JRT-Jugoslovenska radio i televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
dale cooper

#301 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dale cooper »

avicena wrote: Zar ti vjeruješ u političare bez motiva?
Ne, ali motiva može biti više, uključujući iskazivanje i poštovanja prema preminulom državniku.
Koliko se sjećam na Staljinovom pogrebu nije bio prisutan Američki predsjednik već
je poslat samo ambasador. Ako su Amerikanci njih dvojicu promatral u istoj ravni
sigurno bi postupili na isti način. Osim Cartera na sahrani je bio prisutan i Gerald Ford
sa majkom. Jebiga Amerikanci su onda malo pretjerali u podršci Jugoslaviji kao tampon zoni. :D
dale cooper

#302 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dale cooper »

kix.ba wrote:
dale cooper wrote:Činjenica ostaje da su ljudi volili i poštovali Tita
za njegovog života. Sve one suze nakon njegove smrti ni u kom slučaju nisu plod fikcije niti
straha, već iskrene tuge.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... reets.html
Baš sam znao da će se naći neko pametan da usporedi Tita sa Kim-Jongom. :roll:

Moje starce niko nije tjerao da plaču za Titom, niti roditalje mojih poznanika.
Ali gle čuda oni su ipak plakali.
kix.ba

#303 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by kix.ba »

Ima budala koje i nakon puno više godina oplakuju i raznorazne Hitlere i Staljine pa šta?

Ako je "tiraž" majica nekakav pojazatelj bilo gdje sem u nečijem tzv mozgu, onda su i Staljin i Mao neprikosnoveni, a ne bi me začudilo ni da Pol Pot ili Titov veliki prijayelj, ljudožder Idi Amin tu šiju idola raznoraznih ex-yu socijalnih parazita. I?
kix.ba

#304 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by kix.ba »

dale cooper wrote:
kix.ba wrote:
dale cooper wrote:Činjenica ostaje da su ljudi volili i poštovali Tita
za njegovog života. Sve one suze nakon njegove smrti ni u kom slučaju nisu plod fikcije niti
straha, već iskrene tuge.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... reets.html
Baš sam znao da će se naći neko pametan da usporedi Tita sa Kim-Jongom. :roll:

Moje starce niko nije tjerao da plaču za Titom, niti roditalje mojih poznanika.
Ali gle čuda oni su ipak plakali.
Gro i ovih izmanipulisanih ispranih mozgova što je plakalo za Kim Jong-ilom je to činilo iskreno. Opet, i?
dale cooper

#305 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dale cooper »

kix.ba wrote: Gro i ovih izmanipulisanih ispranih mozgova što je plakalo za Kim Jong-ilom je to činilo iskreno. Opet, i?
Ali ovi koji su plakali tada i danas žale za njim. A više ne žive u "tamnici naroda" već u sveopštoj
slobodi i demokratiji.
dezurni_ucenik

#306 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dezurni_ucenik »

kix.ba wrote:Ima budala koje i nakon puno više godina oplakuju i raznorazne Hitlere i Staljine pa šta?

Ako je "tiraž" majica nekakav pojazatelj bilo gdje sem u nečijem tzv mozgu, onda su i Staljin i Mao neprikosnoveni, a ne bi me začudilo ni da Pol Pot ili Titov veliki prijayelj, ljudožder Idi Amin tu šiju idola raznoraznih ex-yu socijalnih parazita. I?

Tiraz majica djeluje sitnica.Ali kad dublje zaronis vidis da ipak nije.Pokazuje nesto.A to je postovanje! Tito je umro pocetkom 80tih a Alija 2003.godina.Ko se to danas sjeca Alije,ko to drzi njegove slike po kucama? Šajo vjerovatno i slicni njemu,
kix.ba

#307 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by kix.ba »

dale cooper wrote:
kix.ba wrote: Gro i ovih izmanipulisanih ispranih mozgova što je plakalo za Kim Jong-ilom je to činilo iskreno. Opet, i?
Ali ovi koji su plakali tada i danas žale za njim. A više ne žive u "tamnici naroda" već u sveopštoj
slobodi i demokratiji.
Naravno, isprane mozgove koji su decenijama učili i naučili da neko sa Brijuna treba za sve za njih odlučivati je teško na brzinu naučiti samostalnom razmišljanju, još teže činjenici da više nema sistematskog džabaluka, sem među političarima. Tu se nije ništa promjenilo.
Last edited by kix.ba on 26/07/2012 01:07, edited 1 time in total.
dale cooper

#308 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dale cooper »

kix.ba wrote:
dale cooper wrote:
slobodi i demokratiji.
Naravno, isprane mozgove koji su decenijama učili i naučili da neko sa Brijuna treba za sve za njih odlučivati je teško na brzinu naučiti samostalnom razmišljanju, još teže činjenici da više nema sistematskog džabaluka, sem među političarima. Tu se nije ništa promjenilo,
Pa odlučujemo sami još od 90-tih. I?
kix.ba

#309 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by kix.ba »

Odlučujemo tako što tražimo nove Tite, preko Alja, Sulja, Dragana i Zlaja. To uglavnom i dobijamo, licemjerne manipulatore, samo što to danas, za razliku od onda, smijemo i reći ako ništa.
dezurni_ucenik

#310 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dezurni_ucenik »

kix.ba wrote:
dale cooper wrote:
slobodi i demokratiji.
Naravno, isprane mozgove koji su decenijama učili i naučili da neko sa Brijuna treba za sve za njih odlučivati je teško na brzinu naučiti samostalnom razmišljanju, još teže činjenici da više nema sistematskog džabaluka, sem među političarima. Tu se nije ništa promjenilo,

Isprani mozgovi?? A to ko danas ih nema?Zar nije to kad odes petkom na dzumu a hodza zagalami "glasajte za SDA.Oni cuvaju jedini nas bracu Bosnjake"i dan kasnije na izborima glasas za njih.Ne zato sto je to tvoja odluka vec odluka nekog drugog .Zar to nije isprani mozak?
dale cooper

#311 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dale cooper »

kix.ba wrote:Odlučujemo tako što tražimo nove Tite, preko Alja, Sulja, Dragana i Zlaja.
Hoćemo li Tita kriviti i što nam je loša ponuda političara danas? I za Sulje, Dragane, Milorade, Zlaje
i ostale? To su sve ljudi koji su rušili onaj sistem zato što nije valjao. A kakvu su nam alternativu
ponudili? Ne traže ljudi novog Tita zbog Tita samog, traže makar djelić onoga što su imali u njegovoj državi.
kix.ba

#312 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by kix.ba »

Cvikerash,
Naravno da jeste, što samo i dokazuje ovo gore već rečeno. Mi drugačije jednostavno ne znamo, a ne znamo djelomično izbog 50 godina tog socijalističkog "blagostanja".
kix.ba

#313 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by kix.ba »

dale cooper wrote:
kix.ba wrote:Odlučujemo tako što tražimo nove Tite, preko Alja, Sulja, Dragana i Zlaja.
Hoćemo li Tita kriviti i što nam je loša ponuda političara danas? I za Sulje, Dragane, Milorade, Zlaje
i ostale? To su sve ljudi koji su rušili onaj sistem zato što nije valjao. A kakvu su nam alternativu
ponudili? Ne traže ljudi novog Tita zbog Tita samog, traže makar djelić onoga što su imali u njegovoj državi.
Sve su to socijalistički kadrovi, naštancani onako kako je taj sistem samo i mogao. Ono štosu imali u njegovoj državi, laži i agitpropovske manipulacije protiv kojih se ništa nije smjelo reći pa su i palili uglavnom kod neobrazovanog puka, za nadati se je da nikad nećemo imati.

Ono što mnogim jugonostalgičarima nedostaje nije nekakvo savršeno društvo, već nerad i džabalesku stanovi preko nečije grbače, na primjer, da se džaba ne lažemo.
dezurni_ucenik

#314 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dezurni_ucenik »

kix.ba wrote:Cvikerash,
Naravno da jeste, što samo i dokazuje ovo gore već rečeno. Mi drugačije jednostavno ne znamo, a ne znamo djelomično izbog 50 godina tog socijalističkog "blagostanja".

Samo sto je razlika u tome da si tada bio isprani mozak(premda se ja ne slazem sa tim izrazoM) koji je imao sto je htio a danas si isprani mozak koji nema nista i ovisis o tudjem misljenju.

Pogledaj onaj dokumetarac sto sam stavio par stranice prije.Pa kad voditeljica amerikanka se sjebala kad je intervjuisala jednog Mostarca sto je rodjen u Americi pa se vratio nazad u Yugu.Kad joj rece "mnogo je ljepse zivjeti ovdje.Manje stresno.Nema pritiska."
kix.ba

#315 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by kix.ba »

CVIKERASH wrote:
kix.ba wrote:Cvikerash,

Samo sto je razlika u tome da si tada bio isprani mozak(premda se ja ne slazem sa tim izrazoM) koji je imao sto je htio a danas si isprani mozak koji nema nista i ovisis o tudjem misljenju.

Pogledaj onaj dokumetarac sto sam stavio par stranice prije.Pa kad voditeljica amerikanka se sjebala kad je intervjuisala jednog Mostarca sto je rodjen u Americi pa se vratio nazad u Yugu.Kad joj rece "mnogo je ljepse zivjeti ovdje.Manje stresno.Nema pritiska."
To opet nema veze sa sistemom, nego mentalitetom. I danas je život, ako imaš nekakva normalna primanja, puno manje stresan nego u Americi. U Jugi si imao što si htio, pa se zato po deterdžent recimo išlo u Trst? Selektivno, romantixirano pamćenje, ili si jednostavno premlad da znaš. Laka vam noć, uživajte.
avicena

#316 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by avicena »

tvsabina wrote:
Oh Bože kakve gluposti... ustvari u pravu si , kad bi Saveznici (bez partizana) shvatili šta četnici i ustaše rade oni bi smjesta naredili : NEKA NESTANU VELIKA SRBIJA I HRVATSKA VRATITE BOSNU !!! Ma šta naredili ? Oni bi poslali vojsku da nam pomogne , oni bi ginuli za nas.
E pa malo sutra !!! Oni nisu marili ni za Jugoslaviju a kamo li za malu BiH koja je nestala još 1929 a potpuno podijeljena 1939. Kako da ne. Saveznici bi se "slomili" pomažući. I Bosnu i Hercegovinu i Jugoslaviju je spasila NAŠA BORBA , naša želja da sačuvamo vlastitu zemlju i otjeramo okupatora. To je iscrtalo granice BiH i niko više.
Ma daj. Šta su znale zemlje istočnog bloka kao što su Mađarska ili Češka šta će ih snaći? Prag i Pešta se takmičili sa Bečom i Parizom. Možda bi bili baš nekakva konfederacija kao Švicarska gdje bi ipak bilo Bosne. Nije bez logike. Nagađamo i ti i ja.
tvsabina wrote:Zašto me ne pitaš za osnovna ljudska prava Bošnjakinja koja su donešena?
Zašto me ne pitaš za elektrifikaciju,
zašto me ne pitaš za obrazovanje i nauku,
zašto me ne pitaš za standard,
BOŠNJAKA I BOŠNJAKINJA?
Moram li se ja sada zahvaljivati ovim aktuelnim što imam mobilnu telefoniju, internet pa kablovsku i plinovod. Što je žena više nego ikada u skupštinskim klupama i nikada ih nije bilo više sa akademskim zvanjima i sl. Nemoj.
tvsabina wrote:Nema ćoška zemlje u kom nije asfalt. Ćoška.
Misliš danas ili onda? Onda nije bilo po selima, a danas ima i tamo. Imaju i uličnu rasvjetu i kanalizaciju i telefon čak.
tvsabina wrote:Sve do kraja 1941 u mnogim dijelovima BiH je postojala "miješana" vojska partizani i četnici. Krajem 1941 dolazi do RAZDORA između njih ne samo zbog ideologije već i zbog pomenutog koljaštva.
Ne vjeruješ svjedočenju jedne partizanke i jednog partizana? Opet...nemoj.
dale cooper

#317 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dale cooper »

kix.ba wrote:
dale cooper wrote:
Sve su to socijalistički kadrovi, naštancani onako kako je taj sistem samo i mogao. Ono štosu imali u njegovoj državi, laži i agitpropovske manipulacije protiv kojih se ništa nije smjelo reći pa su i palili uglavnom kod neobrazovanog puka, za nadati se je da nikad nećemo imati.

Ono što mnogi jugonostalgičarima nedostaje nije nekakvo savršeno društvo, već nerad i džabalesku stanovi prekonečije grbače, na primjer, da se džaba ne lažemo.
Pa zašto ste onda 90-tih i poslije rata birali SDA, HDZ i SDS ako su bili isti kurac samo drugo pakovanje?
Ne može se Tito kriviti za razne oportuniste iz redova KP. Takvih je uvijek bilo i uvijek će biti dok
ima i politike. Tito je umro sa rukama niz tijelo. Ništa nije ponijeo u zemlju niti je svoje bližnje obezbjedio
za čitav život. A itekako je mogao, budimo realni.
avicena

#318 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by avicena »

CVIKERASH wrote: Isprani mozgovi?? A to ko danas ih nema?Zar nije to kad odes petkom na dzumu a hodza zagalami "glasajte za SDA.Oni cuvaju jedini nas bracu Bosnjake"i dan kasnije na izborima glasas za njih.Ne zato sto je to tvoja odluka vec odluka nekog drugog .Zar to nije isprani mozak?
Huh....koji stereotip koji se tako često ponavlja. Ja idem u džamiju i nisam već 8 godina izašao na izbore. Nemaš ti predstavu džamijske atmosfere. Sada imaš ramazanski program po pogledaj malo.

Ja čekam da se osnuje HAMAS BiH pa ću onda na biralište. :lol:
dale cooper

#319 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dale cooper »

avicena wrote:
CVIKERASH wrote: Isprani mozgovi?? A to ko danas ih nema?Zar nije to kad odes petkom na dzumu a hodza zagalami "glasajte za SDA.Oni cuvaju jedini nas bracu Bosnjake"i dan kasnije na izborima glasas za njih.Ne zato sto je to tvoja odluka vec odluka nekog drugog .Zar to nije isprani mozak?
Huh....koji stereotip koji se tako često ponavlja. Ja idem u džamiju i nisam već 8 godina izašao na izbore. Nemaš ti predstavu džamijske atmosfere. Sada imaš ramazanski program po pogledaj malo.

Je li HAMAS tvoj ideal demokratije? Vjerovatno si i jedan od onih koji smatraju Iran savršeno
uređenom državom. :skoljka:
dezurni_ucenik

#320 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dezurni_ucenik »

avicena wrote:

Imam ja dobro predstavu dzamijskih atmosfera.Od onih dzuma prije 6 godina kad je hodzica porucivao"glasaj za onog ko prica strane jezike i dobar je sa arapima".I vidis dva dana kasnije Silajdzic glat uzima izbore.Mozda ti nisi takav,ali velika vecina jeste.
avicena

#321 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by avicena »

dale cooper wrote:
avicena wrote:

Je li HAMAS tvoj ideal demokratije?
Ne. Komunistička partija. :mrgreen: Sarkazam na CVIKERAŠEV stereotip. :wink:
avicena

#322 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by avicena »

CVIKERASH wrote: Tiraz majica djeluje sitnica.Ali kad dublje zaronis vidis da ipak nije.Pokazuje nesto.A to je postovanje! Tito je umro pocetkom 80tih a Alija 2003.godina.Ko se to danas sjeca Alije,ko to drzi njegove slike po kucama? Šajo vjerovatno i slicni njemu,
Kult koji je građen 45 godina nije kratko vrijeme. Alija se toga zgražavao.

U Titovom Užicu Titova bista. Utjerano u podsvijest.

FrankSlade

#323 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by FrankSlade »

kix.ba wrote:Ono što mnogim jugonostalgičarima nedostaje nije nekakvo savršeno društvo, već nerad i džabalesku stanovi preko nečije grbače, na primjer, da se džaba ne lažemo.
U sridu. I ne radi se samo o stanovima. Najbolji primjer ovog mentaliteta sam procitao bas na ovom forumu na jednoj slicnoj temi o Jugi. Rekao neki covjek "volio bih da se Juga vrati jer smo tada bili neko i nesto, kad je neki Hrvat osvojio zlatnu medalju u nekom sportu mogli smo reci da je nas".
fatamorgana

#324 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by fatamorgana »

Sezam wrote:@avicena

svaka cast buraz, najjaci si na ovoj temi :thumbup:
Jest, najjači u poturanju neistina i plaćene SDA propagande ....
avicena

#325 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by avicena »

fatamorgana wrote:
Sezam wrote:@avicena

svaka cast buraz, najjaci si na ovoj temi :thumbup:
Jest, najjači u poturanju neistina i plaćene SDA propagande ....

Opet ad hominem. Gdje sam ja napisao bilo šta u prilog SDA, a uz to protiv bilo kakve stranke na ovom forumu? Kada se nešto tvrdi treba i dokazati, a ako se nije u stanju onda to diskredituje prije svega onoga ko tu tvrdnju iznosi i čini ga neozbiljnim diskutantom. Duguješ izvinjenje. :mrgreen:
Post Reply