HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#302 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Samo malo....Taj Zan je bio jedan od ovih trkaca?
KB9 wrote:
Dozer wrote:uzeti kakvog jakog dzipa, a i ne mora biti dzip, malo to ojacati sa strana celicnim sipkama, i onda ovakve hajvane samo smotavati u bandere
ovo mi je san kako sam polozio :mrgreen:
Imas tu jedna cakica - trebas i ti znati kako se neko smotava/izguruje sa ceste, a da i ti ne pogines ;)
Ali, ima ih/nas koji i to znaju/znamo ;)
Last edited by Dozer on 12/10/2016 14:26, edited 1 time in total.
Cohers

#303 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Cohers »

John Cleese wrote:
Banksy wrote:
Chmoljo wrote: ima tu brdo problema, a koji dolaze na naplatu u vidu ovakvih i sličnih stvari. neko je to na forumu dobro sažeo, čini mi se JThomas: 20 godina ne ulažeš u obrazovanje, kulturu, sport, ne ulažeš u mladost, ne ulažeš u ljude. pa šta ćeš očekivati?
I to planski, namjerno, to ne činiš. Držanje naroda glupim, neprosvjećenim, neobrazovanim i primitivnim je KONCEPT, a ne neznanje i slučajnost. Vrlo je važno to stalno imati na umu.
:thumbup:

Nazalost :|
Na sveopću nesreću bh-građana, bh-društva i bh-države! I to pod supervizijom OHR-a (OUN-a) i EUSR-a (EU-e). Lagumdžija Izetbegović im je pomogao da feudaliziraju policiju. Isto je učinio i s vojskom. I sa sudstvom. I tužilaštvom.
DonieBrasco

#304 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by DonieBrasco »

Image

Sjecam se kad se ovo desilo njegova familija, jarani digli frku kako je neko drugi kriv za smrt ne on.
O'zone
Globalni moderator

#305 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by O'zone »

Dozer wrote:Samo malo....Taj Zan je bio jedan od ovih trkaca?
KB9 wrote:
Dozer wrote:uzeti kakvog jakog dzipa, a i ne mora biti dzip, malo to ojacati sa strana celicnim sipkama, i onda ovakve hajvane samo smotavati u bandere
Imas tu jedna cakica - trebas i ti znati kako se neko smotava/izguruje sa ceste, a da i ti ne pogines ;)
Aha. To snimanje je baš bilo aktualno za njegova vakta.....danas je to dosta manje ali još uvijek ima
Dozer

#306 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

I, sta kazu...R.I.P.? Radije R.I H..
Ma treba mu se popisat na tu spomen plocu...
DonieBrasco

#307 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by DonieBrasco »

Image

Ovaj je vozio bez dozvole - Sanin Smajkan, na Ilidzi poginuo, trkac naravno.

Image

Vedran Klacar - na Ilidzi poginuo, govorili da je profesionalni vozac, trkac također.

Image
Image

Utrka kod RTV doma, BMW i Golf 3 - jedno poginulo, cetvero tesko povrjeđeno.

Golf 3 proletio kroz crveno i udario u kombi.
Last edited by DonieBrasco on 12/10/2016 14:36, edited 2 times in total.
Dozer

#308 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Ma samo neka ginu. Ali - sami/sa svojim pajdasima. Ne da s njima ginu i nevini.
stakasa

#309 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by stakasa »

Dozer wrote:Ma samo neka ginu. Ali - sami/sa svojim pajdasima. Ne da s njima ginu i nevini.
Ama zao mi i njih. Eno gledam slike onoga Zana, nasmijan, rekao bih cak i dobrodusan. Majke mi ima tu puno i neznanja, oni ne znaju za bolje. Moze to policija rjesit da hoce. Ima i do okoline, da to njihovo nije drustvenoprihvatljivo, da nece biti frajeri nakoni ovakvih klipova, puno bi manje radili
sandra01

#310 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by sandra01 »

Jbt. sad cujem juce u 17 h ,znaci u sred bijela dana kad je bila sva ova frka u mom naselju izvrsena oruzana pljacak "Klas"-a.Uletio frajer bez maske sa utokom repetirao i trazio lovu od kasirke. A milicije juce na ulici ko salate.I stoka se ne boji ,zamisli juce pod onolikim pritiskom mrtav hladan izvrsiti oruzanu pljacku u sred dana u sred naselja a milicija bila mozda 50 metara udaljena (patrole koje tu hodaju svaki dana).
Ovo je sve otislo u neku stvar. :roll: :-x :oops:
Dozer

#311 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

@stakasa
Pazi nesto... I ja sam imao 18-20-23-4, kao i svi drugi... I vozio. I imao, kao i svi mi uostalom, nekakvu potrebu za dokazivanjem na svaki moguci nacin, pa se tu desila i neka trkica s nekim. Ali - to se desavalo izmedju 2 semafora, i nikad u zivotu mi nije palo na pamet da kroz grad vozim 100+ na sat, i jos tako prolijecem kroz crveno i ulijecem u raskrsnicu...

Takav mentalni sklop i ne zasluzuje nista drugo nego da pogine. Najiskrenije.
Imam sina u tim godinama. Vjeruj mi na rijec - @ebo bih mu majku kroz majku da samo cujem da je uradio nesto ovakvo, a kamo li da to vidim.
Iste sekunde bi, a nakon nokauta, pokupio stvari i razgulio iz kuce.
KB9

#312 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by KB9 »

Dozer wrote:Samo malo....Taj Zan je bio jedan od ovih trkaca?
KB9 wrote:
ma to se podrazumjeva, samo dobro ojacat makinu i orilo-gorilo za debile sto su prisvojili ceste 8)
Alfons Kauders

#313 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Alfons Kauders »

Dozer wrote:Ma samo neka ginu. Ali - sami/sa svojim pajdasima. Ne da s njima ginu i nevini.
Napraviti svojevrsni saobracajni Purge.

Otvoriti im ceste jedan dan mjesecno, bez ogranicenja. Sutradab ocistiti ulice, auta na otpad, posmrtne ostatke na deponiju - problem rijesen. :thumbup:

Ako rezultati ne budu zadovoljavajuci, onda bi mogli uvesti i neku novu disciplinu... Recimo gadjanje ćuniranog Golfa u pokretu?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#314 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Chmoljo »

stakasa wrote:
Ama zao mi i njih. Eno gledam slike onoga Zana, nasmijan, rekao bih cak i dobrodusan. Majke mi ima tu puno i neznanja, oni ne znaju za bolje. Moze to policija rjesit da hoce. Ima i do okoline, da to njihovo nije drustvenoprihvatljivo, da nece biti frajeri nakoni ovakvih klipova, puno bi manje radili
policija, škola, mediji... onako društvo u globalu.

glupa smrt. glupo je da si zbog nekakve glupe potrebe za isticanjem dopustio da ti obični ljudi priželjkuju smrt. da ne pominjem nerazmišljanje o vlastitoj porodici i onome šta si im napravio.
Dozer

#315 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Upravo to. :thumbup:
S tim sto bih ja ovo "potrebe" stavio ovako, pod navodnike. Kakva je to "potreba" ba?

Istici se na drugi nacin, a ne ugrozavanjem bilo cijeg zivota, ukljucujuci i vlastiti. Budi pametan, elokventan, inteligentan, razborit, budi dobar u necemu... u nekom sportu, nauci, kuhanju... U bilo cemu. Ali ne u idiotluku.
Last edited by Dozer on 12/10/2016 14:54, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#316 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by sunceKOtepsija »

al kolko ljudi je culo za zana a kolko za vas (mislim generalno u globalu)
Alfons Kauders

#317 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
stakasa wrote:

glupa smrt. glupo je da si zbog nekakve glupe potrebe za isticanjem dopustio da ti obični ljudi priželjkuju smrt. da ne pominjem nerazmišljanje o vlastitoj porodici i onome šta si im napravio.
Jebiga kad si ubica u pokusaju, logicno je da ce ti ljudi prizeljkivati smrt.

Bolje oni nego mi.

Zivjele bandere!
KB9

#318 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by KB9 »

mentalitet ovih prostora je dno, najvece moguce dno

treba stalno udarat i drzat zauzdano jer uz malo slobode svi se osile u tom neznanju ko da su najbitniji na svijetu

ponavljam sto sam napiso skoro na jednoj temi, za balkana tj balkanskog mentaliteta je diktatura i nista vise
Dozer

#319 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

sunceKOtepsija wrote:al kolko ljudi je culo za zana a kolko za vas (mislim generalno u globalu)
Ja...I...?
Cuo sam za Zana, i...? Sta? Sve sto mogu reci i kada sam cuo za njega jeste - jebat ga. Sam sebe ubio. Samoubica. I - sreca da nije niko vise nevin stradao s njim.
To je sve. Hajmo dalje.

Masa ljudi je cula i za mene vezano za nesto, pa sta? Mozda si i ti, a nemas pojma da me "znas". Imao sam priliku cak i slusati neke nepoznate likove kako meni pricaju o meni, ne znajuci da sam to ja. Mislis da mi je imponovalo? Ni najmanje.
Last edited by Dozer on 12/10/2016 14:59, edited 1 time in total.
Bolonjac

#320 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Bolonjac »

Tercius wrote:Citajuci komentare na ovom portalu deprimirajuce je to da je vecina gradjana na nivou one scene iz nadrealista i zahtjeva studenata na protestima.Da treba traziti ostavke, treba, i dobili bi samo sjasi Murta da uzjase Kurta.Zasto? Pa vrlo jednostavno, a kako to u praxi ustvari ide...

O ZAKONU

1.ALKOHOL

U zakonu: Iskljucenje iz saobraćaja, zastitna mjera zabrane upravljanja m/v-om ukoliko se odbije alkotestiranje ili bude prisutno iznad 0,30.odnosno 1,00.
U praxi: Sa oduzimanjem vozacke i saopstavanjem da je neko iskljucen iz saobracaja policija je dosla do krajnje tacke, jer zakon nije predvidio sankciju za nastavak voznje pod uticajem alkohola kako bi se potencijalno opasna osoba sklonila sa ulice i zastitili ostali ucesnici u saobracaju, takodje zakon nije predvidio uklanjanje vozila sa lica mjesta iskljucenja vozaca.

2.BRZINA

U zakonu:U naselju i van voznja iznad 50km/h vise od dozvoljenog previdjena zastitna mjera zabrana upravljanja m/v-om i novcana kazna
U Praxi:Raspon maximalne kazne ako se plati u roku od 7 dana ide od 15km za najmanju do 200 km za najvecu mogucu kaznu koju je predvidio zakon, znaci kroz grad gdje je ogranicenje 50 km/h vozis 200 km/h maximalno sto mozes platiti je 200 km i tu se prica zavrsava.
U Praxi: Na 200 km/h, 9 od 10 vozaca nece da se zaustavi.Zasto?Pa ako mu prodje prodje ako mu ne prodje kazna mu je dodatnih 50 km.
Na Sudu: Sudije idu linijom manjeg otpora samo da ne ide drugostepeno, te im se zabrane pretvaraju u novcane iznose plus sudski troskovi. Obrazozenje suda iz praxe: Zurio majci da kupi lijek, tesko imovinsko stanje.

3.BEZ POLOZENOG VOZACKOG
U Zakonu: predvidjenja novcana kazna
U Praxi: u roku 7 dana kazna 50 km.Zakon nije predvidio nikakvu sankciju niti zastitnu mjeru ukoliko se zatekne u cinjenju istog ili slicnog prekrsaja.

4.UPRAVLJANJE DOK TRAJE ZABRANA UPRAVLJANJA
U Zakonu:Nema kazne.
U Praxi:kazna 15 km u roku 7 dana jer nema kod sebe vozacku dozvolu.

5.NEREGISTROVANO VOZILO:
U Zakonu: predvidjena novcana kazna
U Praxi:U roku 7 dana kazna 50 km, u slucaju saobracajne nezgode gradjanska parnica za nadoknadu stete pa se ganjaj sa osiguravajucim kucama i sudovima.
Mogao bih sastaviti kompletnu listu clanova iz zakona koji nemaju nikakve veze sa praxom i koji pobijaju sami sebe u drugim clanovima i zakonskim aktima.

SUDOVI

POVRATNICI U VRSENJU PREKRSAJA
Radnom grupom dogovreno oduzimanje vozila povratnicima u vrsenju prekrsaja, u praxi svaki sudija svoje tumacenje.Pa tako da jedan kaze ako nema 10 000 neplacenih kazni nemojte me zvat uopste.Problem sa oduzetim vozilima nit ih sud ima gdje smjestiti niti su oni vise nadleznost policije za cuvanje.

POLICIJA

U vecini slucajeva obeshrabrena,umorna,bolesna,razorenih porodica,seljakasta, ne bas dovoljno nacitana,u stalnom strahu od sebe i drugih, posvadjana izmedju sebe, predmet izivljavanja nekompetentnih novopecenih sefova, predmet izvivljavanja lokalnih mocnika i stranackih kadrova, predmet izivljavanja svih onih koji i po moralnoj i po zakonskoj obavezi su duzni da rade sasvim suprotno.

ZAKLJUCAK

Dok se ne uradi unutrasnja reorganizacija policije, dok se u radne grupe pri parlamentarnim skupstinama koje donese zakone ne dovedu kompetentni a izbace svi stranacki elemnti, dok se ne stane u zastitu onih koji hapse, privode, ubijaju, osudjuju i na kraju zatvaraju svaki moguci sljam sa ovih ulica, dok se ne promjeni svijest prosjecnog Bosanca i Hercegovca,i sve dok se glupi budu laktali a pametni sklanjali u kraj gazice se po pjesackim, otimace se auta, prislanjat ce se pistolji na glavu zbog slucajnih pogleda na semaforu , omladinama po kafanama ce se ubadat nozevima radi imena.
Ovo jedino narod moze promijeniti !!!
stakasa

#321 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by stakasa »

Dozer wrote:@stakasa
Pazi nesto... I ja sam imao 18-20-23-4, kao i svi drugi... I vozio. I imao, kao i svi mi uostalom, nekakvu potrebu za dokazivanjem na svaki moguci nacin, pa se tu desila i neka trkica s nekim. Ali - to se desavalo izmedju 2 semafora, i nikad u zivotu mi nije palo na pamet da kroz grad vozim 100+ na sat, i jos tako prolijecem kroz crveno i ulijecem u raskrsnicu...

Takav mentalni sklop i ne zasluzuje nista drugo nego da pogine. Najiskrenije.
Imam sina u tim godinama. Vjeruj mi na rijec - @ebo bih mu majku kroz majku da samo cujem da je uradio nesto ovakvo, a kamo li da to vidim.
Iste sekunde bi, a nakon nokauta, pokupio stvari i razgulio iz kuce.
Kad bi moj pokazao mrvu simpatije prema ovim trkacima ogadio bi mu zivot. Ali opet, ima nacina, poostrene mjere su samo jedan od njih. Postoje mjesta gdje se ovo ne desava, prekopirat sistem i gotovo.
Grozna je i glorifikacija ovih pogibija, ima gore clip kada se voze na Zanovu godisnjicu. Eto kazu da mu se je i majka nesto zalila i bunila. To je vec tragedija, da se nikakva pouka nije izvukla. Ali ipak, zao mi je i njega kad mu vidim ove slike
KB9

#322 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by KB9 »

Bolonjac wrote:Ovo jedino narod moze promijeniti !!!
ovaj narod vec 20+ godina vrti 2-3 iste politicke opcije jer je ocito njima zadovoljan ma koliko palamudio da nije i da mu je tesko, ovaj narod ne moze izglasat da ce sutra svanut novi dan
stakasa

#323 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by stakasa »

Chmoljo wrote:
stakasa wrote:

Shefe, dobro si ovo primjetio
Fudo387

#324 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:
sunceKOtepsija wrote:al kolko ljudi je culo za zana a kolko za vas (mislim generalno u globalu)
Ja...I...?
Cuo sam za Zana, i...? Sta? Sve sto mogu reci i kada sam cuo za njega jeste - jebat ga. Sam sebe ubio. Samoubica. I - sreca da nije niko vise nevin stradao s njim.
To je sve. Hajmo dalje.
Pretjerujes...
Razumijem ja ogorcenost na sve sto se desava, al de malo...
Dozer

#325 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dozer »

Moze mi biti zao samo jednog mladog zivota, ali nikako njega kao njega, pogotovo radi nacina na koji je ugasio vlastiti zivot... Jbg, nisam empatican...

@Fudo
Zasto pretjerujem? U cemu?
Da li sutra treba da zalim i ovog preksinocnjeg majmuna ako dobije nekakvu vecu kaznu (a nece), a koji ubi dvije djevojke, ni krive ni duzne...? Sjeba cijele porodice...? I njega treba da mi sutra bude zao ako se negdje mozda slupa i pogine ...?
Last edited by Dozer on 12/10/2016 15:06, edited 2 times in total.
Post Reply