Sarajevo Construction
- drug_profi
#29826 Re: Sarajevo Construction
Kupleraj, kazino...?
-
Sociolog
#29827 Re: Sarajevo Construction
pa dobro, ako cemo historijski
Ondje je bilo masu bludilišta..
- drug_profi
#29828 Re: Sarajevo Construction
Pa zato i kažem.
-
Sociolog
- dr_Evil
#29830 Re: Sarajevo Construction
Inace ga ne volim, ali ovu treba svaki dan stavljat na forum, odlicna mu jetramvajtrojka wrote: ↑28/04/2026 18:31Sta sam ti rekao ovdje se vise gleda glasni glas budaletina i njihovih kvazi uvjerenja nego investicije i razvoj grada, kako je krenulo ovo ce biti mrtav grad za desetak godina kad otjeramo sve i jednu incesticiju i ovi cutuci ce konacno doci na svoje kako ovdje nista ne valja i nema
Jer kako objasniti ova mentalna cijepanja od strane lika koji je godinama na budžetu sistema kojeg ismijava i sanja komunizam a ustolicio se osam godina na kapitalistickoj sisi
To je ono sto ja trubim danima, mjesecima godinama, bitniji je glas Damira, Vesne, Podzica i njegove zenturace od potreba grada i svih ostalih gradjana
Nije normalno da se svaka investicija blokira i nabija nogom iz grada
Ova budaletina pise o vojnoj drzavnoj imovini i kome čemu ti ovoj budali sta da kazes
-
MinistarKulture
#29831 Re: Sarajevo Construction
U idealnom svijetu bi tako trebalo bitishbc wrote: ↑28/04/2026 23:38 Jesam li ja lud ili je zaista toliko tesko osmisliti projekat moderne Skenderije koji bi:
1. Odao pocast brutalizmu i eri iz koje je originalna dvorana potekla
2. Predvidio popratne sadrzaje koji bi osigurali profitabilnost (ogroman podzemni parking, poslovni centar)
3. Predvidio park i trg koji bi sadrzavao vise zelenila od postojeceg platoa
Vuk sit, ovce na broju... Ili sam ja idealista?
Napraviti modernu i vecu dvoranu, a ne da utakmice gledamo sa montaznih tribina na Zetri
-
bonersa
#29832 Re: Sarajevo Construction
Čisto sumnjam, juče najavljen koncert u organizaciji opštine Centar...Crvene_brigade wrote: ↑28/04/2026 22:20 Danas sam čuo, doduše, to su nezvanične informacije da će inspekcija zabraniti korištenje Skenderije za održavanje manifestacija nakon onog obrušavanja prije nekoliko dana.
Vidjećemo u narednim danima hoće li biti tako...

https://www.klix.ba/magazin/muzika/konc ... /260428105
- Logovan
#29833 Re: Sarajevo Construction
Pa eto prvi razlog im je jer je to park Betanija, ugrožava se park i tako to. A znamo da nije park, nego je park pored, ono je privatna parcela koja ionako nije lijepa, tamo je neka ružna kuća, mislim da se prostor nekad koristi za parkiranje kada su veće utakmice i koncerti, itd. Drugi razlog u blizini već imamo tržni centar, Bingo. Po meni nigdje veze. Treći razlog stvaranje većih gužvi.baxus wrote: ↑28/04/2026 17:26 Evo Lidl imao namjeru da pravi objekat tamo negdje izmedju stadiona Kosevo, Bara i Betanije.
Ne znam zašto je to vijećnicima u općini Centar bilo problematično?
Ništa živo se ne gradi u jebenoj općini. Od olimpijade stoji kako stoji. Nema dvije nove saobracajnice 45 godina. Život mi prodje jbt ništa ne napraviše. Ko da živim preko puta Trga svetog Petra pa sve konzervirano.
Jebem ti glave konzervirane.
Nisu u stanju one divlje nastambe kod bivse austrijske kuće riješiti. A Skenderijiu bi rusilo.
Onaj tunel nesretni stoji, s obje strane nikle pijace, jedna prava druga Penny.
Cirkus
- Peacean
#29834 Re: Sarajevo Construction
Red district napraviti i da vidiš kako turizam cvjeta
-
MinistarKulture
#29835 Re: Sarajevo Construction
https://klix.ba/mandic-za-raport-nako ... -misljenjeLogovan wrote: ↑29/04/2026 08:57Pa eto prvi razlog im je jer je to park Betanija, ugrožava se park i tako to. A znamo da nije park, nego je park pored, ono je privatna parcela koja ionako nije lijepa, tamo je neka ružna kuća, mislim da se prostor nekad koristi za parkiranje kada su veće utakmice i koncerti, itd. Drugi razlog u blizini već imamo tržni centar, Bingo. Po meni nigdje veze. Treći razlog stvaranje većih gužvi.baxus wrote: ↑28/04/2026 17:26 Evo Lidl imao namjeru da pravi objekat tamo negdje izmedju stadiona Kosevo, Bara i Betanije.
Ne znam zašto je to vijećnicima u općini Centar bilo problematično?
Ništa živo se ne gradi u jebenoj općini. Od olimpijade stoji kako stoji. Nema dvije nove saobracajnice 45 godina. Život mi prodje jbt ništa ne napraviše. Ko da živim preko puta Trga svetog Petra pa sve konzervirano.
Jebem ti glave konzervirane.
Nisu u stanju one divlje nastambe kod bivse austrijske kuće riješiti. A Skenderijiu bi rusilo.
Onaj tunel nesretni stoji, s obje strane nikle pijace, jedna prava druga Penny.
CirkusPa dobro hajde riješite malo taj problem, ubrzajte saobraćaj.
Ni sami ne znaju sto su odbili
- Haris.ba
#29836 Re: Sarajevo Construction
Nije investitor obisao sve sto treba.
-
mistek
#29837 Re: Sarajevo Construction
Pa vrlo slično kao situacija sa Green City u Novom Sarajevu. Načelnik/načelnica obećali, mislili da mogu završiti ruke, ali ispostavilo se da ne mogu. Umjesto toga, i Green Cityu i Lidlu bi bilo pametnije da su završili dovoljan broj ruku na način kako se to ovdje radi.
-
MinistarKulture
#29838 Re: Sarajevo Construction
Nece svi da ga dudlaju krezavim polupismenim politicarima kako bi investirali u ovu drzavu.mistek wrote: ↑29/04/2026 11:18 Pa vrlo slično kao situacija sa Green City u Novom Sarajevu. Načelnik/načelnica obećali, mislili da mogu završiti ruke, ali ispostavilo se da ne mogu. Umjesto toga, i Green Cityu i Lidlu bi bilo pametnije da su završili dovoljan broj ruku na način kako se to ovdje radi.
Znam primjer gdje je strana firma odlucila napraviti postrojenje u RS umjesto u FBiH jer je nacelnik te opstine trazio pare, a ovaj jedva docekao da neko nesto napravi.
- dr_Evil
#29839 Re: Sarajevo Construction
Ebi ga, tuzan vakat kad izgradnju Lidla ili neke druge piljare posmatramo kao investiciju.MinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 11:21Nece svi da ga dudlaju krezavim polupismenim politicarima kako bi investirali u ovu drzavu.mistek wrote: ↑29/04/2026 11:18 Pa vrlo slično kao situacija sa Green City u Novom Sarajevu. Načelnik/načelnica obećali, mislili da mogu završiti ruke, ali ispostavilo se da ne mogu. Umjesto toga, i Green Cityu i Lidlu bi bilo pametnije da su završili dovoljan broj ruku na način kako se to ovdje radi.
Znam primjer gdje je strana firma odlucila napraviti postrojenje u RS umjesto u FBiH jer je nacelnik te opstine trazio pare, a ovaj jedva docekao da neko nesto napravi.
A za sve ostalo se slazem 100%
-
breuer
#29840 Re: Sarajevo Construction
kukulele, neće bit njemačka piljara pored Koševa
strašno
strašno
- tramvajtrojka
#29841 Re: Sarajevo Construction
Logicno da ces posmatrati kao investiciju kad su do sada ulozili preko 300 miliona euradr_Evil wrote: ↑29/04/2026 11:23Ebi ga, tuzan vakat kad izgradnju Lidla ili neke druge piljare posmatramo kao investiciju.MinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 11:21Nece svi da ga dudlaju krezavim polupismenim politicarima kako bi investirali u ovu drzavu.mistek wrote: ↑29/04/2026 11:18 Pa vrlo slično kao situacija sa Green City u Novom Sarajevu. Načelnik/načelnica obećali, mislili da mogu završiti ruke, ali ispostavilo se da ne mogu. Umjesto toga, i Green Cityu i Lidlu bi bilo pametnije da su završili dovoljan broj ruku na način kako se to ovdje radi.
- dr_Evil
#29842 Re: Sarajevo Construction
Ebi ga, mogli su i 600miliona eVra uloziti opet nije investicija. Sve ce to mali Mujo i mali Ante pozlatiti. Nema stvaranja realne vrijednosti.tramvajtrojka wrote: ↑29/04/2026 11:26Logicno da ces posmatrati kao investiciju kad su do sada ulozili preko 300 miliona euradr_Evil wrote: ↑29/04/2026 11:23Ebi ga, tuzan vakat kad izgradnju Lidla ili neke druge piljare posmatramo kao investiciju.MinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 11:21
Nece svi da ga dudlaju krezavim polupismenim politicarima kako bi investirali u ovu drzavu.
Ovakve djelatnosti ne zasluzuju odlicne lokacije. S druge strane veze nejmam o kojoj lokaciji pricate, ali cim pricate onda mora da je mnogo dobra.
Izgradnja stanova po komercijalnim cijenama, trzni centri, piljare, i krediti za autoput - helem moraju se prestati posmatrati kao investicije.
- VladaFBiH
#29843 Re: Sarajevo Construction
dobijamo ušminkanu Tibru - pogledaj udaljenost objekata i broj predviđenih vanjskih parking mjesta oko obje zgrade i kad još skontaš da pod prozorom ide Sjeverna tek tu dernek nastaje
-
mistek
#29844 Re: Sarajevo Construction
Ma manje-više ga dudlaju svi, samo je pitanje koliko će ih taj "političar" zajebati. Nije to ni ljudima sa strane toliko neobično, ali očekuju ako im neko kaže da daju pare da im se nešto završi, da onda bude završenoMinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 11:21Nece svi da ga dudlaju krezavim polupismenim politicarima kako bi investirali u ovu drzavu.mistek wrote: ↑29/04/2026 11:18 Pa vrlo slično kao situacija sa Green City u Novom Sarajevu. Načelnik/načelnica obećali, mislili da mogu završiti ruke, ali ispostavilo se da ne mogu. Umjesto toga, i Green Cityu i Lidlu bi bilo pametnije da su završili dovoljan broj ruku na način kako se to ovdje radi.
U zabludi je bilo ko ko misli drugačije. Pokušaj s najboljom idejom na svijetu, najčistijom namjerom, otvoriti nešto na čaršiji. Koliko si morao podmazati Hadžibajrića, sad ovog trebaš samo da se počne proces. U manjim općinama je lakše, jer se zadovoljavaju s manje.
Ovdje je problem što je ispalo da se radi o osjetljivim stvarima u kontekstu javnosti, digla se hajka i u Pofalićima oko Green City, i WTC oko PMF i kampusa, i ovdje zbog Betanije, pa je ispalo da su se načelnici preračunali. Green City i WTC će riješiti, manjim izmjenama, bolje upakovanim (a u pozadini sa završenih par ruku), a za ovaj Lidl i nisam siguran, jer ne možeš Bog zna ovdje promijeniti bilo šta.
Inače, da nema ovih zavrzlama, po meni bi bilo super da neko onu džunglu na Koševu raščistio i napravio nešto smisleno. Od te raskrsnice do početka parka Betanija je 280m, bukvalno ničega. Idealno je kad ti dođe nekakav investitor koji bi takav nered sređivao.
-
MinistarKulture
#29845 Re: Sarajevo Construction
Investicije velikih kompanija mogu ohrabriti druge da ucine istodr_Evil wrote: ↑29/04/2026 11:23Ebi ga, tuzan vakat kad izgradnju Lidla ili neke druge piljare posmatramo kao investiciju.MinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 11:21Nece svi da ga dudlaju krezavim polupismenim politicarima kako bi investirali u ovu drzavu.mistek wrote: ↑29/04/2026 11:18 Pa vrlo slično kao situacija sa Green City u Novom Sarajevu. Načelnik/načelnica obećali, mislili da mogu završiti ruke, ali ispostavilo se da ne mogu. Umjesto toga, i Green Cityu i Lidlu bi bilo pametnije da su završili dovoljan broj ruku na način kako se to ovdje radi.
- dr_Evil
#29846 Re: Sarajevo Construction
Dovesti ce nam IKEA-u, ja cu se radovati, ali to opet nece biti investicijaMinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 12:14Investicije velikih kompanija mogu ohrabriti druge da ucine istodr_Evil wrote: ↑29/04/2026 11:23Ebi ga, tuzan vakat kad izgradnju Lidla ili neke druge piljare posmatramo kao investiciju.MinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 11:21
Nece svi da ga dudlaju krezavim polupismenim politicarima kako bi investirali u ovu drzavu.
Eh sad, da li bi izgradnju jednog mega-hotela posmatrao kao investiciju? S moje strane samo ako ce dovesti strani kapital koji ce se tu ostavljat. Naopak sam
- Haris.ba
#29847 Re: Sarajevo Construction
Hajde konkretno. Sta se moze praviti na onoj lokaciji?
Moze li fabrika?
Mislim da se malo pretjeruje.
Ne zeli se navodna guzva zbog trznog centra? Sasvim legitimno. Ne slazem se, ali podrzavam.
Opcina Centar ne zeli Lidl? Sasvim legitimno. Ima previse trgovina? I to je legitimno.
Samo, da taj princip vrijedi i za sve ostale. Znaci, na tom potezu vise ne mogu novi objekti za trgovine? Odlicno. Ali, da to vrijedi za sve.
P.S.
I da ponovim. Kako se u kontekstu guzve pravda da su ostavili 2 trake kuda trola prolazi?
I kakvi to kaciteti sjede u svim tim vijecima kada tako ocit problem nisu skontali?
Moze li fabrika?
Mislim da se malo pretjeruje.
Ne zeli se navodna guzva zbog trznog centra? Sasvim legitimno. Ne slazem se, ali podrzavam.
Opcina Centar ne zeli Lidl? Sasvim legitimno. Ima previse trgovina? I to je legitimno.
Samo, da taj princip vrijedi i za sve ostale. Znaci, na tom potezu vise ne mogu novi objekti za trgovine? Odlicno. Ali, da to vrijedi za sve.
P.S.
I da ponovim. Kako se u kontekstu guzve pravda da su ostavili 2 trake kuda trola prolazi?
I kakvi to kaciteti sjede u svim tim vijecima kada tako ocit problem nisu skontali?
-
moimoi
#29848 Re: Sarajevo Construction
Mi nazalost ne ucimo iz tudjih gresaka nego pokusavamo nadoknaditi te greske.dr_Evil wrote: ↑29/04/2026 12:28Dovesti ce nam IKEA-u, ja cu se radovati, ali to opet nece biti investicijaMinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 12:14Investicije velikih kompanija mogu ohrabriti druge da ucine isto![]()
Eh sad, da li bi izgradnju jednog mega-hotela posmatrao kao investiciju? S moje strane samo ako ce dovesti strani kapital koji ce se tu ostavljat. Naopak sam![]()
Bajdvej.. mega hoteli vise nisu popularni. Skupi su za odrzavanje a i ljudi ih sve vise izbjegavaj. Trend su butik hoteli… do 100 soba u vrh.
-
MinistarKulture
#29849 Re: Sarajevo Construction
IKEA je prije par godina rekla da ce doci kod nas kada poboljsamo putnu infrastrukturu (citaj, kada napravimo autoput)dr_Evil wrote: ↑29/04/2026 12:28Dovesti ce nam IKEA-u, ja cu se radovati, ali to opet nece biti investicijaMinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 12:14Investicije velikih kompanija mogu ohrabriti druge da ucine isto![]()
Eh sad, da li bi izgradnju jednog mega-hotela posmatrao kao investiciju? S moje strane samo ako ce dovesti strani kapital koji ce se tu ostavljat. Naopak sam![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#29850 Re: Sarajevo Construction
A nego sta ce hotel nego ce se uz pomoc njega ostavljati pare ovdje.dr_Evil wrote: ↑29/04/2026 12:28Dovesti ce nam IKEA-u, ja cu se radovati, ali to opet nece biti investicijaMinistarKulture wrote: ↑29/04/2026 12:14Investicije velikih kompanija mogu ohrabriti druge da ucine isto![]()
Nismo obala da hotel kupi sav kajmak, a drzava jedino renta more i plazu za DZ.
Ovdje hoteli itekako generisu profit i za ostale djelatnosti jer u sarajevu ne mozes maknuti a da ne potrosis negdje.