Smješno ti je ovo tvoje dodvoravanje, kao eto nisu svi Lukić, to jest presuđeni zločinac, genocidaš!!! Šta ćemo sa onima koji nisu osuđeni kao ratni zločinci a recimo su prevozili mrtve, zatrpavali bagerima i premještali leševe, gladali iz svojih kuća šta se dešavalo njihovim komšijama, šutili ko pičke i i sada šute, niti žele da svjedoče protiv inih "Lukića" nego ih podržavali cijelo vrijeme i držali jezik za zubima i podržavali a i sad im daju bezrezervnu podršku Mladićima, Karadžićima i inim genocidašima, itd! O čemu nam ti pričaš čovječe, jesi li dobar????, Pa kakvi su to ljudi, objasni nam???mO k3 wrote:KENJAC wrote:Da Bosnjaci , ovu energiju sto ulazu u unistenje RS , ulazu u razvoj Federacije, napravili bi Svajcarsku u Federaciji. Problem je sto Bosnjaci misle da sa ovim Genocidna , Djikani , Cetnici .... postizu neke efekte koji ce urusiti ovu Srpsku tvorevinu. Namjerno ne kazem drzavu jer najbliza drzava se nalazi iza Karavanki !
Ovo Genocidna mi lici na ono kad se klinci pobiju pa ih razvade i onda sa sigurne udaljenosti vicu jedni na druge : Drugi put cu ti #ebat mater , seljacino , vidjeces ti ....
I jos nesto. Devalvacijom ove rijeci Genocid postize se suprotan efekat. Upotrebljavaju ci ga gdje hocete i mozete , ne radite nista drugo nego obezvrjedjujete onu stvarnu jezu koju podize ova rijec i razvodnjava cak i ono gdje je genocid pocinjen. Naime , reci Braci Lukic da su genocidni, je jedno. Reci svakom Srbinu da je genocidan , skida odgovornost i sa brace Lukic. Ne znam jesam li dovoljno jasan bio ?
Urlat da su Srbi iz RS genocidni , a sutra trazit da se zivi zajedno je , morate priznat, mali nonsens !
Moje licno misljenje je da ce se tesko ukinut RS. Isto tako , moje misljenje je da ovim Genocidna, otezavate posao Srbima iz RS koji granice RS ne vide uopste tako "tvrde" . Dapace, tako vise pomazete Dodiku i slicnima.
Ja sam vam reko , a vi kako hocete !
25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
- dogtag
#301 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
-
zavrzlama
#302 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Da se @kenjac ne muci ja cu ti objasniti kenjcevu viziju pomirenja i bosnjacko-srpskih odnosa.. u rs-u nek ima samo 1% umjerenih srba,ne smijes ostalih 99% nazivati podrzavaocima genocidne politike,koji redovno izlaz ena izbore i podrzavaju nacin na koji je nastao rs i velicaju njegove stvaraoce....dok kod bosnjaka je dovoljno samo 1% bosnjaka nacionalisticki nastrojenih,da se onih normalnih i za suzivot spremnih 99% bosnjaka izjednaci sa onih 99% srba koji taj suzivot ne zele niti zele BIH...the end.dogtag wrote:Smješno ti je ovo tvoje dodvoravanje, kao eto nisu svi Lukić, to jest presuđeni zločinac, genocidaš!!! Šta ćemo sa onima koji nisu osuđeni kao ratni zločinci a recimo su prevozili mrtve, zatrpavali bagerima i premještali leševe, gladali iz svojih kuća šta se dešavalo njihovim komšijama, šutili ko pičke i i sada šute, niti žele da svjedoče protiv inih "Lukića" nego ih podržavali cijelo vrijeme i držali jezik za zubima i podržavali a i sad im daju bezrezervnu podršku Mladićima, Karadžićima i inim genocidašima, itd! O čemu nam ti pričaš čovječe, jesi li dobar????, Pa kakvi su to ljudi, objasni nam???mO k3 wrote:KENJAC wrote:Da Bosnjaci , ovu energiju sto ulazu u unistenje RS , ulazu u razvoj Federacije, napravili bi Svajcarsku u Federaciji. Problem je sto Bosnjaci misle da sa ovim Genocidna , Djikani , Cetnici .... postizu neke efekte koji ce urusiti ovu Srpsku tvorevinu. Namjerno ne kazem drzavu jer najbliza drzava se nalazi iza Karavanki !
Ovo Genocidna mi lici na ono kad se klinci pobiju pa ih razvade i onda sa sigurne udaljenosti vicu jedni na druge : Drugi put cu ti #ebat mater , seljacino , vidjeces ti ....
I jos nesto. Devalvacijom ove rijeci Genocid postize se suprotan efekat. Upotrebljavaju ci ga gdje hocete i mozete , ne radite nista drugo nego obezvrjedjujete onu stvarnu jezu koju podize ova rijec i razvodnjava cak i ono gdje je genocid pocinjen. Naime , reci Braci Lukic da su genocidni, je jedno. Reci svakom Srbinu da je genocidan , skida odgovornost i sa brace Lukic. Ne znam jesam li dovoljno jasan bio ?
Urlat da su Srbi iz RS genocidni , a sutra trazit da se zivi zajedno je , morate priznat, mali nonsens !
Moje licno misljenje je da ce se tesko ukinut RS. Isto tako , moje misljenje je da ovim Genocidna, otezavate posao Srbima iz RS koji granice RS ne vide uopste tako "tvrde" . Dapace, tako vise pomazete Dodiku i slicnima.
-
KENJAC
#303 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
A onda slijedi logicko pitanje . Sto je tebi stalo da se tih 99 posto koljaca , silovatelja i genocidasa ? Ja bi jedva ceko da se gomila ogradi i da mi se u zivotu vise ne pojavi pred oci !
-
KENJAC
#304 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Alternativa Kenjcevoj verziji ....???zavrzlama wrote: Da se @kenjac ne muci ja cu ti objasniti kenjcevu viziju pomirenja i bosnjacko-srpskih odnosa.. u rs-u nek ima samo 1% umjerenih srba,ne smijes ostalih 99% nazivati podrzavaocima genocidne politike,koji redovno izlaz ena izbore i podrzavaju nacin na koji je nastao rs i velicaju njegove stvaraoce....dok kod bosnjaka je dovoljno samo 1% bosnjaka nacionalisticki nastrojenih,da se onih normalnih i za suzivot spremnih 99% bosnjaka izjednaci sa onih 99% srba koji taj suzivot ne zele niti zele BIH...the end.
....ako je tebi uopste do pomirenja stalo !?
- spreca
#305 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Znamo mi vas...........Dr. Stevandicu......spijuniral se staKonstantin Trepljev wrote:"Znam ja nas jebo ti nas"
-
Ripicipi
#306 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Pa druze, meni je npr. dovoljan jedan Srbin jaran da ih ne zovem svim tim "imenima".
Da ne spominjem masu komsija koji su cijeli rat prezivljavali sve isto sto i ja.
Cak se i po Cegaru tako pisate, iako vam je prica... znaju oni na koga mislimo, bla bla
I lik koji je bio u vrs-u mi je nakon rata valjao u jednoj situaciji, iako je znao ko sam i odakle, u kojoj mi ni "moj dobri" bosnjanin nije htio pomoci.
Par puta su mi progledali kroz prste za saobracajni prekrsaj
Hocu da kazem da je generalizacija vrlo opasna i bespotrebna.
Te price... sto se nisu bunili... su malo licemjerne.
Niko ni u Sa. nije javno istupio i bunio se protiv cace, cak je imao i "spektakularnu" dzenazu.
Sto opet ne znaci da su ga svi podrzavali.
Upravu je @kenjac.
Imati takvo generalno misljenje o srbima, a kao navijati za normalnu zemlju gdje zivi preko milion srba je... ne znam, tesko je opisati takvo stanje uma.
Uvijek mi kod ovih prica padne na pamet onaj klip iz bl. kad se bh plasirala u Brazil.
Realno 80% komentara su bila i vise nego pozitivno iznenadjenje, 20% ih je govorilo... sta nas briga, bh nije nasa drzava i slicne price.
Onda odes na komentare ispod, i zanimljivo da niko ne komentarise onih 80% pozitivnih, svi yebu majke na onih 20%, i to tako da usput jebu majke i onim pozitivnim, sve djuture.
Nacionalistima je uvijek bitno naci nekog "suparnika", jebe se njima za normalnim ljudima.
Da ne spominjem masu komsija koji su cijeli rat prezivljavali sve isto sto i ja.
Cak se i po Cegaru tako pisate, iako vam je prica... znaju oni na koga mislimo, bla bla
I lik koji je bio u vrs-u mi je nakon rata valjao u jednoj situaciji, iako je znao ko sam i odakle, u kojoj mi ni "moj dobri" bosnjanin nije htio pomoci.
Par puta su mi progledali kroz prste za saobracajni prekrsaj
Hocu da kazem da je generalizacija vrlo opasna i bespotrebna.
Te price... sto se nisu bunili... su malo licemjerne.
Niko ni u Sa. nije javno istupio i bunio se protiv cace, cak je imao i "spektakularnu" dzenazu.
Sto opet ne znaci da su ga svi podrzavali.
Upravu je @kenjac.
Imati takvo generalno misljenje o srbima, a kao navijati za normalnu zemlju gdje zivi preko milion srba je... ne znam, tesko je opisati takvo stanje uma.
Uvijek mi kod ovih prica padne na pamet onaj klip iz bl. kad se bh plasirala u Brazil.
Realno 80% komentara su bila i vise nego pozitivno iznenadjenje, 20% ih je govorilo... sta nas briga, bh nije nasa drzava i slicne price.
Onda odes na komentare ispod, i zanimljivo da niko ne komentarise onih 80% pozitivnih, svi yebu majke na onih 20%, i to tako da usput jebu majke i onim pozitivnim, sve djuture.
Nacionalistima je uvijek bitno naci nekog "suparnika", jebe se njima za normalnim ljudima.
Last edited by Ripicipi on 13/01/2017 19:38, edited 3 times in total.
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#307 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
(Jan.12 2017) Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović upozorila je da se bh. entitet Republika Srpska ponaša kao zasebni identitet i gotovo kao samostalna država.Konstantin Trepljev wrote:"Znam ja nas jebo ti nas"
"Mislim da ih treba polako vratiti na zemlju", kaže Grabar-Kitarović.
U intervjuu koji je za Hrvatsku televiziju dala nakon povratka iz SAD-a, ona je naglasila kako Republika Srpska nije nastala 9. januara, nego temeljem Dejtonskog ugovora.
"Cijela priča o tom datumu ne samo da je veliki falsifikat nego je opet provokacija i jedan veliki mit koji se stvara", smatra ona.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/grab ... /170112004
- dogtag
#308 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Pomirenje da ali objasni na koji način? Ovo orkestrirano iz manjeg entiteta izgleda kao poziv na rat a ne na neki suživot pogotovo gledajući prijašnje procese u povratku izbjeglica, njihovih prava, konstantnih napada, šikaniranja, zabrani jezika itd. Klasični aperhejd. Znači ne možemo pričati o pomirenju i suživotu dok će drugi gajit ideje i iluzije o velikoj srbiji i odcjepljenju, i pri tome govoriti o tome javno, ne poštujući zakone države koju izgleda želiš srušiti! Ja ovde govorim o zvaničnoj politici a ne o nekim običnim ljudima! Tu nećeš imat nikakvih problema sve dok ne spominješ politiku!KENJAC wrote:Alternativa Kenjcevoj verziji ....???zavrzlama wrote: Da se @kenjac ne muci ja cu ti objasniti kenjcevu viziju pomirenja i bosnjacko-srpskih odnosa.. u rs-u nek ima samo 1% umjerenih srba,ne smijes ostalih 99% nazivati podrzavaocima genocidne politike,koji redovno izlaz ena izbore i podrzavaju nacin na koji je nastao rs i velicaju njegove stvaraoce....dok kod bosnjaka je dovoljno samo 1% bosnjaka nacionalisticki nastrojenih,da se onih normalnih i za suzivot spremnih 99% bosnjaka izjednaci sa onih 99% srba koji taj suzivot ne zele niti zele BIH...the end.
-
statixx
#309 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Isto je sa RS-om, s tim da je energija usmjerena na drzavne institucije.KENJAC wrote:Da Bosnjaci , ovu energiju sto ulazu u unistenje RS , ulazu u razvoj Federacije, napravili bi Svajcarsku u Federaciji.
-
PM72
#310 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
i ćorava koka zrno ubode.KENJAC wrote:Da Bosnjaci , ovu energiju sto ulazu u unistenje RS , ulazu u razvoj Federacije, napravili bi Svajcarsku u Federaciji. Problem je sto Bosnjaci misle da sa ovim Genocidna , Djikani , Cetnici .... postizu neke efekte koji ce urusiti ovu Srpsku tvorevinu. Namjerno ne kazem drzavu jer najbliza drzava se nalazi iza Karavanki !
-
KENJAC
#311 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Jarane , ova koka vidi tako dobro da bi PASP sutra mogla zaduzit. Problem onih kao ja je upravo taj sto vide bolje i dalje od ostalih. Pogledaj kako je zavrsio frajer sto je prvi reko da se zemlja okrece. Samo zato sto nije duvo u iste diple ko vecina !PM72 wrote:i ćorava koka zrno ubode.KENJAC wrote:Da Bosnjaci , ovu energiju sto ulazu u unistenje RS , ulazu u razvoj Federacije, napravili bi Svajcarsku u Federaciji. Problem je sto Bosnjaci misle da sa ovim Genocidna , Djikani , Cetnici .... postizu neke efekte koji ce urusiti ovu Srpsku tvorevinu. Namjerno ne kazem drzavu jer najbliza drzava se nalazi iza Karavanki !
-
PM72
#312 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Mog'o si i bolji primjer naći od PASP-a.Moraš to pojasniti ovim novim generacijama što bi kao ratovale.
-
KENJAC
#313 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Nek sami sticu iskustva. Tako se teze zaboravlja !PM72 wrote:Mog'o si i bolji primjer naći od PASP-a.Moraš to pojasniti ovim novim generacijama što bi kao ratovale.
-
Fudo387
#314 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Kome je stalo do takvih (ne)ljudi?KENJAC wrote:A onda slijedi logicko pitanje . Sto je tebi stalo da se tih 99 posto koljaca , silovatelja i genocidasa ? Ja bi jedva ceko da se gomila ogradi i da mi se u zivotu vise ne pojavi pred oci !
Realno, nikom.
Lako bih ja prebolio kineski zid medju nama, al' problem je sto je to moja zemlja i teritorij koji mi se bas i ne poklanja nekom zaosinutom zombiju.
Mozes ti spinovati do sutra u pokusajima da skrenes fokus sa najveceg problema, ne samo u Bosni vec u citavoj regiji, a to je srpski nacizam. Rjesenje nije poklanjanje svoje zemlje budali, pogotovo sto mu to nije dosta, sutra ce ti traziti i ono malo sto ti je ostalo, sve do konacnog potpunog fizickog nestanka.
Razumijem i tebe donekle, ti si Srbin kojem se sve kvalifikacije upucene ovdje tvojim sunarodnjacima ne svidjaju.
Neces pomoci ni sebi ni drugima tako sto ces ignorisati problem, praviti se lud, prikljuciti spinu i lazima.
Korisnije je da razgovaras sa rodjacima, objasnis njima kako nije posteno, ljudski, zivjeti decenijama pored masovnih grobnica svojih prvih komsija i prijatelja, i jos to slaviti kao nesta pozitivno.
Ovdje samo gubis vrijeme i jos vise podgrijavas mrznju.
-
Cohers
#315 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Ovih dana Srbi se hvale da je "Republika srpska" jedina srpska pobjeda od 1918. godine. Na nesreću (R)BiH, to je tačno, s obzirom da je Alija Izetbegović bio Srbin.
-
KENJAC
#316 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Probo sam i njima objasnit ! Vjeruj mi isto mi tako odgovorise ! Nedamo svoje , nasa ognjista , svetinje kurce palce..... Svi polazu pravo na sve. Srbi na pola Bosne , Bosnjaci na pola , Hrvati na pola..... Ispade da je Bosna drzava i po !Fudo387 wrote:Kome je stalo do takvih (ne)ljudi?KENJAC wrote:A onda slijedi logicko pitanje . Sto je tebi stalo da se tih 99 posto koljaca , silovatelja i genocidasa ? Ja bi jedva ceko da se gomila ogradi i da mi se u zivotu vise ne pojavi pred oci !
Realno, nikom.
Lako bih ja prebolio kineski zid medju nama, al' problem je sto je to moja zemlja i teritorij koji mi se bas i ne poklanja nekom zaosinutom zombiju.
Mozes ti spinovati do sutra u pokusajima da skrenes fokus sa najveceg problema, ne samo u Bosni vec u citavoj regiji, a to je srpski nacizam. Rjesenje nije poklanjanje svoje zemlje budali, pogotovo sto mu to nije dosta, sutra ce ti traziti i ono malo sto ti je ostalo, sve do konacnog potpunog fizickog nestanka.
Razumijem i tebe donekle, ti si Srbin kojem se sve kvalifikacije upucene ovdje tvojim sunarodnjacima ne svidjaju.
Neces pomoci ni sebi ni drugima tako sto ces ignorisati problem, praviti se lud, prikljuciti spinu i lazima.
Korisnije je da razgovaras sa rodjacima, objasnis njima kako nije posteno, ljudski, zivjeti decenijama pored masovnih grobnica svojih prvih komsija i prijatelja, i jos to slaviti kao nesta pozitivno.
Fudara moj ! Svi ste vi meni izmedju Drine i Une isti ! Da ste kojim slucajem svi iste vjere , nasli bi ste vi razlog da se pokoljete ! Zali Boze te lijepe zemlje !
Da , i nemoj zaboravit. Bacanje u jame je ovdje nacionalni sport. Jednom jedni drugi put drugi osvoje prvenstvo.
-
Fudo387
#317 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Lazes i sebe i mene bezveze, nismo za tebe svi isti.KENJAC wrote:Probo sam i njima objasnit ! Vjeruj mi isto mi tako odgovorise ! Nedamo svoje , nasa ognjista , svetinje kurce palce..... Svi polazu pravo na sve. Srbi na pola Bosne , Bosnjaci na pola , Hrvati na pola..... Ispade da je Bosna drzava i po !Fudo387 wrote:Kome je stalo do takvih (ne)ljudi?KENJAC wrote:A onda slijedi logicko pitanje . Sto je tebi stalo da se tih 99 posto koljaca , silovatelja i genocidasa ? Ja bi jedva ceko da se gomila ogradi i da mi se u zivotu vise ne pojavi pred oci !
Realno, nikom.
Fudara moj ! Svi ste vi meni izmedju Drine i Une isti ! Da ste kojim slucajem svi iste vjere , nasli bi ste vi razlog da se pokoljete ! Zali Boze te lijepe zemlje !
Da , i nemoj zaboravit. Bacanje u jame je ovdje nacionalni sport. Jednom jedni drugi put drugi osvoje prvenstvo.
Za mnom te boli qrac, sutra da me nabiju u masovnu grobnicu ti bi mi bas tako rekao, sto-sta je, ovdje je bacanje ljudi u jame nacionalni sport.
Medjutim, kad neko "tvog" izvuku klanfom iz transportera iz kojeg je do malo ubijao neduzan svijet, i smjesti mu devetak u prsa, odmah se nacrtas da places nad sudbinom kletom, pises o nepostivanju zenevske konvencije...
Znac, nisi iskren, licemjer si, i jos samo ne znam da li svjesno cupas zivce ili si bas mahnit pa ne znas sta radis.
-
KENJAC
#318 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Ako ti tako mislis .......
-
aldinjo
#319 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Nije se na tebe odnosilo. A ostalo neću komentarisati.aratet wrote:Nisam SDP, ali sve to sto vidis na ovoj temi je 99% SDA odgovornost.aldinjo wrote:Ovih SDP-ovih pulena nema gdje nema, na raznim temama. Propala im stranka a propala im prica. Ofirna im prica odavno.
Koalicioni partneri na prvim izborima, koalicioni partneri u Dejtonu..
-
zavrzlama
#320 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Pomirenje....normalno da sa za pomirenje,ALI ne na tvoj nacin...priznat zlocine,etnicka ciscenja i genocide da bi se srbi u BIH smilovali pa makar pristali na kaku takvu BIH...jel to alternativa...ti uporno optuzujes bosnjake sto nisu supermeni pa da pronijene srbe da vole BIH...tebi ne smeta 99% srba koji negiraju BIH i podrzavaju nacin na koji je nastala,a problem vidis u nekolicini bosnjackih politicara koji neadekvatno reaguju na ove druge...KENJAC wrote:Alternativa Kenjcevoj verziji ....???zavrzlama wrote: Da se @kenjac ne muci ja cu ti objasniti kenjcevu viziju pomirenja i bosnjacko-srpskih odnosa.. u rs-u nek ima samo 1% umjerenih srba,ne smijes ostalih 99% nazivati podrzavaocima genocidne politike,koji redovno izlaz ena izbore i podrzavaju nacin na koji je nastao rs i velicaju njegove stvaraoce....dok kod bosnjaka je dovoljno samo 1% bosnjaka nacionalisticki nastrojenih,da se onih normalnih i za suzivot spremnih 99% bosnjaka izjednaci sa onih 99% srba koji taj suzivot ne zele niti zele BIH...the end.
to bi isti bilo da se sutra 90% bosnjaka preobrati u najokorjelije ISIL-ce,a da ja na forumu optuzujem srbe sto nista ne rade da se bosnjaci odreknu ove ideologije,pa sa onih 10% normalnih bosnjaka kompeziram onih 90% losih...to je kenjac tvoja filozofija shvatanja...kuzis.
- seln
#321 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Nikome nije stalo do 99% koljaca, vec nam je stalo do 49% teritorije. Pa cu anticipirati tvoje pitanje "a sta ce vam teritorija", pa cu ti reci: da ne bi zlocin bio nagradjen. Ni 1945 se nije mirilo sa Njemackom, vec je ista okupirana, a stanovnistvo je masovno tjerano u konclogore, da vide sta je radjeno u njihovo ime. Doduse, ne znam koliko bi to pomoglo kod srba, posto ih je masa zivjela na prepisaj od masovne grobnice, ali ih je blago bolio kurac za tim.KENJAC wrote:A onda slijedi logicko pitanje . Sto je tebi stalo da se tih 99 posto koljaca , silovatelja i genocidasa ? Ja bi jedva ceko da se gomila ogradi i da mi se u zivotu vise ne pojavi pred oci !
I ono sto mene ibreti kod tebe i ostalih "razumnih" (zapravo, lazem, ne ibreti me, samo me pogodi) je: nikakav belaj vam nisu zlocini vlastite strane, jer cete uvijek naci neki zlocin na suprotnoj strani koji ce vam sluziti za izjednacavanje. VRS silovala 20 -30 000 zena? Pa sta, garant je i neki Bosnjak silovao neku Srpkinju (jeste, znamo to; npr. Caco i njegovi zlocinci su silovali i ubili djevojku u Sarajevu, o cemu su vec 1993. pisali "Dani").
Pobijeno 8000 ljudi u Srebrenici? Ma jok, nije genocid, nisu pobijeni zene i djeca.
I moglo bi se tako nabrajati do sutra, nikome to na srpskoj strani nije problem. Dobro, mogla bi se napabirciti dvojica - trojica kojima jeste problem, ali priznaces da to samo potvrdjuje pravilo.
Dakle, kao sto rekoh: ako ti i ostali razumni opravdavate zlocine i ne vidite problem u egzistenciji genocidne nakaze, o kakvom pomirenju se moze pricati? I da ne razbijas glavu pitanjem o "suzivotu": izmedju gubitka pola Bosna i egzodusa milion srba u maticu, bez razmisljanja bih izabrao ovo drugo.
-
L u c i f e r
#322 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Ovde vazda isto sranje.
Zivot je kratak za recikliranje mrznji i strahova.
Treba zivjeti i guziti.
Zivot je kratak za recikliranje mrznji i strahova.
Treba zivjeti i guziti.
- LBVIEW
#323 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Najblesavije je,kad,nakon sto mu ljudi ukazu kako to sto prica nije nista drugo do relativizacija zlocina("prvenstvo u bacanju u jame"),krene kmecati i histerisati.Pitanje je samo,da li se tu radi o cistom bezobrazluku ili lik stvarno ne konta sta prica.
-
KENJAC
#324 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
Dakle .... ne interesuje nas pomirenje. Samo fizicka pobjeda i istrebljenje. 99 posto Srba genocidni , 99 posto Srba treba otjerat iz onog brloga zvanog RS ! Odlicno. Shvatam i podrzavam !
E sad .... Sta bi uradio Jose Murinjo ? Pripremio taktiku? Kako , kada , kuda ...sve do u najsitnije detalje. Dakle trening fizicke spreme i takticka obrada sukoba. Sta je ono sto razlikuje Murinja , Guardiolu , Kontea od obicnih levatskih trenera? Prejudiciranje situacija! Sve mora bit predvidjeno. Radi se o finalu. Puno toga je tu ulozeno. Dakle ako damo go u prvih deset minuta, protivnik je osamucen. I on ima ogroman ulog. I njemu se noge tresu! Dakle vodimo jedan nula. Iskoristava se momenat i navaljuje se u napad. Po krilima gdje su slabiji i trzi se faul oko 20 metara od gola jer imamo fantasticne pucace i odlicnih par uigranih varijanti. Gooo!!! Dva nula. Protivnik na koljenima. Pustis ih da se rasire. Zoves ih na tvoju polovinu . Kontra , kad oni misle da mogu sta da ucine , i nedostiznih 3 :0 ! Pred kraj utakmice ulazimo u Banjaluku !
....E ovo sto je gore napisano , nije djelo Murinja nego moje. Ne trebas bit Special One da ovo skontas.
Murinjo nam treba ako sta po zlu krene. Ako nam iskljuce stopera u sedmoj minuti. Ako nam daju oni go u desetoj. Ako nas njihova odbrana drzi na trideset metara i ne mozemo dobacit do gola. Ako oni nas stisnu u nas sesnesterac!
Jos nesto vrlo bitno. Svaki tim ima zaduzene ljude koji prate sudije. Kad svira penal, kakav je u odnosu na domaci tim, koliko dopusta kontakta u sesnestercu, trpi li upade publike....... moze li se potplatit ! Sve se mora znat !
Sad , kad znamo sve , ne ostaje nista drugo nego da treniramo ! I po kisi i po snijegu.
E sad .... Sta bi uradio Jose Murinjo ? Pripremio taktiku? Kako , kada , kuda ...sve do u najsitnije detalje. Dakle trening fizicke spreme i takticka obrada sukoba. Sta je ono sto razlikuje Murinja , Guardiolu , Kontea od obicnih levatskih trenera? Prejudiciranje situacija! Sve mora bit predvidjeno. Radi se o finalu. Puno toga je tu ulozeno. Dakle ako damo go u prvih deset minuta, protivnik je osamucen. I on ima ogroman ulog. I njemu se noge tresu! Dakle vodimo jedan nula. Iskoristava se momenat i navaljuje se u napad. Po krilima gdje su slabiji i trzi se faul oko 20 metara od gola jer imamo fantasticne pucace i odlicnih par uigranih varijanti. Gooo!!! Dva nula. Protivnik na koljenima. Pustis ih da se rasire. Zoves ih na tvoju polovinu . Kontra , kad oni misle da mogu sta da ucine , i nedostiznih 3 :0 ! Pred kraj utakmice ulazimo u Banjaluku !
....E ovo sto je gore napisano , nije djelo Murinja nego moje. Ne trebas bit Special One da ovo skontas.
Murinjo nam treba ako sta po zlu krene. Ako nam iskljuce stopera u sedmoj minuti. Ako nam daju oni go u desetoj. Ako nas njihova odbrana drzi na trideset metara i ne mozemo dobacit do gola. Ako oni nas stisnu u nas sesnesterac!
Jos nesto vrlo bitno. Svaki tim ima zaduzene ljude koji prate sudije. Kad svira penal, kakav je u odnosu na domaci tim, koliko dopusta kontakta u sesnestercu, trpi li upade publike....... moze li se potplatit ! Sve se mora znat !
Sad , kad znamo sve , ne ostaje nista drugo nego da treniramo ! I po kisi i po snijegu.
-
zavrzlama
#325 Re: 25 God. Genocidnog Entiteta: idemo svi u Banjaluku na proslavu
KENJAC wrote:Dakle .... ne interesuje nas pomirenje. Samo fizicka pobjeda i istrebljenje. 99 posto Srba genocidni , 99 posto Srba treba otjerat iz onog brloga zvanog RS ! Odlicno. Shvatam i podrzavam !
Opet drugim naturas nesto sto oni ne zele...bosnjaci jesu za pomirenje,ALI pomirenje koje ce kao rezultat imati kaznajvanje i ponistenje rezultata zlocina,etnickog ciscenja i genocida....pitanje @kenjac dali su srbi spremni se odreci svega navedenog...kako vidimo nisu iz njima samo poznatih razloga... srbi u BIH drze kljuc pomirenja a ne bosnjaci...