Pošto me vučeš za jezik LBVIEW i spamaš evo da ti odgovorim:
Moj rođeni stric je živio u Karlovcu HR do 1991 godine, bio je inžinjer hemije u Jugoturbini (sada propaloj) koja je radila brodske, teretne i motore specijalne namjene. Rođen i odrastao u BL tj iz BIH je, pravoslavac je iz BIH ili Srbin kako god hoćeš , pričao ijekavicu čitav život, Srbiju vidio do tad na ekskurziji eventualno, i vojsku je služio u HR (to mu je ujedino i sva veza sa bivšom JNA)
Kad je diplomirao u ZG krajem 70tih, dobio je posao u Karlovcu gdje je upoznao moju strinu koja je isto rođena i odrasla u HR, dobio stan od firme i dvoje djece naposlijetku jel....E sad do 1990 i dolaska HDZ SVI u mojoj kući pa čak i oni smo se izjašnjavali ko Jugosloveni, a bili su i članovi KPJ, ni SRBI ni PRAVOSLAVCI, nego YU

Poslije balvan revolucije počelo je provociranje na poslu i šikaniranje, a strina je dobila otkaz, odjednom je ugledni građanin Karlovca, inžinjer postao "srboĆetnik"!

Kad se zapucalo 91 i kad su hrabri bojovnici u napadu na Karlovački garnizon dobili po tamburi, hrabri bojovnik je došao da ga traži kući, da ga zakolje nožem jer je, citiram,
metak preskup za Srbina 
iako je prvom komšiji čuvao djecu u skloništu za vrijeme ratnih dejstava, taj komšija je prvi rekao da četnika treba ubiti i da bježi u Srbiju

Sutra su sa kesama sjeli u auto i pobjegli u BL glavom bez obzira jer su i djeca bila obilježena i maltretirana na kraju...
Znači rođen u BOSNI, 10 godina radio i privređivao u HR, nikakve veze sa Krajinom i vojskom imao nije, civil, protjeran je iz svog stana pod prijetnjom smrti....stan BTW i danas nije vratio, jer je dodijeljen zaslužnom Rvatu (demokraCija na djelu

)
Toliko....imaš mahanje srednjakom od mene