Dacia sandero misljenja ???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vukojebina

#301 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by vukojebina »

citroen wrote: Red Bull Renault lider u F1

U cemu lider, po medjusobnim udaranjima na stazi.. :lol: :lol: :lol:
citroen

#302 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by citroen »

vukojebina wrote:
citroen wrote: Red Bull Renault lider u F1

U cemu lider, po medjusobnim udaranjima na stazi.. :lol: :lol: :lol:
Jebga,desava se ali moj tim je bio na prva dva mjesta,Mclaren ale aleeeeeeeee :dance: :dance:
Gost1515

#303 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by Gost1515 »

citroen wrote:i jope' lupate ... "ni na mapi" :lol:

24 sata Le Mansa - Audi totalna dominacija, 8 pobjeda u zadnjih 10 god (+1 Bentley koji je u VW koncernu)
Reli Dakar - VW dominira zadnje 2 godine pobjednici
DTM - Audi šampion zadnje 3 godine
WTCC - Seat šampion posljednje 2 godine (i to gluho bilo TDI ...)
IRC (Intercontinental rally chalenge) - Škoda dominira ...

eto samo neke važnije kategorije, još nisam htio navoditi Porsche koji je isto u VW grupaciji, koji bi to spisak bio ...
[/quote]

"4 sata le mansa,aktuelni sampion Peugeot
Pobjednik 1000km Spa francorschampa prije dvije sedmice,pardon prva dva mjesta osvojio peugeot
Red Bull Renault lider u F1
WRC-lider Citroen u ukupnom poretku,visestruki sampion
IRC-aktuelni sampion Peugeot 207 i koliko mi se cini jedini do sad od osnivanja IRC

e sasd ovo DTM,pa tu nema francuza a boga mi i ostalih,samo svabe ucestvuju pa tako nema veze sa ovim poredjenjem.Dok je Alfa harala po DTM-u malo su glavni ljudi iz DTM ogranicili nastup "ostalih " samo jos ovaj porsche cup nisi spomenuo :lol: :lol:[/quote]

E moj citro ... nisam ja ni rekao da su loši francuzi, samo reagujem kad dođe neki pametnjaković pa onako kad nema argumenata lupi nema VW-a ni na mapi ... pa mu moram crtati mapu :-)
Ali ako već potežeš poređenja evo ...

- Jest pežo aktuelni Le Mans pobjednik, svaka čast, al brate 9 uzastopnih godina prije toga pobjede idu u VW koncern ... treba tu jos pure pojesti ...

WRC: prvo svaka čast Loebu, lik je gigant a i citroenu naravno. No baš kao što ti kažeš za DTM da "nema ostalih" i WRC je spao na 2 marke Citroen i Ford (da je tu još barem Subaru, Mitsubishi, Pežo ...)

DTM: evo i BMW u 2012 :) bice to spektakl ... a u starom DTM-u Alfa jest zabilježila najviše pojedinačnih pobjeda ... ali titula ...? Čime ne želim umanjiti njihov uspjeh, ja bih volio da se Alfa vrati u DTM, al čini mi se da Fiat malo guši Alfu, al to je za druge teme ...

A ovo za F1 i renault ... Renou svaka čast za F1, istinski giganti ... ali 80-ih i 90-ih ... pred ovu sezonu Red Bull na sve načine pokušavao da dobije mercedesov motor i dobio bi ga da nije McLaren stavio veto ( i btw nisu više vodeći :D)...

I još nešto, primijeti kako svaki od VW brandova dere u nekoj kategoriji, eto npr Seat Leon u WTCC, mogao je to biti i Golf, jel, to su haman identična auta, al VW svakom članu porodice da šansu.
Kad će Reno pogurat Daciu u kakvom takmičenju?
maxell_sarajevo

#304 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by maxell_sarajevo »

Jucer u Zitomislicima na prosirenju Dacia Sandero otvorene haube, a ponosni vlasnik Dačije :D stoji pore nje i gleda sav izbezumljen u nju, garant nije sipao vodu za brisace :D
Da je 1.000KM ja je opet ne bih, uvijek se za te pare moze kupiti dobar polovan golf :D
NEOPLAN

#305 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by NEOPLAN »

maxell_sarajevo wrote:Jucer u Zitomislicima na prosirenju Dacia Sandero otvorene haube, a ponosni vlasnik Dačije :D stoji pore nje i gleda sav izbezumljen u nju, garant nije sipao vodu za brisace :D
Da je 1.000KM ja je opet ne bih, uvijek se za te pare moze kupiti dobar polovan golf :D
I ja juce vidjoh A-6 Audija na stanici na otoci sa podignutom haubom i ponosni vlasnik gleda sav izbezumljen u njega......i sta sad? Sva se auta kvare..... :thumbup:
Optimist

#306 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by Optimist »

NEOPLAN wrote:
maxell_sarajevo wrote:Jucer u Zitomislicima na prosirenju Dacia Sandero otvorene haube, a ponosni vlasnik Dačije :D stoji pore nje i gleda sav izbezumljen u nju, garant nije sipao vodu za brisace :D
I ja juce vidjoh A-6 Audija na stanici na otoci sa podignutom haubom i ponosni vlasnik gleda sav izbezumljen u njega......i sta sad? Sva se auta kvare..... :thumbup:

Slicna stvar jucer na stupu na iskljucnoj traci stoji Mercedes E klasa, trokut iza njega, i ponosni vlasnik ceka pomoc.
Nijedno auto nije savrseno.
maxell_sarajevo

#307 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by maxell_sarajevo »

Znam i ja da se sva auta kvare, al ovdje Daciju dizu u oblake kao da je Bentley, a auto mozda od ovoga nije staro ni par mjeseci, a vec nekakav kvar, k'o zna mozda i nije nesto strasno.Mercedes i Audi se sigurno nece pokvariti u prvih par hiljada Km ;-)
Haris.ba

#308 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by Haris.ba »

maxell_sarajevo wrote:Znam i ja da se sva auta kvare, al ovdje Daciju dizu u oblake kao da je Bentley, a auto mozda od ovoga nije staro ni par mjeseci, a vec nekakav kvar, k'o zna mozda i nije nesto strasno.Mercedes i Audi se sigurno nece pokvariti u prvih par hiljada Km ;-)
A možda je čovjeku nestalo goriva. Dešava se. A on još nije skontao pa zagleda u motor. Mada ne znam šta ima zagledati, sve je zaštićeno plastikom. To se može desiti i Bentliju. :D

Možemo se mi smijati, ali auto koje se trebalo prodavati samo po istočnoj Evropi uspjelo je da ima odličnu prođu po zapadnoj. I psa-citroen i VW počeli su praviti planove da izbace modele čija je uloga samo da se bore protiv dacie. Za sada se planira da Škoda ponovo počne proizvoditi feliciju (ali sada kao auto između fabije i oktavije), a francuzi neke koncepte m3 i m4 (ne znam puno o ovome) - ali im očito 206+ i slični modeli ne rade željeni posao.

P.S.
Došlo vrijeme da se traži štela da se kupi dacia. Jedino me zanima hoće li uspjeti prešišati škodu kao najprodavanije auto u BH(što će biti uspjeh - jer ipak se radi o jednom modelu sa tri izvedbe)
atko

#309 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by atko »

@maxell_sarajevo ... vidjecemo bilans nakon par godina .. jer sandera je sada dovoljan broj na tlu BiH (i svaki dan ih je vise) pa ce se moci dati neki objektivan zakljucak o tom autu ;)

I ne zaboravi da to auto kosta 15-16 hiljada dakle vrlo bitan faktor koliko i cega dobijes za koliko para ;) ... tako da je mnogo manja tragedija kad stane sandero od 16 hiljada nego audi od 50 hiljada ;)
Optimist

#310 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by Optimist »

Do sada ste uporedjivali Fabiu i Sandera, a sta mislite o poredjenju Sandero-Chevrolet Aveo?

http://www.chevrolet.ba/ponude/trenutne ... ails1.html

I sta mislite o ovom vozilu? Mislim na verziju sa benzinskim motorom.

http://www.citroen.ba/index.php?sv_path=994,2196,2201
Haris.ba

#311 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by Haris.ba »

O citroenu ne znam ništa.
Ali što se tiče "lačetija"(koji je auto koje se može mjeriti sa sanderom) auto izgleda fino. Rezervni dijelovi dostupni. Mislim da su jeftiniji nego i neki opelovi. Došle su mi priče o problemima sa autima kupljenim u berlijeti - ali gdje nema problema sa autokućom? Stvar je samo šta ti se sviđa. Nešta slična priča ko kod kia rio.

To ti je ovo auto:
http://en.wikipedia.org/wiki/Daewoo_Lacetti
Mislim da su euro 3 motori.
1.4 L (1398cc) DOHC - European Chevrolet Kalos/Chevrolet Aveo, Chevrolet Lacetti and Chevrolet Nubira

Ovaj motor ti može gucnuti i litru više u gradu od 1.6 sandera(meni šega, al eto).

Cruze je nešta sasvim drugo. Meni se baš sviđa, I kad bi birao između oktavije i njega - dobro bih se zamislio.
LeKo

#312 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by LeKo »

Sve je to lijepo na slikama (mislim na Chevy), otiđite i pogledajte auta u salonu, unutra svega za malo love (koža, navi, el. ovo, el, ono, grije ovo - ono), a vrata im strše izvan karoserije, a o razmacima imeđu otvora da ne govorim....
drndalo

#313 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by drndalo »

Ih, dobro je da ne mozes ispast' iz kabine kroz te rupe bez otvaranja vrata... :skoljka:
AdnanSA

#314 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by AdnanSA »

O kvalitetu jednog automobila sudim kada sjednem u primjerak sa 200 000 km. Tek onda možeš vidjeti šta je kvalitetno a šta nije. Dok su novi svi su ok. Moj Volvo sa 300 000 km na satu još uvije vozi bez greške a unutrašnjost nigdje nije poderana ili previše izlizana.
Od ovih što mjere razmake na karoseriji i kvalitetu plastike odokativnom metodom mi je već postala muka.
nowayvw

#315 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by nowayvw »

johntra wrote:jarane, ja hoću SAAB 93, al polovan :D ...uglavnom, post ti je istinit, ali narodu prije ulazi metar u guzicu, nego cenat u glavu...
Nema na cemu,ali prije bi im ušlo pet metara pozadi,nego cenat pameti u glavu!
nowayvw

#316 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by nowayvw »

Blobi wrote:
Better Man wrote:VW ima daleko nalosije brave u autoindustriji. koji su idioti iz VW, govori podatak da prave duple brave, pa kljucem vaseg VW vozila mozete otkljucati barem jos jedno VW vozilo.Dovoljan podatak kad je frajer kljucem Golfa otkljucao Audia ili od kolegice s posla prijateljica dosla na parking otkljucala Fabiu, upalila i krenula kuci i u po frke po silnim opuscima skontala da nije njeno auto, Vrati se cura na parking i sjede u svoje auto. Bila Fabia iste boje kao njena. Ne pricaj gluposti o losoj plastici u Renault kokpitu kad i sam znas da nije tacno. Novi Passat za Americko trziste je zesca fula, a to se vidi po utiscima i iskustvima vlasnika istih koji se zale da se plastika unutar kokpita guli i da lako strada mjenjac. Imao sam priliku da vidim Passata za Americko trziste i kokpit mu je ocajan za razliku od modela za Evropsko trziste. To sto Renault koristi plastiku za blatobrane je u cilju vece sigurnosti putnika. Ako dodje do onog najgoreg, a to je sudara da vozac i putnici prodju sa sto manjim ozljedama ili bez ikakvih ozljeda. I da znas da pricas gluposti kad kazes da zbog koristenja te plastike da su auta lohotna kad nije tacno. Sto bi ja kupovao VW vozilo i placao nerealnu cijenu. Ono sto je kod drugih u najeftinijoj veziji standardna oprema to u najskupljoj verziji VW modela se placa kao dodatna oprema, a da ne govorim sda je VW krut i neudoban za razliku od Renaulta u kojem je pravi odmor se voziti.
Joj ovih retoricara. Cuj daleko najlosije brave :D :D. A tek za mjenjac? Pa bolan :D :D. VWu mozes prigovoriti na SVE osim na mjenjac... Jojjj, pravi si demagog :D. Prica ti je "rekla kazala", "u mene u brata u malog", itd.

Plastika u Renaultu je gruba i losa. Na kojem jeziku da ti kazem? Pitanja?

Plastika u Passatu B6 i za Europsko trziste je losa ali bolja nego u ijednom Renaultu u kojem sam se vozio (a iam i sluzbenu Lagunu u firmi). Ovo za cilj vece sigurnosti putnika je najveca izvala koju sam ikad cuo. Ta plastika je u svrhu manjih troskova i smanjenja tezine, a nema nikakve veze sa sigurnoscu putnika.

A tek prica za brave :D :D :D. Pa nevjerovatno, u VW koncernu su sve sami cunoglavci i duduci :-) :-) :-)

U svakom slucaju, ja ne govorim i ne tvrdim da Renault ima lose aute, bas naprotiv. Ali me strasno nerviraju takvi kao ti koji imaju svog malog Clia 1.2 i to je vrh udobnosti i komfora. Pa sta mislis zasto se kaze "German engineering"? Gdje je tu "French engineering"? Ah da, oni to malo drukcije kazu: "Le plastique!".

Daj se uozbilji :-) :-)

P.S.
Svaka roba ima svog kupca. Zakon ponude i potraznje? Je li ti poznato to? Sve dok se VW prodaje ovako kako se prodaje, znaci da cijena nije nerealna. Druga stvar je sto je tebi skupo to sto VW prodaje. Naravno, zato imas alternativu Renault, koji istina nije kvalitetan kao VW, ali je fair buy. Btw, u cijenu nekog auta ne ulaze samo dijelovi i kvalitet. Naplati ti se i proces izrade, troskovi izrade, tehnologija te malo poreza na ime i eventualno racun za struju :D :D.
Nisam dugo otvarao ovaj forum,pa ti tek sad odgovaram.Kao prvo,niko nije rekao da je Dacia extra auto,ali sam pričao o onome sto se dobije za te pare.Sto se tice mana na vw,govorim iz sopstvenog i iskukstva ljudi koji su imali potpuno iste kvarove sa turbinom kod dizel motora.A stvar je u sljedećem-kod dugotrajnog rada motora(kod vw dizel motora turbina se uključuje odmah po startovanju motora) u leru,turbina ne dobiva dovoljno hlađenje,te zbog toga dolazi do njenog njenog pucanja.Drugo,tempomat se ne može resetovati u vožnji,jednostavmo se ''upuca'' na 120km/h,pa ti vidi.Opet lično iskustvo sa Passtom iz 2008. godine-nov novcat.A stvarno nemam namjeru da se raspravljam sa bilo kim od vas.Svako ima pravo da sa svojim novcem radi sta hoce;da ga trosi na sta hoće i kako hoce.A plastika u Renault vozilima ili bilo kom novom autu,ja stvarno ne znam sta ocekujes od plastike-da bude kao u space satlu?!Pitanje je-da li je iko od vas vozio ista drugo sem vw?Pricamo o novim vozilima.Promjeniti dva automobila za 45 godina starosti i misliti da ste ''vrsni poznavaoci materije''.Jos je crnje ukoliko ste do 30 godina starosti.Smijurija.Jos nesto,koji automobil ja imam,nije sigurno Clio,ali ti izgleda ljude cijenis po automobilu koji voze.Koji god da je,a bilo ih je podosta,svi su kupljeni za kes,za razliku od vas koji uzimate i kifle na kredit.A sto se tice moje strucne spreme,mnogo je veca od tvoje!!!!Vidjela zaba da se konji potkivaju,pa i ona digla noge.E tako i vi vozaci vw grupacije.Ne znate ni za sta drugo,pa za vas je samo Golf ili Audi automobil,a Toyota,Volvo,Mazda,Saab,Honda,Peugeot,Renault,Citroen,Suzuki,to je smece.Lupetate gluposti.A opet cu ponoviti-najbolje auto je novo auto.Pod jednim uslovom-da nije Yugo,Stojadin(a oni se svakako vise i ne proizvode),i ovi kineski.Mada,sto se tice kineskih vozila,vidjecemo ih za 10 do 15 godina.Sad se smijemo na Geely,Maple,Chery(nadam se da sam ispravno napisao),kao sto su se ljudi nekad smijali Korejancima i Japancima,a pogledajte gdje su sad.Tako ce biti i sa kineskim,jer kinezi pametno rade.PS. Slobodno ostavite svoj komentar,a kad nadjem vremena,odgovoricu vam.
sabanss

#317 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by sabanss »

nowayvw wrote:E tako i vi vozaci vw grupacije.Ne znate ni za sta drugo,pa za vas je samo Golf ili Audi automobil,a Toyota,Volvo,Mazda,Saab,Honda,Peugeot,Renault,Citroen,Suzuki,to je smece.
Boldirano nije smece, o ostalom se moze raspravljati :D :D :D

Mozda kao drugi izbor uzeti jos Toyotu :D
drndalo

#318 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by drndalo »

Cestitam na strucnosti kojom si Hondu uspio uvrstiti u smece... Toliko o strucnosti... :zoka:
nowayvw

#319 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by nowayvw »

atko wrote:@nowayvw ... u glavnom manje vise sve je to ok sto kazes ... ali ono omalovazavanje raje sa pocetka posta ti je viska ... manje vise svi ovdje zastupaju slicno misljenje ... za 15-16 hiljada stepway je odlicna ponuda ... novo je novo ... i mentalitet "g2, 4500 86 god ko lampa buraz ocam " treba zamjeniti ... to se svi slazemo ...

... ikad vec prozivas bilo bo dobro da nam izlistas svoja strucna zvanja, obrazovanje i radno iskustvo u auto industriju pa da znamo s kakvim gigantom pricamo ???
Nije nikakvo omalovazavanje,iznosim svoje misljenje;a,kome si svidja ili ne svidja- stvarno me ne interesuje.Ne znam da li si ti postavio pitanje-'' Reci nam gdje si radio u autoindustriji,pa da znamo sa kojim gigantom pričamo'',ali necu vam konkretno odgovoriti na postavljeno pitanje,ali cu reci-po bijelom svijetu.Mnogo toga znam,ali jednostavno,zbog jedne tacke ugovora-ne smijem da pricam.A vi shvatite kako zelite.Jednom,kada bar donekle shvatite japanski mentalitet i njihov način zivota,neke stvari vam postanu jasnije.Na Zapadu,glavni cilj je zarada,po cijenu kvaliteta(mada ja necu nikada reci da su vw automobili toliko losi),dok je u Japanu - sto bi nas narod rekao-obraz svetinja.E,u tome se razlikujemo.Mozda sam otisao na drugu temu ili me necete opet shvatiti,ali to je jedan od razloga zasto je GM i Chrysler bankrotiorao,pa ih je drzava,bar za sada spasila.Ne pricam o kupovini Chryslera od strane Fiat-a,tu su druge igre u pitanju.U Amrici,sve je tako programirano da auto izdrzi dok je u garanciji;tacno su izracunali koliko kilometara prelazite za godinu ili dvije,nakon čega pocinju kvarovi da je jednostavnije kupiti novo vozilo.Sto se tice Golfa,ima ga kupiti i preko bare,ali jednostavno sem bivsih jugovica( a i oni sve manje)nko ziv ne vozi VW,pa cak ni americke automobile.Svi su okrenuti ka Toyoti,Volvu i Saab-u(mada je Toyota na prvom mjestu.Toyota Auris je kod njih i dalje Corola i njena cijena je oko 16000 dolara za osnovni paket opreme koji kod nas nosi naziv Sol i koji je najjaci. Da ne duljim,cijene novih auta u Americi su mnogi jeftinije nego kod nas.
nowayvw

#320 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by nowayvw »

sabanss wrote:
nowayvw wrote:E tako i vi vozaci vw grupacije.Ne znate ni za sta drugo,pa za vas je samo Golf ili Audi automobil,a Toyota,Volvo,Mazda,Saab,Honda,Peugeot,Renault,Citroen,Suzuki,to je smece.

Pogresno si me razumio,pa cu ti ponoviti-Za vozace vw grupacije su gore pobrojane marke smece,a ja nisam rekao za Hondu i ostale da su otpad.Ukljucite mozak kad citate i razmisljajte o onome sta ste procitali.
nowayvw

#321 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by nowayvw »

drndalo wrote:Cestitam na strucnosti kojom si Hondu uspio uvrstiti u smece... Toliko o strucnosti... :zoka:
Drndalo,razmisljaj o onome šta si procitao.Rekao sam da vozaci vw grupacije gore pomenute marke smatraju za smece.Ukljuci malo mozak. No sikiriki. ;-)
sabanss

#322 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by sabanss »

nowayvw wrote:
sabanss wrote:

Pogresno si me razumio,pa cu ti ponoviti-Za vozace vw grupacije su gore pobrojane marke smece,a ja nisam rekao za Hondu i ostale da su otpad.Ukljucite mozak kad citate i razmisljajte o onome sta ste procitali.
Nisam, ja sam ljubitelj auta iz VW grupacije :D

Boldirano nije smece iz mog iskustva, ostalo jeste (opet iz iskustva) ili nisam vozio (sto je isto) :D
nowayvw

#323 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by nowayvw »

NEOPLAN wrote:Joj sto me nervira kad ovako porede Audi i Daciu....Pa i ludak na Jezeru zna da je Audi bolje auto od Dacie.

Ali ono sto ovaj Audi A6 iz 98-2000-te za 16-20 hiljada maraka ima losije od nove Dacije je:

1. 300 000km
2. 10 godina eksploatacije u svakakvim uslovima
3. x vlasnika
4. Da li je cist, da li je ukraden, prepravljan?
5. Koliko je nestrucnih popravaka imao?
6. Koji su mu vitalni dijelovi pri kraju? Koliko kosta njihova zamjena?
7. Imas li ikakvu garanciju na ono sto si uzeo? Odes na pregled, u servisu kazu OK auto, a sutra ti rikne ECU. Tup 2000KM....poderano, baceno...

A sve ovo izbjegnes kupovinom Sandera za iste pare i jos 3 godine mirno spavas jer ti garancija pokriva sve.

U tom segmentu price je ova Dacia bolja od ovakvih Audija, Golfova, E klasa, 307-ca, Leona, BMW-a... i to je poenta price. A kada se uporede novi, pa i budala zna ko je bolji....

To je samo problem naseg mentaliteta gdje je ispod casti da se neko vozi u Daciji....svi hoce Audije. Pa budi baja pa pljuni 50000 maraka i kupi novog Audija pa se pokazuj pred narodom, a ne sa ragom starom 10-12 godina da glumis facu...i ugrozavas sebe i druge zato sto nemas para da servisiras sve cesce kvarove na tvojoj "makini" od 150KS....takva auta se u Evropi salju na otpad, tj u BIH.....a nama su to ekstra auta....

Naravno da ima izuzetaka u ovakvoj kupovini, moze se naci jako ocuvano i redovno odrzavano auto koje je odlicna kupovina, ali njih je sve teze i teze naci....
Bravo,majstore.O tome i pricam.Naravno da ne mozes porediti novog Audija i novu Daciu,to su dva razlicita svijeta.Ja samo kazem da je novo-novo.Audi,kao i svako auto staro 0d 12 pa na vise godine je sebe odsluzilo davno.Na Zapadu se kupuju nova auta koja se voze 3 godine,najvise 5 i onda se prodaju.Ali to duduci ne mogu da shvate.
drndalo

#324 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by drndalo »

@nowayvw

Nije tebi bilo namijenjeno, nego @sabanss, koji je boldirao kvalitet, a ostali su smece...

Iako ih nije vozio... :wink: Al' to mu je isto... :D
Blobi

#325 Re: Dacia sandero misljenja ???

Post by Blobi »

nowayvw wrote:
Blobi wrote:
Better Man wrote:VW ima daleko nalosije brave u autoindustriji. koji su idioti iz VW, govori podatak da prave duple brave, pa kljucem vaseg VW vozila mozete otkljucati barem jos jedno VW vozilo.Dovoljan podatak kad je frajer kljucem Golfa otkljucao Audia ili od kolegice s posla prijateljica dosla na parking otkljucala Fabiu, upalila i krenula kuci i u po frke po silnim opuscima skontala da nije njeno auto, Vrati se cura na parking i sjede u svoje auto. Bila Fabia iste boje kao njena. Ne pricaj gluposti o losoj plastici u Renault kokpitu kad i sam znas da nije tacno. Novi Passat za Americko trziste je zesca fula, a to se vidi po utiscima i iskustvima vlasnika istih koji se zale da se plastika unutar kokpita guli i da lako strada mjenjac. Imao sam priliku da vidim Passata za Americko trziste i kokpit mu je ocajan za razliku od modela za Evropsko trziste. To sto Renault koristi plastiku za blatobrane je u cilju vece sigurnosti putnika. Ako dodje do onog najgoreg, a to je sudara da vozac i putnici prodju sa sto manjim ozljedama ili bez ikakvih ozljeda. I da znas da pricas gluposti kad kazes da zbog koristenja te plastike da su auta lohotna kad nije tacno. Sto bi ja kupovao VW vozilo i placao nerealnu cijenu. Ono sto je kod drugih u najeftinijoj veziji standardna oprema to u najskupljoj verziji VW modela se placa kao dodatna oprema, a da ne govorim sda je VW krut i neudoban za razliku od Renaulta u kojem je pravi odmor se voziti.
Joj ovih retoricara. Cuj daleko najlosije brave :D :D. A tek za mjenjac? Pa bolan :D :D. VWu mozes prigovoriti na SVE osim na mjenjac... Jojjj, pravi si demagog :D. Prica ti je "rekla kazala", "u mene u brata u malog", itd.

Plastika u Renaultu je gruba i losa. Na kojem jeziku da ti kazem? Pitanja?

Plastika u Passatu B6 i za Europsko trziste je losa ali bolja nego u ijednom Renaultu u kojem sam se vozio (a iam i sluzbenu Lagunu u firmi). Ovo za cilj vece sigurnosti putnika je najveca izvala koju sam ikad cuo. Ta plastika je u svrhu manjih troskova i smanjenja tezine, a nema nikakve veze sa sigurnoscu putnika.

A tek prica za brave :D :D :D. Pa nevjerovatno, u VW koncernu su sve sami cunoglavci i duduci :-) :-) :-)

U svakom slucaju, ja ne govorim i ne tvrdim da Renault ima lose aute, bas naprotiv. Ali me strasno nerviraju takvi kao ti koji imaju svog malog Clia 1.2 i to je vrh udobnosti i komfora. Pa sta mislis zasto se kaze "German engineering"? Gdje je tu "French engineering"? Ah da, oni to malo drukcije kazu: "Le plastique!".

Daj se uozbilji :-) :-)

P.S.
Svaka roba ima svog kupca. Zakon ponude i potraznje? Je li ti poznato to? Sve dok se VW prodaje ovako kako se prodaje, znaci da cijena nije nerealna. Druga stvar je sto je tebi skupo to sto VW prodaje. Naravno, zato imas alternativu Renault, koji istina nije kvalitetan kao VW, ali je fair buy. Btw, u cijenu nekog auta ne ulaze samo dijelovi i kvalitet. Naplati ti se i proces izrade, troskovi izrade, tehnologija te malo poreza na ime i eventualno racun za struju :D :D.
Nisam dugo otvarao ovaj forum,pa ti tek sad odgovaram.Kao prvo,niko nije rekao da je Dacia extra auto,ali sam pričao o onome sto se dobije za te pare.Sto se tice mana na vw,govorim iz sopstvenog i iskukstva ljudi koji su imali potpuno iste kvarove sa turbinom kod dizel motora.A stvar je u sljedećem-kod dugotrajnog rada motora(kod vw dizel motora turbina se uključuje odmah po startovanju motora) u leru,turbina ne dobiva dovoljno hlađenje,te zbog toga dolazi do njenog njenog pucanja.Drugo,tempomat se ne može resetovati u vožnji,jednostavmo se ''upuca'' na 120km/h,pa ti vidi.Opet lično iskustvo sa Passtom iz 2008. godine-nov novcat.A stvarno nemam namjeru da se raspravljam sa bilo kim od vas.Svako ima pravo da sa svojim novcem radi sta hoce;da ga trosi na sta hoće i kako hoce.A plastika u Renault vozilima ili bilo kom novom autu,ja stvarno ne znam sta ocekujes od plastike-da bude kao u space satlu?!Pitanje je-da li je iko od vas vozio ista drugo sem vw?Pricamo o novim vozilima.Promjeniti dva automobila za 45 godina starosti i misliti da ste ''vrsni poznavaoci materije''.Jos je crnje ukoliko ste do 30 godina starosti.Smijurija.Jos nesto,koji automobil ja imam,nije sigurno Clio,ali ti izgleda ljude cijenis po automobilu koji voze.Koji god da je,a bilo ih je podosta,svi su kupljeni za kes,za razliku od vas koji uzimate i kifle na kredit.A sto se tice moje strucne spreme,mnogo je veca od tvoje!!!!Vidjela zaba da se konji potkivaju,pa i ona digla noge.E tako i vi vozaci vw grupacije.Ne znate ni za sta drugo,pa za vas je samo Golf ili Audi automobil,a Toyota,Volvo,Mazda,Saab,Honda,Peugeot,Renault,Citroen,Suzuki,to je smece.Lupetate gluposti.A opet cu ponoviti-najbolje auto je novo auto.Pod jednim uslovom-da nije Yugo,Stojadin(a oni se svakako vise i ne proizvode),i ovi kineski.Mada,sto se tice kineskih vozila,vidjecemo ih za 10 do 15 godina.Sad se smijemo na Geely,Maple,Chery(nadam se da sam ispravno napisao),kao sto su se ljudi nekad smijali Korejancima i Japancima,a pogledajte gdje su sad.Tako ce biti i sa kineskim,jer kinezi pametno rade.PS. Slobodno ostavite svoj komentar,a kad nadjem vremena,odgovoricu vam.
"Meraba" ekspertu sa visokom strucnom spremom. Ocito da ne znas koliko godina rada treba da dobijes zvanje koje ja imam. Anyway, da krenem redom:

1) Tempomat na tom Passatu se moze resetovati na vrlo jednostavan nacin, iskljucis ga i onda ukljucis, ocito ti tu tvoja visoka strucna sprema nije dovoljno visoka da skontas :-).
2) To za turbinu je teska izvala.
3) Renaulti, Peugeoti, itd. francuzi generalno imaju kriticno los kvalitet izrade.
4) Ne vrijednujem ljude po autu koji voze - daleko od toga! Ali malo je smijesno kada procitas komentare u kojima Renault i Daciju dizu u rang sa Bentleyem. A tek kako je udoban i prostran Clio :-) :-)
5) Ljudi koji su imali kvarove sa turbinom vjerovatno ne stede svoj auto. Znam ih dosta takvih. Baja zimi odmah pali ostro po gasu. I onda kaze "joj lose danasnje turbine kod VW-a".

Iz tvog nicka "no way volkswagen", mi je jasan i tvoj stav. Imao sam tri BMW-a, jednog Audija. A evo i da opalim neki disclaimer - ne, apsolutno ne tvrdim niti mislim da je Volkswagen taj koji ima najbolja i najkvalitetnija auta. VW to nije niti pretenduje tome, za takve stvari imaju Audi, Bentley, Lambo, itd. A po tvom, VW ispade udruzenje idiota.

Da skratim, sa svojom "sklopocijom", Passat B6 TDI nisam imao nijednu glavobolju cisto jer sam imao dovoljno novca da platim svaki redovni servis i da to uradim iskljucivo na vrijeme, pa i ranije. Redovna zamjena potrosnog materijala i to je to. Totalno druga stvar je kad se baja pruzi vise nego sto je dug, pa se onda usljed neadekvatnog odrzavanja i servisiranja pokvari neki vitalni dio koji kosta neuporedivo vise od neke jeftine komponente koja spada pod potrosni materijal. I onda one lovacke "ne valja turbina", "mjenjac", "ima pretvrd ovejs", "skripi nesto", "klepece", "nekvalitetno". A da ne govorim o bajama koji kupuju zamjenske madjarske/turske dijelove, pa onda kaze "ma kvari se"... Da mu je ko golfa dvojku da ga "tjera", na loziku...

Gospodine sa visokom spremom, upucujem Vam srdacan pozdrav.
Post Reply