johntra wrote:
šta god sam ja napisao stojim iza toga, a ti ne možeš ni perke tome odbiti, jer nisi vozio, ni posjedovao Stila...da, komentari su išli u tom smjeru, visoka tačka težišta, lagan volan i tako to, od čega ništa nije istina...Stilo se isto ponaša kao svako auto te klase, i da, meni pruža više užitka u vožnji od Golfa, ako ništa udobniji je i prostraniji od njega, a to nije samo jedina stvar...eto, nek je smeće onaj sa pet vrata, a nije, opet ima onaj sa troja vrata, koji je i niži i vjerovatno ima i bolje ležanje...
jesam bio pošten i bit ću, ni meni Thema ne leži kao auto, mada dobro izgleda, ali takva je situacija...ista je stvar i sa Voyagerom i Flaviom...možda bude tako zauvijek, možda bude trenutno, ne znam...ali, opet Lancia ima pravo sebe zvati premiumom jer je proizvodila takve modele i danas ih proizvodi, kakvi god da su...priča o razlikama u cijeni pada u vodu na primjeru Audija A3 i razlike u cijeni sa MB i BMW-om...dakle, ako Audi A3 može biti premium model, a leži na platformi Golfa, onda može i Delta...
Stila jesam vozio i to vise puta, uglavnom nekog dizela sa 5 vr pa imam neku predstavu o tom autu. Stilo se ponasa kao svakI auto te klase, znaci nema bitnih odlicak niti tih planetarnih uzitaka koji bi bili argument za kupovinu - to je bit, ali analogno tome kako ti "ne das" da neko ko nije imao i vozio Stila ne moze da ga komentarise, ne znam da li si, ali predpostavljam da nisi imao Golfa IV ili Golfa V da bi znao pruza li vise ili manje uzitka. I na kraju krajeva svodis na licni utisak - a krenulo se od generalnog kao argument.
U auto industriji se ne zivi od stare slave, odnosno ono si sto danas proizvodis i prodajes, a to sta si proizvodio mozes se samo sjecati, jer Thema nije Lancia, nit je Lancia razvila, nit je dizajnirala nit proizvodi taj auto.
Audiu ne mozes osporiti cinjenicu da je premium, to je cak i planetarno prihvacen fakt definisan pojmom "sveti trojac". I U premium segmentu postoje brendovi koji sui veci i manji premium, ali jos uvijek premium i to se odrzava na cijeni. Delta ne moze biti premium model zato sto Lancia nije premium brend - vrlo jednostavno.
A3 ne lezi na platformi Golfa. Oba auta imaju istu MQB platformu, s tim sto je prvo primjenjena na A3, a tek onda na Golfu VII, sto znaci da ako cemo tjerati mak na konac Golf VII lezi na platformi Audia 3, a ne obratno, sto je zapravo + golfu a ne - Audiu. Kad vec pominjes istu plastformu onda bi znao da MQB nije nicfija platforma da bi se moglo reci Audijeva, Golfova itd. Ime MQB (Modularer Querbaukasten - Modular Transverse Matrix) ti dovoljno govori da je to platfoma namjenski razvijena da se moze modulirati tj prilagodjavati za vise modela tako da od "lezi na platformi Golfa" nema nista. Dalje, sve i da lezi na platformi Golfa, tog istog Audia A3 proizvodi Audi koji proizvodi i A6, i A8 i Q7, aute o kojima se voze drzavnici, direktori itd itd, pa luksuzne fastback kupeji tipa A7, pa sportske automobile tipa R8 - to je premium.