EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

insaneinthebrain

#301 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by insaneinthebrain »

Idemedosumom wrote:Otkako je onaj crni hajvan Malouda nagazio, Mujdža više nikad nije na onom nivou igrao...
familije mu se sjetim svaki put, govno crno :run:
nKrkan

#302 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by nKrkan »

Odig'ro je protiv Grka (3:1) super samo što je to bilo prije dvije godine .
Pismonosa

#303 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Pismonosa »

betontennis wrote:
ultima_palabra wrote:Jel se iko žalio na 3 utakmice Bešiću, ili nisu imali kad od žderanja i pisanja kazni za petarde u domaćem prvenstvu?
Bili su napisali žalbu ali Salem pojeo slučajno.
:lol:
palermo

#304 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by palermo »

animus wrote:
Mirza007 wrote:Ko god bio, evo mog sastava sa prvu utakmicu:
---------------------Begovic----------------------
Mujdza------Cocalic---Spahic------Kolasinac
-----------???????---------------Pjanic------------
Visca-----------------------------------Lulic------
------------------Medunjanin----------------------
------------------Dzeko---------------------------
Ovo pod upitnikom bi trebao biti Besic ali nazalost nemoze.
Hadzic ili Grahovac, samo ne Vranjes.
U ovoj formaciji bi Kolasinac mogao na to upraznjeno mjesto zadnjeg veznog jer je to dosta puta i igrao u Salkeu i to vrlo dobro. Na mjesto lijevog beka bi mogao uskociti Zukanovic i ako bi igrali u skladu sa svojim mogucnostima onda bi to bila beton odbrana i moguce da bi i sredina bila dominantna. Ali Mesa zna najbolje tako da cemo vidjeti sta on misli.
Ja mislim da je i utakmica sa Kiprom pokazal da ideje o tome da naši stoperi ili bekovi igraju zadnjeg veznog nije dobra. Možemo mi sada misliti da bi Kolašinac odigrao bolje nego Vranješ (sigurno i bi jer je Vranješ bio potpuno izgiubljen na toj poziciji) ali opet, nisu to dobra rješenja. Opet Pjanić ostaje sam da iznosi loptu, da kreira napad, da namješta prilike...ne sviđa mi se to nekako.Kao što Pape reče za Seu, nije ti on od golova i od pasova....ovaj put je pogodio.

Opet ću, meni je Zahirović najbolja opcija (čovjek je dugo bio dio ovog tima, ovo mu je prirodna pozicija, sada igra redovno),ali ako Meša na njega ne računa, onda ili Grahovac ili Hadžić.....eksperimenti sa Zukom ili Kolašincem na zadnjem veznom neće valjati
Idemedosumom

#305 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Idemedosumom »

Da li je iko u toku koliko je ozbiljna povreda Cocalića? Zar nije i njemu prirodna pozicija zadnji vezni?

I slažem se da Zahirovića treba vratiti! Nepravda mu je učinjena, trebao je i on ići u Brazil.
JanuaryJones

#306 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JanuaryJones »

Idemedosumom wrote:Otkako je onaj crni hajvan Malouda nagazio, Mujdža više nikad nije na onom nivou igrao...
Kako je samo letio u toj utakmici...poslije povrede nit smo se mi dohavizali nit se Mujdža više ikad dohaviz'o :( a tako smo dobro igrali!
Tomahawk11
Globalni moderator

#307 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Tomahawk11 »

betontennis wrote:
ultima_palabra wrote:Jel se iko žalio na 3 utakmice Bešiću, ili nisu imali kad od žderanja i pisanja kazni za petarde u domaćem prvenstvu?
Zamoto burek u papir...i ode s burekom :D :lol: :lol:
Kakvi oni i zalba. To samo klepa sirotinju po PL, jebo Besica, ima ko igrati.

Vidim neka formacija samo sa Edinom, Bazdarevic ce igrati sa Edinom i Vedadom naprijed.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#308 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by JoseMujica »

možda najbolja iakad odigrana tekma :thumbup:
Thorgerson

#309 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Thorgerson »

betontennis wrote:
Neka te stid tako da pises.

Salem je bio napisao zalbu. Onu noc odmah. Poslije utakmice se sjelo u restoran, nije bilo papira i da napisao je na salveti. Kakve ima veze, sta je to salveta nego papir.

I salvetu nije pojeo Salem, nego je Bakovic slucajno uzeo i obrisao ruke i usta, te bacio. Inace i sam sam bio tu noc u restoranu i janjetina jeste bila premasna, te se Salem stigao i na to zaliti te noci.

Svi konobari su bili angazovani da traze tu salvetu ujutro, ali se ispostavilo da je cistacica Mejra vec izbacila smece ranije.

Tako da prije nego optuzis jednu velicinu kakva je Salem, probaj saznati neke informacije.

Toliko.
Idemedosumom

#310 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Idemedosumom »

Previše trollanja ovdje za moj ukus. Da hoće kakav admin uletit :-D
It_is_a_Leclerc

#311 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by It_is_a_Leclerc »

Da fakat. Trebali smo se žaliti što je narečeni Bešić mislio da je baš prigodno pokupiti ispljunutu žvaku, te istu lansirati u pravcu glave protivničkog igrača, ktome vrtlara iz Andore.

Pa da budemo predmet uredskih pošalica u Nyonu i Zurichu.
ILVIIR

#312 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ILVIIR »

aktuelni kartoni u barazu:

2 zuta (oprezno!):
begovic, spahic, sunjic (1 crveni), hadzic, pjanic, dzeko.

1 zuti:
o. vranjes, kolasinac, lulic, medunjanin, mujdza, djuric, ibisevic.

bez kartona:
sehic, buric, zukanovic, anicic, bicakcic, salihovic, besic (1 crveni), susic, hajrovic, visca, cocalic, vrancic, s. vranjes, grahovac, stilic, hodzic, zec.

.....
pjanic, spahic i dzeko po 2 zuta. mislim da ce biti jako oprezni u prvoj utakmici barazas. samo da ne fasuju tad..
ultima_palabra

#313 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ultima_palabra »

It_is_a_Leclerc wrote:Da fakat. Trebali smo se žaliti što je narečeni Bešić mislio da je baš prigodno pokupiti ispljunutu žvaku, te istu lansirati u pravcu glave protivničkog igrača, ktome vrtlara iz Andore.

I šta si ti sad zapravo napisao? Nakićeno ništa... ne znam samo kako je Avazu promakao takav talenat.
It_is_a_Leclerc

#314 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by It_is_a_Leclerc »

ultima_palabra wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Da fakat. Trebali smo se žaliti što je narečeni Bešić mislio da je baš prigodno pokupiti ispljunutu žvaku, te istu lansirati u pravcu glave protivničkog igrača, ktome vrtlara iz Andore.

I šta si ti sad zapravo napisao? Nakićeno ništa... ne znam samo kako je Avazu promakao takav talenat.
Napisao sam da se logično žaliti na nešto čime si nepravedno ili prestrogo osuđen. Bešić nije ni nepravedno, ni prestrogo kažnjen.
Nakon svega, dotični treba malo da razmisli, hoće li on da bude sportaš ili izbacivač u Galaxisu.
ILVIIR

#315 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ILVIIR »

je li ovo ozbiljno ili se zezas?
Mirza007

#316 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Mirza007 »

condy wrote:
Mirza007 wrote:Ko god bio, evo mog sastava sa prvu utakmicu:
---------------------Begovic----------------------
Mujdza------Cocalic---Spahic------Kolasinac
-----------???????---------------Pjanic------------
Visca-----------------------------------Lulic------
------------------Medunjanin----------------------
------------------Dzeko---------------------------
Ovo pod upitnikom bi trebao biti Besic ali nazalost nemoze.
Hadzic ili Grahovac, samo ne Vranjes.
Formacija je ok, ali nije ta formacija za nas. Spori smo mi za te formacije, sredina nam nema mogućnost dominacije u posjedu lopte..... Kako smo samo izgledali bezidejno u toj formaciji protiv Velsa u Zenici.

4-4-2 formacija je za nas. Najbolje utakmice i rezultate napravili smo sa njom. Dosta efikasnije igramo, i lakše dolazimo do gola. To je pokazao i ovaj zadnji dvomeč, kad smo promjenili formaciju tokom utakmice.
Prtiv Francuske u Parizu, Argentine u Riu, Meksika I Obale Slonovace na USA turneji smo igrali 4-2-3-1 I po meni ponajbolje izgledali na terenu protiv jakih ekipa.
Mesa je do sada igrao (barem na pocetku) gotovo stalno 4-2-3-1. Sumnjam da ce od toga odustati barem kod prve utakmice.
Tomahawk11
Globalni moderator

#317 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Tomahawk11 »

Kako nije prestrogo dobiti za bacanje zvake na protivnickog igraca 3 utakmice suspenzije?!
Manje su dobijali za bacanje kopacke, sta je sve Costa morao uraditi da dobije 3 utakmice suspenzije....ovo je tipicno treniranje strogoce na igracu na kojem se moze.
Itekako se savez trebao zaliti za smijesno visoku kaznu.
ultima_palabra

#318 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ultima_palabra »

It_is_a_Leclerc wrote:
ultima_palabra wrote:

Napisao sam da se logično žaliti na nešto čime si nepravedno ili prestrogo osuđen. Bešić nije ni nepravedno, ni prestrogo kažnjen.
Nakon svega, dotični treba malo da razmisli, hoće li on da bude sportaš ili izbacivač u Galaxisu.
Arda Turan je bacio kopačku na linijskog sudiju(!) i dobio samo žuti karton.
Paul F.

#319 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Paul F. »

Bilo je i nekažnjeno davljenje u prethodnoj utakmici sa istim.
ljevoruki

#320 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ljevoruki »

:D
Mirza007

#321 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Mirza007 »

Idemedosumom wrote:
JoseMujica wrote:Mujdža je fakat propo ko kauč :sad: tako da pod hitno trebamo tražiti zamjenu za tu poziciju...mislim da je bolja trenutna alternativa Vranješ za tu poziciju nego Višća, koji je truba na svakoj drugoj poziciji osim napadačkoj.

Kad vidim kako igra desno krilo, i to protiv levata, dođe mi da plačem za sVrškom, koji barem minione dere ko kurbane
Nije ni Lulić što je nekada bio, ali Mujdža je stvarno samo sjenka nekadašnjeg igrača:

Mozda ponajbolji nastup reprezentacije ikada (obzirom s kim i gdje su igrali). Barem meni, pogotovo prvo poluvrijeme.
luckylaka

#322 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by luckylaka »

ILVIIR wrote:

.Cuj ne treba se zaliti.Ono jednom Pepe isao da ubije nekog igraca(ne sluzi me pamcenje)dobio koliko je dobio kazne Real se zalio smanjena mu kazna,samo kod nas kazu,,sta ces se zaliti ,zasluzio je" :-) :-)
luckylaka

#323 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by luckylaka »

Mirza007 wrote:
Idemedosumom wrote:
JoseMujica wrote:Mujdža je fakat propo ko kauč :sad: tako da pod hitno trebamo tražiti zamjenu za tu poziciju...mislim da je bolja trenutna alternativa Vranješ za tu poziciju nego Višća, koji je truba na svakoj drugoj poziciji osim napadačkoj.

Kad vidim kako igra desno krilo, i to protiv levata, dođe mi da plačem za sVrškom, koji barem minione dere ko kurbane
Nije ni Lulić što je nekada bio, ali Mujdža je stvarno samo sjenka nekadašnjeg igrača:

Mozda ponajbolji nastup reprezentacije ikada (obzirom s kim i gdje su igrali). Barem meni, pogotovo prvo poluvrijeme.
Ma daj bolan pa nije ni Mujdza toliko lose odigrao.Ni bolje ni losije od ostalih.U Freiburgu je redovan,kapiten pa nisu svabe levati.Previse Mujdza ide napred i vjerovatno se istrosi tokom utakmice,ipak je 30-o godisnjak ali jos ce Mujdza dobrih utakmica odigrati za ovu reprezentaciju.Daj boze da nadjemo slicnog 20-o godisnjaka ali za sada mrka kapa.
todd_smith

#324 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by todd_smith »

mgogic wrote:
Logovan wrote: Pa malo je reći da bi ispali ofirni kada bi ovo uradili. :D
Izbacili bi nas iz fudbala dozivotno - a kamoli suspendovali iz UEFA-inih takmicenja :)

Pa nisu glupi skandinavski policajci - jel gled'o ko Wallandera jebem li ga?! :D
jeste, ali fino rece nasa dijaspora koja je gore, znaci imali bi njihove pasose, bili bi njihovi gradjani :mrgreen: :lol: :lol:
ILVIIR

#325 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ILVIIR »

luckylaka wrote:
ILVIIR wrote:

.Cuj ne treba se zaliti.Ono jednom Pepe isao da ubije nekog igraca(ne sluzi me pamcenje)dobio koliko je dobio kazne Real se zalio smanjena mu kazna,samo kod nas kazu,,sta ces se zaliti ,zasluzio je" :-) :-)
ta pojava samomrznje (mozda zvuci malo prejako, ali zna se sta mislim) je jako cesta u nasem narodu, nazalost!
Locked