Nebi nista promjenilo, hrvatski Zakon o državljanstvo predvidja i tu mogucnost.Peacean wrote: ↑06/05/2025 09:02Ne treba dirati dvojno za građane ali kada bi se stavilo da oni koji žele da se bave politikom u BiH moraju imati isključivo BH državljanstvo to bi već bilo zanimljivo. U tom slučaju nema više bezbjednosnih mreža već su svi na istom nivou.senturk wrote: ↑06/05/2025 08:45 Sve bi ja to po kratkom postupku, samo ukinuti dvojno državljanstvo i lagano, pa birajte, ko god ostane ovdje živjeti a ima drugo državljanstvo,,lagano porezi/nameti kao strancima ili odjebi iz drzave,, pa lagano u tim drzavama trazi svoje pravo. To važi za sve tri strane i ostale manjine. Politika nas "handri" evo vec 3 decenije a možda i vise. Nikakve ja koristi nemam (kao ja individualno, moram ustati ,ici na posao zaraditi i potrositi pare)ni od jednog politicara,, ko god meni obezbjedi normalne uslove za radi bezbjedno kretanje ,zabole mene ko je u vlasti i ko se bogati na moj racun .
Dakle, da bi u BiH bio biran I izabran za clana predsjednistva, neki kandidat Hrvat, se vrlo lako za potrebe izbora u BiH odrekne hrvatskog državljanstva I po isteku ciklisa ima pravo povratak u isto.