ako nisi, obavezno!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
ako tvoja zivotna i emotivna ocekivanja budu bazirana na filmovima, ne vjerujem da ces ikada naci ono sto ocekujespesak wrote:Pa jeste li gledali "Poslednji tango u Parizu ?"
Ako niste, obavezno...

nakon toga sam prestao jesti puter jedno vrijemepesak wrote:Pa jeste li gledali "Poslednji tango u Parizu ?"
Ako niste, obavezno...
ma ja, zdravlje se cuva dok ga imas. tako bar kaze moja mamaanais_nin wrote:kazu ne valja zbog holesterolacallmethebreeeze wrote:nakon toga sam prestao jesti puter jedno vrijemepesak wrote:Pa jeste li gledali "Poslednji tango u Parizu ?"
Ako niste, obavezno...
mislis? A jesi li gledala Intimacy po Hanifu Kureishiju?pesak wrote:![]()
![]()
Najbolje je imati vezu kao sto je u filmu "Poslednji tango u Parizu".
Ne znas ime, prezime, ne znas nista o tom coveku , sreces se povremeno u nekom stanu i to je to. Bez imena. Sve ostalo je strasno opterecavajuce.
Samo je problem sto postoji persida.
mene sad zanima kakve ti to programe na tv-u gledasmaccarona wrote:ne znam ni ja bonaanais_nin wrote:srecom, ne poznam iz licnog iskustvamaccarona wrote:joj sokica me isprekida zivota mi![]()
![]()
anaisjadnik trazi pomoc
znas one " radnike" sto dodju da ti poprave TV
kad se TV pokvari, ja ga vise ne gledam
![]()
![]()
:D i ja vidjela na TV-u
![]()
dok je radio
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sad ispade ja barcem po tudjim bravama![]()
![]()
![]()
![]()
Noge skupiti... shirom.pesak wrote:...
sta raditi....![]()
![]()
auuuuuuuuuuuupesak wrote:Pa jeste li gledali "Poslednji tango u Parizu ?"
Ako niste, obavezno...
Desava se ono sto treba da se desava...ona se "vezuje" za one koji ne mogu da se "vezu" za nju, jer njoj ustvari to i ne treba..anais_nin wrote:pa onda bi drugarica trebala da pronadje nekog koji takodje ne zeli da se vezuje i da misli u mnozini, i koji nije VEC vezan (iako ocigledno razmislja samo u jednini)mada po svemu do sada napisanom, prijateljica zudi za jedninom mnozine, al nalece na frajere koji ne zele da se vezu, pa shodno tome negira svoje zelje i potrebe
Za sta opravdanja ?luciferino wrote:Dešava se zato što ti pajdašica želi i stisnut i prnut istovremeno i time prekršiti četvrti Newtonov zakon.. I bilo bi dobro da odluči da li je nihilista ili hedonista jer zajedno ne može nikako. Meni izgleda da je u duši teški hedonista koji samo misli na svoje zadovoljstvo, a nihilističke teze su tako divne za mazanje očiju i sopstvenih i tuđih, tj. nalaženje opravdanja.
![]()
![]()
sorry, ali ovo je takva supljapesak wrote:Za sta opravdanja ?luciferino wrote:Dešava se zato što ti pajdašica želi i stisnut i prnut istovremeno i time prekršiti četvrti Newtonov zakon.. I bilo bi dobro da odluči da li je nihilista ili hedonista jer zajedno ne može nikako. Meni izgleda da je u duši teški hedonista koji samo misli na svoje zadovoljstvo, a nihilističke teze su tako divne za mazanje očiju i sopstvenih i tuđih, tj. nalaženje opravdanja.
![]()
![]()
Zasto mislis da hedonista ne moze biti nihilista?
Da li znas da je sve isto ? U nekoj sustini, bez reci.
Kako se neko moze boriti za neki cilj ako nista ne postoji ?
naravno imas pravo na svoje misljenje....ja ne vjerujem da su stvari vec predodredjene za nas, te da nas zivot samo "zadesi"....da, naravno da postoji razlog za sve, ali to nas ne cini marionetama cije konce kontrolise neko drugi....valjda imamo mozak u glavi s razlogom...da razmisljamo njim, da ga koristimo...pesak wrote:Desava se ono sto treba da se desava...ona se "vezuje" za one koji ne mogu da se "vezu" za nju, jer njoj ustvari to i ne treba..anais_nin wrote:pa onda bi drugarica trebala da pronadje nekog koji takodje ne zeli da se vezuje i da misli u mnozini, i koji nije VEC vezan (iako ocigledno razmislja samo u jednini)mada po svemu do sada napisanom, prijateljica zudi za jedninom mnozine, al nalece na frajere koji ne zele da se vezu, pa shodno tome negira svoje zelje i potrebe
![]()
Coveku se uvek desava ono sto treba da mu se desava.
Pravo pitanje je "zasto ". Gde je on u svemu tome i kuda dalje ?
danas wrote:pesak wrote:
Kako se neko moze boriti za neki cilj ako nista ne postoji ?
a zasto ne bi postojao? Ima ih (sa prstenom i ostalim) kao pjeska na plazi na nekim forumima, pa kad skuze potencijalnu lovinu na forumu posalje se pp, pa ako upali zove se na messenger, pa se prica o kafkijanskom kompleksu ... paralelni svjetovi, njegov unutarnji i onaj vanjski svijet u kojem zivi, pa zena koja ga ne razumije i tako to ... osjecajan i to ga uvijek dodje glave ... istovremeno voli dvije zene ... i to ne moze razumjeti niko ko to nije dozivio ... i slicne suplje ...anais_nin wrote:sorry, ali ovo je takva supljapesak wrote:Za sta opravdanja ?luciferino wrote:Dešava se zato što ti pajdašica želi i stisnut i prnut istovremeno i time prekršiti četvrti Newtonov zakon.. I bilo bi dobro da odluči da li je nihilista ili hedonista jer zajedno ne može nikako. Meni izgleda da je u duši teški hedonista koji samo misli na svoje zadovoljstvo, a nihilističke teze su tako divne za mazanje očiju i sopstvenih i tuđih, tj. nalaženje opravdanja.
![]()
![]()
Zasto mislis da hedonista ne moze biti nihilista?
Kako se neko moze boriti za neki cilj ako nista ne postoji ?![]()
taj covjek postoji (naravno osim ukoliko si ga izmislila za nasu zabavu haha)...prsten na njegovom prstu postoji....njegov brak postoji....zena koja bi bila povrijedjena tom aferom postoji....posljedice za nase postupke postoje...
ta price "nista ne postoji" nije cak ni prica za malu djecu....nego samo suplja nacin da se spere odgovornost za sebicnost vlastitih odluka sa sebe.....i ista svali na "nepostojanje" necega
ova mi je najjacabasta sljezove boje wrote: a zasto ne bi postojao? Ima ih (sa prstenom i ostalim) kao pjeska na plazi na nekim forumima, pa kad skuze potencijalnu lovinu na forumu posalje se pp, pa ako upali zove se na messenger, pa se prica o kafkijanskom kompleksu ... paralelni svjetovi, njegov unutarnji i onaj vanjski svijet u kojem zivi, pa zena koja ga ne razumije i tako to ... osjecajan i to ga uvijek dodje glave ... istovremeno voli dvije zene ... i to ne moze razumjeti niko ko to nije dozivio ... i slicne suplje ...
kod moje prijateljice je to ostalo na hard disku pa smo poslije u malo vecem zenskom drustvu mogle sve lijepo izanalizirati