Ne treba da te cudi... nazalost to dobro ilustruje dokle smo dosli u razmisljanju i stavovima.
Gdje se odseljava bh stanovništvo?
- stubrijez
#301 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
-
belfy
#302 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
vidis, ovo je upravo ono na sto ti ukazuju drugi, pa i ja. a to je da...khm, NE VIDIS POENTU! (pa je samim tim i fulas)
-
u-pet-deka
#303 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Ko vam je taj Zviz kojeg pojedini spominju svako malo? U pretrazi spominje se kao začin Vegeta, skoro na svakoj temi.exliberal-ex wrote: ↑05/03/2021 15:02 Ja mislio ovo tema gdje se ljudi sele ( i djelimicno zasto se sele) ispade opet samo jebena Danska...jos da je zviz aktivan eh gdje bi zavrsili![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#304 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
On je bio bogibatina za nerad socijalnu pomoc i egzoticna putovanja
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#305 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Cini mi se da je Zviz vaskrsnuo 
-
u-pet-deka
#306 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Gdje to ima da neko od socijalne pomoći putuje po 'egzotičnim' državama? Ko vam te priče prodaje.Black swan wrote: ↑05/03/2021 19:57 On je bio bogibatina za nerad socijalnu pomoc i egzoticna putovanja
- Truba
#307 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Ne znam.nisam zbrajao koliko prima i koliko kostaju putovanja
Znam da je bio kod neke mega zgrade sto ima 40000 zitelja u kini homgkongu
Znam da je bio kod neke mega zgrade sto ima 40000 zitelja u kini homgkongu
-
u-pet-deka
#308 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Jadan onaj ko mora ići raditi u Kinu, a jos jadnij ako ovisi od njihove socijalne sigurnosti.
- exliberal-ex
#309 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
jos samo da se insomnija vrati pa bio bi rusvaj
-
moonca
- Truba
#311 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
A dze otiso insomnia???
- exliberal-ex
#312 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
popio je ban davno i navodno se naljutio i nije se vise ni vratio
sva njegova prica je bila mozda napisat jednu recenicu, u vecini clucajeva par rijeci ili stavit ove glupe smajlije....podsjeca me na nekog .....
-
moonca
#313 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Pogodi u srz teme... malo ko moze ....,...a i dobro kuva...
a bgm i popije.. 
-
belfy
#314 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
ovo si tako dobro napisala da se ja ovdje slazem 100%. ti vidis onoliko koliko vidis, a to svakako nije za pohvalu.
- Truba
#315 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Kaze joj da znas njemacki sutra bi ti naso poso
Jarane da znam njrmacki tebe bih blokirao na fejsu
Jarane da znam njrmacki tebe bih blokirao na fejsu
-
moonca
#316 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
- Truba
#317 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Fin je bio insomnija
Ne tipkamo svi sa desktopa kobasice nego hodajuci
a klix
Nikad nije bio aman zaman ozbiljan
Ne tipkamo svi sa desktopa kobasice nego hodajuci
a klix
Nikad nije bio aman zaman ozbiljan
-
u-pet-deka
#318 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Koja prava? Ne znam kako je u drugim državama, ali u Danskoj nećete naći ozbiljnu političku stranku koja nema anti-stranac / manjina plan ili program. Zemlja koja je ponovo uvela izraz geto u istom kontekstu koji se koristio u Drugom svjetskom ratu. Ovdje kao stranac na 'papiru' imate pravo na mnoge stvari, ali stvarnost je drugačija.stubrijez wrote: ↑04/03/2021 14:09Ja pola zivota zivim neprihvacen u svojoj drzavi... sve sto je mogla drzava je uradila protiv mene, a sredina ko sredina dobro je dok slusas mocni glas bosnjackog razuma i begovskog stapa, u protivnom si sjeban. Mene ne mogu sjebati jer me boli kurac za ikog izvan moje uze porodice. kako u vilajetu tako i u inostranstvu. Jedina razlika je sto kada ti neko ugrozi tvoja ljudska, gradjanska, radna i ostala prava bilo gdje vani imas nekog da te zastiti a ovde nemas...u-pet-deka wrote: ↑03/03/2021 20:07 Vrlo je teško biti prihvaćen od strane lokalnog stanovništva. Možete imati kolege, komšije i slično, ali ipak može biti vrlo teško biti prihvaćen. Unatoč najboljim namjerama da se prilagodite prirodi u kojoj živite. S druge strane, i neki naši ljudi mogu biti vrlo teški. Razlozi za njihovo ponašanje mogu biti različiti i često ih je teško razumjeti. Vrlo je teško naći zdrav krug naših ljudi. Mnogi naši ljudi ovdje žive dvostruki život, puni su kompleksima koji sežu dalje od neposrednog razumijevanja kad objetivno gledamo.
Primjer: opštinski stambena zadruga koja nudi povoljne stanove za najam, u slučaju (a) kvarta gdje ima npr. 1.000 stanara gdje masovna većina su etnički Danci, a u istom živi većina od socijalne sigurnosti, nemaju visoko obrazovanje, nego samo osnovnu školu, ima kriminala ili stanovnika koji su bili po zatvorima nekada. Isti taj kvart se označava kao socijalno ranjiv stambeni kvart. U primjeru (b) imate isto tako opštinsko stambeno naselje samo gdje preko 50 % su stranci. Svi ti stranci mogu imati posao, biti dobro obrazovani - nikoga nije briga. Samo zato što živi više od 50 % stranaca iz ne Zapadnih država, područje je označeno kao geto. Četiri godine zaredom sa više od 50% nezapadnih stranaca, i općina mora srušiti 60% stanova ili obnoviti ih i prodati kao vlasničke stanove. A vi stranci na cestu ili se selite kao cigani.
Nije bilo ovako prije 6, 7 godina. Stvari su se dramatično izmijenile odnosno retorika a potom zakoni.
Lijevica sada je strožija prema strancima nego desnica osim krajnje desnice. Mislim da smo prva zapadna zemlja koja je trajno obustavila sve molbe za azil. Mi smo definitivno prva država (barem na Zapadu) koja službeno (legalno prema nacionalnom zakonu) čini ljude izbrsanim, ono što je Slovenija radila 1991. / 1992. godine. Jednostavno izgubiš državljastvo a nemaš drugog.
Ako kao stranac živiš u kvartu koji je geto zona tvoje djete mora od 9 / 10 mjeseci pa sve do nulta (0) razreda da ide na čuvanje kod danske majke a kasnije u vrtić najmanje 30 sati sedmično - šest sati dnevno, inače ćete izgubiti doplatak za djecu i tako dalje. Danac, koji isto živi tu, njegova djeca nisu dužna ići 30 sati sedmično na čuvanje ili vrtić.
Počeli su sa segregacijom djece u školi. Prije smo imali djecu (Dance) i dvojezičnu djecu (stranci). Sada prema tome šta rade roditelji djece imamo doslovno pametnu i glupu djecu. Moje djete išlo u pametni dok od jarana iz Tuzle je išlo u glupi razred, a riječ od djeci istog godišta u istoj školi.
Jedina zajednička stvar koju su imali: oboje su kategorizirani kao djeca iz kuće u kojoj se govore dva jezika odnosno maternji nije danski ili postoji rizik da kod kuće se ne govori danski. Zato su u školi imali dopunsku nastavu iz danskog jezika.
Ali i ja sam naivna osoba, jer istinski šta očekivati od zemlje u kojoj značajan broj ljudi vjeruje u priče poput: nebeski narod i kako je bog nekad davno negdje kod Talina iz neba spustio dansku zastavu. I opet, mi super prolazimo zbog boje koži.
AfD u Njemačkoj će u bliskoj budućnosti preuzeti moć, prvo indirektno a poslije direktno. I opet ćemo vidjeti neke uvode kao što su se dogodili davnih 1930-ih.
- stubrijez
#319 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Nista jarane onda pokupi familiju hajte vamo da vidis rahatluka.. 
-
biscanka2
- Haris.ba
#321 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
U Danskoj problemi, zdravo.

- sinuhe
#322 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Pa Danci su najgori
Smijesni su mi bili kad su se zakacili sa Trumpom. Trebao je on malo grublje prema njima.
Smijesni su mi bili kad su se zakacili sa Trumpom. Trebao je on malo grublje prema njima.
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#323 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Ne daju Danci da im migranti sjebu državu. RaSiStI i FaŠiStI svakako 
-
detroit-mercy
#324 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Jah sranja u Ruandi
.
- Ozimician
#325 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo?
Brate, ja vjerujem u sve ovo što si rekao, samo mi nije jasno kako nakon svega toga možeš živjeti u jednom tako bolesnom društvu?u-pet-deka wrote: ↑07/03/2021 01:48 Ali i ja sam naivna osoba, jer istinski šta očekivati od zemlje u kojoj značajan broj ljudi vjeruje u priče poput: nebeski narod i kako je bog nekad davno negdje kod Talina iz neba spustio dansku zastavu. I opet, mi super prolazimo zbog boje koži.
AfD u Njemačkoj će u bliskoj budućnosti preuzeti moć, prvo indirektno a poslije direktno. I opet ćemo vidjeti neke uvode kao što su se dogodili davnih 1930-ih.
Imam i nekih rođaka u Švedskoj koji pričaju slične priče, dok imam i druge rođake koji pričaju suprotne priče, tako da od njih ne znam kome bih vjerovao.
Svakako ukoliko postoji i najmanja šansa da se preseliš u BiH, ja ti toplo preporučujem i iskreno ne znam šta te sprječava u tome? Problemi sa zakonom, krediti u Danskoj...šta već? Ako ti već ne možeš, možda da pokušaš ovamo prebaciti kako porodicu. Ukoliko ti treba pomoć u tome da prebaciš porodicu iz Danske ovamo, obrati se u pp pa da organizujemo nešto.