SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vjesticanametli

#301 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by vjesticanametli »

ovo nije normalno jebote sto bakira ne nalemaju i ostalu govnjivu bagru
cuj cegara on bi nesto rjesavo za 2 minute...........ma jedi govna cegaru :evil:
johntra

#302 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by johntra »

Stoku koja pali i uništava bi riješio, onu govnjivu plaćenićku stoku koja je sve pokvarila...čitajte malo bolje, ne skakati pred rudu....
SundanceKid

#303 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by SundanceKid »

riko-ga wrote:
sorcerer wrote:
123456789 wrote:I onda kada pogledas ovaj video zapitas se zasto nije jos vise izgorilo :S jebo te :S

trebao si gledat 5 minuta prije kad su bacili tonu kamenja na njih....pa se onda zapitaj sta su trebali.....
Moram reci da vecina ovih sto je zavrsila u koritu Miljacke nisu ni kamen bacili na policiju.Vecina ih je stajala i sjedila na zidu.I kada je policija krenula na ove sto su kamenovali , ovi na zidu nisu bjezali u prvome momentu valjda kontajuci nismo krivi.No oni su na kraju primili najvise pendreka ni krivi ni duzni.Kazev velika vecina.Ocevidac sam ovoga jer sam tu pored ovoga sto snima.Imam i ja na mobitelu snimako ovoga al nije bas dobro snimljen kao ovaj.

Pa nista onda, reci cemo policiji da naredni put, kad ih neko kamenjem i ciglama gadja, dobro promisle nakon sto krenu svoju glavu spasavat, i propisat cemo neku proceduru koja ce ih u takvim slucajevima obavezat da pojedinacno sa svakom osobom iz mase popiju kafu, popricaju, upitaju jesil me ti pogodio kamenom, pa da ih onda, tek nakon sto ustanove krivicu, opendrece, ali iskljucivo na nacin propisan EU normama bez ikakvog viska primjene sile.

:-)

Povrijedili 60 policajaca, niko ne kaze nista o tome, ali frka i drama kad ljudi uzvrate nakon sto su pola dana mirno stajali. Sta je sa onim snimkom kad policajcu klosari uzmu kapu, covjek nista nije uradio, i jos ga poprskaju suzavcem u lice... Al drama se pravi od ovoga snimka, ljudi neduzni zavrsili u koritu...a cak polovina ovih koji su satjerani dole i dalje kamenjem gadjaju policiju..nevjerovatno...
NeenaSa

#304 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by NeenaSa »

Dosta postova trebalo bi prebacit' par katova/spratEva :D iznad.
Koliko je dokumenata unisteno? Zasto nisu adekvatno cuvani ? Itd.
Bullet Tooth Tony

#305 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Bullet Tooth Tony »

Digli se jebeni hipsteri ...weeeeee unisten arhiv ... da si ih dva dana prije pitao sta je arhiv i gdje se nalazi , bilo bi "To je aammmm kanalizacijski otvor kod mosta muwwaaaa ne znam ummmm nova mapa onih ptica sto natezem na svom pametnom telefonu" ..... O cuvanju ne treba ni pricati , bolje sam ja teglu kiselih krastavica uskladistio u spajzu nego oni historijske dokumente , a kafe su se ispijale i sisala drzavna sisa
vjesticanametli

#306 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by vjesticanametli »

e bas tako a sad jaucu za arhivom............sta imamo mi od papircina i zgrade ba kad nemaju plate i hljeba............ma nosite se sa arhivom i zgradama :D treba im glave poHlupat pa ih staviti u ona auta sto MI placamo pa ih sve zapaliti da gore u luksuzu :)
navedeni

#307 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by navedeni »

Hahaha... hipsteri hah :) :lol:
Wind

#308 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Wind »

Arihva je vrijedna i potrebna ali postavlja se pitanje zasto tako vrijedna gradja nije adekvatno cuvana? A? Ko je sad kriv?

Eno opstina Centar skroz izgorila i arhivi i serverima nista. Kako to? Ma pusti te price, svi se sad uglavljuju kako kome odgovara i koriste situaciju, pocev od onog Niksica koji kaze kao....taman skupili gradju o korupciji kad ona izgore.....pih..
navedeni

#310 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by navedeni »

Ruzno izgleda sto jest jest , ovako ratovi pocinju
Logovan

#311 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Logovan »

navedeni wrote:Ruzno izgleda sto jest jest , ovako ratovi pocinju
Ne sluti. :-) :-)
navedeni

#312 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by navedeni »

Logovan wrote:
navedeni wrote:Ruzno izgleda sto jest jest , ovako ratovi pocinju
Ne sluti. :-) :-)

U pravu si :) Necu vise heh... :bih:
Ripicipi

#313 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Ripicipi »

vjesticanametli wrote:e bas tako a sad jaucu za arhivom............sta imamo mi od papircina i zgrade ba kad nemaju plate i hljeba............ma nosite se sa arhivom i zgradama :D treba im glave poHlupat pa ih staviti u ona auta sto MI placamo pa ih sve zapaliti da gore u luksuzu :)
Jao pameti i gov...
Koliko je ljudi u ovome gradu pogledalo Hagadu?? Je l' to znaci da je treba spaliti, "papircina". :shock:
Isto kao za Cegara, ustvari, prije sam misljenja da si ti njega dobro shvatila, samo ti se pali i unistava po ovom gradu.

P.S.
Jesi l' ponosna?
Image
Bullet Tooth Tony

#314 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Bullet Tooth Tony »

Da se razumijemo... Steta nepopravljiva ...uzasna , strasna ....

Ali na snazi je klasicni nas mentalitet , dok je sve "ok" ko ga je*e , cim izgori , potoci suza .... Sto se nije u proteklih 20 godina pokrenula neka inicijativa da se utvrdi u kakvom je stanju arhiv ? . BiH intelektualci samo sa televizije na televiziju , sa guza na guz , ali kad treba sta pametno uraditi jok....

Za ovo smo MI krivi
Juvelandia

#315 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Juvelandia »

"izgorili dokumenti neprocjenjive vrijednosti"... pa vidi kako ih cuvaju a neprocjenjvi, tog lika treba pitat bi li on svojih 500 eura koji su eto procjenjivi :D drzao ovako na polici.Neko ne radi svoj poso i boli ga chuna a kad ih zapale onda jaoooo.
Ripicipi

#316 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Ripicipi »

Juvelandia wrote:"izgorili dokumenti neprocjenjive vrijednosti"... pa vidi kako ih cuvaju a neprocjenjvi, tog lika treba pitat bi li on svojih 500 eura koji su eto procjenjivi :D drzao ovako na polici.Neko ne radi svoj poso i boli ga chuna a kad ih zapale onda jaoooo.
Razmisljanje ti granici sa retardacijom.
Juvelandia

#317 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Juvelandia »

Bio ja retardiran ili ne njegovi "neprocjenjvi" dokumenti se ne cuvaju ovako kao gore na slici.
Nostromo

#318 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Nostromo »

Ripicipi wrote:
Juvelandia wrote:"izgorili dokumenti neprocjenjive vrijednosti"... pa vidi kako ih cuvaju a neprocjenjvi, tog lika treba pitat bi li on svojih 500 eura koji su eto procjenjivi :D drzao ovako na polici.Neko ne radi svoj poso i boli ga chuna a kad ih zapale onda jaoooo.
Razmisljanje ti granici sa retardacijom.
"Granicar", da li ti uopste znas kako se cuvaju arhivski dokumenti? Zasto nije bilo protupozarne zastite, zasto nema tzv. fire sprinkler system-a? Postuju li se minimalni tehnicki uslovi za arhivsku gradju? Ah, potrosile se pare na Audi-e, putovanja i prezentacije... Cccc....
Ne nasjedaj na propagandu, sada svi oni koji se nisu ni pocesali zbog zatvaranja Zemaljskog muzeja liju suze nad arhivom...
sorcerer

#319 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

uskrsno_respo wrote: a ne hodaju kriminalci u kravatama koji su to "zaradili" upravo zbog stanja kakvo je bilo proslih 18 godina?
oni ne hodaju oni sjede kod kuce ,a jel to ti mozda podrzavas paljenje i unistavanje grada?
NeenaSa

#320 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by NeenaSa »

Na stranu sve, al' koji papak/papanka biti, ... i podrzati spaljivanje istih.
Nikolini

#321 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Nikolini »

Da... Sacuvas u ratu i onda debili slave kad spale u miru...
kockica_kockica

#322 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by kockica_kockica »

Sto je najtuznije obje strane imaju pravo... i oni koji kazu da arhiv nije bio adekvatno zasticen, i oni koji kazu da je ovo veliki gubitak dijela proslosti BiH...

Onda sva ova halabuka jesu li trebali paliti ili nisu.. pa pricanje o policijskoj brutalnosti i bacanju u korito MIljacke... Protesti su se desili, pa je bilo za ocekivati da ce policija uraditi nesto u zastitu guzica zbog kojih su protesti nastali... S druge strane, te iste guzice se ne povlace sa svojih fotelja u Sarajevu barem, jos sve to neki izvrcu u svoju korist da ih sad ne navodim, dok oni drugi ne zele priznati da se desava nesto veliko...

Da li je trebalo paliti, mozda jeste, ja jesam protiv paljenja zgrada unistavanja imovine posebno imovine koja ce se popravljati nasim parama ne parama guzica kojih se zelimo rijesiti... Ali ako ce ovo paljenje rijesiti nas problem barem za 1% neka je popaljeno i neka cemo mi to ponovo obnoviti...

Ja jesam za proteste, samo se buntom i revolucijom kod nas moze nesto rijesiti, ali ja nikad ne bih mogla baciti kamen na policajca koji samo radi ono sto mu je naredjeno... nisu oni krivi nisu to te guzice koje trebamo gadjati kamenjem... guzice koje treba pogoditi velikim kamenom su na sigurnom, i mastaju jos uvijek o velikim srbijama, velikim emiratima bosanskim ili velikoj hrvatskoj... i sve ovo pisem malim slovom jer ni jedna od ovih mastarija nije Nasa Bosna i Hercegovina
sorcerer

#323 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

samo da pozdravim ove sto su kamenjali i palili :lol: :lol: :lol:

Image
johntra

#324 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by johntra »

Mojne tako, nisu oni ništa krivi, neko im je drugi rekao to da rade... :D
sorcerer

#325 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »