Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
x0z0y0

#301 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by x0z0y0 »

ovo mi lici na jednu staaarrruuu temu, al sa one aNamo muske strane
(http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a)

uglavnom...krpa uvijek nadje zakrpu - mescini da se to tako kaze :-)
najgore od svega je nesto siliti..na silu traziti nacina za upoznavanjem, zaljubljivanjem i sl.
to nikad ne pije vode
dogodi se brate kad se najmanje nadas..i tamo gdje se najmanje nadas :)

sretno u svakom slucaju :)
ljubav_aha

#302 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by ljubav_aha »

Compos_Sui wrote:dogodi se brate kad se najmanje nadas..i tamo gdje se najmanje nadas :)
suplja fraza :-)
Compos_Sui wrote: uglavnom...krpa uvijek nadje zakrpu - mescini da se to tako kaze :-)
sve sto se mora zkarpiti mozda nadje zakrpu :lol:

inace fraza o krpama,vrecama i zakrpama je takodjer suplja fraza :-)
ljubav_aha

#303 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by ljubav_aha »

burek_in_space wrote:
babyline wrote::D zar treba dokaz :razz:
Ne treba,ali iz dana u dan se samo pojavljuju novi. :oops: :mrgreen:
burecicu :lol:
PalaSa Marsa

#304 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by PalaSa Marsa »

.
Last edited by PalaSa Marsa on 02/05/2009 12:29, edited 1 time in total.
sodom

#305 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by sodom »

annydallilah wrote:Kako sama tema kaze...jasno vam je... Ja ne znam u cemu je problem, i nisam jedina koja misli tako, danasnji
muskarci (govorim o ljudima u dvadesetima), su ili zauzeti ili, da prostite, naklonjeni su drugome polu...
Izadjem van, zlo mi dodje...na vrat mi se nakaci milion , ruzno je reci, ali frajera, koji nisu ni f od toga i uz to su puni sebe i uzimaju si za pravo da te tuse cijelu noc...Zlo mi dodje svaki put...Rjesenje, ne izlazim vise nikako...

Mislim, situacija je kriticna...Ima li ko kakav prijedlog i sl.
Sve ce biti od pomoci :roll: :roll: :roll:

prestani slusati cecu i šabana, okani se turbo folka i bice sve ok :)
Daphna

#306 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by Daphna »

ljubav_aha wrote:
Compos_Sui wrote:dogodi se brate kad se najmanje nadas..i tamo gdje se najmanje nadas :)

Pa rekla bih da u nekim slučajevima baš i nije šuplja... Compos možda govori iz iskustva :-) :mrgreen:
ljubav_aha

#307 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by ljubav_aha »

daphna,vlastito iskustvo nije garancija za iskustvo druge osobe,narocito ne u ljubavi :)
x0z0y0

#308 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by x0z0y0 »

ljubav_aha wrote:
iz vlastitog iskustva :D a vala i iz iskustva bliskih mi prijatelja nije suplja :D
stojim pri stavu da sve sto se forsira (posebno ljubav) nema duzi rok i obicno ne zavrsava dobro
*festina lente* :D

ljubav_aha wrote: sve sto se mora zkarpiti mozda nadje zakrpu :lol:

inace fraza o krpama,vrecama i zakrpama je takodjer suplja fraza :-)
opet :D iz vlastitog iskustva a i iz iskustva mojih blizih - nije suplja :D
ma koliko se to cinilo nemogucim za svakoga ali bas svakoga na ovoj planeti postoji neko ko ce ga prihvatiti, voljeti i pruziti mu razumjevanje koje zasluzuje

moje misljenje je da problem uglavnom lezi u tome sto se ljudi obicno ogranice odredjenim kriterijima kada "traze" partnera (ovi navodi su jer ponovo - ne mislim da iko treba ici u trazenje ljubavi - u "lov" :D...neko forsiranje..."ma da se zaljubim pa i u prvog koji naleti" ..) te da je plav, zut, zelen :D itd. itd. (banaliziram)
steta je kako rijetko pruzamo sanse jedni drugima
pozove te neko na kafu a tebi se ne izlazi jer je pobogu manji od tebe za 0.005cm...a mogao je biti ljubav tvog zivota
pozove te neko na kafu a tebi se ne izlazi jer nosi naocale i vasi moguci nasljednici mogu povuci i tu genetsku "manu" ...a mogao je biti ljubav tvog zivota
ja sam uvijek za to da se svima pruzi prilika..izadji na kafu...setnja ...upoznaj se...pa jedan - dva puta (niko nije sjajan na prvu!) ..ali nemojte biti plitki i odbijati nekoga a da i ne znate tu osobu..
i na kraju budite posteni pa ako to i nije vas "tip" osobe otvoreno to i recite...valjda smo dovoljno odrasli da se tako i ponasamo
ljubav_aha

#309 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by ljubav_aha »

Compos_Sui wrote:[ma koliko se to cinilo nemogucim za svakoga ali bas svakoga na ovoj planeti postoji neko ko ce ga prihvatiti, voljeti i pruziti mu razumjevanje koje zasluzuje
primjeri uze i sire okoline su dokaz da je itekako moguce,znaci opet suplja :)

u prehodnom postu si dobro objansio tipicne uzorke problema/komlpikacija,ali ni oni nisu standardizirani :)
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#310 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by Latina »

Compos_Sui wrote:
ljubav_aha wrote:
iz vlastitog iskustva :D a vala i iz iskustva bliskih mi prijatelja nije suplja :D
stojim pri stavu da sve sto se forsira (posebno ljubav) nema duzi rok i obicno ne zavrsava dobro
*festina lente* :D
Naravno da nije suplja, izuzev kod onih koji imaju vlastitu agendu koje se drze ( samo sto se to ne zove ljubav, nego ima drugacija, razlicita imena u zavisnosti od toga sta je nekome agenda ) . Ako se drzis onoga sto ti srce kaze, onda se samo tako moze dogoditi.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#311 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by anjusha »

Compos_Sui wrote:[

opet :D iz vlastitog iskustva a i iz iskustva mojih blizih - nije suplja :D
ma koliko se to cinilo nemogucim za svakoga ali bas svakoga na ovoj planeti postoji neko ko ce ga prihvatiti, voljeti i pruziti mu razumjevanje koje zasluzuje

moje misljenje je da problem uglavnom lezi u tome sto se ljudi obicno ogranice odredjenim kriterijima kada "traze" partnera (ovi navodi su jer ponovo - ne mislim da iko treba ici u trazenje ljubavi - u "lov" :D...neko forsiranje..."ma da se zaljubim pa i u prvog koji naleti" ..) te da je plav, zut, zelen :D itd. itd. (banaliziram)
steta je kako rijetko pruzamo sanse jedni drugima
pozove te neko na kafu a tebi se ne izlazi jer je pobogu manji od tebe za 0.005cm...a mogao je biti ljubav tvog zivota
pozove te neko na kafu a tebi se ne izlazi jer nosi naocale i vasi moguci nasljednici mogu povuci i tu genetsku "manu" ...a mogao je biti ljubav tvog zivota
ja sam uvijek za to da se svima pruzi prilika..izadji na kafu...setnja ...upoznaj se...pa jedan - dva puta (niko nije sjajan na prvu!) ..ali nemojte biti plitki i odbijati nekoga a da i ne znate tu osobu..
i na kraju budite posteni pa ako to i nije vas "tip" osobe otvoreno to i recite...valjda smo dovoljno odrasli da se tako i ponasamo
Slazem se 100% ! :thumbup: :D
ljubav_aha

#312 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by ljubav_aha »

Latina wrote: Naravno da nije suplja, izuzev kod onih koji imaju vlastitu agendu koje se drze ( samo sto se to ne zove ljubav, nego ima drugacija, razlicita imena u zavisnosti od toga sta je nekome agenda ) . Ako se drzis onoga sto ti srce kaze, onda se samo tako moze dogoditi.
okrenite se oko sebe i sirom otvorite oci :!: jesu li svi sretni i jesu li svi nasli ljubav svog zivota :?: nisu :!:

Latina:"Ako se drzis onoga sto ti srce kaze, onda se samo tako moze dogodit "- ljubav nije vodjena iskljucivo srcem,vec i razumom :) u pocetku je ljubav vodjena iskljucivo hormonima :lol:

jeste suplja,spontano ili ne,jeste :)
MaroonBrigade

#313 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by MaroonBrigade »

ljubav_aha wrote:
Latina wrote: Naravno da nije suplja, izuzev kod onih koji imaju vlastitu agendu koje se drze ( samo sto se to ne zove ljubav, nego ima drugacija, razlicita imena u zavisnosti od toga sta je nekome agenda ) . Ako se drzis onoga sto ti srce kaze, onda se samo tako moze dogoditi.
okrenite se oko sebe i sirom otvorite oci :!: jesu li svi sretni i jesu li svi nasli ljubav svog zivota :?: nisu :!:

Latina:"Ako se drzis onoga sto ti srce kaze, onda se samo tako moze dogodit "- ljubav nije vodjena iskljucivo srcem,vec i razumom :) u pocetku je ljubav vodjena iskljucivo hormonima :lol:

Sjooooooo sto zrace ova zelenKASTa slova. :D :lol:
kreco hakija

#314 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by kreco hakija »

knjiiigu, neznam nikakog knjiiigu! :D
MaroonBrigade

#315 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by MaroonBrigade »

kreco hakija wrote:knjiiigu, neznam nikakog knjiiigu! :D
Siromah siromah. :lol:
Latina

#316 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by Latina »

ljubav_aha wrote:
Naravno da nisu svi sretni, niti su nasli ljubav svog zivota. Ljubav je rijetka ptica.
Ne mozes reci da je ljubav vodjena razumom, jer mnogi onda ne bi nikada saznali sta je ljubav. Da je tako onda bi ona bila rezervisana samo za privilegovane, jer svi za sebe zele samo najbolje. Ljubav narocito nije vodjena seksualnim nagonom, iako tako funkcionise dosta napaljenih muskaraca ( koji te onda lazu da te vole jer misle da to zelis cuti, a u sustini zele samo da te odvuku u krevet ), ali to svakako nije ljubav.:-? Ljubav cini privlacnom osobu do koje nam je stalo. ;-)
A razlog je taj sto ti to tvrdis. :roll:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#317 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

besana wrote:Normalno mjesto, sa normalnim muškarcima? Đe je to? :shock:

Pod normalan mislim: iole obrazovan, pročit'o barem lektire u srednjoj školi, ljubazan, šarmantan, pristojan, da ne pljuje kad priča, da ima barem 80 % svojih zuba, da mu ne smrdi iz usta, da se kupa barem tri puta heftično, da pere noge prije spavanja, da se opere nakon nužde, da ne sluša turbo folk, da nije uobražen iliti ufuran, da nije nacionalista, da se ne okreće BAŠ za svakom curom, da me sluša kad šta pričam, da ne stenje puno dok se sexa, da se ne dere kad priča na telefon, da ne traća više nego ja, da me ne prati, ne proganja, ne pegla ... to be nastaviti se :D
Vidim da si divojka bez mahane. :thumbup:
Nazovi me na ovaj broj: 1-800-KARAMURAT :mrgreen:
Aurora Borealis

#318 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by Aurora Borealis »

ljubav_aha wrote:

@ljubav_aha: Zasto toliko forsiras da nametnes svoje misljenje i svoj stav koji imas spram "desavanja" ljubavi kao neke suplje price?

@Latina ti je lijepo rekla - ako se drzis onoga sto ti srce govori, znaci ako ne kalkulises i ako si otvorena i srca i uma - desice se.
Nisu svi sretni i nisu svi nasli ljubav svog zivota, upravu si. A znas li zasto? Pa vrlo jednostavno - zbog ovog prethodnog.
Kalukulisu, traze partnera po mjeri i dzepu. Takvi zavrse sa svakim samo ne sa "sudjenim".
Ili mozda nije jos doslo njihovo vrijeme. Ili im okolnosti dosad nisu isle na ruku. Ne znaci da im se NECE desiti.
Ako je tebi to suplja, onda okej. Ali to slobodno reci i zadrzi za sebe kao tvoj stav. Nemoj tjerati vodu na svoj mlin, pa nas ovdje ubjedjivati da je to hava :)

Lijep pozdrav
Aurora Borealis

#319 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by Aurora Borealis »

Falcon wrote:Pomislim, napokon ozbiljna tema koja me dotice. Procitat cu nesto pametno. Nazalost ista prica kao i na inim drugim, slicnim, temama. Noliferi kolo vode, supljiraju...

Ne bih rekao da mi je problem pronaci djevojku s prethodno pomenutim kriterijima finoce, dobrote i obrazovanosti jer sam sretan sam sa sobom ali jest je tesko naci. Covjek je potpuniji kad sve sto jest dijeli s nekim. Ne zelim se hvaliti, nisam muskarcina, daleko da sam medjed iako jesam krajisnik porijeklom Zavrsio sam hB fakultet u roku, radio na fakultetu dok sam studirao i u vrhu svoje struke kao pripravnik, nakon diplomiranja posteno se, hB, zaposlio u Telecomu i sad vodim jedan fin, miran zivot (ali nikako dosadan) kao i posljednjih godina, s najvecom brigom gdje da apliciram na masters aBd. Kokuz jesam jer nemam svoj stan (jos) i auto (ne zelim ga ni imati). Naglasak u prethodnoj recenici stavljam na rad. To cijenim i kod zene, ne plasim se njene ambicije :) Čitam, razmišljam, pišem, ne slušam turbo folk, kuham, volim biti u pokretu... izlazim, iako ne tako cesto, u Torte i To, Wiener, Divan, pratim koliko stignem pozorisnu sezonu... najrahatniji sam u dzamiji :D

Nekog slicnog, ovdje na forumu znam da necu naci :D kao sto ni vi nekog finog :D
Cek', ne vidim te, sunce mi ide u oci.... visoko si... :-?
Hvala u ime svih nas nolifera koji te uskratismo za nesto pametno :)
Jos nam ostavi ime i prezime, JMBG i bice dovoljno. Ovo ostalo si "pokrio" poprilicno. :wink:
Svaka cast za tebe i tvoj uspijeh, ali ajde pokusaj malo nogice na zemlju, nece skoditi.
Pitam se samo sta ti radis medju nama gubitnicima i zgubidanima. :)
A da.. treba neko da nam popravi prosjek.

Sve najbolje. :)
Latina

#320 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by Latina »

Falcon wrote:
Ne bih rekao da mi je problem pronaci djevojku s prethodno pomenutim kriterijima finoce, dobrote i obrazovanosti jer sam sretan sam sa sobom ali jest je tesko naci. Covjek je potpuniji kad sve sto jest dijeli s nekim. Ne zelim se hvaliti, nisam muskarcina, daleko da sam medjed iako jesam krajisnik porijeklom Zavrsio sam hB fakultet u roku, radio na fakultetu dok sam studirao i u vrhu svoje struke kao pripravnik, nakon diplomiranja posteno se, hB, zaposlio u Telecomu i sad vodim jedan fin, miran zivot (ali nikako dosadan) kao i posljednjih godina, s najvecom brigom gdje da apliciram na masters aBd. Kokuz jesam jer nemam svoj stan (jos) i auto (ne zelim ga ni imati). Naglasak u prethodnoj recenici stavljam na rad. To cijenim i kod zene, ne plasim se njene ambicije :) Čitam, razmišljam, pišem, ne slušam turbo folk, kuham, volim biti u pokretu... izlazim, iako ne tako cesto, u Torte i To, Wiener, Divan, pratim koliko stignem pozorisnu sezonu... najrahatniji sam u dzamiji :D
Sve to je super. Ali onda si sve pokvario - OVIM citatom :
Nekog slicnog, ovdje na forumu znam da necu naci :D kao sto ni vi nekog finog :D
Sretna potraga. :D

pozz
Last edited by Latina on 03/05/2009 10:44, edited 1 time in total.
lolita_xx

#321 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by lolita_xx »

Falcon wrote:Pomislim, napokon ozbiljna tema koja me dotice. Procitat cu nesto pametno. Nazalost ista prica kao i na inim drugim, slicnim, temama. Noliferi kolo vode, supljiraju...

:lol: :lol: :lol:
da te ne znam zaljubila bih se :D :D :D
izvini sto cu biti odvratno iskrena, ali mislim da si ti muskarac kojeg ni jedna normalna zena ne bih zeljela pored sebe.
PalaSa Marsa

#322 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by PalaSa Marsa »

Uuuuu jes' se ovdje zakuhalo :-) :D
Latina

#323 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by Latina »

PalaSa Marsa wrote:Uuuuu jes' se ovdje zakuhalo :-) :D
:lol: :lol: :lol:

Aaaaaa @lolita_xx... :lol: :lol: :lol:

:run:
lolita_xx

#324 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by lolita_xx »

ukopat ce me moj jezik :D
Latina

#325 Re: Gdje u Sarajevu naci pristojnog,obrazovanog i finoga decka?

Post by Latina »

lolita_xx wrote:ukopat ce me moj jezik :D
Ma nece. :) On je isprovocirao takvu reakciju. ;-)
Locked