triconja wrote:mk ultra wrote:
u poslu koji radim ogromne probleme imamo sa ovakvom "konkurencijom"
nešto što mi naplatimo recimo 80-200KM po izlasku, izlazi dipl.ing.el i dipl.ing.mašinstva, pregledamo, damo papir... ako ne valja papira nema, što je logično
međutim, postoje firme koje to isto rade wirelles, koje u papirima za ovlaštenja imaju ljude koji su 1934 godište (lično vidio), koje će isti posao bez izlaska uraditi za 40KM, ali će opet svi njihovi pregledi biti legalni kao i naši...
Kako je to moguce? Jebo lud zbunjenog

pa moguće je
Evo ti, otvoriš stranicu ministarstva energetike i ministarstva rada recimo
doneseš papire, uplatnice
doneseš ugovorr sa čičom starim 80+ godina (dok je u mojoj firmi inspekcija došla i čekala mene dok se vratim sa terena da me upoznaju i da uzmu diplomu iz firme)
i dobiješ rješenje za rad
uposliš tehničara svakavih, poljoprivrednih, elektro, šta ja znam, ljudi koji će raditi za 600KM+bonovi (a i to prijavljen na 220KM (pola minimalca - pola radnog vremena)
printaš rješenja kakva god želiš, inspekcija ti ne dolazi ako dođe dogovor će pasti
sve radiš sa malo ili nimalo hodanja, jer nema potrebe a i ljudima je lakše
radiš po 3 puta nižoj cijeni od isplative, kupiš tendere jer posao recimo koji realno košta 9-10 hiljada, radiš za 2000
radnici ti rade 9h dnevno pa i subotu, ti voziš GLC Mercedes i riješio si u glavi da si pošten i da je svima dobro
i sve je dobro dok ne nastrada neko ili se nešto desi, onda se zatvori ovaj što je najslabiji, ostali plate malo globe državi i sudijama, i nastave po starom
i svi znaju ko radi neispravno, SVI - od inspekcije, ljudi, konkurencije, i niko ništa ne čini po tom pitanju...