SDP

Corto Maltese

#29926 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

cadburry wrote:
Corto Maltese wrote:
cadburry wrote: Zato što da su podržali privremenu odluku VM, razni skijaši i oni neki maltežani koji ulažu maksimalni napor da ocrne i zgade sve što nije SDA, opleli po forumu da je SDP izdao BiH, jer im se Oslobođenje i FTV mjesecima ne bi skinuli s kostiju i napadi sa svih strana za izdaju ne bi još dugo prestali sipati...
Opet partija ispred države, Damire?
I ispred djece, što je još gore
Pa naravno, kao i SDA i SBB i SBiH koje ne bi podržale odluku VM. Živjeli SNSD, SDS i HDZovi, kao jedine državotvorne stranke! :-) (bolje da si razmislio šta ćeš napisati, možeš ti i inteligentniji komentar napisati od "vid'ti glave" - ovaj ti je stvarno besmislen).

Zastupnici u Parlamentu su tu da rade ono što građani očekuju od njih. A evo šta građani misle:
http://www.klix.ba/forum/jmb-anketa-t112921.html-f=3
Sve četiri navedene stranke se ponašaju u skladu sa očekivanjima građana.
Slažem se da je bilo dovoljno i samo "vid'ti glave", ali, ipak:
Corto Maltese wrote:Opet partija ispred države, Damire?
I ispred djece, što je još gore!?
cadburry

#29927 Re: SDP

Post by cadburry »

Corto Maltese wrote:
cadburry wrote:
Pa naravno, kao i SDA i SBB i SBiH koje ne bi podržale odluku VM. Živjeli SNSD, SDS i HDZovi, kao jedine državotvorne stranke! :-) (bolje da si razmislio šta ćeš napisati, možeš ti i inteligentniji komentar napisati od "vid'ti glave" - ovaj ti je stvarno besmislen).

Zastupnici u Parlamentu su tu da rade ono što građani očekuju od njih. A evo šta građani misle:
Slažem se da je bilo dovoljno i samo "vid'ti glave", ali, ipak:
Corto Maltese wrote:Opet partija ispred države, Damire?
I ispred djece, što je još gore!?
Od sada preskačem ove tvoje infantilne doskočice kakvim pribjegavaš u nedostatku argumenata. Vješt pokušaj izvlačenja iz situacije, ali imam osjećaj, kad Amir Zukić pročita ovo, da ti ne gine destimulacija od 20%. :D
Corto Maltese

#29928 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

cadburry wrote: Zastupnici u Parlamentu su tu da rade ono što građani očekuju od njih. A evo šta građani misle:
Je li anketa postavljena prije ili nako što je SDP izveo kopernikanski obrt i pojavio se na skupštini sa potpuno novim prijedlogom?
Izdvajam njih, jer, bez obzira što se, kako ti kažeš "sve četiri stranke ponašaju u skladu...", SDP je taj koji je izašao sa novim prijedlogom, a ne sve četiri stranke. Također, ministri SDP su prethodnog dana glasali sa privremenom odlukom koja prati entitetske linije, i prema tome je u suprotnosti sa željama građana.
Hoće li ministri iz reda SDP u VM zbog toga biti pozvani na odgovornost?
Bez obzira što je odluka privremena "antidržavni" brojevi koji se dodijele u sljedećih šest mjeseci ostaju trajno. Da li će djeca biti obilježena tim sramnim brojevima?
Ako neće, u čemu je problem?
Skijaš

#29929 Re: SDP

Post by Skijaš »

cadburry wrote:
Corto Maltese wrote:
Kao što rekoh, to treba pitati delegate SDP, koji su, nakon što je na VM donesena privremena odluka, sljedećeg jutra došli na parlamentarnu skupštinu sa potpuno novim prijedlogom.
Zato što da su podržali privremenu odluku VM, razni skijaši i oni neki maltežani koji ulažu maksimalni napor da ocrne i zgade sve što nije SDA, opleli po forumu da je SDP izdao BiH, jer im se Oslobođenje i FTV mjesecima ne bi skinuli s kostiju i napadi sa svih strana za izdaju ne bi još dugo prestali sipati...
Pazi, moje je da kažem svoje mišljenje i na to imam pravo. Neću šarati zidove, lupati izloge i ne pozivam na nasilje, ali ovo niti je Sjeverna Koreja niti mi je Zlaja začepio usta nekim imenovanjem, paušalom ili dnevnicom pa da ne mogu ni reći šta mislim.

Ja bih razumio da se za ovu seriju SDP-ovih ustupaka dobilo nešto zauzvrat, na jednoj strani oslabiš državu, na drugoj strani oslabiš entitete. To bih nekako razumio, ali ovo što ušljivi Lagumdžija radi nije konstruktivna politika jer se zauzvrat ne dobija Miloradova podrška Bosni i Hercegovini nego institucionalizacija velikosrpskog tumačenja Dejtonskog sporazuma kao jedinog ispravnog. A to se zove kapitulacija i to se ne može zapakovati u lijep celofan i prodati kao nešto dobro.

Lagumdžija je pokazao da se nije u stanju nositi s velikosrbima koji negiraju genocid i obećavaju da će nakon gašenja OHR-a izvršiti secesiju. Što je OK, ali tad se podvuče liniju i istupi iz politike.

Image

Pokazali su da ne mogu, nego da će ispunjavati Miletove zahtjeve i toj knjizi o Lagumdžiji i SDP-u treba staviti ljepila na svaku stranicu i onda istu zatvoriti na sljedećim izborima. Da se više nikad ne otvori i da ne gubimo vrijeme na tu glupost.
AkHolic

#29930 Re: SDP

Post by AkHolic »

kamen spoticanja wrote:Zlatko se pismeno izvinuo svim strancima koji su sinoc bili u zgradi parlamenta BiH.
Mnogo bi mudrije bilo da se izvinio i zastupnicima iz RS koji i jesu bili cilj napada.
kamen spoticanja

#29931 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

AkHolic wrote:
kamen spoticanja wrote:Zlatko se pismeno izvinuo svim strancima koji su sinoc bili u zgradi parlamenta BiH.
Mnogo bi mudrije bilo da se izvinio i zastupnicima iz RS koji i jesu bili cilj napada.
Jel to ovo sto aleksandra kaze "transparent ujedinjeni protiv fasizma jasan je znak napada na srbe u rs"?
AkHolic

#29932 Re: SDP

Post by AkHolic »

kamen spoticanja wrote:
AkHolic wrote:
Jel to ovo sto aleksandra kaze "transparent ujedinjeni protiv fasizma jasan je znak napada na srbe u rs"?
Shvatit ćeš jednog dana.
kamen spoticanja

#29933 Re: SDP

Do tad cu zivjet u blazenom neznanju :roll:
Canton

#29934 Re: SDP

Post by Canton »

Skijaš wrote: Pazi, moje je da kažem svoje mišljenje i na to imam pravo. Neću šarati zidove, lupati izloge i ne pozivam na nasilje, ali ovo niti je Sjeverna Koreja niti mi je Zlaja začepio usta nekim imenovanjem, paušalom ili dnevnicom pa da ne mogu ni reći šta mislim.

Ja bih razumio da se za ovu seriju SDP-ovih ustupaka dobilo nešto zauzvrat, na jednoj strani oslabiš državu, na drugoj strani oslabiš entitete. To bih nekako razumio, ali ovo što ušljivi Lagumdžija radi nije konstruktivna politika jer se zauzvrat ne dobija Miloradova podrška Bosni i Hercegovini nego institucionalizacija velikosrpskog tumačenja Dejtonskog sporazuma kao jedinog ispravnog. A to se zove kapitulacija i to se ne može zapakovati u lijep celofan i prodati kao nešto dobro.

Lagumdžija je pokazao da se nije u stanju nositi s velikosrbima koji negiraju genocid i obećavaju da će nakon gašenja OHR-a izvršiti secesiju. Što je OK, ali tad se podvuče liniju i istupi iz politike.

Image

Pokazali su da ne mogu, nego da će ispunjavati Miletove zahtjeve i toj knjizi o Lagumdžiji i SDP-u treba staviti ljepila na svaku stranicu i onda istu zatvoriti na sljedećim izborima. Da se više nikad ne otvori i da ne gubimo vrijeme na tu glupost.
Ko si to ustupci koje je Lagumdzija ucinio Dodiku a da su na stetu BiH? Konkretno molim. Nemoj mi nekih imaginarnih prica o jacanju ili slabljenju drzave.
Skijaš

#29935 Re: SDP

Post by Skijaš »

Canton wrote:
Skijaš wrote: Pazi, moje je da kažem svoje mišljenje i na to imam pravo. Neću šarati zidove, lupati izloge i ne pozivam na nasilje, ali ovo niti je Sjeverna Koreja niti mi je Zlaja začepio usta nekim imenovanjem, paušalom ili dnevnicom pa da ne mogu ni reći šta mislim.

Image

Ko si to ustupci koje je Lagumdzija ucinio Dodiku a da su na stetu BiH? Konkretno molim. Nemoj mi nekih imaginarnih prica o jacanju ili slabljenju drzave.
Ako ti ne vjerujes da postoje politicki elementi (oliceni u Dodiku) kojima je cilj razvaljivanje države, odnosno ako misliš da je Dodik konstruktivan, bilo bi gubljenje vremena objašnjavati zašto je ispunjavanje nekog njegovog zahtjeva slabljenje države.
Canton

#29936 Re: SDP

Post by Canton »

Skijaš wrote: Ako ti ne vjerujes da postoje politicki elementi (oliceni u Dodiku) kojima je cilj razvaljivanje države, odnosno ako misliš da je Dodik konstruktivan, bilo bi gubljenje vremena objašnjavati zašto je ispunjavanje nekog njegovog zahtjeva slabljenje države.

Ja sam ti postavio konrektno pitanje i molim za konkretan odgovor.
Skijaš

#29937 Re: SDP

Post by Skijaš »

Canton wrote:
Skijaš wrote: Ako ti ne vjerujes da postoje politicki elementi (oliceni u Dodiku) kojima je cilj razvaljivanje države, odnosno ako misliš da je Dodik konstruktivan, bilo bi gubljenje vremena objašnjavati zašto je ispunjavanje nekog njegovog zahtjeva slabljenje države.
Ja sam ti postavio konrektno pitanje i molim za konkretan odgovor.
Pa moramo utvrditi pravila igre, je li Dodik konstruktivan ili je prijetnja ?
Canton

#29938 Re: SDP

Post by Canton »

Skijaš wrote: Pa moramo utvrditi pravila igre, je li Dodik konstruktivan ili je prijetnja ?
Ja se ne igram nego pitam : " koje je to ustupke Lagumdzija ucinio Dodiku? "
Skijaš

#29939 Re: SDP

Post by Skijaš »

Canton wrote:
Skijaš wrote: Pa moramo utvrditi pravila igre, je li Dodik konstruktivan ili je prijetnja ?
Zašto izbjegavaš reći je li Dodik konstruktivan ili je negativac ? Jer ako misliš da se sa njim može, onda bi to bilo kao da razgovaram s Pantelijom Ćurguzom. A zamisli kako bi to izgledalo da ja Panteliji Ćurguzu objašnjavam zašto su ustupci Zlatka Lagumdžije štetni po državu.
Canton

#29940 Re: SDP

Post by Canton »

Skijaš wrote:
Canton wrote:
Zašto izbjegavaš reći je li Dodik konstruktivan ili je negativac ? Jer ako misliš da se sa njim može, onda bi to bilo kao da razgovaram s Pantelijom Ćurguzom. A zamisli kako bi to izgledalo da ja Panteliji Ćurguzu objašnjavam zašto su ustupci Zlatka Lagumdžije štetni po državu.
Pitao sam koji su to ustupci koje je Lagumdzija ucinio Dodiku.
Skijaš

#29941 Re: SDP

Post by Skijaš »

Canton wrote:
Skijaš wrote:
Canton wrote:
Nema potrebe da o tom pišem ako vjeruješ da je Dodik konstruktivan. Obraćao bih ti se na stranom jeziku kojeg ne razumiješ.
Canton

#29942 Re: SDP

Post by Canton »

Skijaš wrote: Nema potrebe da o tom pišem ako vjeruješ da je Dodik konstruktivan. Obraćao bih ti se na stranom jeziku kojeg ne razumiješ.
Zamolio sam te da mi das odgovor na pitanje, a ne da mi postavljas pitanja. Koliko ti nisi spreman biti uljudan pa meni odgovoriti na postavljeno pitanje tj reci 2-3 ustupka koje je Lagumdzija ucinio Dodiku, toliko ni ja nisam spreman tebi odgovarati na pitanja.

Uzdravlje
Paranoid

#29943 Re: SDP

Post by Paranoid »

Canton wrote:
Skijaš wrote:
Canton wrote:

Code: Select all

1. Preuzimanje obaveze za isplatu 25 hiljada penzija iz Federalnog penzijskog fonda  za penzionere u Republici Srpskoj,

2. Uspostava hrvatskog entiteta na području Federacije BiH sa Mostarom kao hrvatskim stolnim gradom,

3. Reorganizacija Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine,

4. Izmjena sadašnjeg i uspostava entitetskog ustrojstva SIPA, OSA, Uprave za indirektno oporezivanje, Granične države službe itd.

5. Ukidanje Elektroprijenosa BiH,

6. Prebacivanje nadležnosti za javne nabavke sa državnog na nivo entiteta,

7. Gradnja hidroelektrana na rijeci Drini bez suglasnosti države BiH,

8. Obespravljenje Bošnjaka i Hrvata u područjima gdje nisu apsolutna većina u procesu konstituiranja federalnog doma naroda (provođenje presude Sejdić-Finci),

9. Ukidanje Oružanih snaga BiH i demilitarizacija Bosne i Hercegovine itd još 12 sličnih ustupaka.
Pa zar si prespavao Lagumdžijino mahanje ugovorom, kao i exluzivne podatke koje je prenosio faceTv iz dana u dan..

Srećom da su svi ustupci propali ..
Canton

#29944 Re: SDP

Post by Canton »

Paranoid wrote:

Code: Select all

1. Preuzimanje obaveze za isplatu 25 hiljada penzija iz Federalnog penzijskog fonda  za penzionere u Republici Srpskoj,

2. Uspostava hrvatskog entiteta na području Federacije BiH sa Mostarom kao hrvatskim stolnim gradom,

3. Reorganizacija Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine,

4. Izmjena sadašnjeg i uspostava entitetskog ustrojstva SIPA, OSA, Uprave za indirektno oporezivanje, Granične države službe itd.

5. Ukidanje Elektroprijenosa BiH,

6. Prebacivanje nadležnosti za javne nabavke sa državnog na nivo entiteta,

7. Gradnja hidroelektrana na rijeci Drini bez suglasnosti države BiH,

8. Obespravljenje Bošnjaka i Hrvata u područjima gdje nisu apsolutna većina u procesu konstituiranja federalnog doma naroda (provođenje presude Sejdić-Finci),

9. Ukidanje Oružanih snaga BiH i demilitarizacija Bosne i Hercegovine itd još 12 sličnih ustupaka.
Pa zar si prespavao Lagumdžijino mahanje ugovorom, kao i exluzivne podatke koje je prenosio faceTv iz dana u dan..

Srećom da su svi ustupci propali ..

Znaci ustupci nisu napravljeni
kamen spoticanja

#29945 Re: SDP

Canton wrote:
Skijaš wrote: Nema potrebe da o tom pišem ako vjeruješ da je Dodik konstruktivan. Obraćao bih ti se na stranom jeziku kojeg ne razumiješ.
Zamolio sam te da mi das odgovor na pitanje, a ne da mi postavljas pitanja. Koliko ti nisi spreman biti uljudan pa meni odgovoriti na postavljeno pitanje tj reci 2-3 ustupka koje je Lagumdzija ucinio Dodiku, toliko ni ja nisam spreman tebi odgovarati na pitanja.

Uzdravlje
Recimo dao mu je popisni listic na kome su odvojeni bosnjak i musliman...znas da je dusanka majkic prije par dana izjavila da su bosnjaci manjina u BiH
Paranoid

#29946 Re: SDP

Post by Paranoid »

da...i?

Šta sad..to bi trebalo da amnestira SDP i dragog vodju? Treba da narodu kaže jbg "moša"...ja se zajebo..
Gandalf

#29947 Re: SDP

Post by Gandalf »

napraviće dodik novi spisak želja, a da se konstruktivni velikosrbi ne naljute, lagumdžija će poletiti sve potpisat' i na svom Facebook profilu istaći to kao novu pobjedu, zbog, koje jadan je morao da se vrati iz Brazila prije utakmice BiH - Argentina :cry:
Skijaš

#29948 Re: SDP

Post by Skijaš »

Canton wrote:
Zamolio sam te da mi das odgovor na pitanje, a ne da mi postavljas pitanja.
Pa ne volim nesporazume. I ako ne misliš da je Dodik prijetnja, onda je logično da ispunjavanje njegovih zahtjeva nećeš smatrati problematičnim. Zato te pitam, je li Dodik konstruktivan ili je prijetnja ?
kamen spoticanja

#29949 Re: SDP

Ili recimo zakon o sukobu interesa...ili pak izmjene zakona vezanih za koristenje elektroenergetskih potencijala rijeke drine a po kome ce manji entitet imati pravo potpisivati medjunarodne ugovore...ilu pak razvlaschuvanje CIK po kome ce glasove u srebrenici brojati miletovi udarnici
Canton

#29950 Re: SDP

Post by Canton »

Skijaš wrote: Pa ne volim nesporazume. I ako ne misliš da je Dodik prijetnja, onda je logično da ispunjavanje njegovih zahtjeva nećeš smatrati problematičnim. Zato te pitam, je li Dodik konstruktivan ili je prijetnja ?
Mislim da ti nedostaje postovanja prema sagovornicima. Kada mi odgovoris na pitanje, odgovorit cu i ja na tvoje.
Posteno?
Post Reply