tvsabina wrote:
Oh Bože kakve gluposti... ustvari u pravu si , kad bi Saveznici (bez partizana) shvatili šta četnici i ustaše rade oni bi smjesta naredili : NEKA NESTANU VELIKA SRBIJA I HRVATSKA VRATITE BOSNU !!! Ma šta naredili ? Oni bi poslali vojsku da nam pomogne , oni bi ginuli za nas.
E pa malo sutra !!! Oni nisu marili ni za Jugoslaviju a kamo li za malu BiH koja je nestala još 1929 a potpuno podijeljena 1939. Kako da ne. Saveznici bi se "slomili" pomažući. I Bosnu i Hercegovinu i Jugoslaviju je spasila NAŠA BORBA , naša želja da sačuvamo vlastitu zemlju i otjeramo okupatora. To je iscrtalo granice BiH i niko više.
Ma daj. Šta su znale zemlje istočnog bloka kao što su Mađarska ili Češka šta će ih snaći? Prag i Pešta se takmičili sa Bečom i Parizom. Možda bi bili baš nekakva konfederacija kao Švicarska gdje bi ipak bilo Bosne. Nije bez logike. Nagađamo i ti i ja.
tvsabina wrote:Zašto me ne pitaš za osnovna ljudska prava Bošnjakinja koja su donešena?
Zašto me ne pitaš za elektrifikaciju,
zašto me ne pitaš za obrazovanje i nauku,
zašto me ne pitaš za standard,
BOŠNJAKA I BOŠNJAKINJA?
Moram li se ja sada zahvaljivati ovim aktuelnim što imam mobilnu telefoniju, internet pa kablovsku i plinovod. Što je žena više nego ikada u skupštinskim klupama i nikada ih nije bilo više sa akademskim zvanjima i sl. Nemoj.
tvsabina wrote:Nema ćoška zemlje u kom nije asfalt. Ćoška.
Misliš danas ili onda? Onda nije bilo po selima, a danas ima i tamo. Imaju i uličnu rasvjetu i kanalizaciju i telefon čak.
tvsabina wrote:Sve do kraja 1941 u mnogim dijelovima BiH je postojala "miješana" vojska partizani i četnici. Krajem 1941 dolazi do RAZDORA između njih ne samo zbog ideologije već i zbog pomenutog koljaštva.
Ne vjeruješ svjedočenju jedne partizanke i jednog partizana? Opet...nemoj.