predsjednistvo BiH napadnuto bojama!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Legolas wrote:SUTRA U 12:00 h. ISPRED PREDSJEDNIŠTVA POKRET DOSTA ORGANIZUJE PROTEST PODRŠKE UTAMNIČENIM AKTIVISTIMA ORGANIZACIJE "TUTO COMPLETO", NA KOJEM ĆE SE ZAHTJEVATI NJIHOVO OSLOBAĐANJE IZ PRITVORA. POZIVAJU SE GRAĐANI DA U ŠTO VEĆEM BROJU PODRŽE OVAJ SKUP.

DOSTA!
JE LI TO STOJI U AKCIONOM PLANU POKRETA "DOSTA", ZASTITA VANDALIZMA I JE LI TO JEDINI NACIN DA SE POKRET "DOSTA" MALO VISE EKSPONIRA. ZNACI PODRSKA ONIMA KOJI SU PREKRSILI ZAKON I TO DEBELO SA NAPADOM NA SLUZBENA LICA. POLAKO I DOSTA UPADA U BH KOLOTECINU.
schnjufko

Post by schnjufko »

FORCA TUTO COMPLETO
By the way jel zna neko kako se moze efikasno pokenjat u kurton da napravimo jednu malo efikasniju akciju kada nekog bude bilo u predsjednistvu.

:-D :-D :-D :-D
I jos jedan komentar za drota sa utokom. volio bi da mu jednog dana dodje neko s utokom pa da spozna da je i sam veca govana.
Edin H.

Post by Edin H. »

Meni je vas - bivsih komunista preobracenih u nacionaliste koji podrzavate brutalnu i nadasve disproporcionalnu reakciju Policije pomalo i zao. Niste vi krivi sto niste sazreli za demokratiju, ali je problem sto vi doprinosite ovom stanju u koju je dospjela BiH.

Da neke stvari rascistimo. Ukoliko verbalno vrijedjas policajca, unistavas drzavnu imovinu on ima pravo da te uhapsi, ali ne i da neproporcionalno upotrijebi silu. Mozda na Divljem Zapadu serifova uloga je bila da dijeli pravdu, ali u demokratskom drustvu to je posao Suda i Tuzilastva. Policajci umijesani u onaj incident su ogledalo drzave, te je njihov posao bio da postupaju po Pravilu Sluzbe, a ne da ispoljavaju silu vjerovatno prouzrokovanu uvrijedjenim emocijama. Emocije moraju ostaviti kod kuce onoga momenta kada obuku uniformu.

U normalnom demokratskom drustvu osim sankcionisanja policajaca umijesanih u incident Ministar Policije bi morao podnijeti ostavku u roku od 24 casa.

Sjetimo se slicnog slucaja koji se desio prosle godine u Engleskoj. Organizacija "Fathers for Justice" je uspjela da ilegalno udje u britanski Parlament gdje su bojom pogodili nekoliko clanova Parlamenta ukljucujuci i samoga Premijera Tony-ja Blair-a. Obezbjedjenje je reagovalo i uz pomoc Policije odstranilo pocinioce, ali im ni na pamet nije palo da nekoga udaraju pendrekom, sakama u glavu i koriste slicne metode svojstvene nasoj, pa i drugim zemljama u tranziciji.

Policija mora biti u sluzbi gradjanja koji u krajnjoj liniji placaju njihove plate, a ne sluziti kao orudje zastrazivanja i utjerivanja terora.

Nadam se da ce Medjunarodna zajednica odraditi svoj posao za koji dobivaju solidne plate i inicirati odgovarajucu proceduru za kaznjavanje policajaca umijesanih u ovu brutalnu trotoru civila.

Pitarka respect :thumbup:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Edin H. wrote:Meni je vas - bivsih komunista preobracenih u nacionaliste koji podrzavate brutalnu i nadasve disproporcionalnu reakciju Policije pomalo i zao. Niste vi krivi sto niste sazreli za demokratiju, ali je problem sto vi doprinosite ovom stanju u koju je dospjela BiH.

Da neke stvari rascistimo. Ukoliko verbalno vrijedjas policajca, unistavas drzavnu imovinu on ima pravo da te uhapsi, ali ne i da neproporcionalno upotrijebi silu. Mozda na Divljem Zapadu serifova uloga je bila da dijeli pravdu, ali u demokratskom drustvu to je posao Suda i Tuzilastva. Policajci umijesani u onaj incident su ogledalo drzave, te je njihov posao bio da postupaju po Pravilu Sluzbe, a ne da ispoljavaju silu vjerovatno prouzrokovanu uvrijedjenim emocijama. Emocije moraju ostaviti kod kuce onoga momenta kada obuku uniformu.

U normalnom demokratskom drustvu osim sankcionisanja policajaca umijesanih u incident Ministar Policije bi morao podnijeti ostavku u roku od 24 casa.

Sjetimo se slicnog slucaja koji se desio prosle godine u Engleskoj. Organizacija "Fathers for Justice" je uspjela da ilegalno udje u britanski Parlament gdje su bojom pogodili nekoliko clanova Parlamenta ukljucujuci i samoga Premijera Tony-ja Blair-a. Obezbjedjenje je reagovalo i uz pomoc Policije odstranilo pocinioce, ali im ni na pamet nije palo da nekoga udaraju pendrekom, sakama u glavu i koriste slicne metode svojstvene nasoj, pa i drugim zemljama u tranziciji.

Policija mora biti u sluzbi gradjanja koji u krajnjoj liniji placaju njihove plate, a ne sluziti kao orudje zastrazivanja i utjerivanja terora.

Nadam se da ce Medjunarodna zajednica odraditi svoj posao za koji dobivaju solidne plate i inicirati odgovarajucu proceduru za kaznjavanje policajaca umijesanih u ovu brutalnu trotoru civila.

Član 27.
Uvjeti za upotrebu sile
(1) Policijski službenik može upotrijebiti silu samo kada je to
prijeko potrebno i isključivo u
mjeri potrebnoj radi ostvarenja zakonitog cilja.
(2) Ukoliko nije drugačije određeno ovim Zakonom, sredstva prisile,
kao što su fizička sila
uključujući borilačke vještine, palica, sredstva za vezivanje, uređaj
za prisilno zaustavljanje osoba
ili vozila, hemijska sredstva, vatreno oružje, službeni psi, vodeni
topovi, specijalna vozila,
specijalne vrste oružja i eksplozivne naprave, mogu se upotrijebiti
kada je to potrebno za zaštitu
ljudskih života, odbijanje napada, savladavanje otpora te sprečavanje
bijega.
(3) Prije upotrebe bilo kojeg sredstva prisile policijski službenik
dat će upozorenje, osim ako bi
to moglo ugroziti sigurnost policijskog službenika ili druge osobe ili
bi bilo očigledno neprimjereno
ili besmisleno u datim okolnostima.
8
(4) Detaljnije propise o upotrebi sile donosi ministar na prijedlog
rukovodioca.
ono sto NE VALJA u svemu ovome je LEMANJE NAKON STAVLJANJA LISICA.
armin00

Post by armin00 »

Svaka cast ovim momcima, nadam se da ce ljudi iz DOSTA! pokreta konacno shvatit kako se mjenjaju stvari.. setnjom po gradu i pistaljkama sigurno ne!
hrasno38

Post by hrasno38 »

schnjufko wrote:FORCA TUTO COMPLETO
By the way jel zna neko kako se moze efikasno pokenjat u kurton da napravimo jednu malo efikasniju akciju kada nekog bude bilo u predsjednistvu.

:-D :-D :-D :-D
I jos jedan komentar za drota sa utokom. volio bi da mu jednog dana dodje neko s utokom pa da spozna da je i sam veca govana.
Sasvim slucajno momcino taj sa utokom je cetri godine kenjao po Trebevicu, Jevrejskom, Otesu, Hrasnom itd. i gledao mnogo gore stvari nego sto je utoka i stvarno sam zacudjen sto ga nije upucao jer imao je puno razloga za to ajedan od najvaznijih je da obavlja svoj posao. Vile su danas pronosale Celu i nije svjestan koliko je sretan.
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

drot kojeg krmak udara i prsce mu sprej u oci vrsi brutalnu "troturu" nad nekim...

jos ti samo fali "rutinski"....nidje veze.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Pravda i drzava se brani...mlacenjem bradatih vehabija po ulicama sarajeva..drzava se brani u dvoristu Fate iz Konjevic Polja u kojem su cetnici napravili crkvu...drzava se brani glasanjem protiv stranaka koje su kandidovale tri klovna u predsjednistvu BIH.
hrasno38

Post by hrasno38 »

Edin H. wrote:Meni je vas - bivsih komunista preobracenih u nacionaliste koji podrzavate brutalnu i nadasve disproporcionalnu reakciju Policije pomalo i zao. Niste vi krivi sto niste sazreli za demokratiju, ali je problem sto vi doprinosite ovom stanju u koju je dospjela BiH.

kako lijepa prica prije spavanja samo si zaboravio napomenuti da pri odstranjivanju pocinioci nisu pruzali otpor niti koristili silu a kamo li pomislili da udare policajce. Eto nek si mi ti demokrata pa ces nam pricati o demokratiji. Svaki policajac na svijetu ako je na duznosti na silu ima zakonsko pravo da uzvrati silom i to nema veze sa demokratijom nego sa sprovodjenjem zakona. Znaci ako udaris policajca policajac ima pravo da uzvrati da bi te priveo, ako izvadis na njega noz ima pravo da ti slomije ruku a u slucaju da ti je zivot ugrozen imas pravo da pucas da bi ga onesposobio a ne da ga ubijes. Nemoj srati o stvarima koje ne znas apri tome se pozivati na demokratiju i kenjati o vremenu kada si mogao spavati u svakom cosku ove zemlje siguran ko Engleska kraljica.
schnjufko

Post by schnjufko »

Slucajno su tamo bili i moj buraz i stari u oba trodjaka i tetak i ujak i jos pun ku...c ostale familije pa opet niko od njih nije danas drot.
hrasno38

Post by hrasno38 »

schnjufko wrote:Slucajno su tamo bili i moj buraz i stari u oba trodjaka i tetak i ujak i jos pun ku...c ostale familije pa opet niko od njih nije danas drot.
Hahaha kad napises nesto onda prekontrolisi da li to ima smisla. Znas ako je neko jos nekada davno zavrsio policijsku skolu onda je najnormalnije da bude drot a ne slikar. Znas posto nemam mogucnost da ti nacrtam " covjek je kao drot skakao po tim lokacijama".Nadam se da je sad jasnije.

P.S. I ja sam slucajno bio po tim mjestima a nisam drot. Jelede da malo glupo zvuci.
JD

Post by JD »

hrasno38 wrote:A ovaj ofarbani policajac ga je danas trebao slomiti i onaj sprej kojim ga je prskao gurnut mu u usta pa se slicni majmuni ne bi pojavljivali vise na ulicama zarad svoje propagande.
pa kad je tako drot yeben ko sto ti pricas, sto ga nije namlatio sam ? nego je cekao da ga drze 3 drota da bi ga on hinjski udarao u ledja. drot je p!cka jadna... ne moze jadnije
zzzzz

Post by zzzzz »

Edin H. wrote: U normalnom demokratskom drustvu osim sankcionisanja policajaca umijesanih u incident Ministar Policije bi morao podnijeti ostavku u roku od 24 casa.
Haj' ne ri_se, u svakom normalnom drustvu naj...li bi mu se majke da bi zapamtio za cijeli zivot
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Policajac koji ti uzme 10 KM jeste korumpiran i takvima nije mjesto u drzavnoj sluzbi. Ali primjer uzetih 10 KM ce svi ponoviti 100 puta kao primjer nefunkcionisanja drzave.

Ali korumpiran je i doktor kojem moras dati 1000 KM da bi te operisao, ali to niko nece spomenuti jer tom doktoru moras leci pod noz. A razlika izmedju 10 i 1000 KM je drasticna.

Korumpiran je i sudija koji je registrovao neko preduzece na osnovu laznih papira, korumpirane su sudije sarajevskog kantonalnog suda koji cak i ljude kojima je tokom jedne godine policija oduzela nelegalno oruzje 5-6 puta a oni se nisu udostojili da ga posalju makar jedan dan u zatvor.

Ali to nikome ne smeta, bitan je neko ko je bacao kondome na drzavno Predsjednistvo, a vjerovatno i na drzavnu zastavu koja se obično nalazi iznad ulaza (ne znam moguće da je danas nije bilo, ali obično je tu).

A zar nije bilo bolje da su usli u nekoliko sarajevskih kafica, fakulteta, biroa za zaposljavanje i porazgovarali sa razocaranim i izgubljenim mladim ljudima, pa ako nista, posjetili ih da je glasanje na izborima pravo i duznost svakog gradjanina BiH.

Tako se mijenja stanje, demokratski na izborima, Protesti se organizuju tek ako se ne ispostuje izborna volja biraca, a nasilje nikada.
hool

Post by hool »

zzzzz wrote:
Edin H. wrote: U normalnom demokratskom drustvu osim sankcionisanja policajaca umijesanih u incident Ministar Policije bi morao podnijeti ostavku u roku od 24 casa.
Haj' ne ri_se, u svakom normalnom drustvu naj...li bi mu se majke da bi zapamtio za cijeli zivot
U svakom normalnom drustvu nebi bilo potrebe se izrazavati na ovaj nacin 8-)
paauk

Post by paauk »

drot je izvadio pistolj kako, sto je aposlutno izvan ovlastenja bilo u konkretnom slucaju....i marisanje kao na vasaru...koliko neprofesionalzim....ona policija je to radila puno iskusnije...mada slike podsjecaju na onu policiju......na kraju evo snimak pa svakom iole razumnom je jasno da je policija regovala neprefoesionalno....trojica ga mlate umjesto da ga privedu a prije toga su vadili pistolj....jadno, brutalno..
http://www.youtube.com/watch?v=m5nB8G3hhQs
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Prije nego sto je drot izvadio pistolj, celavac ga je maltene napao i otvoreno prijetio.

Dakle, za ovo bi i gore fasovao i od svedske policije, a ne nase. Jos je dobro prosao.
zzzzz

Post by zzzzz »

hool wrote:
zzzzz wrote:
U svakom normalnom drustvu nebi bilo potrebe se izrazavati na ovaj nacin 8-)
Ovo je bilo slikovito receno 8) 8) Mislim da si malo preustogljen
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Ma fino Maajka veli

"Ne furam gun, pa zašto me tuku?
ne kradem lovu, pa zašto me tuku?
ne uzimam mito, pa zašto me tuku?
neka me za kitu povuku!"
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

hrasno38 wrote:
Legolas wrote:SUTRA U 12:00 h. ISPRED PREDSJEDNIŠTVA POKRET DOSTA ORGANIZUJE PROTEST PODRŠKE UTAMNIČENIM AKTIVISTIMA ORGANIZACIJE "TUTO COMPLETO", NA KOJEM ĆE SE ZAHTJEVATI NJIHOVO OSLOBAĐANJE IZ PRITVORA. POZIVAJU SE GRAĐANI DA U ŠTO VEĆEM BROJU PODRŽE OVAJ SKUP.

DOSTA!
JE LI TO STOJI U AKCIONOM PLANU POKRETA "DOSTA", ZASTITA VANDALIZMA I JE LI TO JEDINI NACIN DA SE POKRET "DOSTA" MALO VISE EKSPONIRA. ZNACI PODRSKA ONIMA KOJI SU PREKRSILI ZAKON I TO DEBELO SA NAPADOM NA SLUZBENA LICA. POLAKO I DOSTA UPADA U BH KOLOTECINU.
Tebi ono malo nije dobro, ha? Ili ti je malo predobro u ovoj drzavi, pa dajes komentare koje si vec dao. Svaki vandalizam protiv stoke koja predstavlja nasu drzavu je debelo opravdan sa zadnjih 15 godina malo jaceg vandalizma sa njihove strane. Ne da im treba boje bacati, treba sve ih sve i jednog u zatvor staviti, pod hitno (da ne zinem sta radikalnije). Sto se tice napada na sluzbeno lice, prije nego sto sam pogledao snimku, mislio sam da su sa tim usrali. Kad sam vidjeo ovog debelog drota, koji misli da mu uniforma daje svako pravo da bude "sila", sasvim sam se slozio sa ovim celavim sto se pobi sa njim. Usput budi receno, jeli iko primjetio da su drotovi skocili prvo na najsitnijeg momka, dok celavog niko nije primjetio. A sto se tice onog dijela da su ga vile pronosale, pa ja ne znam kakvu bi ti to policiju pravio. Nesta tipa, pucaj pa pitaj. Ne valja to nikako, ne valja.
Za kraj, nemoj tu ratnu patetiku upotrebljavati da branis ikoga, i ja sam skako okolo pa me niko ne jebe 2% zbog toga, nit bijem ljude okolo. To cuvaj za gostovanja nasih klubova u lukavici.
hool

Post by hool »

SherlockHolmes wrote:Prije nego sto je drot izvadio pistolj, celavac ga je maltene napao i otvoreno prijetio.

Dakle, za ovo bi i gore fasovao i od svedske policije, a ne nase. Jos je dobro prosao.
Ako te osoba napadne "golih ruku" pripadnik POLICIJE ne smije vaditi vatreno oruzje, moze u krajnjem slucaju izvaditi palicu
I pogledajte jos jednom dobro snimak, ko je prvi upotrijebio fizicku silu
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

hool wrote:
SherlockHolmes wrote:Prije nego sto je drot izvadio pistolj, celavac ga je maltene napao i otvoreno prijetio.

Ako te osoba napadne "golih ruku" pripadnik POLICIJE ne smije vaditi vatreno oruzje, moze u krajnjem slucaju izvaditi palicu
I pogledajte jos jednom dobro snimak, ko je prvi upotrijebio fizicku silu
Za vadjenje pistolja ne znam, moguce je da je tako. Prvi je silu primjenio celavac, pa je time i kriv za ostalo. Ponavljam, da se onako uneses u lice i prijetis i jednom svedskom drotu, ostao bi bez bubrega.
Šandor

Post by Šandor »

hool wrote:I pogledajte jos jednom dobro snimak, ko je prvi upotrijebio fizicku silu
Sad pogledo. Demonstranti su prvi upotrijebili silu. Drot je pokušao rukama obuzdati harambašu. Harambašin kolega počeo je prskat sprejom drota. Harambaša starta nogom.

Dakle, harambaša je počeo. :D Osim ako povlačenje za odjeću posmatraš kao fizički napad. :) :D
Šandor

Post by Šandor »

PS

Većina vas koji branite harambašu bili ste na strani motorista kad je bio onaj udes kod vjetrenjače. :wink: :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

davis.ba wrote:
Teufik iz Los Angelesa wrote:ne znam sta je celavac ocekivao, da ce ono uradit i normalno otic kuci? Da su uradili sto su uradili i mirno se predali kad je policija dosla, normalno da bi svi gledali sa simpatijama na njih, i ta "zrtva" bi bila pocetak necega...

...ovako vise niko ne zeli imati nista sa "sarenom revolucijom"....zbog jednog krmka...
Pa to ja govorim.

Još najgore je kad je bio onaj intervju sa onim crnim i kad su ga pitali zašto je ovo organizovano kaže on:" Rade ljudi volonterski 6 godina i niko ih nije podržao... nevladin sektor nije uvršten nigdje..." Pa od svih problema u državi ovo je izgledalo pravo smiješno.
A volis da zivis u drustvu u kojem isti ti policajci smiju samo da udaraju "male" ljude, kao sto je bio "CELO" ovaj danas
Ne volim. Ali neće se to promjeniti tako što će i "mali" ljudi napadati iste te policajce. Ništa se time ne dobiva.
ako im je on PR osoba
jadna im majka :(
Post Reply