citroen wrote: Red Bull Renault lider u F1
U cemu lider, po medjusobnim udaranjima na stazi..
Moderators: _BataZiv_0809, anex
citroen wrote: Red Bull Renault lider u F1
Jebga,desava se ali moj tim je bio na prva dva mjesta,Mclaren ale aleeeeeeeeevukojebina wrote:citroen wrote: Red Bull Renault lider u F1
U cemu lider, po medjusobnim udaranjima na stazi..![]()
![]()
[/quote]citroen wrote:i jope' lupate ... "ni na mapi"![]()
24 sata Le Mansa - Audi totalna dominacija, 8 pobjeda u zadnjih 10 god (+1 Bentley koji je u VW koncernu)
Reli Dakar - VW dominira zadnje 2 godine pobjednici
DTM - Audi šampion zadnje 3 godine
WTCC - Seat šampion posljednje 2 godine (i to gluho bilo TDI ...)
IRC (Intercontinental rally chalenge) - Škoda dominira ...
eto samo neke važnije kategorije, još nisam htio navoditi Porsche koji je isto u VW grupaciji, koji bi to spisak bio ...
I ja juce vidjoh A-6 Audija na stanici na otoci sa podignutom haubom i ponosni vlasnik gleda sav izbezumljen u njega......i sta sad? Sva se auta kvare.....maxell_sarajevo wrote:Jucer u Zitomislicima na prosirenju Dacia Sandero otvorene haube, a ponosni vlasnik Dačijestoji pore nje i gleda sav izbezumljen u nju, garant nije sipao vodu za brisace
![]()
Da je 1.000KM ja je opet ne bih, uvijek se za te pare moze kupiti dobar polovan golf
NEOPLAN wrote:I ja juce vidjoh A-6 Audija na stanici na otoci sa podignutom haubom i ponosni vlasnik gleda sav izbezumljen u njega......i sta sad? Sva se auta kvare.....maxell_sarajevo wrote:Jucer u Zitomislicima na prosirenju Dacia Sandero otvorene haube, a ponosni vlasnik Dačijestoji pore nje i gleda sav izbezumljen u nju, garant nije sipao vodu za brisace
![]()
Da je 1.000KM ja je opet ne bih, uvijek se za te pare moze kupiti dobar polovan golf
A možda je čovjeku nestalo goriva. Dešava se. A on još nije skontao pa zagleda u motor. Mada ne znam šta ima zagledati, sve je zaštićeno plastikom. To se može desiti i Bentliju.maxell_sarajevo wrote:Znam i ja da se sva auta kvare, al ovdje Daciju dizu u oblake kao da je Bentley, a auto mozda od ovoga nije staro ni par mjeseci, a vec nekakav kvar, k'o zna mozda i nije nesto strasno.Mercedes i Audi se sigurno nece pokvariti u prvih par hiljada Km
Nema na cemu,ali prije bi im ušlo pet metara pozadi,nego cenat pameti u glavu!johntra wrote:jarane, ja hoću SAAB 93, al polovan...uglavnom, post ti je istinit, ali narodu prije ulazi metar u guzicu, nego cenat u glavu...
Nisam dugo otvarao ovaj forum,pa ti tek sad odgovaram.Kao prvo,niko nije rekao da je Dacia extra auto,ali sam pričao o onome sto se dobije za te pare.Sto se tice mana na vw,govorim iz sopstvenog i iskukstva ljudi koji su imali potpuno iste kvarove sa turbinom kod dizel motora.A stvar je u sljedećem-kod dugotrajnog rada motora(kod vw dizel motora turbina se uključuje odmah po startovanju motora) u leru,turbina ne dobiva dovoljno hlađenje,te zbog toga dolazi do njenog njenog pucanja.Drugo,tempomat se ne može resetovati u vožnji,jednostavmo se ''upuca'' na 120km/h,pa ti vidi.Opet lično iskustvo sa Passtom iz 2008. godine-nov novcat.A stvarno nemam namjeru da se raspravljam sa bilo kim od vas.Svako ima pravo da sa svojim novcem radi sta hoce;da ga trosi na sta hoće i kako hoce.A plastika u Renault vozilima ili bilo kom novom autu,ja stvarno ne znam sta ocekujes od plastike-da bude kao u space satlu?!Pitanje je-da li je iko od vas vozio ista drugo sem vw?Pricamo o novim vozilima.Promjeniti dva automobila za 45 godina starosti i misliti da ste ''vrsni poznavaoci materije''.Jos je crnje ukoliko ste do 30 godina starosti.Smijurija.Jos nesto,koji automobil ja imam,nije sigurno Clio,ali ti izgleda ljude cijenis po automobilu koji voze.Koji god da je,a bilo ih je podosta,svi su kupljeni za kes,za razliku od vas koji uzimate i kifle na kredit.A sto se tice moje strucne spreme,mnogo je veca od tvoje!!!!Vidjela zaba da se konji potkivaju,pa i ona digla noge.E tako i vi vozaci vw grupacije.Ne znate ni za sta drugo,pa za vas je samo Golf ili Audi automobil,a Toyota,Volvo,Mazda,Saab,Honda,Peugeot,Renault,Citroen,Suzuki,to je smece.Lupetate gluposti.A opet cu ponoviti-najbolje auto je novo auto.Pod jednim uslovom-da nije Yugo,Stojadin(a oni se svakako vise i ne proizvode),i ovi kineski.Mada,sto se tice kineskih vozila,vidjecemo ih za 10 do 15 godina.Sad se smijemo na Geely,Maple,Chery(nadam se da sam ispravno napisao),kao sto su se ljudi nekad smijali Korejancima i Japancima,a pogledajte gdje su sad.Tako ce biti i sa kineskim,jer kinezi pametno rade.PS. Slobodno ostavite svoj komentar,a kad nadjem vremena,odgovoricu vam.Blobi wrote:Joj ovih retoricara. Cuj daleko najlosije braveBetter Man wrote:VW ima daleko nalosije brave u autoindustriji. koji su idioti iz VW, govori podatak da prave duple brave, pa kljucem vaseg VW vozila mozete otkljucati barem jos jedno VW vozilo.Dovoljan podatak kad je frajer kljucem Golfa otkljucao Audia ili od kolegice s posla prijateljica dosla na parking otkljucala Fabiu, upalila i krenula kuci i u po frke po silnim opuscima skontala da nije njeno auto, Vrati se cura na parking i sjede u svoje auto. Bila Fabia iste boje kao njena. Ne pricaj gluposti o losoj plastici u Renault kokpitu kad i sam znas da nije tacno. Novi Passat za Americko trziste je zesca fula, a to se vidi po utiscima i iskustvima vlasnika istih koji se zale da se plastika unutar kokpita guli i da lako strada mjenjac. Imao sam priliku da vidim Passata za Americko trziste i kokpit mu je ocajan za razliku od modela za Evropsko trziste. To sto Renault koristi plastiku za blatobrane je u cilju vece sigurnosti putnika. Ako dodje do onog najgoreg, a to je sudara da vozac i putnici prodju sa sto manjim ozljedama ili bez ikakvih ozljeda. I da znas da pricas gluposti kad kazes da zbog koristenja te plastike da su auta lohotna kad nije tacno. Sto bi ja kupovao VW vozilo i placao nerealnu cijenu. Ono sto je kod drugih u najeftinijoj veziji standardna oprema to u najskupljoj verziji VW modela se placa kao dodatna oprema, a da ne govorim sda je VW krut i neudoban za razliku od Renaulta u kojem je pravi odmor se voziti.![]()
. A tek za mjenjac? Pa bolan
![]()
. VWu mozes prigovoriti na SVE osim na mjenjac... Jojjj, pravi si demagog
. Prica ti je "rekla kazala", "u mene u brata u malog", itd.
Plastika u Renaultu je gruba i losa. Na kojem jeziku da ti kazem? Pitanja?
Plastika u Passatu B6 i za Europsko trziste je losa ali bolja nego u ijednom Renaultu u kojem sam se vozio (a iam i sluzbenu Lagunu u firmi). Ovo za cilj vece sigurnosti putnika je najveca izvala koju sam ikad cuo. Ta plastika je u svrhu manjih troskova i smanjenja tezine, a nema nikakve veze sa sigurnoscu putnika.
A tek prica za brave![]()
![]()
. Pa nevjerovatno, u VW koncernu su sve sami cunoglavci i duduci
![]()
![]()
U svakom slucaju, ja ne govorim i ne tvrdim da Renault ima lose aute, bas naprotiv. Ali me strasno nerviraju takvi kao ti koji imaju svog malog Clia 1.2 i to je vrh udobnosti i komfora. Pa sta mislis zasto se kaze "German engineering"? Gdje je tu "French engineering"? Ah da, oni to malo drukcije kazu: "Le plastique!".
Daj se uozbilji![]()
P.S.
Svaka roba ima svog kupca. Zakon ponude i potraznje? Je li ti poznato to? Sve dok se VW prodaje ovako kako se prodaje, znaci da cijena nije nerealna. Druga stvar je sto je tebi skupo to sto VW prodaje. Naravno, zato imas alternativu Renault, koji istina nije kvalitetan kao VW, ali je fair buy. Btw, u cijenu nekog auta ne ulaze samo dijelovi i kvalitet. Naplati ti se i proces izrade, troskovi izrade, tehnologija te malo poreza na ime i eventualno racun za struju![]()
.
Boldirano nije smece, o ostalom se moze raspravljatinowayvw wrote:E tako i vi vozaci vw grupacije.Ne znate ni za sta drugo,pa za vas je samo Golf ili Audi automobil,a Toyota,Volvo,Mazda,Saab,Honda,Peugeot,Renault,Citroen,Suzuki,to je smece.
Nije nikakvo omalovazavanje,iznosim svoje misljenje;a,kome si svidja ili ne svidja- stvarno me ne interesuje.Ne znam da li si ti postavio pitanje-'' Reci nam gdje si radio u autoindustriji,pa da znamo sa kojim gigantom pričamo'',ali necu vam konkretno odgovoriti na postavljeno pitanje,ali cu reci-po bijelom svijetu.Mnogo toga znam,ali jednostavno,zbog jedne tacke ugovora-ne smijem da pricam.A vi shvatite kako zelite.Jednom,kada bar donekle shvatite japanski mentalitet i njihov način zivota,neke stvari vam postanu jasnije.Na Zapadu,glavni cilj je zarada,po cijenu kvaliteta(mada ja necu nikada reci da su vw automobili toliko losi),dok je u Japanu - sto bi nas narod rekao-obraz svetinja.E,u tome se razlikujemo.Mozda sam otisao na drugu temu ili me necete opet shvatiti,ali to je jedan od razloga zasto je GM i Chrysler bankrotiorao,pa ih je drzava,bar za sada spasila.Ne pricam o kupovini Chryslera od strane Fiat-a,tu su druge igre u pitanju.U Amrici,sve je tako programirano da auto izdrzi dok je u garanciji;tacno su izracunali koliko kilometara prelazite za godinu ili dvije,nakon čega pocinju kvarovi da je jednostavnije kupiti novo vozilo.Sto se tice Golfa,ima ga kupiti i preko bare,ali jednostavno sem bivsih jugovica( a i oni sve manje)nko ziv ne vozi VW,pa cak ni americke automobile.Svi su okrenuti ka Toyoti,Volvu i Saab-u(mada je Toyota na prvom mjestu.Toyota Auris je kod njih i dalje Corola i njena cijena je oko 16000 dolara za osnovni paket opreme koji kod nas nosi naziv Sol i koji je najjaci. Da ne duljim,cijene novih auta u Americi su mnogi jeftinije nego kod nas.atko wrote:@nowayvw ... u glavnom manje vise sve je to ok sto kazes ... ali ono omalovazavanje raje sa pocetka posta ti je viska ... manje vise svi ovdje zastupaju slicno misljenje ... za 15-16 hiljada stepway je odlicna ponuda ... novo je novo ... i mentalitet "g2, 4500 86 god ko lampa buraz ocam " treba zamjeniti ... to se svi slazemo ...
... ikad vec prozivas bilo bo dobro da nam izlistas svoja strucna zvanja, obrazovanje i radno iskustvo u auto industriju pa da znamo s kakvim gigantom pricamo ???
Pogresno si me razumio,pa cu ti ponoviti-Za vozace vw grupacije su gore pobrojane marke smece,a ja nisam rekao za Hondu i ostale da su otpad.Ukljucite mozak kad citate i razmisljajte o onome sta ste procitali.sabanss wrote:Boldirano nije smece, o ostalom se moze raspravljatinowayvw wrote:E tako i vi vozaci vw grupacije.Ne znate ni za sta drugo,pa za vas je samo Golf ili Audi automobil,a Toyota,Volvo,Mazda,Saab,Honda,Peugeot,Renault,Citroen,Suzuki,to je smece.![]()
![]()
![]()
Mozda kao drugi izbor uzeti jos Toyotu
Drndalo,razmisljaj o onome šta si procitao.Rekao sam da vozaci vw grupacije gore pomenute marke smatraju za smece.Ukljuci malo mozak. No sikiriki.drndalo wrote:Cestitam na strucnosti kojom si Hondu uspio uvrstiti u smece... Toliko o strucnosti...
Nisam, ja sam ljubitelj auta iz VW grupacijenowayvw wrote:Pogresno si me razumio,pa cu ti ponoviti-Za vozace vw grupacije su gore pobrojane marke smece,a ja nisam rekao za Hondu i ostale da su otpad.Ukljucite mozak kad citate i razmisljajte o onome sta ste procitali.sabanss wrote:Boldirano nije smece, o ostalom se moze raspravljatinowayvw wrote:E tako i vi vozaci vw grupacije.Ne znate ni za sta drugo,pa za vas je samo Golf ili Audi automobil,a Toyota,Volvo,Mazda,Saab,Honda,Peugeot,Renault,Citroen,Suzuki,to je smece.![]()
![]()
![]()
Mozda kao drugi izbor uzeti jos Toyotu
Bravo,majstore.O tome i pricam.Naravno da ne mozes porediti novog Audija i novu Daciu,to su dva razlicita svijeta.Ja samo kazem da je novo-novo.Audi,kao i svako auto staro 0d 12 pa na vise godine je sebe odsluzilo davno.Na Zapadu se kupuju nova auta koja se voze 3 godine,najvise 5 i onda se prodaju.Ali to duduci ne mogu da shvate.NEOPLAN wrote:Joj sto me nervira kad ovako porede Audi i Daciu....Pa i ludak na Jezeru zna da je Audi bolje auto od Dacie.
Ali ono sto ovaj Audi A6 iz 98-2000-te za 16-20 hiljada maraka ima losije od nove Dacije je:
1. 300 000km
2. 10 godina eksploatacije u svakakvim uslovima
3. x vlasnika
4. Da li je cist, da li je ukraden, prepravljan?
5. Koliko je nestrucnih popravaka imao?
6. Koji su mu vitalni dijelovi pri kraju? Koliko kosta njihova zamjena?
7. Imas li ikakvu garanciju na ono sto si uzeo? Odes na pregled, u servisu kazu OK auto, a sutra ti rikne ECU. Tup 2000KM....poderano, baceno...
A sve ovo izbjegnes kupovinom Sandera za iste pare i jos 3 godine mirno spavas jer ti garancija pokriva sve.
U tom segmentu price je ova Dacia bolja od ovakvih Audija, Golfova, E klasa, 307-ca, Leona, BMW-a... i to je poenta price. A kada se uporede novi, pa i budala zna ko je bolji....
To je samo problem naseg mentaliteta gdje je ispod casti da se neko vozi u Daciji....svi hoce Audije. Pa budi baja pa pljuni 50000 maraka i kupi novog Audija pa se pokazuj pred narodom, a ne sa ragom starom 10-12 godina da glumis facu...i ugrozavas sebe i druge zato sto nemas para da servisiras sve cesce kvarove na tvojoj "makini" od 150KS....takva auta se u Evropi salju na otpad, tj u BIH.....a nama su to ekstra auta....
Naravno da ima izuzetaka u ovakvoj kupovini, moze se naci jako ocuvano i redovno odrzavano auto koje je odlicna kupovina, ali njih je sve teze i teze naci....
"Meraba" ekspertu sa visokom strucnom spremom. Ocito da ne znas koliko godina rada treba da dobijes zvanje koje ja imam. Anyway, da krenem redom:nowayvw wrote:Nisam dugo otvarao ovaj forum,pa ti tek sad odgovaram.Kao prvo,niko nije rekao da je Dacia extra auto,ali sam pričao o onome sto se dobije za te pare.Sto se tice mana na vw,govorim iz sopstvenog i iskukstva ljudi koji su imali potpuno iste kvarove sa turbinom kod dizel motora.A stvar je u sljedećem-kod dugotrajnog rada motora(kod vw dizel motora turbina se uključuje odmah po startovanju motora) u leru,turbina ne dobiva dovoljno hlađenje,te zbog toga dolazi do njenog njenog pucanja.Drugo,tempomat se ne može resetovati u vožnji,jednostavmo se ''upuca'' na 120km/h,pa ti vidi.Opet lično iskustvo sa Passtom iz 2008. godine-nov novcat.A stvarno nemam namjeru da se raspravljam sa bilo kim od vas.Svako ima pravo da sa svojim novcem radi sta hoce;da ga trosi na sta hoće i kako hoce.A plastika u Renault vozilima ili bilo kom novom autu,ja stvarno ne znam sta ocekujes od plastike-da bude kao u space satlu?!Pitanje je-da li je iko od vas vozio ista drugo sem vw?Pricamo o novim vozilima.Promjeniti dva automobila za 45 godina starosti i misliti da ste ''vrsni poznavaoci materije''.Jos je crnje ukoliko ste do 30 godina starosti.Smijurija.Jos nesto,koji automobil ja imam,nije sigurno Clio,ali ti izgleda ljude cijenis po automobilu koji voze.Koji god da je,a bilo ih je podosta,svi su kupljeni za kes,za razliku od vas koji uzimate i kifle na kredit.A sto se tice moje strucne spreme,mnogo je veca od tvoje!!!!Vidjela zaba da se konji potkivaju,pa i ona digla noge.E tako i vi vozaci vw grupacije.Ne znate ni za sta drugo,pa za vas je samo Golf ili Audi automobil,a Toyota,Volvo,Mazda,Saab,Honda,Peugeot,Renault,Citroen,Suzuki,to je smece.Lupetate gluposti.A opet cu ponoviti-najbolje auto je novo auto.Pod jednim uslovom-da nije Yugo,Stojadin(a oni se svakako vise i ne proizvode),i ovi kineski.Mada,sto se tice kineskih vozila,vidjecemo ih za 10 do 15 godina.Sad se smijemo na Geely,Maple,Chery(nadam se da sam ispravno napisao),kao sto su se ljudi nekad smijali Korejancima i Japancima,a pogledajte gdje su sad.Tako ce biti i sa kineskim,jer kinezi pametno rade.PS. Slobodno ostavite svoj komentar,a kad nadjem vremena,odgovoricu vam.Blobi wrote:Joj ovih retoricara. Cuj daleko najlosije braveBetter Man wrote:VW ima daleko nalosije brave u autoindustriji. koji su idioti iz VW, govori podatak da prave duple brave, pa kljucem vaseg VW vozila mozete otkljucati barem jos jedno VW vozilo.Dovoljan podatak kad je frajer kljucem Golfa otkljucao Audia ili od kolegice s posla prijateljica dosla na parking otkljucala Fabiu, upalila i krenula kuci i u po frke po silnim opuscima skontala da nije njeno auto, Vrati se cura na parking i sjede u svoje auto. Bila Fabia iste boje kao njena. Ne pricaj gluposti o losoj plastici u Renault kokpitu kad i sam znas da nije tacno. Novi Passat za Americko trziste je zesca fula, a to se vidi po utiscima i iskustvima vlasnika istih koji se zale da se plastika unutar kokpita guli i da lako strada mjenjac. Imao sam priliku da vidim Passata za Americko trziste i kokpit mu je ocajan za razliku od modela za Evropsko trziste. To sto Renault koristi plastiku za blatobrane je u cilju vece sigurnosti putnika. Ako dodje do onog najgoreg, a to je sudara da vozac i putnici prodju sa sto manjim ozljedama ili bez ikakvih ozljeda. I da znas da pricas gluposti kad kazes da zbog koristenja te plastike da su auta lohotna kad nije tacno. Sto bi ja kupovao VW vozilo i placao nerealnu cijenu. Ono sto je kod drugih u najeftinijoj veziji standardna oprema to u najskupljoj verziji VW modela se placa kao dodatna oprema, a da ne govorim sda je VW krut i neudoban za razliku od Renaulta u kojem je pravi odmor se voziti.![]()
. A tek za mjenjac? Pa bolan
![]()
. VWu mozes prigovoriti na SVE osim na mjenjac... Jojjj, pravi si demagog
. Prica ti je "rekla kazala", "u mene u brata u malog", itd.
Plastika u Renaultu je gruba i losa. Na kojem jeziku da ti kazem? Pitanja?
Plastika u Passatu B6 i za Europsko trziste je losa ali bolja nego u ijednom Renaultu u kojem sam se vozio (a iam i sluzbenu Lagunu u firmi). Ovo za cilj vece sigurnosti putnika je najveca izvala koju sam ikad cuo. Ta plastika je u svrhu manjih troskova i smanjenja tezine, a nema nikakve veze sa sigurnoscu putnika.
A tek prica za brave![]()
![]()
. Pa nevjerovatno, u VW koncernu su sve sami cunoglavci i duduci
![]()
![]()
U svakom slucaju, ja ne govorim i ne tvrdim da Renault ima lose aute, bas naprotiv. Ali me strasno nerviraju takvi kao ti koji imaju svog malog Clia 1.2 i to je vrh udobnosti i komfora. Pa sta mislis zasto se kaze "German engineering"? Gdje je tu "French engineering"? Ah da, oni to malo drukcije kazu: "Le plastique!".
Daj se uozbilji![]()
P.S.
Svaka roba ima svog kupca. Zakon ponude i potraznje? Je li ti poznato to? Sve dok se VW prodaje ovako kako se prodaje, znaci da cijena nije nerealna. Druga stvar je sto je tebi skupo to sto VW prodaje. Naravno, zato imas alternativu Renault, koji istina nije kvalitetan kao VW, ali je fair buy. Btw, u cijenu nekog auta ne ulaze samo dijelovi i kvalitet. Naplati ti se i proces izrade, troskovi izrade, tehnologija te malo poreza na ime i eventualno racun za struju![]()
.