Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
-
sarajevomojgrad
#301 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
moze li prevod od bosanskog sudskog tumaca...iz sarajeva? ili sudski tumac mora biti iz njemacke?
-
AnjaI
#302 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Übersetzungen bieten folgenden Stellen an: ADAC, Ridlerstr. 35, 80339 München, Tel.: 5195-334; oder Öffentlich bestellte und vereidigte Übersetzer
-
svako_dobro_bih
#303 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
isto pitanje sam ja jucer pitao sta podrazumijeva "Öffentlich bestellte und vereidigte Übersetzer", definitivno podrazumijeva prevodioce u Njemackoj kao sto je Amelamilamelisa i uradila.
-
Amelamilamelisa
#304 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
kome treba prevodilac za vozacku najjeftinija je http://web2.cylex.de/firma-home/maric-v ... 62.html,za 30 eura
-
sarajevomojgrad
#305 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
sad mi traze i Anreisebestätigung...
10E kosta...ma samo love da namaknu...
Anmeldung kao nije dovoljan...
seronje
Jutros...u jednom gradu sjeverno od Minhena..."a jojjj vi ste nam prvi slucaj"..."nista se reko ne sekirajte sad ce biti dosta slucajeva..."
10E kosta...ma samo love da namaknu...
Anmeldung kao nije dovoljan...
seronje
Jutros...u jednom gradu sjeverno od Minhena..."a jojjj vi ste nam prvi slucaj"..."nista se reko ne sekirajte sad ce biti dosta slucajeva..."
-
sarajevomojgrad
#306 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
eto jos jedan info..
prihvatili dokumentaciju sa prevodom vozacke na njemacki prevodilac iz bosne uradio...
ne treba ni ADAC a ni ta vasa Vesna iz Minhena
prihvatili dokumentaciju sa prevodom vozacke na njemacki prevodilac iz bosne uradio...
ne treba ni ADAC a ni ta vasa Vesna iz Minhena
-
svako_dobro_bih
#307 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
haha, preludo za vesnu
super, cestitam!
jedno pitanje: da li se dobije potpuno nova vozacka sa novim datumom validnosti (zauvijek?) ili vrijedi do onog datuma do koje nasa trenutna vrijedi. Koliko sam shvatio, oni uzmu bosansku vozacku?
Hvala
super, cestitam!
jedno pitanje: da li se dobije potpuno nova vozacka sa novim datumom validnosti (zauvijek?) ili vrijedi do onog datuma do koje nasa trenutna vrijedi. Koliko sam shvatio, oni uzmu bosansku vozacku?
Hvala
-
sarajevomojgrad
#308 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
i to sam pitao..
dobijes novu vozacku...na 15 godina..
dakle ako ti tvoja bosanska istice za 5 dana..ne mjenjaj je otidji ovdje zamjeni dobijes novu na 15 godina...
Da na kraju ti uzmu bosansku vozacku...ima i tu charlama...al nejse..nije mozda za foruma
dakle NE mjenjati u bosni
dobijes novu vozacku...na 15 godina..
dakle ako ti tvoja bosanska istice za 5 dana..ne mjenjaj je otidji ovdje zamjeni dobijes novu na 15 godina...
Da na kraju ti uzmu bosansku vozacku...ima i tu charlama...al nejse..nije mozda za foruma
dakle NE mjenjati u bosni
-
svako_dobro_bih
#309 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Hvala mnogo na informacijama!
Cim prevedem vozacku odoh i ja
Onda cemo morati otvoriti novu temu za nas pocetnike: "kupovina polovnog auta u Njemackoj" i obavezno, "uvoz polovnog auta iz Njemacke u BiH"
Cim prevedem vozacku odoh i ja
Onda cemo morati otvoriti novu temu za nas pocetnike: "kupovina polovnog auta u Njemackoj" i obavezno, "uvoz polovnog auta iz Njemacke u BiH"
-
sarajevomojgrad
#310 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
to uvoz polovnog auta iz njemacke u BiH ...jedino brate ako mislis da mutis sa kilometrima i havarisan auto to ide...
Jer inace ako pogledas cijene..nema logggikeee jeftinija auta na PIKu nego u njemackoj..
a ako si vozio autom kroz njemacku vidjet ces havaisanih auta na putu ka jugu kako idu...
kupe havarisano jer ovdje je popravka zara onda dole to srede u bosni i eto zarade
Jer inace ako pogledas cijene..nema logggikeee jeftinija auta na PIKu nego u njemackoj..
a ako si vozio autom kroz njemacku vidjet ces havaisanih auta na putu ka jugu kako idu...
kupe havarisano jer ovdje je popravka zara onda dole to srede u bosni i eto zarade
-
formula77
#311 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Ziva istina. Ja prodao golfa 3 u bosni za 2000 km ovde takvog da ima TÜV i kada platim osiguranje nemogu proci bez 2000 €sarajevomojgrad wrote:to uvoz polovnog auta iz njemacke u BiH ...jedino brate ako mislis da mutis sa kilometrima i havarisan auto to ide...
-
miki.ba
#312 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Ne znam gdje vi gledate ta auta.formula77 wrote:Ziva istina. Ja prodao golfa 3 u bosni za 2000 km ovde takvog da ima TÜV i kada platim osiguranje nemogu proci bez 2000 €sarajevomojgrad wrote:to uvoz polovnog auta iz njemacke u BiH ...jedino brate ako mislis da mutis sa kilometrima i havarisan auto to ide...
Recimo golf 3 je 500 €, a to koliko je osiguranje itd je sasvim druga stvar. Sa polovnim autima bi se moglo raditi kad bi u Bosni postojalo trziste. Problem je sto ti realno treba tri mj. da bi prodao auto po nekoj trzisnoj cijeni, a nakon tri mj. ne da nisi dobar nego si los ko konj.
-
formula77
#313 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Tacno da ima po 500 € i manje ali kojem je istekao TÜV to jest tehnicki i kada odes da napravis tehnicki onda kada ti oni naredaju sta treba mjenjati tesko da ces proci ispod 1000 € jer to je ipak auto oko 20 godina staro, onda jos osiguranje je za takav auto oko 700 € pa jos porez oko 100 €. Mislko sam ja da kupim ovde jednog da imam za posao. Tacnije bio je golf 3 karavan benzin,1994 godiste, sa novim tehnickim je kostao 1200 € osiguranje 700 € za porez nisam ni provjeravao jer i to mi je ve bilo previse. To su informacije iz prve ruke. Savjet svakom ovde ko hoce da kupi neko jeftinije auto obavezno neka kupuje sa novim tehnickim to jest TÜVmiki.ba wrote:Ne znam gdje vi gledate ta auta.formula77 wrote:Ziva istina. Ja prodao golfa 3 u bosni za 2000 km ovde takvog da ima TÜV i kada platim osiguranje nemogu proci bez 2000 €sarajevomojgrad wrote:to uvoz polovnog auta iz njemacke u BiH ...jedino brate ako mislis da mutis sa kilometrima i havarisan auto to ide...
Recimo golf 3 je 500 €, a to koliko je osiguranje itd je sasvim druga stvar. Sa polovnim autima bi se moglo raditi kad bi u Bosni postojalo trziste. Problem je sto ti realno treba tri mj. da bi prodao auto po nekoj trzisnoj cijeni, a nakon tri mj. ne da nisi dobar nego si los ko konj.
-
dinci88
#314 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Hej narode 
Da li je neko od vas uspio predati zahtjev za zamjenu vozacke dozvole u Landratsamt-u u Münchenu? Jutros sam zvala i tvrde mi kako nisu poceli s tim, a u KVR-u u gradu je postupak vec uveliko u toku. Nema logike nikako
pozz
Da li je neko od vas uspio predati zahtjev za zamjenu vozacke dozvole u Landratsamt-u u Münchenu? Jutros sam zvala i tvrde mi kako nisu poceli s tim, a u KVR-u u gradu je postupak vec uveliko u toku. Nema logike nikako
pozz
-
svako_dobro_bih
#315 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Mislim da ti to Anja ili Amelamilamelisa mogu odgovoriti. Ja sam planirao podnijeti u
Kreisverwaltungsreferat (KVR)
Hauptabteilung III Straßenverkehr
Kraftfahrzeugzulassungs- und Fahrerlaubnisbehörde
Eichstätter Straße 2
80686 München
A zasto si isla u Landratsamt? Gdje je to uopste?
Kreisverwaltungsreferat (KVR)
Hauptabteilung III Straßenverkehr
Kraftfahrzeugzulassungs- und Fahrerlaubnisbehörde
Eichstätter Straße 2
80686 München
A zasto si isla u Landratsamt? Gdje je to uopste?
-
dinci88
#316 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Zato sto sam prijavljena u Ottobrunnu. Ako zivis negdje u okolici Minhena, ne mozes predati u KVR-u. Moras ici u Führerscheinstelle za Landratsamt, a to se nalazi na adresi Betonischer Ring 1, Grasbrunn Neukeferloch
Ja sam toj radnici rekla da nema smisla, da se maltane po cijeloj Njemackoj moze zamjeniti, samo oni nesto izvode. Ali nije na to reagovala, pa se sada nadam da nas ima vise, koji cemo im malo dosadjivati tako da pocnu sa procedurom ; )
Ili mijenjam adresu, dok ne dobijem vozacku
pozz
Ja sam toj radnici rekla da nema smisla, da se maltane po cijeloj Njemackoj moze zamjeniti, samo oni nesto izvode. Ali nije na to reagovala, pa se sada nadam da nas ima vise, koji cemo im malo dosadjivati tako da pocnu sa procedurom ; )
Ili mijenjam adresu, dok ne dobijem vozacku
pozz
-
svako_dobro_bih
#317 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Pa kad su poceli sa primjenom u citavoj Njemackoj, Bayern je zezao. Sad kad je pocelo u Minhenu, okolina Minhena zeza
Ma doci ce i to, samo da svi dobiju isti info.
-
Amelamilamelisa
#318 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Za Landratsamt ne znam,ali sad sam se vratila iz führerscheinstelle,sve ok,predala i za 4 sedmice su rekli da ce me pismenim putem obavjestiti,valjda ce i tamo brzodinci88 wrote:Hej narode
Da li je neko od vas uspio predati zahtjev za zamjenu vozacke dozvole u Landratsamt-u u Münchenu? Jutros sam zvala i tvrde mi kako nisu poceli s tim, a u KVR-u u gradu je postupak vec uveliko u toku. Nema logike nikako![]()
pozz
-
sarajevomojgrad
#319 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
isto i kod mene...za 3-4 sedmice ce se javiti...Amelamilamelisa wrote:Za Landratsamt ne znam,ali sad sam se vratila iz führerscheinstelle,sve ok,predala i za 4 sedmice su rekli da ce me pismenim putem obavjestiti,valjda ce i tamo brzodinci88 wrote:Hej narode
Da li je neko od vas uspio predati zahtjev za zamjenu vozacke dozvole u Landratsamt-u u Münchenu? Jutros sam zvala i tvrde mi kako nisu poceli s tim, a u KVR-u u gradu je postupak vec uveliko u toku. Nema logike nikako![]()
pozz
moras predati odmah bosansku vozacku...
-
formula77
#320 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Mislis treba predati bosansku vozacku kada predajs da zamijenis ili prilikom preuzimanja njemacke vozacke?sarajevomojgrad wrote:isto i kod mene...za 3-4 sedmice ce se javiti...Amelamilamelisa wrote:Za Landratsamt ne znam,ali sad sam se vratila iz führerscheinstelle,sve ok,predala i za 4 sedmice su rekli da ce me pismenim putem obavjestiti,valjda ce i tamo brzodinci88 wrote:Hej narode
pozz
moras predati odmah bosansku vozacku...
-
sarajevomojgrad
#321 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
vozacku dozvolu odmah predas...sa ostalim dokumentima
na zalost ne moze nakon preuzimanja i ja sam pitao...
na zalost ne moze nakon preuzimanja i ja sam pitao...
- berenice
#322 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Napokon! Super! Sretno svima! tralalalala tralalalala tralalalal
-
rockstar
#323 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
ne znam kako pisete da zamjena ide u svim gradovima, u HAMBURGU je jos ne moguce, i mora se polagati prakticno i teorija
((
pozz
pozz
-
dinci88
#324 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
Ja sam uspjela predati zahtjev u sluzbi za Landkreis Minhen, ali rekli su da ga nece obradjivati dok zvanicno ne stupi na snagu zakon. Mislim da moras biti malo tvrdoglav i reci da je nemoguce da se u toliko gradova moze zamijeniti, a tu ne moze. Mada svaka sluzba i ovdje radi kako joj je ceif.... SRETNO!
- TDK-90
#325 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj
U Rosenheim (oberbayern) ne moze i nije im jasno da moze u München iako mi je poznanik iz München pitao za sebe i tamo mu rekli da moze. U Rosenheim kazu da nista jos nije stupilo na snagu na drzavnom nivou. A mozda u Münchenu samo primaju zahtjev a da li i kada ce je priznavati/prevoditi se ne zna pouzdano ????