Komšiluk i njihove nebuloze
- radiša
#301 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Sumnjam da je ovo kod nas,nestale bi za 24 sata,
- Daryl Dixon
#302 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
dobre maxice za treninga #musafami 
- radiša
-
sha_ba
#304 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
ovo_mi_je_nick wrote:No more gara please![]()
![]()
-
The BEN10
#305 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Sjetih se da je poznanik imao problema sa komšinicom koja je ostavljala veš da se suši u hodniku. Grudnjaci, gaćice (na bene, zelene, roze...).
- KB9
#306 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
cuj u hodniku ostavljat obucu, sta ti je rec postena zgrada
- joske
#307 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
sta bi kako prodje hamsosaing-ecc wrote:al svakako pozovite forumaše da to i potvrdimo okom, uhom, jezikom, ...joske wrote:udri kontru i ti peri prozore al stavi ah meraka u veceri ranelijepa u dusi wrote:![]()
Hamsosa iz zgrade pored pere prozore, odvrnula Indiru i ispira nam svima mozak. Tacno kontam da upotrijebim onu malo ranije spominjanu metodu...![]()
![]()
- DaysleepeR
#308 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
stavi sliku ovih cipela na facebook i taguj vlasnike, pa ćeš vidjet kako će nestati.
-
ing-ecc
#309 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
sta bi kako prodje hamsosaing-ecc wrote:al svakako pozovite forumaše da to i potvrdimo okom, uhom, jezikom, ...joske wrote:udri kontru i ti peri prozore al stavi ah meraka u veceri ranelijepa u dusi wrote:![]()
Hamsosa iz zgrade pored pere prozore, odvrnula Indiru i ispira nam svima mozak. Tacno kontam da upotrijebim onu malo ranije spominjanu metodu...![]()
![]()
nestale i hamšoša i lijepa u duši, nadam se da i dalje ne vise na prozorima
- joske
#310 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
bezbeli odmara ljepa malo je hamsosa umorila

- ¤ jelena ¤
#311 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Garant je glupo pitanje i možda ste to već uradili, ali...
jeste li pokušali otvoreno reći komšijama, fino, manje fino, ali otvoreno, direktno...da vam smetaju ta kolica iz marketa ili njihove cipele ispred vaših vrata...i da svemu tome tu nije mjesto?
jeste li pokušali otvoreno reći komšijama, fino, manje fino, ali otvoreno, direktno...da vam smetaju ta kolica iz marketa ili njihove cipele ispred vaših vrata...i da svemu tome tu nije mjesto?
-
neko_sa_strane
#312 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pominjete pretpostavljam Tibrine zgrade na Stupu. Ja iduće godine trebam useliti takođe u zgradu Tibrine gradnje ali na Novoj Otoci. Valjda ću imati više sreće da sretnem mirnije komšije. Mene bi mogli zabrinuti jedino komšije iznad mene. Naime ja sam na predzadnjem spratu a na zadnjem su penthouse apartmani kao stvoreni za organizovanje party-ja.
- Daryl Dixon
#313 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
nije glupo pitanje, sve se moze lijepom rijecju i pričom uraditi pa i ovo.. na kraju krajeva moze ovaj stalak sa obucom staviti na balkon, wc itd..¤ jelena ¤ wrote:Garant je glupo pitanje i možda ste to već uradili, ali...
- MJAU - da
#314 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nisi spomenula ono najbitnije. Policijske patrole po cijelu noć. Dok nije kasno, prodaji i seli se u Švrakino aki treba, belive mi, bolje nego dole.kockica_kockica wrote:Preselila sam u stan u Tibri... I sve je dobro sa stanom... nemam zamjerki... stan mi je bombon...
Ali moj komšiluk je jedna velika katastrofa...
Psiho ispod mene svako malo ima napade.. po cijele dane pusta glasnu muziku... do nedavno su bili problem sto nije zazidala jedan prozor ... sad je problem sto ga je zazidala pa joj se druge komšije žale na njen zid... čim nešto padne na pod zove na telefon da pita sta se desilo... ja budala dala broj telefona... sad sam je blokirala na svim nivoima barem da me ne zivka u gluha doba noći ko se šunja po haustoru... i da njoj se uvijek neko šunja i nju prati po haustoru.. ona se boji manijaka da će joj nešto uraditi... i onda vrhunac istresanje ponjavica... glasno istresanje ponjavica i mrškanje ljudi koji na svom balkonu stoje, sklanjaju veš i slično.... Naravno ovo istresanje uglavnom započinje u 23.50 ili ujutro u 7.00 nedjeljom... Inače psiho ne priča sa 99,99% stanovnika zgrade... svi su joj nešto loše rekli, uradili, ružno gledali, ometali je u nečemu...
Par koji se seksa toliko glasno da čujem kako je udara po guzovima a ona skići i jauče ko da je kolju.. kad god ih čujem sjetim se one neke Vogoščanske televizije i muzičkog programa i one ludače sto je pjevala "Moj me Haso ko bubanj dere"... ovu Haso ne popušta... sreća pa je zahladnilo pa kad zatvore prozore čujem prigušene jauke ...
Bušenje i nakon 4 godine od useljenja... Obično se krene ujutro ranom zorom nedjeljom i subotom kad bi narod koji ne daj Bože ima pravo na slobodan dan mogao odmoriti... I ovo bušenje ne prestaje dok te dobro ne umori i natjera da pobjegneš iz kuće jer te boli glava....
Lavež pasa lutalica vs privezanih avlijanera oko kuće... Ovaj dernek krene oko 22.00 i obično ne prestaje... Možda nikad ne prestaje već mi čujemo to tako u gluho doba noći...
Turiranje i ostala sr.nja koja se dešavaju na cesti između zgrada... Neku veče izađem da vidim ko kreće u petoj brzini i vidim dvicu ubicu i neku skromnu skupinu hajvana koji se tome dive...
Do nedavno je neki lik zvao Elviru ... svoju ljubav ne prežaljenu pod balkonima... on je hvala Bogu odustao od Elvire...
U međuvremenu se uvijek nađe koji sitni lopov sa toljagom koji razbija stakla na autima... po katkad bomba eksplodira u 2 u noći i niko ne zna ni ko je bacio ni zašto...
Vrata koja odvajaju lift i prostor sa stanovima su većinom otvorena jer nam izgleda jedan komšija nema za rezervni ključ ili je navikao hodati bez ključeva... obično znam kad je on u pitanju jer ni ulazna vrata od zgrade nisu zaključana dok njegovo visočanstvo ne obavi što je trebao... Žena mu ima jeftini parfem od 5 KM kojeg troši na litre... dodje mi da joj kupim jedan skuplji i naučim kako se to koristi... treba se nekad okupati...
Određeni stanari misle da je zadatak "nekoga" da baca njihovo smeće u kantu za smeće koja je udaljena tek nekoliko koraka od ulaza... Ti stanari svoje smeće ostavljaju kod sandučića i lifta da ga pokupimo usput...
Djeca se nemaju gdje igrati... i žao mi ih je ali mi ne moraju zvoniti baš svaki dan i smijati se kao da nikad nisu vidjeli zvono na ulaznim vratima od zgrade...
- one hundred eyes
#315 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ista situacija, znači ništa ne pomaže da se djaba ne zahmetim?esmasaric wrote:Kod nas je komšija zauzeo baštu i podrume. [emoji52] Ništa mu ne možemo. Zvali smo i policiju. Ništa nismo riješili.
-
ing-ecc
#316 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nova Otoka i Nova Tibra izgledaju kao Pariz u odnosu na sve stare Tibre.neko_sa_strane wrote:Pominjete pretpostavljam Tibrine zgrade na Stupu. Ja iduće godine trebam useliti takođe u zgradu Tibrine gradnje ali na Novoj Otoci. Valjda ću imati više sreće da sretnem mirnije komšije. Mene bi mogli zabrinuti jedino komšije iznad mene. Naime ja sam na predzadnjem spratu a na zadnjem su penthouse apartmani kao stvoreni za organizovanje party-ja.
Bar je tako za sada, u ovoj fazi, u futuri ćemo vidjeti kaj bo bo
- MJAU - da
#318 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Izgledaju da, ali će se svega naseliti. Novogradnje ne bih gledala da kupim, makar mi wc pločice bile u dezenima, samo da ima iole gradskog komšikuka.madesa wrote:.
- kockica_kockica
#319 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nemam ja prilike razgovarati sa tim likom jer on niti se pozdravlja niti stoji sa narodom kod lifta. Kad vidi da ide neko vrati se u stan i ceka da se svi razidju...¤ jelena ¤ wrote:Garant je glupo pitanje i možda ste to već uradili, ali...
Ovoj ispod sam pokusala prvo na lijep pa na goropadan nacin objasniti da ne zelim s njom imati nista i da mi smeta njeno psiho ponasanje.
Onom paru sto se seksa niko nista ne govori to je ipak zabavno...
Komsiji koji ne zna da smece ne levitira nakon sto ga on ostavi da smrdi kod lifta ili sanducica smo govorili i prijetili ali to njega ne tangira mnogo...
Itd...
-
Opal_89
#320 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kako bih se ja zabavila sa takvim komsilukom
Fakat nam daj broj ulaza, ima ko rijesiti 
-
celava_dlaka
#321 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Zavidim svojim komsijama.. Slusaju samo techno 
ps
pozdrav za komsiju koji me cesto razmuti mirisom svjeze zapaljenog jointa svako jutro
ps
pozdrav za komsiju koji me cesto razmuti mirisom svjeze zapaljenog jointa svako jutro
-
mirzet87sa
#322 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Sprat iznad mene zivi studentica, porijeklom iz tesnja. Evo vec 2-3 godine jebe se svaku drugu noc, nema preskakanja, uz otvoren prozor. Svaki put sam prisiljen slusati njeno "TOOOOOOOOOOOOOO" i njegove neartikulisane krikove tokom svrsavanja. Na pocetku mi je bilo neugodno poslije/sutradan se pozdravljati s njom kad je sretnem, a sad normala... navikne se covjek na sve
- joske
#323 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
ta ti fakat nije iz grada Tesnja nego neko selo gradske curke su kulturnije ta jedva cekala da je starci puste s lancamirzet87sa wrote:Sprat iznad mene zivi studentica, porijeklom iz tesnja. Evo vec 2-3 godine jebe se svaku drugu noc, nema preskakanja, uz otvoren prozor. Svaki put sam prisiljen slusati njeno "TOOOOOOOOOOOOOO" i njegove neartikulisane krikove tokom svrsavanja. Na pocetku mi je bilo neugodno poslije/sutradan se pozdravljati s njom kad je sretnem, a sad normala... navikne se covjek na sve
- ćiribiribela
#324 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Citav zivot zivjela u kuci i evo vec godinu dana u stanu. Iznad mene turska porodica, nenormalni, svaku noc u 11 usisava, djeca hiperaktivna. Prije par dana zapalilo im se nesto na balkonu pa sam u 1 morala ici i zvoniti. 
Peru tepihe na balkonu. :/ u svadji sa nekim komsijama (isto turci) pa najmanje jednom sedmicno policija dolazi.
Ispod mene talijani, svaki dan se svadjaju, pola talijanski pola njemacki.
Lijevo od mene bosanci, penzioneri ali brinu o unuku. Stalno govore djetetu da je glup, da ce mu "opaliti samar", psuju... mene skoro pitali "a komsinice gdje si ti bila kad si se vratila u 4 ujutro"
Sutra selim
Peru tepihe na balkonu. :/ u svadji sa nekim komsijama (isto turci) pa najmanje jednom sedmicno policija dolazi.
Lijevo od mene bosanci, penzioneri ali brinu o unuku. Stalno govore djetetu da je glup, da ce mu "opaliti samar", psuju... mene skoro pitali "a komsinice gdje si ti bila kad si se vratila u 4 ujutro"
Sutra selim
-
Opal_89
#325 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
U stanu u kojem sam ja odrasla bio je veliki balkon na zadnjem spratu, svaki balkon je imao otvor za oticanje vode, ja sam čeznula da se bar nekad bućnem na balkonu al mi moji nisu dalićiribiribela wrote:Citav zivot zivjela u kuci i evo vec godinu dana u stanu. Iznad mene turska porodica, nenormalni, svaku noc u 11 usisava, djeca hiperaktivna. Prije par dana zapalilo im se nesto na balkonu pa sam u 1 morala ici i zvoniti.
Lijevo od mene bosanci, penzioneri ali brinu o unuku. Stalno govore djetetu da je glup, da ce mu "opaliti samar", psuju... mene skoro pitali "a komsinice gdje si ti bila kad si se vratila u 4 ujutro"![]()
Sutra selim