoniman". 
- Edin H.
#325 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Asmir branio danas u remiju Ipswicha sa Sheffield Wednesday-om 0 - 0.