Ali Kemal wrote:zateznistub wrote:Ali Kemal wrote:
U Sarajevu 1991 nije bilo nikakve potrebe da se cuvaju straze.
Veze ti nemaš!
Odgovorno tvrdim da 1991 niko nije morao da cuva nikakve straze u Sarajevu!
Ko tvrdi suprotno neka objasni gdje, kada i ko ga je natjerao da strazari i zbog cega?
Pored svih dogadjaja koji su se desili sada treba jos i izmisljati

Pa naravno da nije
morao.Nisi morao ni 93 kada je bas stani-pani

Ne bi se zakleo 100% jel bilo Novembar/Decembra 91 ili Januar 92 al smo drzali straze nocu.E sada kada bi rekao kako je to izgledalo ispao bi smijesam narocito ovim mladjim od 92 godista

.Znaci pada mrak mi izlazimo ispred kuca i kao strazarimo.Posto je naselje mjesovito(Srbi-Bosnjaci tada Muslimani)mi kao pazimo da nas oni ne vide da drzimo strazu a isto tako i oni se kao kriju da mi ne prikjetimo nji.Dodje jutro sve normalno.Jesi se naspavao komsija ide se na posao ko radi i tako to.Prodje naprimjer 10-15 dana i kao skontamo da smo se izofirali i mi i oni sjednemo da se kao dogovorimo da drzimo zajednicke straze.I to i uradimo.Drzimo kao strazu da ko sa strane ne bi napravio kakav belaj.I ponovo nakon 15-20 dana kao situacija se smirila(mislim na TV-eu

) i kao nema potrebe vise sa strazama.Prestane se strazariti noc dvije i eto nekoga i kaze: Nap:pa ovi opet drze straze vidio ih kad sam se vracao iz druge eno ih u Mitrovoj garazi

I sta ces vec mi ponovo u Ademovi garazu da drzimo strazu.Sada kad bi me upitao od koga smo je drzali to jeste zbog koga Bog me ubio ako bi znao
Nekada pokusam "rekonstrusati" te dogadjaje al ne ide brate nikako.Kad je bio Ramazan te zime?Kada je bila ona zadnja skupstina kada je Karadzic prijetio nestankom Muslimana?Kada su pale one granate na GRAS?