Šta je s Athelstanom i krvarenjem?
Vikinzi (2013– ) - Serija
Moderator: _BataZiv_0809
- bleee_sa
#301 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Ima ti i ta mjesta.
- annoy
#302 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Prokrvarile mu stigme, ne znam, nikako ne mogu skontat koliko paranormalnog zapravo ima u ovoj seriji pa ne znam šta da mislim 
- bleee_sa
#303 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Ma serija je beton, kako god da okreneš. 
- annoy
#304 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Meni je prva sezona nekako najdraža, a favorit mi je ona epizoda kad su išli u Uppsalu, jedino nju sam pregledala više puta, stvarno je dobro napravljena. Doduše izgubili smo Leifa tad 
- bleee_sa
#305 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Ja nikad neću prežalit' što Ragnar zajeba Lagerthu, al' mislim da će na kraju bit skupa opet.

- annoy
#306 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Ja sam i dalje bijesna na njega zbog toga, makar sam znala čim je tamo u Uppsali pitao bogove hoće li imati još sinova, da mu je to prioritet, a kako je Lagertha postala jalova ona naravno ispada iz priče...umjesto nje dolazi Aslaug koja izgleda kao da će slomiti nokat ako uvati sjekiru, i još ono njeno "joj kako je ovo prljava kuća kme kme". Užasna jebleee_sa wrote:Ja nikad neću prežalit' što Ragnar zajeba Lagerthu, al' mislim da će na kraju bit skupa opet.![]()
Ipak nadam se da se Lagertha neće vratit Ragnaru jer je pokazala da joj ne treba muškarac, čak je i earl postala, nema joj ravne.
- dječak sa šibicama
#307 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Kako god, Ragnara ce Aella na kraju baciti onim zmijama, bar ako slijede istorijske cinjenice.
A hoce, vec sam vidio u promo snimcima jurisanje na pariske zidine, jedino ne znam kad ce to biti. Serija je vrhunska definitivno, vidi se da je History radi, ovo je najblize vikinzima sto je ikada snimljeno. Puno serija i filmova slijede neke istorijske falsifikate o vikinzima.
A hoce, vec sam vidio u promo snimcima jurisanje na pariske zidine, jedino ne znam kad ce to biti. Serija je vrhunska definitivno, vidi se da je History radi, ovo je najblize vikinzima sto je ikada snimljeno. Puno serija i filmova slijede neke istorijske falsifikate o vikinzima.
- bleee_sa
#308 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Jeste, ali nije ni ona više earl, sad je onaj šupak s kraja epizode.annoy wrote:Ja sam i dalje bijesna na njega zbog toga, makar sam znala čim je tamo u Uppsali pitao bogove hoće li imati još sinova, da mu je to prioritet, a kako je Lagertha postala jalova ona naravno ispada iz priče...umjesto nje dolazi Aslaug koja izgleda kao da će slomiti nokat ako uvati sjekiru, i još ono njeno "joj kako je ovo prljava kuća kme kme". Užasna jebleee_sa wrote:Ja nikad neću prežalit' što Ragnar zajeba Lagerthu, al' mislim da će na kraju bit skupa opet.![]()
![]()
Ipak nadam se da se Lagertha neće vratit Ragnaru jer je pokazala da joj ne treba muškarac, čak je i earl postala, nema joj ravne.
- annoy
#309 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
On se može šepirit dok se ona ne vrati i objesi ga za jajableee_sa wrote:Jeste, ali nije ni ona više earl, sad je onaj šupak s kraja epizode.annoy wrote:Ja sam i dalje bijesna na njega zbog toga, makar sam znala čim je tamo u Uppsali pitao bogove hoće li imati još sinova, da mu je to prioritet, a kako je Lagertha postala jalova ona naravno ispada iz priče...umjesto nje dolazi Aslaug koja izgleda kao da će slomiti nokat ako uvati sjekiru, i još ono njeno "joj kako je ovo prljava kuća kme kme". Užasna jebleee_sa wrote:Ja nikad neću prežalit' što Ragnar zajeba Lagerthu, al' mislim da će na kraju bit skupa opet.![]()
![]()
- dječak sa šibicama
#310 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Nece biti zajednoannoy wrote:Ja sam i dalje bijesna na njega zbog toga, makar sam znala čim je tamo u Uppsali pitao bogove hoće li imati još sinova, da mu je to prioritet, a kako je Lagertha postala jalova ona naravno ispada iz priče...umjesto nje dolazi Aslaug koja izgleda kao da će slomiti nokat ako uvati sjekiru, i još ono njeno "joj kako je ovo prljava kuća kme kme". Užasna jebleee_sa wrote:Ja nikad neću prežalit' što Ragnar zajeba Lagerthu, al' mislim da će na kraju bit skupa opet.![]()
![]()
Ragnar je cuveni vikinski vojskovodja, ali njegovi sinovi su jos cuveniji, sa Laghertom ima samo Bjorna, a sa Aslaug onog malog sa zmijom u oku, i malog Ivara koji trenutno kmeci od bolova.
Oni ce biti veliki vojskovodje i vladari Skandinavije.
- annoy
#311 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
zar nemaju on i Aslaug još sinova?
-
Juliuscezar
#312 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Ovdje cak ni rogove ne nosedječak sa šibicama wrote:Kako god, Ragnara ce Aella na kraju baciti onim zmijama, bar ako slijede istorijske cinjenice.
- dječak sa šibicama
#313 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Imaju nekakvih derista ko u priciannoy wrote:zar nemaju on i Aslaug još sinova?
Po legendi je i Bjorn sin Aslaug, ali eto dadose ga u seriji Lagherti.
Bjorn, Zmijooki i Boneles ce razvaliti Britaniju nakon Ragnarove smrti.
Ja ne znam sto je vama Floki simpatican, meni je izrazito bizaran lik
- annoy
#314 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Pa znam da uvijek okolo trči barem još troje-četvero djecedječak sa šibicama wrote:
Imaju nekakvih derista ko u prici
Po legendi je i Bjorn sin Aslaug, ali eto dadose ga u seriji Lagherti.
Bjorn, Zmijooki i Boneles ce razvaliti Britaniju nakon Ragnarove smrti.
Ja ne znam sto je vama Floki simpatican, meni je izrazito bizaran lik
A već sam zaboravila, čitala sam malo nešto o njima, povijesne činjenice. Bitno da sam si spojlala Ragnarovu smrt
Meni je Floki zanimljiv...samo što je jako djetinjast, i kao što kažeš bizaran, ali nekako mi je simpatičan
- Capajebo
#315 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Floki najjaci! 
- bleee_sa
#316 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Floki je pravi stand up komičar ba, suze me obliju samo kad ga vidim

-
cassius
#317 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
baš , Floki prejak likCapajebo wrote:Floki najjaci!
- Capajebo
#318 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
bleee_sa wrote:Floki je pravi stand up komičar ba, suze me obliju samo kad ga vidim![]()
pa 'dje ga nes' gotivit
- bleee_sa
#319 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Baca malo na gruha, jelde?
Ima i on ovih momenata
Ima i on ovih momenata
-
Juliuscezar
#320 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Meni Floki zna biti iritantan, ali je lud
- yoda82
#321 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Ma nisam ni ja ljubitelj takvih scena, ali fakat je puno bolje i puno realnije nego u 99% filmova i serija.annoy wrote:Joj, znam da je to nekome super za gledat, al ja bi radije što manje autentičnih scena rezanja ekstremiteta, diže mi se želudac od togayoda82 wrote:Ali kako mu vrhunski odsjekoše ruku. Isto u mesri, a ne k'o u ostalim serijama ili filmovima. Lik od 50ak kila mačem u jednom potezu isječe drugog lika na pet djelova.
Ma serija je sve bolja i bolja.
- dječak sa šibicama
#322 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
U ta vremena, priklat nekoga je bilo ko reci dobar dan.
Mada, vikinzi su, unatoc opceprihvacenom misljenju, bili zapravo prilicno nagodni ljudi. Mislim, pljackasi koji lutaju svijetom, od njih ocekujes da budu ko Huni ili Mongoli, ko horda skakavaca iza koje ni trava ne raste tamo kuda oni prodju.
Vikinzi su bili nagodni, oni ti dodju do zidina i daju ponudu, plati toliko i toliko i necemo te dirati. Preteca reketarenja, mafije
platite nam da vam ne demoliramo grad 
Prilicno zanimljivi ljudi. Za razliku od recimo Dzingis Kanovih pulena, oni su isli u hordama, sta ja znam 20.000 konjanika i porodice, svi skupa krenu u pohod, rulja od nekih 100.000 ljudi recimo. E sad, ako imas srece pa si im niz vjetar, osjetis im "miris" kad se priblize na nekih 100 kilometara, imas vremena da bjezis. Ako imas srece... ako ne, ides na vjecna lovista.
Zamislite kako smrdi horda od 50 ili 100 hiljada ljudi, koji se ne kupaju mjesecima i godinama + stoka i sve ostalo sto ide sa njima
Mada, vikinzi su, unatoc opceprihvacenom misljenju, bili zapravo prilicno nagodni ljudi. Mislim, pljackasi koji lutaju svijetom, od njih ocekujes da budu ko Huni ili Mongoli, ko horda skakavaca iza koje ni trava ne raste tamo kuda oni prodju.
Vikinzi su bili nagodni, oni ti dodju do zidina i daju ponudu, plati toliko i toliko i necemo te dirati. Preteca reketarenja, mafije
Prilicno zanimljivi ljudi. Za razliku od recimo Dzingis Kanovih pulena, oni su isli u hordama, sta ja znam 20.000 konjanika i porodice, svi skupa krenu u pohod, rulja od nekih 100.000 ljudi recimo. E sad, ako imas srece pa si im niz vjetar, osjetis im "miris" kad se priblize na nekih 100 kilometara, imas vremena da bjezis. Ako imas srece... ako ne, ides na vjecna lovista.
Zamislite kako smrdi horda od 50 ili 100 hiljada ljudi, koji se ne kupaju mjesecima i godinama + stoka i sve ostalo sto ide sa njima
-
sumirprimus
#323 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
ja mislio oni se iskrcavali ranom zorom il navece,dok selo spava, i onda isla klaonica...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#324 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
al su glupi ovi "mersijanci" razdvojili vojsku na dvije obale genijalno nema šta
šta su očekivali da će i ragnat razdvojiti vojsku i napasti u isto vrijeme na obje obale
šta su očekivali da će i ragnat razdvojiti vojsku i napasti u isto vrijeme na obje obale
-
Juliuscezar
#325 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija
Dobra treca epizoda, Alle povali Lagretu (steta sto nije HBO
). Sto fino Ragnar opali princa i oprosti mu, uglavnom zanimljiva epizoda