Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tokio25

#301 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije

Post by tokio25 »

ovo uopste nije lose
zaustavio sam snimku da vidim mogu li se procitati tablice
malo jeste mutno al se moze procitati
Image
skafiskafsnjak

#302 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije

Post by skafiskafsnjak »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 22/10/2025 19:57 Ovo izgleda dobro sve. Ja imam onu manju (A119 Mini 2), i slika je ovakva.

Ona moze i bolja biti, ako ukljucis 60 fps. Vidim da ga nemas, jer mana te rezolucije je sto ne moze snkmati sa HDR opcijom - s kojom je lakse ocitati tablice po noci.

Meni je isto malo smetalo sto na laptopu nije slika nista spec, pogotovo sa HDRom upaljenim i manjim FPS rateom al kad sam imao prvu kriticnu situaciju odmah sam vratio na 30 FPS.

Tad sam osvijestio da ne snimam uradak za kina, nego mi ovo treba da se sto bolje uhvati snimak, pogotovo po noci.
Pa to si upravu. Necu ja snimke svaki dan kaciti online…. Nek snima pa Ne daj Boze potrebe, onda cu skinuti. Svakako sam uzeo 128gb karticu. Ne moze previse ni snimiti. Ali mi i ne treba.

Ma iskreno, nisam nesto previse cackao postavke.
DonieBrasco

#303 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije

Post by DonieBrasco »

Solidno skroz se vide registracije drugih auta i radius barem 3-4 metara ispred/iza auta.
BiBi911

#304 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije

Post by BiBi911 »

Jel ko kotistio kamere od ovog proizvodjaca

Fitcamx Dashcam HD2-6113
https://fitcamx.com/?sca_ref=9921010.te ... Ad+Group+1

Svi kazu slika je ok, nije Losa.

Kamera se spaja na senzor za vodu, kako elektronika auta trpi tu dodatnu potrosnju. Pravil to problem??

Trazim nesto sto se ne vidi, sakriveno. Da nema vidljivih kablova i sl.
izbjeglica_iz_besmisla

#305 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Ja sam razmatrao, al nije bilo za ovu moju skulu.

A kablovi se mogu fino sakriti i sa klasicnom kamerom, nije tesko to bilo izvesti ni laicima poput mene.

Imam klasicni dascham koji se lijepi na sajbu i vidi se 'cak" 2 x 2cm kabla - malo od kamere do krova, i onda malo dolje ispod ventilacije do USBa. Vrlo uredno, prezadovoljan sam.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#306 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije

Post by hrasno38 »

Da li slucajno neko zna gdje se moze kupiti xiaomi 70mai smart dash cam a800s u BiH. Ima je na puno online prodavnica ali ih nema na stanju.
Didier

#307 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije

Post by Didier »

Vidim da tema ima mnogo odgovora koji više nisu relevantni.

Može li neko preporučiti dobru kameru za današnje uslove koja se može priključiti na C kabal?

Može i sa AliExpressa, samo da znam da radi, ne mora biti ništa specijalno, ali da se vidi šta se dešava na cesti, te da eventualno može pročitati tablice.
izbjeglica_iz_besmisla

#308 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Ovaj uslo za C kabal ti je manje bitan faktor, adapter USB A u C je 2 marke na temu.
semirsar

#309 Re: Dash cam; izbor, savjeti, cijene, recenzije

Post by semirsar »

Didier wrote: 24/05/2026 22:05 Vidim da tema ima mnogo odgovora koji više nisu relevantni.

Može li neko preporučiti dobru kameru za današnje uslove koja se može priključiti na C kabal?

Može i sa AliExpressa, samo da znam da radi, ne mora biti ništa specijalno, ali da se vidi šta se dešava na cesti, te da eventualno može pročitati tablice.
Ne treba ti dash kamera, ako imas android mobitel i malo bolju kameru na njemu, dobra i je i dashcam app sa play store. Sada koristim viofo119, ali sam godinama prije nje koristio app i mobitel, i bili su kvalitetni snimci.
Post Reply