Mercedes-Benz nova A-klasa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#301 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

mali_milojica wrote: Malo se pravimo ludi. Ti kao tzv auto mediokritet bi trebao znati. Nemoj da ti ja moram crtati.
Tzv auto mediokritet bi trebao znati???? :-D Jaooo, culo dijete novu rijeci pa pozurilo da se pohvali. Ajd sic onliine i vidi sta ta rijec znaci!
Ne, ne pravim se lud, koji auto?
Ako ciljas na Themu, odmah odustani, to nije Lancia, to je Chrysler jer gdje si vidio da jedan brend koji ima, da te citiram: cijenu, velicinu Ime, i koji je premium uzme tudji auto i nalijepi svoj znak????
Neka te...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#302 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:
mali_milojica wrote: Malo se pravimo ludi. Ti kao tzv auto mediokritet bi trebao znati. Nemoj da ti ja moram crtati.
Tzv auto mediokritet bi trebao znati???? :-D Jaooo, culo dijete novu rijeci pa pozurilo da se pohvali. Ajd sic onliine i vidi sta ta rijec znaci!
Ako ciljas na Themu, odmah odustani, to nije Lancia, to je Chrysler jer gdje si vidio da jedan brend koji ima, da te citiram: cijenu, velicinu Ime, i koji je premium uzme tudji auto i nalijepi svoj znak????
Neka te...
Mediokritet-prosjecan,osrednji sto i jesi kada se o autima radi
Gdje si vidio da premium ima iste motore,mjenjace,sasiju,podvozje kao i Skoda :lol:
Jos samo ti je nos iznad blata. Prestani dok nisi skroz potonuo :lol:
goran16v

#303 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:
goran16v wrote:
Neka te...
Mediokritet-prosjecan,osrednji sto i jesi kada se o autima radi
Gdje si vidio da premium ima iste motore,mjenjace,sasiju,podvozje kao i Skoda :lol:
Jos uvijek cekam, Lancia srednje/vise srednje/visokle klase? Halo, strucnjak i poznavalac, halo, gubis se, ne cujem, halo... Kakav genijalac...
mali_milojica

#304 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by mali_milojica »

:lol: :lol: :lol:
Gotovo nema vise gorana. Utopio se.
:lol: :lol: :lol:
530i

#305 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by 530i »

goran16v wrote: Ne, momak, sto je tata kupio to je tatino i samo tatino, ali ne brini, dace tata veceras zaprena kola da se malo provozas...
Kupit će tajo kadetta, frišak uvoz iz Njemačke :lol: :lol:
citroen xm

#306 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by citroen xm »

goran16v wrote: Ma sta je bilo, iznervirao se ljubomorni priprosti djecak? Pa sto ona odmah ne napises da si internet strucnjak i posmatrac koji vozi tatin auto da ljudi odmah znaju s kim imaju posla. Jaooo price sto je tatino to je i moje, jaooo price. Ne, momak, sto je tata kupio to je tatino i samo tatino, ali ne brini, dace tata veceras zaprena kola da se malo provozas...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Rekao bi neku finu riječ za tebe, ali banovaće me pa će johntra i još neki sami morati da dokazuju koliko veze sa životom nemaš. Kao prvo ko je tebi rekao da mi je tatica kupio auto? Nisam ti ja Emko. Ljubomoran na tebe. :lol: :lol: Nisam spao na tako niske grane. Ne treba meni niko da daje auto, ja imam svoje ključeve, novac, saobraćajnu na svoje ime. Džaba ti pokušaj vrijeđanja kada spadneš na niske grane da ti ništa osim toga nije preostalo. A sad ajde vrati se u svoju škodicu i upali radio pa se navikavaj u garaži na te reklame od kojih te strah, a pošto slinaviš za premijumom provozaće te čikica u jednom Audiju koji posjedujem, ali eto ne ložim se na njega kao vi iz škodica.
vukojebina

#307 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by vukojebina »

Pa ja sad potpuno razumijem ovog djecacica... Mogu mislit kako je bolna cinjenica kad tajo kupi audija a ti ga ne podnosis... Sad mi te stvarno žao...
citroen xm

#308 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by citroen xm »

hahahahha ti se sinak ne javljaj. Ti si svojoje rekao više puta, zato se poklopi. Meni tatica kao nekim ovde nije kupio auto, a razlozi zbog kojih ja vozim to što vozim bi sačuvao za sebe. Tačno je, ne volim to auto, ali imam interes da ga zadržim još neko vrijeme kao što sam imao interes i kada sam ga kupovao. Znači svako zašto, ima svoje zato. A vi i dalje svoje kockaste male mozgiće opterećujte pitanjima zašto ja vozim Audi i to dva komada kada ga ne volim, i da li mi je tatica kupio auto.? Samo nastavite, ja vas sluša(tačnije čitam vaše postove) i grohotom se smijem.
tatoo

#309 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by tatoo »

Ljudi, ne znam ima li potrebe ovoliko se klati...
Iskreno od mene, imao sam Golfa 4 benz, 5cu GT dizel i sad 6cu GTD, uvijek prvi vlasnik. 4 i 6 bez problema, 5ca je imala kvarova (partikel filter vrisno na 11000 km, board computer i koliko se sjecam poznati Siemensovi ubrizgavaci (ne zamjerite ako sam pogrijesio izraz)).
7cu necu uzimati osim ako R ne izadje povoljno jer je ne dozivljavam kao novi model a posto je i 6ca (po meni) update 5ce, malo mi je postala jednolicna. Jeste dobar auto ( tako se pokazao, nekom drugi moze imati druga iskustva) ali mene su odbili sa no risk pristupom do daljnjeg.

Sto se tice Fiata, imao Tipa ali davno je to bilo i jeste imao mnogo problema (da mi ko ne zamjeri ali tako je) i Bravo. S Bravom nikakvih problema. Alfu nikad nisam vozio ali 159 jeste po mom misljenju najlijepse auto i danas se okrenem za dobrim crnim primjerkom (ne karavan) ali na zalost nisam imao prilike voziti. Jednostavno, nikad me nije auto tako ubolo dizajnom. Mozda i bude Alfa u buducnosti, ko zna...

Sta ima veze sta ko vozi/voli, hajmo na A klasu koju je predivna, za razliku od starih modela koji su mi ruzni ali meni je zamjerka prostor i pristup istom. Mada je A 250 lijepa masina.

Toliko i nadam se da nisam nikog nacepio, jer mi nije namjera.
johntra

#310 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by johntra »

goran16v wrote:
Ajmo vako, nemam Stila, ali imam 2 druga auta iste klase i istog koncepta kao Stilo (ti znas koji su i znas da za jednog vlada generalno misljenje da u prosjeku pruza najbolji osjecaj u voznji) i nijedan od njih ne pruza takav uzitak u voznji kako ti opisujes uzitak voznje Stila, a pogotovo toliki da je argument za kupovinu, stoga te molim da mi objasnis u cemu je Stilo toliko razlicit od ova dva da ne smatram tvoju tvrdnju o vansserijski uzicima najobicnijom budalastnom? Da nije mozda do naprednog ovjesa jedinstvenog u klasi, ili mozda dobre aerodinamike, ili mocnog motora, mozda neko revolucionarno rjesenje, nadprosjecnog odnoda KS/kg.
Naravno da je Audi premium, a sad kad nema vise smisla tupiti da je Lancia premium, sto je poenta cijele diskusije, buduci da si je pokusao ugiurati tamo, sad izgleda pokusavas dokazati da Audi nije premium. Bojim se da ces o tome morati sa emkom...
kad sam pričao o vožnji Stila, pričao sam svoja iskustva, kome se ne moraju nikome nametati, a tu mislim na one koji nikad nisu provozali to auto..znači, auto uopšte nije tako loše, kao što se prikazivalo kroz mnoge tekstove, jer ja to znam iz prve ruke i niko mi ne može to osporiti, osim vlasnik drugog Stila...s druge strane, niko ne može formirati mišljenje o bilo čemu što nije probao malo bolje, a ne uzeo krug od jarana ili nešto slično...
što se tiče pitanja oko Audija vidim da nemaš odgovor, jer dokaz o razlici cijene između Audija i Mečke, direktno dovodi u pitanje tvoju tvrdnju da Lancia nije premium, jer je jeftinija od ostalih..što je smiješna tvrdnja...nemam ja šta nju gurati, kad joj je tu mjesto, samo ti misliš drugačije...
citroen xm

#311 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by citroen xm »

tatoo wrote:Ljudi, ne znam ima li potrebe ovoliko se klati...
Iskreno od mene, imao sam Golfa 4 benz, 5cu GT dizel i sad 6cu GTD, uvijek prvi vlasnik. 4 i 6 bez problema, 5ca je imala kvarova (partikel filter vrisno na 11000 km, board computer i koliko se sjecam poznati Siemensovi ubrizgavaci (ne zamjerite ako sam pogrijesio izraz)).
7cu necu uzimati osim ako R ne izadje povoljno jer je ne dozivljavam kao novi model a posto je i 6ca (po meni) update 5ce, malo mi je postala jednolicna. Jeste dobar auto ( tako se pokazao, nekom drugi moze imati druga iskustva) ali mene su odbili sa no risk pristupom do daljnjeg.

Sto se tice Fiata, imao Tipa ali davno je to bilo i jeste imao mnogo problema (da mi ko ne zamjeri ali tako je) i Bravo. S Bravom nikakvih problema. Alfu nikad nisam vozio ali 159 jeste po mom misljenju najlijepse auto i danas se okrenem za dobrim crnim primjerkom (ne karavan) ali na zalost nisam imao prilike voziti. Jednostavno, nikad me nije auto tako ubolo dizajnom. Mozda i bude Alfa u buducnosti, ko zna...

Sta ima veze sta ko vozi/voli, hajmo na A klasu koju je predivna, za razliku od starih modela koji su mi ruzni ali meni je zamjerka prostor i pristup istom. Mada je A 250 lijepa masina.

Toliko i nadam se da nisam nikog nacepio, jer mi nije namjera.
Nema to druže ama baš nikave veze. Neka voli i vozi ko šta hoće, ja se ne ljutim. Meni ni iz džepa ni u džep. Ali smeta i to jako kada neko forsira samo svoje mišljenje, podmeće ga drugima, svoje diže u nebo, a tuđe srozava. E onda se mora uzvratiti kontra mjerama. Vidiš na tvoj post, vjerujem niko od anti VW-ovaca neće reagovati burno jer je post normalan i bez ikakvih omalažavanja drugih. Ja nisam rekao nikada da neko ko voli ili ne voli ne može imati dobra iskustva sa bilo kojim autom. Ali imam protiv onih koji jedno auto uzdižu u nebo, a drugo pokopavaju iako su svjesni da to što pričaju nema nikakve veze. U društvu, porodici, rodbini, prijateljima imam mnogo vlasnika i VW-a i svih drugih proizvođača. Nikog od njih nikada nisam gledao kroz to što voze. :thumbup:
mali_milojica

#312 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by mali_milojica »

johntra wrote:
goran16v wrote:
Ajmo vako, nemam Stila, ali imam 2 druga auta iste klase i istog koncepta kao Stilo (ti znas koji su i znas da za jednog vlada generalno misljenje da u prosjeku pruza najbolji osjecaj u voznji) i nijedan od njih ne pruza takav uzitak u voznji kako ti opisujes uzitak voznje Stila, a pogotovo toliki da je argument za kupovinu, stoga te molim da mi objasnis u cemu je Stilo toliko razlicit od ova dva da ne smatram tvoju tvrdnju o vansserijski uzicima najobicnijom budalastnom? Da nije mozda do naprednog ovjesa jedinstvenog u klasi, ili mozda dobre aerodinamike, ili mocnog motora, mozda neko revolucionarno rjesenje, nadprosjecnog odnoda KS/kg.
Naravno da je Audi premium, a sad kad nema vise smisla tupiti da je Lancia premium, sto je poenta cijele diskusije, buduci da si je pokusao ugiurati tamo, sad izgleda pokusavas dokazati da Audi nije premium. Bojim se da ces o tome morati sa emkom...
kad sam pričao o vožnji Stila, pričao sam svoja iskustva, kome se ne moraju nikome nametati, a tu mislim na one koji nikad nisu provozali to auto..znači, auto uopšte nije tako loše, kao što se prikazivalo kroz mnoge tekstove, jer ja to znam iz prve ruke i niko mi ne može to osporiti, osim vlasnik drugog Stila...s druge strane, niko ne može formirati mišljenje o bilo čemu što nije probao malo bolje, a ne uzeo krug od jarana ili nešto slično...
što se tiče pitanja oko Audija vidim da nemaš odgovor, jer dokaz o razlici cijene između Audija i Mečke, direktno dovodi u pitanje tvoju tvrdnju da Lancia nije premium, jer je jeftinija od ostalih..što je smiješna tvrdnja...nemam ja šta nju gurati, kad joj je tu mjesto, samo ti misliš drugačije...
Ma kakav on,on se izgubio ko abdest u ul Crvenih fenjera u Amsterdamu.
Po njemu Lancia nije premium,jer je isti auto kao Chrysler. A Audi jeste iako je prepakovana Skoda :lol:
basicm

#313 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by basicm »

Dobro ljudi, jel' vi stvarno smatrate Lanciu premiumom ili samo lozite gorana? I da je Stilo auto? Bez uvrede, ali ako stvarno to mislite...
goran16v

#314 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

mali_milojica wrote: Ma kakav on,on se izgubio ko abdest u ul Crvenih fenjera u Amsterdamu.
Po njemu Lancia nije premium,jer je isti auto kao Chrysler. A Audi jeste iako je prepakovana Skoda :lol:
Ti strucnjak nemas prava glasa dok ne odgovoris koji to auto srednje klase i vise Lancia ima...
mali_milojica

#315 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by mali_milojica »

Ja sam svoje rekao.
Ti nisi taj koji ce reci sta je Thema. Jeste iskopirani je Chrysler 300C. I sta sad. Da je iskopirani GWM ona je visa srednja klasa. A ti se mozes ici ubiti.
Neka je Audi premijum sa motorima,sasijom,podvozjem,mjenjacima iz Skode :lol:
citroen xm

#316 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by citroen xm »

Ima Themu. A ako misliš da se to ne važi jer je Thema 300C mogao bih da te pitam šta misliš o novoj VW platformi na kojoj će za početak biti sve od novog Golfa do novih A3 i Oktavije? Dakle od VW-a niže pozicionirana Škoda će na svom modelu Oktavija imati apsolutno istu platformu kao i premijum A3. Da ne pričamo o DSG mjenjačima, motorima i ostaloj mehanici koju dijele niže pozicionirana Škoda i premijum A3. Ajd da se više ne lažemo, priznaj da ni sam ne vjeruješ previše u svoje priče.
mali_milojica

#317 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by mali_milojica »

citroen xm wrote:Ima Themu. A ako misliš da se to ne važi jer je Thema 300C mogao bih da te pitam šta misliš o novoj VW platformi na kojoj će za početak biti sve od novog Golfa do novih A3 i Oktavije? Dakle od VW-a niže pozicionirana Škoda će na svom modelu Oktavija imati apsolutno istu platformu kao i premijum A3. Ajd da se više ne lažemo, priznaj da ni sam ne vjeruješ previše u svoje priče. Da ne pričamo o DSG mjenjačima, motorima i ostaloj mehanici koju dijele niže pozicionirana Škoda i premijum A3.
Ne vjeruje ni on samo se koprca,iako je vec bio potonuo kao Titanic. Neda mu inat i ponos mediokriteta za auta :lol: :lol: :lol:
goran16v

#318 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:Ja sam svoje rekao.
Ti nisi taj koji ce reci sta je Thema. Jeste iskopirani je Chrysler 300C. I sta sad. Da je iskopirani GWM ona je visa srednja klasa. A ti se mozes ici ubiti.
To nije iskopirani Chrysler, to jeste Chrysler sa Lancia etiketom, a premum brend ne lijepi svoje znakove na tudja auta. Slika govori vise do 1000 rijeci:
Image
Image
goran16v

#319 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote: kad sam pričao o vožnji Stila, pričao sam svoja iskustva, kome se ne moraju nikome nametati, a tu mislim na one koji nikad nisu provozali to auto..znači, auto uopšte nije tako loše, kao što se prikazivalo kroz mnoge tekstove, jer ja to znam iz prve ruke i niko mi ne može to osporiti, osim vlasnik drugog Stila...s druge strane, niko ne može formirati mišljenje o bilo čemu što nije probao malo bolje, a ne uzeo krug od jarana ili nešto slično...
Ne da mi se kopati po temana ali se i ti ja jako dobro sjecamo tvojih komentara da si Stila kupio zato sto si zelio taj auto, sto postujem, i zato sto za razliku od precjenjenih VW-a pruza uzitak u voznji (da ne elaboriram kao si mogao to uzimati kao faktor prije nego ga kupis). Mislim da je jos neko prokimentarisao to sto si napisao da Stilo nema nista sto bi vozacu pruzalo veci uzitak u voznji od bilo kojeg drugog auta te klase, a da komentara ces se sigurno sjetiti jer se razgovaralo o visokoj tacki tezista itd...
Vrlo jednostavno, sa jeftijnijim autima od premium klase, bez ponude vozila vecih od C segmenta Lancia NE MOZE biti premium. Jedna Lancia ne moze ponuditi sto ne moze ponuditi bilo ko iz direktne konukrencije prosjecnih brendova, ali niko od tih brendova ne moze ponuditi ono sto mogu premium brendovi, da ne analiziram previse dosta ce biti vise i visoke klase sa preverznim opremama, integralne pogone u njima, motori sa 8 - 12 cilindara, napredne tehnologije itd itd.
goran16v

#320 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ima Themu. A ako misliš da se to ne važi jer je Thema 300C mogao bih da te pitam šta misliš o novoj VW platformi na kojoj će za početak biti sve od novog Golfa do novih A3 i Oktavije? Dakle od VW-a niže pozicionirana Škoda će na svom modelu Oktavija imati apsolutno istu platformu kao i premijum A3. Da ne pričamo o DSG mjenjačima, motorima i ostaloj mehanici koju dijele niže pozicionirana Škoda i premijum A3. Ajd da se više ne lažemo, priznaj da ni sam ne vjeruješ previše u svoje priče.
Ne vazi, jer je jedno koristiti platformu, koja i jeste napredna i jedinstvena jer je razvijena da bi bila modularna, i mehaniku, sto na kraju rade apsolutno svi, a sasvim druga je stvar na auto koji je razvio i proizveo neko drugi samo nalijepiti svoj znak.
Pa i johntra, kakav god da je, je bio toliko posten, i na tome mu svaka cast, za razliku od vas dvojice eksperata, da Themu i Voyagera (koji nema can ni lancijino ime) uzima u obzir.
Chemist

#321 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by Chemist »

A ovakav slijed stvari:

Chrysler 300C je iskopirani Mercedes E klase (koji jeste premium), sto hoce reci da 300 C nosi premium gene, sto opet hoce reci da Lancia noci premium gene, s jedne strane svapske, a s druge strane talijanske, jer u talijanskim okvirima barem lancia vrijedi za luksuznu marku...

Eto, da malo nalozim vatru pa odoh :run: :run: :run: :run:
johntra

#322 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by johntra »

goran16v wrote: Ne da mi se kopati po temana ali se i ti ja jako dobro sjecamo tvojih komentara da si Stila kupio zato sto si zelio taj auto, sto postujem, i zato sto za razliku od precjenjenih VW-a pruza uzitak u voznji (da ne elaboriram kao si mogao to uzimati kao faktor prije nego ga kupis). Mislim da je jos neko prokimentarisao to sto si napisao da Stilo nema nista sto bi vozacu pruzalo veci uzitak u voznji od bilo kojeg drugog auta te klase, a da komentara ces se sigurno sjetiti jer se razgovaralo o visokoj tacki tezista itd...
Vrlo jednostavno, sa jeftijnijim autima od premium klase, bez ponude vozila vecih od C segmenta Lancia NE MOZE biti premium. Jedna Lancia ne moze ponuditi sto ne moze ponuditi bilo ko iz direktne konukrencije prosjecnih brendova, ali niko od tih brendova ne moze ponuditi ono sto mogu premium brendovi, da ne analiziram previse dosta ce biti vise i visoke klase sa preverznim opremama, integralne pogone u njima, motori sa 8 - 12 cilindara, napredne tehnologije itd itd.
šta god sam ja napisao stojim iza toga, a ti ne možeš ni perke tome odbiti, jer nisi vozio, ni posjedovao Stila...da, komentari su išli u tom smjeru, visoka tačka težišta, lagan volan i tako to, od čega ništa nije istina...Stilo se isto ponaša kao svako auto te klase, i da, meni pruža više užitka u vožnji od Golfa, ako ništa udobniji je i prostraniji od njega, a to nije samo jedina stvar...eto, nek je smeće onaj sa pet vrata, a nije, opet ima onaj sa troja vrata, koji je i niži i vjerovatno ima i bolje ležanje...
jesam bio pošten i bit ću, ni meni Thema ne leži kao auto, mada dobro izgleda, ali takva je situacija...ista je stvar i sa Voyagerom i Flaviom...možda bude tako zauvijek, možda bude trenutno, ne znam...ali, opet Lancia ima pravo sebe zvati premiumom jer je proizvodila takve modele i danas ih proizvodi, kakvi god da su...priča o razlikama u cijeni pada u vodu na primjeru Audija A3 i razlike u cijeni sa MB i BMW-om...dakle, ako Audi A3 može biti premium model, a leži na platformi Golfa, onda može i Delta...
romeomoraprezivjeti

#323 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by romeomoraprezivjeti »

goran16v wrote:
mali_milojica wrote:Ja sam svoje rekao.
To nije iskopirani Chrysler, to jeste Chrysler sa Lancia etiketom, a premum brend ne lijepi svoje znakove na tudja auta. Slika govori vise do 1000 rijeci:
Image
Image
Jucer pored mene prodje ova lancia,samo crne boje,vlasnistvo amabasade Italije. Odlicno izgleda uzivo,dosta bolje nego na slikama.
goran16v

#324 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

johntra wrote: šta god sam ja napisao stojim iza toga, a ti ne možeš ni perke tome odbiti, jer nisi vozio, ni posjedovao Stila...da, komentari su išli u tom smjeru, visoka tačka težišta, lagan volan i tako to, od čega ništa nije istina...Stilo se isto ponaša kao svako auto te klase, i da, meni pruža više užitka u vožnji od Golfa, ako ništa udobniji je i prostraniji od njega, a to nije samo jedina stvar...eto, nek je smeće onaj sa pet vrata, a nije, opet ima onaj sa troja vrata, koji je i niži i vjerovatno ima i bolje ležanje...
jesam bio pošten i bit ću, ni meni Thema ne leži kao auto, mada dobro izgleda, ali takva je situacija...ista je stvar i sa Voyagerom i Flaviom...možda bude tako zauvijek, možda bude trenutno, ne znam...ali, opet Lancia ima pravo sebe zvati premiumom jer je proizvodila takve modele i danas ih proizvodi, kakvi god da su...priča o razlikama u cijeni pada u vodu na primjeru Audija A3 i razlike u cijeni sa MB i BMW-om...dakle, ako Audi A3 može biti premium model, a leži na platformi Golfa, onda može i Delta...
Stila jesam vozio i to vise puta, uglavnom nekog dizela sa 5 vr pa imam neku predstavu o tom autu. Stilo se ponasa kao svakI auto te klase, znaci nema bitnih odlicak niti tih planetarnih uzitaka koji bi bili argument za kupovinu - to je bit, ali analogno tome kako ti "ne das" da neko ko nije imao i vozio Stila ne moze da ga komentarise, ne znam da li si, ali predpostavljam da nisi imao Golfa IV ili Golfa V da bi znao pruza li vise ili manje uzitka. I na kraju krajeva svodis na licni utisak - a krenulo se od generalnog kao argument.
U auto industriji se ne zivi od stare slave, odnosno ono si sto danas proizvodis i prodajes, a to sta si proizvodio mozes se samo sjecati, jer Thema nije Lancia, nit je Lancia razvila, nit je dizajnirala nit proizvodi taj auto.
Audiu ne mozes osporiti cinjenicu da je premium, to je cak i planetarno prihvacen fakt definisan pojmom "sveti trojac". I U premium segmentu postoje brendovi koji sui veci i manji premium, ali jos uvijek premium i to se odrzava na cijeni. Delta ne moze biti premium model zato sto Lancia nije premium brend - vrlo jednostavno.
A3 ne lezi na platformi Golfa. Oba auta imaju istu MQB platformu, s tim sto je prvo primjenjena na A3, a tek onda na Golfu VII, sto znaci da ako cemo tjerati mak na konac Golf VII lezi na platformi Audia 3, a ne obratno, sto je zapravo + golfu a ne - Audiu. Kad vec pominjes istu plastformu onda bi znao da MQB nije nicfija platforma da bi se moglo reci Audijeva, Golfova itd. Ime MQB (Modularer Querbaukasten - Modular Transverse Matrix) ti dovoljno govori da je to platfoma namjenski razvijena da se moze modulirati tj prilagodjavati za vise modela tako da od "lezi na platformi Golfa" nema nista. Dalje, sve i da lezi na platformi Golfa, tog istog Audia A3 proizvodi Audi koji proizvodi i A6, i A8 i Q7, aute o kojima se voze drzavnici, direktori itd itd, pa luksuzne fastback kupeji tipa A7, pa sportske automobile tipa R8 - to je premium.
Last edited by goran16v on 05/10/2012 10:28, edited 3 times in total.
goran16v

#325 Re: Mercedes-Benz nova A-klasa

Post by goran16v »

romeomoraprezivjeti wrote: Jucer pored mene prodje ova lancia,samo crne boje,vlasnistvo amabasade Italije. Odlicno izgleda uzivo,dosta bolje nego na slikama.
Niko ne spori izgled, samo sto si identican auto s drugim znakom na drugom kontinentu vozi americki racunovodja.
Post Reply