Oktobarski izbori - izlazite li?

Locked

Za koga ces glasati u Oktobru?

SDA
33
10%
SNSD
9
3%
SzBiH
9
3%
SDP
135
42%
SDS
1
0%
HDZ (bilo koji)
7
2%
Nasa Stranka
75
23%
PDP
1
0%
Liberali
13
4%
Drugo
42
13%

Total votes: 325

Lada

#301 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Lada »

homo-sapiens wrote:NAŠA STRANKA je stranka bolje buducnosti! Izlazim na izbore i glasam za njih jer se ista pojavila kao odgovor na apatiju i oportunizam gradjana u odnosu na aktuelnu vlast i političko-ekonomsku situaciju u zemlji. Ljudi koji su kao pojedinci, bez podrške društva, uspjeli dokazati kako se mogu dostići i najviši ciljevi sada nastoje pokazati kako se može i drugačije vladati. Vladati drugačije znači raditi u interesu gradjana koji su vam dali povjerenje da javne poslove obavljate u njihovo ime i njihovu korist. Političke stranke u BiH do sada nisu uspijevale niti pokušavale tako vladati, a na vlasti su bile gotovo sve. Ako je Danis Tanović uspio ovojiti Oskara bez naše podrške, zašto bi bilo nemoguće ostvariti programske ciljeve Naše stranke, uz podršku ostalih dokazano uspješnih pojedinaca u stranci i naravno, podršku nas birača?
Ne treba se zavaravati da će to biti lako učiniti. Naša stranka je novi politički subjekt na političkoj sceni BiH, suprotstavljen svim postojećim. U izbornu utrku ulazi samo sa svojim idejama i ciljevima, a naspram sebe ima stranke koje se finansiraju iz budžeta na svim nivoima, stranke koje su u prethodnom periodu uspjele ovladati sumnjivim izvorima novčanih sredstava te sredstvima velikih javnih kompanija.
Kako ostvariti rezultat u natjecanju sa takvim političkim protivnicima? Presudna će biti sposobnost kandidata i simpatizera Naše stranke da educiraju birače o demokratiji. Vladajuće stranke, ali i velike opozicione, već su u kampanju krenule sa velikim političkim pričama koje nemaju veze sa lokalnim izborima i potrebama gradjana na lokalnom nivou. Mediji će, kao i uvijek do sada, nasjesti i javnosti plasirati isključivo priče o ustavnim reformama, evropskim integracijama na najvišem nivou, ukidanju entiteta formiranju trećeg entiteta, otcjepljenjima i proglašavanju nezavisnosti i slično.
NAŠA STRANKA fokus mora usmjeriti na razbijanje takvih kampanja i priču sa tema primjerenih općim izborima vraćati na lokalne probleme u općinama i gradovima. Pomoć joj treba, a pomoć se očekuje od svih ljudi nezadovoljnih dosadašnjim načinom vladanja.
Ovo je sada definitivno "zloupotreba" "neutralne" teme na kojoj se pojavljuju liste kandidata samo jedne stranke, biografije kandidata samo jedne stranke i političke proklamacije samo jedne stranke. Kao da smo opet sletjeli u socijalizam.
leonardo1978

#302 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by leonardo1978 »

Misliš da Dinu poznaješ duže nego ja pa mi objašnjavaš ko je on i kako mu je pravo ime?
:D Ma otkud ti uopste to da ja nekog poznajem sad? Kako ne kontas? Fino sam te pitao: Kako to da su Dennis i Dino dobri prijatelji, u istoj stranci, sa istim idejama, stavovima, programom itd itd, s jedinom razlikom sto se Dennis druzi sa Momcilom, a Dino jok? To nam malo objasni, posto ga ti bolje poznajes.
leonardo1978

#303 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by leonardo1978 »

Ovo je sada definitivno "zloupotreba" "neutralne" teme na kojoj se pojavljuju liste kandidata samo jedne stranke, biografije kandidata samo jedne stranke i političke proklamacije samo jedne stranke. Kao da smo opet sletjeli u socijalizam.
:D Nastavljaš valjati gluposti :D Cuj molim te "zloupotreba neutralne teme"! Koliko ja znam NIKOME ovdje nije zabranjeno da postaju bilo ciji program ili biografiju, ljudi to jednostavno ne cine, a mogu. Ti se okomila protiv ni sama ne znas zasto, umjesto toga odgovori na temu, postaj koju god biografiju hoces i program, reci sto ti mislis, a nemoj i dalje pricati gluposti i baviti se pricama "rekla-kazala".
Klodovik

#304 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Klodovik »

Može li mi neko reći u kojim sve općinama Naša stranka ima kandidate za izbore? Prije su govorili da će se kandidirati tamo gdje smatraju da se ne radi dobro, pa bih htio vidjeti ko, po njima, ne valja.

Našao sam info da npr. u Tuzli i Novom Gradu Naša stranka ide u utrku za načelnika i OV (u Tuzli i za zastupnike iz reda nacionalnih manjina). Koliko znam (ne pratim detaljno politiku), u Tuzli je SDP prilično jak, a načelnik u Novom Gradu je iz SDP-a. Za koga biste prije glasali u navedenim situacijama? Za kandidate SDP-a ili NS-a?
Umjetnik a

#305 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Umjetnik a »

Klodovik wrote:Može li mi neko reći u kojim sve općinama Naša stranka ima kandidate za izbore? Prije su govorili da će se kandidirati tamo gdje smatraju da se ne radi dobro, pa bih htio vidjeti ko, po njima, ne valja.

Našao sam info da npr. u Tuzli i Novom Gradu Naša stranka ide u utrku za načelnika i OV (u Tuzli i za zastupnike iz reda nacionalnih manjina). Koliko znam (ne pratim detaljno politiku), u Tuzli je SDP prilično jak, a načelnik u Novom Gradu je iz SDP-a. Za koga biste prije glasali u navedenim situacijama? Za kandidate SDP-a ili NS-a?

Naša stranaka, SDP je imao svoje prilike
sophy

#306 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by sophy »

Klodovik wrote:Može li mi neko reći u kojim sve općinama Naša stranka ima kandidate za izbore? Prije su govorili da će se kandidirati tamo gdje smatraju da se ne radi dobro, pa bih htio vidjeti ko, po njima, ne valja.

da ali to ne bi bilo ok prema njihovi glasacima, zato i postoje izbori, a kako je jasmin u tz super, sigurno ce pobjediti, vjerujem da ne ocekuju uspijeh u takvim opstinama, ali da se kandidati trebju postaviti to je neminovno..... a onda narod bira......
Šapat

#307 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Šapat »

Hehehe...cuh prije neki dan odlican komentar koji glasi: "Sta ce sad SDA i SBiH...predizborna kampanja, a Ramazan - ne smiju lagati!" :lol: :lol: :lol: Eto teme za razmisljanje za sve ove koji su zadrti nacionalisti - za koga cete glasati i kome cete vjerovati sad? Harisu i SBiH? Velikom muslimanu i vjerniku za kojeg se zna sta je sve do sad slagao... Ili mozda Bakiru i Tihicu ili SDA, koji nisu nista drugaciji od prvog?

Zivo me zanima koja ce kolicina petljavine, i to Ramazanske, sad biti izbacena u javnost. A tu ce najpateticniji biti Reis Ceric, koji se tradicionalno mora odluciti za podrsku jednoj od ove dvije stranke, a samim tim, kao veliki poglavar, on ce biti i najveci lazov :)

BTW, Lado, ne odgovori ti meni nista za ono "Sorosev covjek". Ako si fulila procitati, tivra se na str. 9 :)

P.S. Mladoliki - ja sam m, ne z ;)
Lada

#308 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Lada »

Šapat wrote: BTW, Lado, ne odgovori ti meni nista za ono "Sorosev covjek".
Nemamo šta puno o tome diskutirati, PhD je financirao Soroš, a mentorica je već desetak godina Soroševa glavna snaga u Njemačkoj. Napisala je čak i knjigu pokradajući prijave koje su studenti iz bivše Jugoslavije slali pri aplikaciji za stipendije. Po njemačkim zakonima objavljivanje tuđeg intelektualnog vlasništva nije dozvoljeno bez pristanka autora. Ali kada si Janja Beč i kada Soroš stoji iza tebe sve ti je dozvoljeno ;-)
Šapat

#309 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Šapat »

Draga Lado...al' ti lupetas...

To sto je ona na njegovom platnom spisku i radi za njega (covjek je filantrop, ako nisi znala) se definitvno ne odnosi na ovo sto ti pricas, odnosno ovo sto je ona uradila nema ama bas nikakve veze sa Sorosem, nego je ocito iskljucivo njena licna stvar. To sto je ona nakaradna i lopov, kakve to veze ima s njim, stare ti? Cudna neka logika kod tebe Lado...

Ako si ti vlasnik ili direktor firme i tvoja blagajnica opeljesi nekog klijenta, vjerovatno si ti ta koja je direktno kriva za to?
sophy

#310 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by sophy »

Lada wrote: Nemamo šta puno o tome diskutirati, PhD je financirao Soroš, a mentorica je već desetak godina Soroševa glavna snaga u Njemačkoj. Napisala je čak i knjigu pokradajući prijave koje su studenti iz bivše Jugoslavije slali pri aplikaciji za stipendije. Po njemačkim zakonima objavljivanje tuđeg intelektualnog vlasništva nije dozvoljeno bez pristanka autora. Ali kada si Janja Beč i kada Soroš stoji iza tebe sve ti je dozvoljeno ;-)
samo se sama sa sobom mozes natjecati u pisanju vecih bisera... nenadmasiva si i savrseno se uklapas u ono sto bi vecina u ovom drustvu zeljela promjeniti... transparentnost i isticanje vlastitih prednosti umjesto, pa u ovom slucaju i laznih, prtivnikovih mana, za tebe su nepoznanica...
jeza u ledja

#311 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by jeza u ledja »

Prosli put se na ovom forumu puno raspredalo o LDS i Lamiji i nista. U opstini Novo Sarajevo dobili 3.2% glasova i to im je bio vrhunac. Sad se prica o Nasoj Stranci, vidjecemo hoce li rezultati biti isti.

A SDPu treba barem 35% boba da bi nesto znacajno napravili u pojedinim opstinama, a nekako mi je to u domenu znanstvene fantastike.
mladoliki

#312 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by mladoliki »

Druže ježa u đale,
dobro si rekao, govorilo se o Lamiji, Liberali su u Novom Sarajevu dobili 3,2% (danas u N. Sarajevu nema Liberala), ali bi na lokalu LDS prošao u vijeće što znači da bi postali parlamentarni u Opštini. Mislim da je pogrešno gledati u to ko može samostalno pobijediti i onda glasati za njega. Niko ne može samostalno pobijediti, pobjeda je po meni da u vijeća uđu male stranke, što je više malih stranaka, a one su uglavnom građanske orjentacije, manje je mandata za veće stranke, a one su uglavnom nacionalne. Šuplja mi je priča i pričaju je uglavnom ljudi koji nemaju pojma o izbornom procesu, da neko ne želi glasati za manje stranke jer misli da je bezveze osvojiti 3,2 %. Postotak svih stranaka koje nisu prošle se pridodaje velikim strankama i one međusobno dijele postotak mandata koje su procentualno osvojile, plus postotak od svih onih koji nisu prošli.
U Novom Sarajevu naprimjer: deset malih stranaka osvoji svaka pojedinačno po 3%-to je 30 %, tri velike stranke npr. SDP 30%, SDA 30%, SBiH 10%,male stranke dobiju 10 puta po 1 mandat=10, SDP 9, SDA 9, SBiH 3
U slučaju kada deset malih stranaka ne pređe prag i osvoji pojedinačno po 2,99%, njihov broj vijećnika je 0, SDP dobija 13, SDA 13, SBiH 5
U prvoj varijanti male građanske stranke i SDP mogu formirati vlast, u drugoj SDA i SBiH mogu formirati vlast!
Matematika je čudna stvar, pamet u glavu birači, može se, samo treba znati!
Lada

#313 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Lada »

Šapat wrote:Draga Lado...al' ti lupetas...

To sto je ona na njegovom platnom spisku i radi za njega (covjek je filantrop, ako nisi znala) se definitvno ne odnosi na ovo sto ti pricas, odnosno ovo sto je ona uradila nema ama bas nikakve veze sa Sorosem, nego je ocito iskljucivo njena licna stvar. To sto je ona nakaradna i lopov, kakve to veze ima s njim, stare ti? Cudna neka logika kod tebe Lado...

Ako si ti vlasnik ili direktor firme i tvoja blagajnica opeljesi nekog klijenta, vjerovatno si ti ta koja je direktno kriva za to?
Nemam nikakav incentive da ti otkrivam detalje na ovom forumu. Iz tvog posta mi je jasno da aktere priče uopće ne poznaješ.
fidel

#314 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by fidel »

Da, izlazim u Centru. Glasam za SDP http://www.sdpcentar.ba/?jezik=bos&x=21
Da li neko ima spisak kandidata Nase stranke za općinu Centar. Mislim da, realno, Dennis Gratz nece bit na prva tri mjesta u izboru za načelnika pa me zanima šta mislite kome će kandidati SDU-LDS ili Nase stranke oduzeti glasove Elmedinu Dini Konakoviću ili Dževadu Bećireviću? Kakva je lista u Nase stranke u Centru? Da li je multietnička?
Pozdrav
leonardo1978

#315 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by leonardo1978 »

fidel wrote:Da, izlazim u Centru. Glasam za SDP http://www.sdpcentar.ba/?jezik=bos&x=21
Da li neko ima spisak kandidata Nase stranke za općinu Centar. Mislim da, realno, Dennis Gratz nece bit na prva tri mjesta u izboru za načelnika pa me zanima šta mislite kome će kandidati SDU-LDS ili Nase stranke oduzeti glasove Elmedinu Dini Konakoviću ili Dževadu Bećireviću? Kakva je lista u Nase stranke u Centru? Da li je multietnička?
Pozdrav
Spisak svih kandidata za sve općine u cijeloj BiH je izasao u Avazu, mislim da imam to negdje pa cu postaviti ako nadjem. Ne mislim da nije realno da Dennis postane nacelnik, naprotiv. Kako se Nasa Stranka pojavila, sve druge su se zdusno prihvatile posla, i to nesto znaci. Lista je apsolutno multietnička, a zastupljene su i zene.
fidel

#316 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by fidel »

"Kako se Nasa Stranka pojavila, sve druge su se zdusno prihvatile posla, i to nesto znaci."
Ne razumijem ovo. Mislim da se radi kao sto se radi za svake izbore. Sto se Denisa tice, zivi bili pa vidjeli. Iskreno, zelim mu sve najbolje ali 4. mjesto je realan odnos politickih snaga kada izostavimo entuzijazam. Svaki početak je težak, a pogotovo sa političkom partijom. Skupa je to igračka. Ali nema veze, ja sam u SDP dosao kada je imao 2% glasova, pa eto danas je to mnogo bolje. To je trajalo 12 godina. Želim vam da Nasa stranko to prodje malo brze.
Ja se bojim ishoda da Denis oduzme npr. 1000 glasova Bečireviću i da Dino Konaković,ničim izazvan, postane načelnik. Sta misle ostali o tome?
Šapat

#317 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Šapat »

Lada wrote:
Šapat wrote:Draga Lado...al' ti lupetas...

Nemam nikakav incentive da ti otkrivam detalje na ovom forumu. Iz tvog posta mi je jasno da aktere priče uopće ne poznaješ.
Ma ja...kad se nema reci nista suvislo i argumentovano u cilju odbrane svoje teorije, najbolje opet izvaliti nebulozu, nesto besmisleno sto samo na oko izgleda pametno :lol: :-)
Lada

#318 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Lada »

Šapat wrote:
Lada wrote: Nemam nikakav incentive da ti otkrivam detalje na ovom forumu. Iz tvog posta mi je jasno da aktere priče uopće ne poznaješ.
Ma ja...kad se nema reci nista suvislo i argumentovano u cilju odbrane svoje teorije, najbolje opet izvaliti nebulozu, nesto besmisleno sto samo na oko izgleda pametno :lol: :-)
Meni je stvarno potpuno svejedno šta ćeš ti, anonimni forumaš, misliti o meni, anonimnoj forumašici, i ovdje se uopće ne radi o tome ko je u pravu a ko nije. Danas je teško da pronađeš neki univerzitet u svijetu na kojem nema nikoga iz Bosne i Hercegovine na listi profesora ili asistenata. Poznajem tri osobe iz Sarajeva mlađe od 40 godina koje su registrirale nekoliko patenata i u SAD-u, i u Kanadi i u EU, a mlađi su od 40 godina. Priče o tim patentima kao i razgovore s njih troje možeš pronaći na internetu ali nikada nećeš nijednu riječ o njima pronaći u bosansko-hercegovačkim medijima. Dennisa Gratza nafuravaju mediji u Sarajevu iza kojih stoji advokatski lobby, ali savršeno sam sigurna da ovo troje (da spomenem i naciju) Bošnjaka u svijetu ima daleko viši renome u svojim oblastima nego Dennis Gratz u bilo čemu. Zaista mislim da bih pri ekspliciranju previše morala ići u detalje, a to nemam namjeru činiti javno.
Šapat

#319 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Šapat »

Dzaba...pored svih napora i dalje ne mogu da shvatim poentu kombinacije:
Dennis Gratz > Janja Bec > George Soros > BiH > Lokalni izbori > pokradeni radovi studenata u Njemackoj > ...

Ljudi...moze li me itko prosvijetliti...moze bit da sam zglajz'o, ali meni uopste nije jasno sta Lada pokusava reci sa svim ovim... :? :? :? :shock:

P.S. Sta znaci "javno"...ovo je forum, a ti i ja smo anonimusi, kako si i sama rekla :roll:
kurd

#320 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by kurd »

Lada wrote:
Šapat wrote:
Lada wrote: Nemam nikakav incentive da ti otkrivam detalje na ovom forumu. Iz tvog posta mi je jasno da aktere priče uopće ne poznaješ.
Meni je stvarno potpuno svejedno šta ćeš ti, anonimni forumaš, misliti o meni, anonimnoj forumašici, i ovdje se uopće ne radi o tome ko je u pravu a ko nije. Danas je teško da pronađeš neki univerzitet u svijetu na kojem nema nikoga iz Bosne i Hercegovine na listi profesora ili asistenata. Poznajem tri osobe iz Sarajeva mlađe od 40 godina koje su registrirale nekoliko patenata i u SAD-u, i u Kanadi i u EU, a mlađi su od 40 godina. Priče o tim patentima kao i razgovore s njih troje možeš pronaći na internetu ali nikada nećeš nijednu riječ o njima pronaći u bosansko-hercegovačkim medijima. Dennisa Gratza nafuravaju mediji u Sarajevu iza kojih stoji advokatski lobby, ali savršeno sam sigurna da ovo troje (da spomenem i naciju) Bošnjaka u svijetu ima daleko viši renome u svojim oblastima nego Dennis Gratz u bilo čemu. Zaista mislim da bih pri ekspliciranju previše morala ići u detalje, a to nemam namjeru činiti javno.

hocemo li pokusati uporediti dennisa sa ostalim kandidatima za nacelnika opcine centar. To bi imalo smisla. Da vidmo da li su Becirevic ili Konakovic nesto patentirali, da vidimo na kojem su univerzitetu diplomirali i kada, te ko im je bio mentor.
Lada

#321 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Lada »

kurd wrote: hocemo li pokusati uporediti dennisa sa ostalim kandidatima za nacelnika opcine centar. To bi imalo smisla. Da vidmo da li su Becirevic ili Konakovic nesto patentirali, da vidimo na kojem su univerzitetu diplomirali i kada, te ko im je bio mentor.
Zar postoje i drugi kandidati? Ja sam na 13 stranica ove teme čitala samo listu kandidata jedne stranke i biografiju jednog kandidata te stranke.
kurd

#322 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by kurd »

Lada wrote:
kurd wrote: hocemo li pokusati uporediti dennisa sa ostalim kandidatima za nacelnika opcine centar. To bi imalo smisla. Da vidmo da li su Becirevic ili Konakovic nesto patentirali, da vidimo na kojem su univerzitetu diplomirali i kada, te ko im je bio mentor.
Zar postoje i drugi kandidati? Ja sam na 13 stranica ove teme čitala samo listu kandidata jedne stranke i biografiju jednog kandidata te stranke.

evo biografija>
Moje ime je Dževad Bećirević i rođen sam 1965. godine, oženjen, i otac dvije djevojčice. Diplomirao sam 1991. godine na Mašinskom fakultetu u Sarajevu i kao inženjer sam radio do izbijanja rata u BiH. Rat sam proveo kao pripadnik Armije BiH, a pred kraj rata sam počeo povremeno raditi kao profesor u Mješovitoj srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu. Nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma i demobilizacije, u Mješovitoj srednjoj saobraćajnoj školi sam nastavio sa svojom prosvjetnom i profesionalnom karijerom.

U želji da preuzmem svoj dio odgovornosti i aktivno učestvujem u razvoju naše zemlje i društva, pristupio sam Savezu komunista 1983. godine, a po osnivnju SDP nastavio aktivno učešće u njegovom radu. Od aprila 2003. obavljam funkciju predsjednika Općinskog odbora SDP Centar. Za općinskog Načelnika sam bio izabran na općinskim Izborima 2. oktobra 2004. godine, nakon provedenog drugog kruga glasanja u kojem sam, kao i u prvom, dobio najveći broj vaših glasova.

O mojim ukupnim rezultatima u dosadašnjem mandatu, između ostalog govore sljedeći podaci o nekima od naših postignuća: budžet Općine Centar je sa oko 20 miliona KM u 2005. godini porastao na preko 44 miliona KM u 2008. godini; prošle godine sam zahvaljujući dobrom radu mog tima postao nosilac prestižne titule Najmenadžera u BiH; u toku mog mandata Općina Centar je primila i niz međunarodnih i lokalnih priznanja za kvalitet svog rada; u jesen 2007. smo postali i ponosni vlasnici drugog certifikata iz porodice međunarodnog ISO standarda - Sistem okolinskog upravljanja - EMS (Environmental Management System) po normi ISO 14001:2004, itd.

Time želim reći da povjerenje koje ste mi ukazali ja shvatam vrlo ozbiljno. Zato u svom radu u Općini slijedim iste principe kao i u mojoj vlastitoj porodici - predanost, odgovornost, uzajamna pomoć i podrška i puna posvećenost svakom članu ravnopravno. Tako su moja vrata i vrata svih opštinskih službi uvijek otvorena za sve koji trebaju informaciju ili pomoć. Na koncu, svi smo mi jedna velika porodica

Zovem se Dino Konaković, dolazim iz Sarajeva i imam 34 god., a po horoskopu sam djevica.
Interesira me -
a posebno -
Ako me neko pita, o sebi ću reći:

Diplomirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, odsjek Menadžment u sportu.
Govorim odlično engleski, italijanski i rumunski jezik.
Član Komiteta za sport pri Vijeću Evrope u periodu 2004-2006, jedini iz BiH.
Direktor KK Bosna u periodu 2003-2008. Dugogodišnji igrač i kapiten KK Bosna. Kao aktivan sportista sa Bosnom prvak BiH.
Igrao u timovima u Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji. Član košarkaške reprezentacije BiH na Mediteranskim igrama u Bariju 1997.
Član omladinske košarkaške reprezentacije BiH.
Tokom agresije na BiH borac Armije RBiH, 10. brdske i 15. motorizovane brigade u periodu 05.04.1992-22.04.1996.
Bračno stanje: Oženjen
leonardo1978

#323 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by leonardo1978 »

fidel wrote:"Kako se Nasa Stranka pojavila, sve druge su se zdusno prihvatile posla, i to nesto znaci."
Ne razumijem ovo. Mislim da se radi kao sto se radi za svake izbore. Sto se Denisa tice, zivi bili pa vidjeli. Iskreno, zelim mu sve najbolje ali 4. mjesto je realan odnos politickih snaga kada izostavimo entuzijazam. Svaki početak je težak, a pogotovo sa političkom partijom. Skupa je to igračka. Ali nema veze, ja sam u SDP dosao kada je imao 2% glasova, pa eto danas je to mnogo bolje. To je trajalo 12 godina. Želim vam da Nasa stranko to prodje malo brze.
Ja se bojim ishoda da Denis oduzme npr. 1000 glasova Bečireviću i da Dino Konaković,ničim izazvan, postane načelnik. Sta misle ostali o tome?
Nisam ja to tek tako naveo, kao sto i sam kazes, mislis da se radi kao sto se radi za svake izbore, ja sam malo vise upucen u to sta ko radi u opcini i sigurno ti kazem da su se Naše Stranke prepali svi. Drugo, Našu Stranku nisu osnovali bivsi ovi ili oni politicari, ovakvi ili onakvi, to je jedan apsolutno novi tim ljudi koji apsolutno nemaju nijedne sive a kamoli crne mrlje u dosadasnjem radu. Prikljucili joj su se ljudi iz raznih ne-vladinih i gradjanskih organizacija, obicni mladi, ambiciozni, obrazovani i sposobni ljudi koji zele djelovati i raditi konkretne stvari, koji zele da pokrenu ovu drzavu naprijed, koji ce imati hrabrosti da prihvate realnost situacije kakva kod nas vlada, ali koja nuzno ne znaci da mi svi zbog toga moramo trpjeti jad i bijedu, korupciju, kriminal, stele itd itd. Sadasnje ustavno uredjenje BiH jeste nakaradno, ali nije kocnica za napredak u svim segmentima. To je cista obmana gradjana sadasnjih vladajucih partija kojima ovakvo stanje ustvari odgovara. To je moje misljenje o ovoj stranci. Dovoljno mi je bilo da procitam njihov statut i program, procitao sam vise inteviewa naseg velikog uvazenog gospodina Tanovića, koji je za jedan trenutak vremena učinio više nego svi ovi sadasnji politicari za 13 godina. Taj trenutak je sijala od srece i ponosa citava drzava. Da li je moguce da neko moze da sumnja u savrseno dobre namjere takvoga covjeka? Ako jeste, nama nikad nece biti bolje i mi onda zasluzujemo ono sto "imamo", bolje rec nemamo. Zbog svega ovoga, ja znam za koga cu glasati, duboko vjerujuci u ono sto su nam napisali.
Jos samo da dodam jednu stvar: vezano za ovu pricu "svaki pocetak je tezak", "skupa je to igračka". Ne slazem se s tobom uopste. Ja mislim, kako sam shvatio iz onoga sto sam procitao o Nasoj Stranci, da ona nije osnovana da bi bila sama sebi cilj, da preuzme glasove biraca i onda da se ponasa isto kao i svaka druga partija. Tu je da bi pokrenula stvari s mrtve tacke, bas mene briga da li ima 5, 10 ili 1000 stranaka u kojima fakticki na papiru stoji odlican program. Problem je u tome sto ga ne sprovode u djelo. Svi pricaju, uzimaju pare iz budzeta i ne rade skoro nista. Da je sve kao na papiru ovo bi bila bajka od drzave. Dakle, to da li ce i kada i koliko procenata vlasti imati Nasa Stranka zavisi od ljudi koji su spremni da mijenjaju "navike glasanja" za svoje bolje sutra. Stranka je sredstvo da bi se postigao cilj - bolja buducnost svih u BiH.
Uh, da me cuju ovi iz Nase Stranke, mozda bi i oskara osvojio :)
Šapat

#324 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Šapat »

Ovo zaista moram prokomentarisati...

Biografija kaze:
"O mojim ukupnim rezultatima u dosadašnjem mandatu, između ostalog govore sljedeći podaci o nekima od naših postignuća: (prvo, jel' on prica o svojim ili "nasim" postignucima?!) budžet Općine Centar je sa oko 20 miliona KM u 2005. godini porastao na preko 44 miliona KM u 2008. godini (nije mi najjasnije na koji nacin je on uticao na povecanje budzeta...); prošle godine sam zahvaljujući dobrom radu mog tima postao nosilac prestižne titule Najmenadžera u BiH (titula "Najmenadzer BiH" se dobija klasicnom kupovinom, i to je javna tajna. A uz to i sam kaze "zahvaljujuci radu njegovog tima". Jadno je hvaliti se s ovim...); u toku mog mandata Općina Centar je primila i niz međunarodnih i lokalnih priznanja za kvalitet svog rada; u jesen 2007. smo postali i ponosni vlasnici drugog certifikata iz porodice međunarodnog ISO standarda - Sistem okolinskog upravljanja - EMS (Environmental Management System) po normi ISO 14001:2004, itd.(bilo bi fino vidjeti detalje o ovom EMS-u, da se tacno vidi jel' i to jos jedna ubleharska titula i cime je zaradjena...)
iz dna duše

#325 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by iz dna duše »

Ja ću izaći na izbore, ne znam za koga ću glasati, moja majka kaže da će glasati za nekoga ko je dobar za sve ljude u BiH.
Znate li takvu stranku?
Ja i ono što znam, osvojila bi tako malo galsova da ta ne bi mogla biti dobra ni za sebe a kamoli za sve ljude u BiH :)
Locked