fatamorgana wrote:
To bi prijašnji parkaši sve izlemali i istjerali, i ove što se vole i ove što se mole,
To je to, ili demokratija za sve ili ni za koga.
fatamorgana wrote:
To bi prijašnji parkaši sve izlemali i istjerali, i ove što se vole i ove što se mole,
U Kabulu?S4mpion wrote:Naravno da postoje i park je jedno od tih mjesta(alternativno).fatamorgana wrote:Pa nije ni prevashodna, ni namjenska a ni potrebna, postoje mjesta za molitvu.S4mpion wrote:
Prvobitna namjena? Upravu si, nije prvobitna, ali jeste jedna od mnogih koje nisu prvobitne.
Jeli u parku ili generalno?nasa wrote:pa @fato ne obavljaju namaz samo vehabije
fatamorgana wrote:ili koji pije,¤ jelena ¤ wrote:Naravno, samo to.Kroksica wrote: Live and let live.![]()
![]()
Nažalost, ali to je uglavnom tako. Uvijek je lakše zabuljit se u tu omraženu osobu i eventualno šta opsovat, nego djetetu lijepo objasnit šta je upravo vidjelo i koliko je bitan taj momenat za tog čovjeka koji se moli.S4mpion wrote: Upravu si za to da će ljudi pokušavati drugima uskratiti njihovu slobodu, jer im se ne sviđaju na oko.
Ili koji voli.
To si ti nešto pobrkala. ti koji šute su trapisti,¤ jelena ¤ wrote:![]()
hm...samo zakuhavaš, umjesto da mudro šutiš ko pravi budista.
Da mudro suti...fatamorganahm...samo zakuhavaš, umjesto da mudro šutiš ko pravi budista.
Njujork nije Kabulfatamorgana wrote:U Kabulu?S4mpion wrote:
Naravno da postoje i park je jedno od tih mjesta(alternativno).

moguce i u parku, nego mrsko mi da te sad ispravljam, svasta si pisao ali fulio si skroz konkretnu situaciju, @animalis nije pricao o BiH vec upravo negdje u Evropi...fatamorgana wrote:Jeli u parku ili generalno?nasa wrote:pa @fato ne obavljaju namaz samo vehabije
Evo nam jednog pravog vehabije, od krvi i mesa, sad će nam on to objasniti kakav je situacija u Novom Pazaru u vezi molitvi u parkovima!Towelie wrote:Da mudro suti...fatamorganahm...samo zakuhavaš, umjesto da mudro šutiš ko pravi budista.![]()
![]()
![]()
Dobra si.
Pa sreća da nije Kabul, još bi samo to trebalo da se Njujork pokabuli ....S4mpion wrote:Njujork nije Kabulfatamorgana wrote:U Kabulu?S4mpion wrote:
Naravno da postoje i park je jedno od tih mjesta(alternativno).
Nije bas park, ali je gradski trg.fatamorgana wrote:Evo nam jednog pravog vehabije, od krvi i mesa, sad će nam on to objasniti kakav je situacija u Novom Pazaru u vezi molitvi u parkovima!Towelie wrote:Da mudro suti...fatamorganahm...samo zakuhavaš, umjesto da mudro šutiš ko pravi budista.![]()
![]()
![]()
Dobra si.

nasa wrote:@fatamrgana i vehabije su oko nas, epizoda 123456
Ma glavno da nema djece,Towelie wrote: Nije bas park, ali je gradski trg.

Aha, and Gone with the wind strikes back,nasa wrote:@fatamrgana i vehabije su oko nas, epizoda 123456
Ma jok to, treba mi da se ponjujorčimo.fatamorgana wrote:Pa sreća da nije Kabul, još bi samo to trebalo da se Njujork pokabuli ....S4mpion wrote:
Njujork nije Kabul
Towelie, to je njegov fol, ja samo ukrala.Towelie wrote:Da mudro suti...fatamorganahm...samo zakuhavaš, umjesto da mudro šutiš ko pravi budista.![]()
![]()
![]()
Dobra si.
Bio sam ovdje jednom ali tad ove dvojice nije bilo .... bilo dosta normalnog svijeta i ljepše vrijeme.Kroksica wrote:
U Londonu.
Ma nemeremo sve i da hoćemo, Njujork je centar svjetske kulture, umjetnika, intelektualaca, pametnog svijeta ....S4mpion wrote:Ma jok to, treba mi da se ponjujorčimo.fatamorgana wrote:Pa sreća da nije Kabul, još bi samo to trebalo da se Njujork pokabuli ....S4mpion wrote:
Njujork nije Kabul
Da. I kao takav tolerise ovo. Dakle, fato, dodjosmo do zakljucka da nema niceg pogresnog u obavljanjnu namaza u parku ili na bilo kojem javnom prostoru.Ma nemeremo sve i da hoćemo, Njujork je centar svjetske kulture, umjetnika, intelektualaca, pametnog svijeta ....
Ovih nije bilo i odmah lijepo vrijeme...ccc..,pa moj Fato!fatamorgana wrote:
Bio sam ovdje jednom ali tad ove dvojice nije bilo .... bilo dosta normalnog svijeta i ljepše vrijeme.
Towelie wrote:Da. I kao takav tolerise ovo. Dakle, fato, dodjosmo do zakljucka da nema niceg pogresnog u obavljanjnu namaza u parku ili na bilo kojem javnom prostoru.Ma nemeremo sve i da hoćemo, Njujork je centar svjetske kulture, umjetnika, intelektualaca, pametnog svijeta ....
Pa zapravo ne dođosmo, jer nije prikladno, zapravo je necivilizacijski i nije u duhu modernog vremena.Towelie wrote:Dakle, fato, dodjosmo do zakljucka da nema niceg pogresnog u obavljanjnu namaza u parku ili na bilo kojem javnom prostoru.