theTruePath wrote:pemanapemani wrote:theTruePath wrote:pemanapemani
Cekaj,jel ti negiras Bosnjacima narodnost? jesmo li mi samo masa BH drzavljana zajedno s srbima i hrvatima bosancima(koji pored bosanac ipak imaju srb i hrvati)? sta bi mi imali pored ?
mi smo muslimanska manjina podjeljenja izmedju srba i hrvata jel?

Ne znam da li sam spomenuo, ali BiH je 5. po "odlivu mozaka".
Znaš li da je Švedska polovinom i krajem 20. stoljeća imala baš puno problema sa alkoholizmom. Riješili su to.
Također, vjerujem da je Stockholm simpatičan grad koji se u posljednje vrijeme, ono, dibidus izgradio.
Toliko o temi..
Iako sam ti na prethodnoj stranici napisao sa odjebeš, opet, bilo bi fino kada bi citirao post iz kojeg si izvukao tako uman zaključak.
Da se razumijemo, ostajem pri onome što sam ti napisao na prethodnoj stranici ove teme.
A mene i dalje zanima,koji bi to naziv dao Muslimanima? jer je ocito da su i prije postojali kao narod i etnija,da su se politicki i kulturoloski organizirali od samog pocetka
Stvarno ne kontam da je neko baš toliki mazohista da raspravlja sa osobom koja mu je tri puta napisala da odjebe, ali hajde.
Nemam sta davati naziv nekadašnjim Muslimanima, oni su ga sami odabrali i neka su. To su današnji Bošnjaci, potpuno legalni i legitimni, vjekovni stanovnici današnje BiH, zajedno sa današnjim Srbima, Hrvatima i ostalim građanima. Samo sam izrazio žal zbog toga što Bošnjački sabor 1993. nije bio otvoreniji i odjebao religiju, te obuhvatio sve one koji vole BiH, a koji ne pripadaju jednom od konstitutivnih naroda.
Znači, smatram da je fleksibilnošću Bošnjački sabor mogao obuhvatiti veliki dio današnjih Bosanaca i Hercegovaca bez obzira na religijsku pripadnost.
Tadašnji bošnjački prvaci su izabrali da im se narodnost naslanja na bajke i basne iz pustinje, baš kako su to uradili Srbi i Hrvati. Poštujem i to je to.