Kakva je budućnost Lancie

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sema911s

#301 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sema911s »

nezna se koje veci kloc,.,.,ovaj sto brani golfa il ovi sta ga napadate,., razlika izmedju vas i njega nikakava,., i onda se pocnete branit da ste u pravu,.,a sta pisete i koliko ste vi nedokaznii ,.,.,covjeku se to svidja i stacemo sad,.,vozi sta hoce ako kaze dobro njemu dobro,., vama se nesvidja ,.,nemorate krivu drinu ispravljat,.,., popustite malo,.,.,

sve kloc do kloca
Bakir1

#302 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Bakir1 »

ko ga napada?
Kako se zove tema?
Sto ce koji klinac golf bilo kakav na njoj?
jefferson

#303 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by jefferson »

sema911s wrote:nezna se koje veci kloc,.,.,ovaj sto brani golfa il ovi sta ga napadate,., razlika izmedju vas i njega nikakava,., i onda se pocnete branit da ste u pravu,.,a sta pisete i koliko ste vi nedokaznii ,.,.,covjeku se to svidja i stacemo sad,.,vozi sta hoce ako kaze dobro njemu dobro,., vama se nesvidja ,.,nemorate krivu drinu ispravljat,.,., popustite malo,.,.,

sve kloc do kloca
Niko njega ne napada. To je neizljeciv slucaj.
Tema je Lancia tako da....
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#304 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Bobi »

jes vala, dosta vishe ovog golfa..fakat tema je Lancia :D. Jedino Qler moze ubaciti nesto glede Forda :D, on je moj drug :D
Bakir1

#305 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Bakir1 »

opet ce tebe mazga handrit polako :D
sema911s

#306 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sema911s »

ne ba 12 stranica se raspravljate sa tipom koji nevidi vise od golfa,.,ok covjek voli golfa i sta cemo mu sada njemu dobar ,.,sta bi ja trebo o subaru pricat i srat,., pisemo svoja misljena o proizvodjacu koji nam je napravio neke lijepe avte,.,cijI su injzinjeri napravili tako dobrog ,.,a ne o tome cija je veca cuna(Moja je veca da se zna)

nego da vas pitam u bosni prodaje li iko lancie(il zastupnik fiat-a za bosnu) bio je neki granap na alipasinom al mescini ih vise nema,.,
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#307 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by _BataZiv_0809 »

sema911s wrote:ne ba 12 stranica se raspravljate sa tipom koji nevidi vise od golfa,.,ok covjek voli golfa i sta cemo mu sada njemu dobar ,.,sta bi ja trebo o subaru pricat i srat,., pisemo svoja misljena o proizvodjacu koji nam je napravio neke lijepe avte,.,cijI su injzinjeri napravili tako dobrog ,.,a ne o tome cija je veca cuna(Moja je veca da se zna)

nego da vas pitam u bosni prodaje li iko lancie(il zastupnik fiat-a za bosnu) bio je neki granap na alipasinom al mescini ih vise nema,.,
Valjda je jos uvijek Autocomerce koji snosi veliki dio odgovornosti za los imidz talijanskih vozila u BiH. Kod Mercatora na Malti se otvara neki prodajni salon, koliko sam mogao skontat iz Banjaluke je firma.
U Vitezu ima Sofa MM, a vidjeh jedan isto prodajno-servisni salon nedje izmedju Maglaja i Tesnja.
Qler

#308 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Qler »

Bobi wrote:jes vala, dosta vishe ovog golfa..fakat tema je Lancia :D. Jedino Qler moze ubaciti nesto glede Forda :D, on je moj drug :D
A nisam nista :) i ja volim ove "rijetke" marke. A Lancia je kod nas exotika.. Nazalost nisam ni jednu vozio, i imam zelju, jedino sto me tjesi sto sam vozao boxer alfu :D
sorcerer

#309 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sorcerer »

Bakir1 wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
remap :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i sta kazes remus, kn i remap, sm kultura stroga chip i to :lol: :lol: :lol:
gradiska hir vi kam :skoljka:
Golf_6

#310 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

sorcerer wrote:
što će mi gradiška kad imam u komšiluku i bolje i jeftinije
http://hitech.ba/chiptuning.php
sorcerer

#311 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sorcerer »

ja sam kod njih cipovao vodokotlic i stavili su mi dizne stage 4 za velika govna jel puno serem ....sad je za neprepoznat
romeomoraprezivjeti

#312 Re: Odg: Kakva je budućnost Lancie

Post by romeomoraprezivjeti »

sema911s wrote:nezna se koje veci kloc,.,.,ovaj sto brani golfa il ovi sta ga napadate,., razlika izmedju vas i njega nikakava,., i onda se pocnete branit da ste u pravu,.,a sta pisete i koliko ste vi nedokaznii ,.,.,covjeku se to svidja i stacemo sad,.,vozi sta hoce ako kaze dobro njemu dobro,., vama se nesvidja ,.,nemorate krivu drinu ispravljat,.,., popustite malo,.,.,

sve kloc do kloca
Povedi ti racuna o tome kako se izrazavas ovdje na forumu, nemas pravo nikog nazivati kloc?! Skontaj nesto pametno,pa se onda upusti u raspravu,a mani se vrijedjanja.;-)

poslano s moga Sonija Ze:-D
jefferson

#313 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by jefferson »

Golf_6 wrote:
sorcerer wrote:
što će mi gradiška kad imam u komšiluku i bolje i jeftinije
http://hitech.ba/chiptuning.php
Iskren savjet, bez obzira na sve.
Umjesto sto ces te pare potrositi na tkz "tuning" (a tuning motora bez turba nije samo auspuh i chip, nego laksi ventili, laksi klipovi, ostrije bregaste itd) prodaj auto i kupi Golf sa 1.4 TSI motorom.
jefferson

#314 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by jefferson »

Golf_6 wrote:
Bakir1 wrote:to macko :lol: :lol: :lol:
naravno, bolje DOMAĆI ORGINAL
nego uvozni levat

ovoliko košta UVOZNI ORIGINAL

Image

Golf_6

#315 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

jefferson wrote: Iskren savjet, bez obzira na sve.
Umjesto sto ces te pare potrositi na tkz "tuning" (a tuning motora bez turba nije samo auspuh i chip, nego laksi ventili, laksi klipovi, ostrije bregaste itd) prodaj auto i kupi Golf sa 1.4 TSI motorom.
malo se raspitaj o probelima koje imaju ti TSI motori
samo klasika, svi testovi auto-magazina jasno kažu na primjer za Pola da mu je najoptimalniji izbor 1.4 klasični 85 KS
samo mi nije jasno kako su ovi iz VW u lakše/manje auto "navili" taj motor na 85 ks, a u većem/težem Golfu ostavili na 80 ks
velika greška
u Polu prethodne generacije taj isti motor je "navijen" na 101 KS
http://www.cars-data.com/en/volkswagen- ... pecs/52916
drndalo

#316 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by drndalo »

Vidis da je Polo auto, a ne taj Golf...?
Bakir1

#317 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Bakir1 »

dok je on za volanom ne treba se sekirati za broj KS
Golf_6

#318 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

Bakir1 wrote:dok je on za volanom ne treba se sekirati za broj KS
dobroj te retardu sjebani
Bakir1

#319 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Bakir1 »

ma ko je ruzio :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#320 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by _BataZiv_0809 »

http://www.autoportal.hr/index.php/tehnikac/7941

Jos jedna od tehnickih inovacija koja je svijetlo dana ugledala u Lanciji. Elektricna parkirna kocnica! Thesis i Renault Vel Satis su prvi automobili sa ovom vrstom parking kocnice :thumbup:

Sempre Lancia :thumbup: :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#321 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by _BataZiv_0809 »

Iako su manje vise svi tekstovi o najnovijim desavanjima u Lanciji copy paste i svi ovo prikazuju kao kraj, evo jednog zanimljivog clanka, koji kaze da je buducnost neizvjesna, ali nigdje ne spominje definitivno gasenje. Niti ijedan portal koji tvrdi da je ovo kraj to icim argumentuje izuzev cinjenicom da se Lancia povlaci na jedino trziste na kojem posluje rentabilno.

http://topspeed.telegraf.rs/vesti/5327- ... vo-italiji

I da evo jos jednog legendarnog Lancia modela :thumbup: :thumbup:

Image
jefferson

#322 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by jefferson »

Golf_6 wrote:
jefferson wrote: Iskren savjet, bez obzira na sve.
malo se raspitaj o probelima koje imaju ti TSI motori
samo klasika, svi testovi auto-magazina jasno kažu na primjer za Pola da mu je najoptimalniji izbor 1.4 klasični 85 KS
samo mi nije jasno kako su ovi iz VW u lakše/manje auto "navili" taj motor na 85 ks, a u većem/težem Golfu ostavili na 80 ks
velika greška
u Polu prethodne generacije taj isti motor je "navijen" na 101 KS
http://www.cars-data.com/en/volkswagen- ... pecs/52916
Znam ja za te probleme. To je rejseno. Inace Golf 1.4TSI sa 125ks je imao najmanje problema.
Opcenito, te male kubikaze i nasvirani turbo motori su uvijek bili potencijalni problem.
O 1.4 sa 80ks uopste necu pricati. Honda Civic je iz 1.6 motora 1991 izvlacila 160ks a ti se pitas kako izvlace iz 1.4 85ks.
De se priberi, 1.4 motor je da naucis vozit, kakvo bolan cipovanje. Bolje ti je ulozi u nove prozore u kuci, ili pitaj onoga kako da chipujes vodokotlic :lol:
_mufljuz_

#323 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by _mufljuz_ »

to bih mu i ja preporucio - docim mnogo sere pa nek tunira halu bar :mrgreen:
sorcerer

#324 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by sorcerer »

pa rekoh ja ranije stage 4 vodokotlic :D
Golf_6

#325 Re: Kakva je budućnost Lancie

Post by Golf_6 »

jefferson wrote: Znam ja za te probleme. To je rejseno. Inace Golf 1.4TSI sa 125ks je imao najmanje problema.
Opcenito, te male kubikaze i nasvirani turbo motori su uvijek bili potencijalni problem.
O 1.4 sa 80ks uopste necu pricati. Honda Civic je iz 1.6 motora 1991 izvlacila 160ks a ti se pitas kako izvlace iz 1.4 85ks.
De se priberi, 1.4 motor je da naucis vozit, kakvo bolan cipovanje. Bolje ti je ulozi u nove prozore u kuci, ili pitaj onoga kako da chipujes vodokotlic :lol:
slabo ti to znaš
nije to samo problem male kubikaže, nego problem nakupljanja naslaga i "prljanja" na ventilima
jel ti sjediš na ušima
meni sasvim dovoljno 80 KS, ide ko zmaj
ja ne znam gdje će neko upotirjebit 150 KS, šta da možeići 160 km/h gdje je ograničenje 80 kako i jeste na svim magistralnim cestama
reci za koji kurac će ti više od 100 KS
u Njemačkoj me frapiralo da apsolutno niko ne vozi po auto banovima više od 130-160 km/h, imo li on Poršea i vozi u sasvim lijevoj traci, ili imo Pandu pa vozio u sasvim desnoj traci
da li zbog kazni (iako su auto-banovim na najvećem dijelu bez ograničenja) dal zbog potrošnje, ili jednostavno ljudi nigdje ne žure, kao i inače po gradu, nema šansi da ne stane i propusti pješaka kad mu je zeleno, i onda sasvim lagano opušteno ljudi dalje voze, nit mu ko iza njega trubi, niti dodaje gasove,kao retardi ovdje
Post Reply