cadburry wrote:Corto Maltese wrote:
Kao što rekoh, to treba pitati delegate SDP, koji su, nakon što je na VM donesena privremena odluka, sljedećeg jutra došli na parlamentarnu skupštinu sa potpuno novim prijedlogom.
Zato što da su podržali privremenu odluku VM, razni skijaši i oni neki maltežani koji ulažu maksimalni napor da ocrne i zgade sve što nije SDA, opleli po forumu da je SDP izdao BiH, jer im se Oslobođenje i FTV mjesecima ne bi skinuli s kostiju i napadi sa svih strana za izdaju ne bi još dugo prestali sipati...
Pazi, moje je da kažem svoje mišljenje i na to imam pravo. Neću šarati zidove, lupati izloge i ne pozivam na nasilje, ali ovo niti je Sjeverna Koreja niti mi je Zlaja začepio usta nekim imenovanjem, paušalom ili dnevnicom pa da ne mogu ni reći šta mislim.
Ja bih razumio da se za ovu seriju SDP-ovih ustupaka dobilo nešto zauzvrat, na jednoj strani oslabiš državu, na drugoj strani oslabiš entitete. To bih nekako razumio, ali ovo što ušljivi Lagumdžija radi nije konstruktivna politika jer se zauzvrat ne dobija Miloradova podrška Bosni i Hercegovini nego
institucionalizacija velikosrpskog tumačenja Dejtonskog sporazuma kao jedinog ispravnog. A to se zove kapitulacija i to se ne može zapakovati u lijep celofan i prodati kao nešto dobro.
Lagumdžija je pokazao da se nije u stanju nositi s velikosrbima koji negiraju genocid i obećavaju da će nakon gašenja OHR-a izvršiti secesiju. Što je OK, ali tad se podvuče liniju i istupi iz politike.
Pokazali su da ne mogu, nego da će ispunjavati Miletove zahtjeve i toj knjizi o Lagumdžiji i SDP-u treba staviti ljepila na svaku stranicu i onda istu zatvoriti na sljedećim izborima. Da se više nikad ne otvori i da ne gubimo vrijeme na tu glupost.