PIRAMIDA NA BHT 1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Thomas25

#1 PIRAMIDA NA BHT 1

Post by Thomas25 »

Na svečanosti u Luzernu game-talk show Piramida dobio je "Zlatnu ružu" 2007, jednu od najuglednijih svjetskih televizijskih nagrada. Emisija u kojoj se iz sedmice u sedmicu izmjenjuju tri lika i komentiraju aktuelne događaje, dobila je nagradu u Kategoriji "Show", u iznimno jakoj međunarodnoj konkurenciji, gdje je u finalu bilo nominovano devet emisija iz šest zemalja. Tom se nagradom Piramida svrstala na listu prijašnjih dobitnika kao što su, primjerice, Deal or not Deal (Uzmi ili ostavi, 2006.), Strictly Come Dancing (Ples sa zvijezdama, 2005.), Pop Idol (2002.),The Weakest Link (Najslabija karika, 2001.) i Who Wants to Be a Millionare? (Tko želi biti milijunaš, 1999.).

Piramida se uspjesno emitira u šest zemalja u Regionu. U istom društvu naći će se i Bosna i Hercegovina, zahvaljujući Radio-televiziji BiH. Naime, od septembra na BHT 1 počinje emitiranje nase verzije Piramide, oficijelno najboljeg svjetskog televizijskog show programa.
sulesavic

#2 Re: PIRAMIDA NA BHT 1

Post by sulesavic »

Aha. i Milijuna¹a/Milionera smo trebali gledati na programima na¹ih televizija...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Fali nam dobar talk show, sto jes jes...
pitt

Post by pitt »

jebo to.....samo semketa pred kamere.....eto piramide i humoristickog programa :D:D
sulesavic

Post by sulesavic »

Je li vi proèitaste ko je kandidat za voditelja?
Area_51

Post by Area_51 »

Prosvijetli nas imenom voditelja Piramide. Jos cu pomisliti da ovo neko otvara temu da mi odgovir na silne kritike rukovodstva ove kuce, no dobro, nek se nesto desava
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

sulesavic wrote:Je li vi pročitaste ko je kandidat za voditelja?
oh da, Almira - ruža bosanskog dnevnika i bosanske pjesme ...no ipak, nije mi bas kalibar Ogreste...
sulesavic

Post by sulesavic »

Area_51 wrote:Prosvijetli nas imenom voditelja Piramide. Jos cu pomisliti da ovo neko otvara temu da mi odgovir na silne kritike rukovodstva ove kuce, no dobro, nek se nesto desava
Nency te je bez razloga ru¾ila zbog nekori¹tenja searcha. Ne mogu pronaæi onu temu gdje smo govorili o Piramidi i novim projektima BHT-a...

Moja Infra, moja Infra... Cccc...
Area_51

Post by Area_51 »

znam lafe, ali naprosto sam morao kazat ovo sve sto mislim oko BHT1 negdje, ali sad oko piramide i male almire. vidjecemo, da zakljucke ostavimo poslije gledanja. njen muz kemo zvani rak, predavao mi birvaktile u srednjoj, bio je jako zeljan da izgleda opasan, a u stvari je jedan peder, sjecam se da smo ga htjeli nesto razbit jer je bio bezobrazan, ali nije tema. bice prilike vec negdje.
Klikerica

Post by Klikerica »

Ja sam cula da se jos uvijek razmislja oko voditelja, i da je almira bila samo prijedlog, dok vjerovatno imaju jos "teta" u opciji :D
Hmm nikog ne mogu zamisliti na mjestu ogreste.. isto kao sto nikad nisam uspjela zamjeniti tarika iz milijunasa, sa nekim odvratnim vinkecom... :-)
emintoliko

Post by emintoliko »

Evo cujem da rukovodstvo BHT trazi novu voditeljicu, navodno Almira ne odgovara. Koga li ce sad naci?
Area_51

Post by Area_51 »

nek pristavi ovdje neko anketu, svakakonas citaju, pa da je mi izaberemo :-D
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

zar mora biti voditeljica? mozda, voditelj?
Im4U

Post by Im4U »

anamo 'vamo wrote:zar mora biti voditeljica? mozda, voditelj?
mora, zato sto je to tako u pravilima :D

ja bih arduanu :D kad ih ona poreda
ninja-san

Post by ninja-san »

Evo navodno su nasli neku Medzidu Buljubasic, ime mi je poznato, samo ne mogu da skontam ko je ta osoba. ..
daduli_sa

Post by daduli_sa »

ninja-san wrote:Evo navodno su nasli neku Medzidu Buljubasic, ime mi je poznato, samo ne mogu da skontam ko je ta osoba. ..
Da, provjerena informacija iz Sivog doma, izabrana je Buljubasicka... :? Niđe veze....

Radila prije na staroj BHT; napustila i otisla da radi za SFF, onda bila novinar u Senadovom Centralnom... i eto je sad ponovo na novoj BHTV.
Pokusao da pronadjem sliku, ali nisam uspio.
Samo naidjoh na interesantnu njenu izjavu:
"U proljeće prošle godine (2001) je napustila TVBiH, znajući šta neće: raditi u sputavajućem okružju."

Interesantno i ... mislim veliki promasaj ako zaista i ostane ona kao prvi izbor.
van Basten

Post by van Basten »

:-) wtf... Medžida? Pa za nju je RAK Almira Oprah :-)
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

dobro je, mogla je biti meddzida kreso! :-) :-)
van Basten

Post by van Basten »

anamo 'vamo wrote:dobro je, mogla je biti meddzida kreso! :-) :-)
:lol: :lol: :lol:
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

anamo 'vamo wrote:dobro je, mogla je biti meddzida kreso! :-) :-)
nisam se odavno ovako :lol: :lol: :lol:
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

daduli_sa wrote:
ninja-san wrote:Evo navodno su nasli neku Medzidu Buljubasic, ime mi je poznato, samo ne mogu da skontam ko je ta osoba. ..
Da, provjerena informacija iz Sivog doma, izabrana je Buljubasicka... :? Niđe veze....

Radila prije na staroj BHT; napustila i otisla da radi za SFF, onda bila novinar u Senadovom Centralnom... i eto je sad ponovo na novoj BHTV.
"U proljeće prošle godine (2001) je napustila TVBiH, znajući šta neće: raditi u sputavajućem okružju."

Interesantno i ... mislim veliki promasaj ako zaista i ostane ona kao prvi izbor.
nije sve u izgledu, treba imati nesto i u glavi, a medzida je hodajuca enciklopedija i mislim da ce se dobro snaci. nego, u ovom zecu lezi jos jedan grm! ukoliko medzida zaista bude radila piramidu, to znaci da vise nema Centralnog dnevnika na Hayatu! 1.000%!
daduli_sa

Post by daduli_sa »

anamo 'vamo wrote:
daduli_sa wrote:

nije sve u izgledu, treba imati nesto i u glavi, a medzida je hodajuca enciklopedija i mislim da ce se dobro snaci. nego, u ovom zecu lezi jos jedan grm! ukoliko medzida zaista bude radila piramidu, to znaci da vise nema Centralnog dnevnika na Hayatu! 1.000%!
Ok, ima i toga, samo mislim da nije bilo u redu licitirati sa jednim imenom (Almira), to ime objavljivati u svim novinama prosle sedmice i onda promijeniti na kraju.
A koliko je meni ona poznata sa malih ekrana ne sticem dojam da ima mogucnost da se utrenutku snadje. Vise je novinar koji priprema tematske priloge. I tu priznajem da je neprikosnovena. Ali koliko ce se snaci u necemu kao sto je Piramida? Hm...
Sretno joj u svakom slucaju.
Samo se nadam da nece biti propast kao "Milijunas" ili neko od Macinih preseravanja (mada je on nedostizan kada je to u pitanju).
ajkulaMala

Post by ajkulaMala »

Almira je trebala da bude voditeljica Piramide, dobila je tu ponudu, ali je odbila nedavno, kao i par drugih ponuda za jos neke emisije. Izgleda da nece da radi na bilo kojoj televizi, nego se bavi skroz drugim poslom sada.
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

daduli_sa wrote: Ok, ima i toga, samo mislim da nije bilo u redu licitirati sa jednim imenom (Almira), to ime objavljivati u svim novinama prosle sedmice i onda promijeniti na kraju.
A koliko je meni ona poznata sa malih ekrana ne sticem dojam da ima mogucnost da se utrenutku snadje. Vise je novinar koji priprema tematske priloge. I tu priznajem da je neprikosnovena. Ali koliko ce se snaci u necemu kao sto je Piramida? Hm...
Sretno joj u svakom slucaju.
Samo se nadam da nece biti propast kao "Milijunas" ili neko od Macinih preseravanja (mada je on nedostizan kada je to u pitanju).
Novinar :? Danas je izgleda svako novinar...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

u bosni su svi sve
ja sam dok holidej :D
Post Reply