PIRAMIDA NA BHT 1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

JEDRILICA wrote:Ostao sam bez teksta kada je proslu piramidu Medzida dobitnicu 1500 KM pitala: "A koliko je to vasih plata"???? :x

Ocajno i nekulturno. Samo mi je krivo sto joj zbunjena zena nije odgovorila da joj je to samo cetvrtina plate!
:thumbup:
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

basta sljezove boje wrote:
JEDRILICA wrote:Ostao sam bez teksta kada je proslu piramidu Medzida dobitnicu 1500 KM pitala: "A koliko je to vasih plata"???? :x

Ocajno i nekulturno. Samo mi je krivo sto joj zbunjena zena nije odgovorila da joj je to samo cetvrtina plate!
Mislim da se to Almiri nikada nebi desilo! :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

JEDRILICA wrote:

da se zbuni kad dobije 1500 KM? I ja mislim da ne bi :lol:
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

JEDRILICA wrote:
basta sljezove boje wrote: :thumbup:
da se zbuni kad dobije 1500 KM? I ja mislim da ne bi :lol:

Ma jok sta ti je, gdje bi ona? :-) :D
van Basten

Post by van Basten »

nije valjda da je neko vjerovao da će u emisiji ovakvog tipa pobijeđivati snaga argumenta umjesto argumenta snage... ako ste samo zbog toga krenuli gledati piramidu, niste trebali.
sulesavic

Post by sulesavic »

van Basten wrote:nije valjda da je neko vjerovao da æe u emisiji ovakvog tipa pobijeðivati snaga argumenta umjesto argumenta snage... ako ste samo zbog toga krenuli gledati piramidu, niste trebali.
Nisam ja nastavio gledati Piramidu ni zbog snage ni zbog argumenata. Èekam samo kad æe neko konstatovati da je do¹lo do zadala se stanja...
van Basten

Post by van Basten »

sulesavic wrote:
van Basten wrote:nije valjda da je neko vjerovao da će u emisiji ovakvog tipa pobijeđivati snaga argumenta umjesto argumenta snage... ako ste samo zbog toga krenuli gledati piramidu, niste trebali.
Nisam ja nastavio gledati Piramidu ni zbog snage ni zbog argumenata. Čekam samo kad će neko konstatovati da je došlo do zadala se stanja...
:lol: :lol: izgleda da je i naušnica prestala gledati piramidu, nema je na ovoj temi odavno... pa se bojim da ćemo se načekati do potvrde tog zadala se stanja.
apoliticni_politikant

Post by apoliticni_politikant »

Ma na stranu sve. NA pobjedu u piramidi presudno, odnsno jedino, uticu glasovi gledatelja. A kod nas svako glasa za svoje i to ti je.
Nevazno je to.
Kamera u emisji je katostrofa.
Rezija 0 bodova.
Svaki kadar iz ruke se trese.
Uzas.

Toliko

POZDRAV DOMOVINI
neki

Post by neki »

Odavno ne vidjeh gore rezirane emisije. Kamera je vise snimala kamermane nego njih troje. I da sama konverzacija nesto vrijedi ne bi se moglo gledati koliko je lose snimljeno
Da ne pominjem da se cesto na crnoj pozadini mogao vidjeti dim cigareta
Jadno
sulesavic

Post by sulesavic »

MO¾da kamera treba tako da se trese?
Jara

Post by Jara »

sulesavic wrote:MOžda kamera treba tako da se trese?
Čini se da da :D ...zbog licence...Trese se i u Željkinoj piramidi. :D
nausnica

Post by nausnica »

van Basten wrote: :lol: :lol: izgleda da je i naušnica prestala gledati piramidu, nema je na ovoj temi odavno... pa se bojim da ćemo se načekati do potvrde tog zadala se stanja.
Medža se još nije zadala, a kad će - ne znamo :zzzz:
apoliticni_politikant

Jara wrote:
Da ali nacin na koji se to radi nije u skladu sa standardima tv emitovanja. Znas svaki kadar mora zadovoljiti standarde (kao kompozicija, planovi i slicno). Zatim, svaki kadar (ukoliko je potrebno da se trese ok) mora imati adekvaran kadar koji ce biti "urezan"nakon njega, tako da nem direktnih rezova u kadru( to dobijemo kad "lijepimo"kadar na kadar,koji nije adekvatan)
Nista od toga nisam primjetio u posljednjoj piramidi, koja je i jedina koju sam gledao. Prica je bila toliko suplja, da sam poceo obracati paznju upravo na detalje o kojima govorim.

POZDRAV DOMOVINI
apoliticni_politikant

Jara wrote:
Da ali nacin na koji se to radi nije u skladu sa standardima tv emitovanja. Znas svaki kadar mora zadovoljiti standarde (kao kompozicija, planovi i slicno). Zatim, svaki kadar (ukoliko je potrebno da se trese ok) mora imati adekvaran kadar koji ce biti "urezan"nakon njega, tako da nem direktnih rezova u kadru( to dobijemo kad "lijepimo"kadar na kadar,koji nije adekvatan)
Nista od toga nisam primjetio u posljednjoj piramidi, koja je i jedina koju sam gledao. Prica je bila toliko suplja, da sam poceo obracati paznju upravo na detalje o kojima govorim.

POZDRAV DOMOVINI
Jara

Post by Jara »

apoliticni_politikant wrote:
Jara wrote:

POZDRAV DOMOVINI
Šta bi ti, Ejzenštejna? :D
Šta tvoje ekspertsko oko kaže - kakvi su kod Ogreste kadrovi?? Meščini da su isti, pa naši skinuli... :D
apoliticni_politikant

Ma nisam gledao Ogrestu. Jednom ili dva puta, ali nisu isti.
Ne mogu se koristiti dva kadra iste kompozicije, jer kad ih premiksas onda dobijes nelogicni"skok" u kadru.
Mozda nije "Expertsko", ali je oko koje se pomalo razumije u te stvari.

POZDRAV DOMOVINI
apoliticni_politikant

A kad govorimo o tome, neuporedivo je to na HRT-u i kod nas. Od reditelja do akmaermana. Nebo i zemlja,vjeruj mi.

POZDRAV DOMOVINI
DATA

Post by DATA »

Ma samo gazite sve što je iz BiH profesionalci.
Po vama ima i logike kada se neki stranac u ovom slučaju HTV pokaki ,ono "kaka" mu ima smisla slaže se pravilno,i spiralno baš kako treba
DATA

Post by DATA »

apoliticni_politikant wrote:
Jara wrote:

POZDRAV DOMOVINI
predlažem da nam napraviš neku tvoju rediteljsku eksplikaciju kako treba da izgleda NAŠA BH piramida,ono ukratko ,pa da im proslijedimo na BHT
skojotovski

Post by skojotovski »

DATA wrote:Ma samo gazite sve što je iz BiH profesionalci.
Po vama ima i logike kada se neki stranac u ovom slučaju HTV pokaki ,ono "kaka" mu ima smisla slaže se pravilno,i spiralno baš kako treba
sulesavic

Post by sulesavic »

Lejdis and d¾entlmen! Tunajt!

Takmièari su ne zna¹ ko je bolji:

Vedrana Seksan

Hanka Paldum

Emir Had¾ihafizbegoviæ
sulesavic

Post by sulesavic »

InfraRedRidinghood wrote:
sulesavic wrote:Lejdis and d¾entlmen! Tunajt!

Takmièari su ne zna¹ ko je bolji:

Vedrana Seksan

Hanka Paldum

Emir Had¾ihafizbegoviæ
O, jbt! :shock:

Village idiot contest. :roll:
Ti k'o da iza æo¹ka iskaèe¹... Enivej, u svemu ovome, navijam za Vedranu...

Bez ljutnje!
apoliticni_politikant

skojotovski wrote:
DATA wrote:Ma samo gazite sve što je iz BiH profesionalci.
Kao prvo "Piramidu" na BHT-u je upravo pokakio Hrvat. Radi se o licenci, koju je na BHT donio HRT i masno je naplatio od novca onih naivcina koji jos uvijek placaju RTV taksu. A realizacija Piramide nije na ocekivanom i jos jednom cu reci zadovoljavajucem nivou.
Ali posto se radi o necemu sto je iz BiH malo cu reterirati :

ISPRICAVAM SE ZBOG VLASTITE OPSERVACIJE O TEHNICKOJ REALIZACIJI TALK SHOWA PIRAMIDA. ZAISTA ZELIM ISKAZATI VLASTITI ZAL ZA IZRECENIM STAVOVIMA O OVOM FENOMENALNOM I VRHUNSKI URADJENOM TV PROJEKTU. PA KAKAV CE BITI KAD SE REALIZIRA NA BHT-U I KAD JE APSLUTNO BOSANSKI PROIZVOD. KAKO I NECE BITI KAD U NJEMU POBJEDJUJU SVE SAMI MAJSTORI KONVERZACIJE,ELEKVONTNI LJUDI I ZENE, KOJI OVOJ BH JAVNOSTI IMAJU STA ZA RECI.
KAKO SAM SAMO MOGAO KRITIKOVATI NESTO STO PRODUKCIJSKI REALIZIRA VELIKI PRODUCENT SA OVIH PROSTORA RUSMIR NEFIC, POZNAT IZMEDJU OSTALOG PO TOME STO JE OZENIO JEDNU OD VODECIH MANAGERICA COCA COLA COMAPANY BiH. JOS JEDNOM ISKAZUJEM VLASTITO ZALJENJE I UPUCUJEM POKORNU ISPRIKU ZBOG SVOG KOMENTARA O TEHNICI PROIZVODNJE OVOG MEGA SHOWA.
A STO SE TICE VLASTITE OPSERVACIJE SA REDATELJSKOG ASPEKTA, NEMA POTREBE ZA TIM. OVDJE AKO COVJEK KAZE TAKO NESTO, ODMAH BUDE POSPRDNO PROGLASEN "EXPERTOM" BEZ OBZIRA DA LI SE ON U TO ZAISTA MALO KO RAZUMIJE ILI NE. OVDJE JE UGLAVNOM VAZNO JEL' TO "BOSANSKO" ILI NIJE.
PIRAMIDA JE ETO KOMPLETAN BOSANSKI PROJEKAT.

Velika slova koristim kao naglasavanje ironije, jer glasom to ovdje ne mogu pokazati.
POZDRAV OD NEPRIJATELJA SVEGA BOSANSKOG,dobri moji i posteni Bosanci ili je ispravnije reci Bosnjaci?

POZDRAV DOMOVINI
Jara

Post by Jara »

A STO SE TICE VLASTITE OPSERVACIJE SA REDATELJSKOG ASPEKTA, NEMA POTREBE ZA TIM. OVDJE AKO COVJEK KAZE TAKO NESTO POSPRDNO PROGLASE "EXPERTOM"
Ne znam zašto si moju sintagmu "ekspertsko oko" ( ako aludiraš na nju) shvatio posprdnom... :-) :-? ;
NEZNAJJUCI DA LI SE ON U TO ZAISTA MALO KO RAZUMIJE ILI NE
Znam, više nego što misliš, da se ti "u to zaista malo k'o razumiješ"... pa zato te i upitah za usporedbu sa "originalnom" emisijom...
apoliticni_politikant

Kazem da nisam upratio Ogrestu,ali da je ukoliko produkcija i zahtjeva tzv"nemirni kadar" sto je logicno za kadar iz ruke naredni mora imati neku logiku. Prema nekim standardima, kadar u pokretu (svenk) ne bi smio biti prekidan. To je pravilo koje se rijetko gdje krsi.
Standard propisuje da se "shvenk"isprati do kraja te da se tek onda "lijepi" naredni u pravilu staticni kadar.
Pratite malo kameru u pokretu i moment kad reditelj "uzme"slijedeci kadar. Malo pazljivijim gledanjem sami mozete nzakljuciti ima li logike ili ne u rasporedu iskoristenih kadrova i njihovih planova.

POZDRAV DOMOVINI
Post Reply