Arc_Angel wrote:stvarno moram da prokomentarisem posto sam prozvan da sam trol, spijun, ubaceni placenik itd itd
ako je vec tako kako kaze kolega dalton koji se uclanio na sa-x forum u skoro isto vrijeme kao i ja (razlika u mjesec dana) ali je godina ista 2008. i kolega dalton za taj period nabije skoro 6000 postova (5811 da budem tacan)

, dok ja sa druge strane imam 300 postova za isti vremenski period

sto ce reci da kolega dalton ima skoro 20 X vise postov od mene

mislim svaka cast.
onda bih ja recimo isto tako mogao da zakljucim da je kolega dalton tip osobe koji voli svakom loncu poklopac da bude, ali ja to necu jer je kolega dalton ipak puno puno veci od toga.
i da kolega dalton za glavni argument koristi naslove novinskih listova iz drugih drzava, kao glavni argument za svoju tezu, i izgleda da nikako nemoze da se pomiri sa tim da nasi politicari jesu krivi zbog nastale situacije, jer nisu imali ni snage , ni pameti ni intelektualnog, mentalnog ili bilo kojeg drugog kapaciteta da nastupe zajednicki
U INTERESU SVOG NARODA a ne
U SVOM INTERESU kako su to cinili od zavrsetka rata do dana danasnjeg.
eto ako ja grijsim, sta u to bošnjacki politicari pozitivno uradili za svoj narod od zavrsetka rata do danas ( u ovo se ne ubraja međusobno optuzivanje, podvale, pljačke, neregularne privatizacije, sverc, ubistva, povećanje plata, sijanje nacionalne religiske i svake druge netrpeljivosti) i da umlo da zaboravim 35 km autoputa za 14 godina(ovo je ipak jedno veliko dostignuce)
nasi politicari jesu krivi za mnogo sta,i za kretenizam i nesposobnost,izuzev kada trebaju sebe obezbjediti i familiju,tada su jako sposobni,i korupciju i za mnogo sta drugo
ali konkretno u ovom slucaju,oko ukidanja viza,bosnjacki politicari iz svih stranaka su bili za uvodjenje ovih zakona,medjutim srpski poslanici su to izblokirali
i da su ti politicari najsposobniji na svijetu,da su spidermani i supermeni,opet nebi nista napravili,jer kod nas imas to entitetsko glasanja gdje srbi sve blokiraju
i to ti je jedina istina
sto se tice autoputa,situacija je slicna,srbi traze da entitetska ministarstva grade puteve,bosnjacki traze da to rade drzavno ministarstvo
i obrati sad paznju sta pisem
i banke,EU,ili bilo koja treca partija koja daje kredit,zahtjeva da radi sa drzavnim ministarstvom,a ne entitetskim
tako da sumiram,da su srbi bili kooperativniji,i da su dozvolili da se o tom pitanju bavi drzavno ministarstvo,danas bi bilo mnogo,mnogo vise km tog autoputa
medjutim,situacija jeste kakva jesta,da ovi nasi prave u zadnjih par godina u prosjeku 10 km godisnje,i to nisu krediti,vec iz federalnog budjeta
da su ti politicari agilniji i da poguraju preko razvojne te gradjevisnke firme i da zaokruze proces potrebne proizvodnje vezanu za autoput,tj asfaltnu bazu,beton i armaturu imamo,radnu snagu takodje i da dodjele vise lotova,sigurno da su mogli da mnogo vise i bolje urade i da se pri tome zaposli nasa efektiva,pa umjesto 10 km,da rade godisnje 30,ali bez zaduzenja i kredita,pa polako,napravice ga za 10tak godina
ali eto haman je najlaske uzeti kredit,pri cemu su takvi uslovi da samo strane firme mogu raditi posao,da ti ne crtam dalje sta to znaci
hrvatska godisnje samo na kamatu dadne oko milijardu eura,to je kamata
najvise su zaduzeni bas radi kredita za izgradnju autoputeva