Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#29801 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne nije bio fizikalac, radio je za računarom uglavnom. Kancelarijski posao većinom.
Za sistematske nemam pojma, u poslu koji je radio nije obavezan, a sad da li je to znao pa krio...
Za sistematske nemam pojma, u poslu koji je radio nije obavezan, a sad da li je to znao pa krio...
-
Mogy87
#29802 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovaj covjek je bio fudbalski sudija. Znaci konstantan fizicki napor.
Zao mi je zbog tvog sefa, vidis kako su vazni sistematski pregledi.
Zao mi je zbog tvog sefa, vidis kako su vazni sistematski pregledi.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#29803 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da su važni ako ništa zbog sebe treba raditi. I ovaj je bio sportista, vozio dajak, kretao se dosta, hajmo reći aktivan život vodio i kao da ga munja opali...troje maloljetne djece ostavi 
-
Mogy87
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#29805 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bosnia and Herzegovina
Cases: 24,897
Deaths: 752
Serbia
Cases: 32,757
Deaths: 739
Cases: 14,725
Deaths: 244
ovdje nesto ne stima...
Cases: 24,897
Deaths: 752
Serbia
Cases: 32,757
Deaths: 739
Cases: 14,725
Deaths: 244
ovdje nesto ne stima...
-
freelancerBIH
#29806 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sta ne stima ? Sve je jasno... U Bosni je vec sigurno preko 1.2 - 1.5 miliona ljudi imalo koronu - nemoj nista da te cudi, jos malo pa cemo doci na nivo Svedske i to je to sto se tice pandemije ...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#29807 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
na osnovu čega ovo tvrdis? znači ja bih sada trebao uraditi serolosko testiranje i možda mogu očekivati da sam nekada bio pozitivan na koronu?freelancerBIH wrote: ↑19/09/2020 18:18
Sta ne stima ? Sve je jasno... U Bosni je vec sigurno preko 1.2 - 1.5 miliona ljudi imalo koronu - nemoj nista da te cudi, jos malo pa cemo doci na nivo Svedske i to je to sto se tice pandemije ...![]()
- zubi
#29808 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ima špurijus...malakh wrote: ↑19/09/2020 22:53na osnovu čega ovo tvrdis? znači ja bih sada trebao uraditi serolosko testiranje i možda mogu očekivati da sam nekada bio pozitivan na koronu?freelancerBIH wrote: ↑19/09/2020 18:18
Sta ne stima ? Sve je jasno... U Bosni je vec sigurno preko 1.2 - 1.5 miliona ljudi imalo koronu - nemoj nista da te cudi, jos malo pa cemo doci na nivo Svedske i to je to sto se tice pandemije ...![]()
-
freelancerBIH
#29809 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
1. Na osnovu potcjenjenosti broja zarazenih u drugim drzavama koje statisticki i naucno mogu sa 99% sigurnoscu utvrdit koliko je stvaran broj ljudi imao virusmalakh wrote: ↑19/09/2020 22:53na osnovu čega ovo tvrdis? znači ja bih sada trebao uraditi serolosko testiranje i možda mogu očekivati da sam nekada bio pozitivan na koronu?freelancerBIH wrote: ↑19/09/2020 18:18
2. Da ali kada si imao simptome ? Serolosko ti nista nece znacit ako se ne testiras u prve 3-4 sedmice od kada si bio "zarazen" - iza toga anti tijela nestaju i ostaju samo citotoksicne celije u vidu trajnog imuniteta.
- banjaluka078
- Moderator
#29810 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kod druga u firmi gazde naredile radnicima da ni u ludilu ne idu doktoru ili na testiranje, dok god su simptomi blaži, da ne bi firma u izolaciju ili pod ključ. Na stranu što su zabranili radnicima, nego su gospoda i sami došli na posao pozitivni i virus proširili po firmi. Pa, jbt, ti si gazda, bar ti možeš da sjediš kući i ne brineš se za umanjenu platu zbog bolovanja, pokaži bar malo razuma.
I tako sad većina radnika svakako sjede u izolaciji, jer su gospoda u strahu za dupeta na malo jače simptome odjurili na testiranje i tražiti pomoć.
A o imunitetu, stvarno čudno. Tetak je virus pokupio u bolnici čekajući operaciju, bio je prilično oslabio zbog problema sa žuči. Sedimentacija bila visoka, krvna slika loša, on se osjećao loše, ono, baš nije bio u formi. U kategoriji je 65+. Otpuste ga iz bolnice, da malo dođe sebi i par dana po dolasku kući dobije temperaturu, a kako je znao da je u bolnici bilo pozitivnih, traži test i bio je pozitivan. Tetku testiraju, takođe pozitivna. Ona je već decenijama stalno od nečega bolesna, usporena štitna, heliko, stalno neki herpes, manjak D vitamina, energije nigdje. Znači kandidati za težu sliku, prepali smo se za njih. Od 15 dana, on je dva dana imao neku temperaturu oko 38, ona je jedno prije podne kašljucala i jedan dan imala osjećaj da koliko god da udahne, nema kisika. Nisu od terapije dobili ništa, na svoju ruku su se šopali vitaminima, sjedili na suncu, "luftali se", samo su morali svakog dana javiti ljekaru kolika je zasićenost kisikom. I to je to.
A mladi rođak, koji je zaista zdrav&prav, u formi, od zdravstnenih problema ima samo blago povišene masnoće, kao porodičnu crtu (u kojem god smo obliku i veličini, masnoće imamo), zbog kontakta s njima tražio test, pozitivan, slomilo ga, temperatura, bolovi po cijelom tijelu, kašalj, kaže da ima perioda kojih se ne sjeća, kao da je bio u nekoj groznici. Iscijedilo ga.
I tako sad većina radnika svakako sjede u izolaciji, jer su gospoda u strahu za dupeta na malo jače simptome odjurili na testiranje i tražiti pomoć.
A o imunitetu, stvarno čudno. Tetak je virus pokupio u bolnici čekajući operaciju, bio je prilično oslabio zbog problema sa žuči. Sedimentacija bila visoka, krvna slika loša, on se osjećao loše, ono, baš nije bio u formi. U kategoriji je 65+. Otpuste ga iz bolnice, da malo dođe sebi i par dana po dolasku kući dobije temperaturu, a kako je znao da je u bolnici bilo pozitivnih, traži test i bio je pozitivan. Tetku testiraju, takođe pozitivna. Ona je već decenijama stalno od nečega bolesna, usporena štitna, heliko, stalno neki herpes, manjak D vitamina, energije nigdje. Znači kandidati za težu sliku, prepali smo se za njih. Od 15 dana, on je dva dana imao neku temperaturu oko 38, ona je jedno prije podne kašljucala i jedan dan imala osjećaj da koliko god da udahne, nema kisika. Nisu od terapije dobili ništa, na svoju ruku su se šopali vitaminima, sjedili na suncu, "luftali se", samo su morali svakog dana javiti ljekaru kolika je zasićenost kisikom. I to je to.
A mladi rođak, koji je zaista zdrav&prav, u formi, od zdravstnenih problema ima samo blago povišene masnoće, kao porodičnu crtu (u kojem god smo obliku i veličini, masnoće imamo), zbog kontakta s njima tražio test, pozitivan, slomilo ga, temperatura, bolovi po cijelom tijelu, kašalj, kaže da ima perioda kojih se ne sjeća, kao da je bio u nekoj groznici. Iscijedilo ga.
- GAU8
#29811 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
karma is a bitch sto bi reklibanjaluka078 wrote: ↑20/09/2020 10:43 Kod druga u firmi gazde naredile radnicima da ni u ludilu ne idu doktoru ili na testiranje, dok god su simptomi blaži, da ne bi firma u izolaciju ili pod ključ. Na stranu što su zabranili radnicima, nego su gospoda i sami došli na posao pozitivni i virus proširili po firmi. Pa, jbt, ti si gazda, bar ti možeš da sjediš kući i ne brineš se za umanjenu platu zbog bolovanja, pokaži bar malo razuma.
Neka se sad malo prepadnu ovi sto kazu, starci su svakako teret populaciji, mi mladi ga necemo ni osjetit
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#29812 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nažalost ovo nije tačno. Kako? Pa raja koja se testirala za more. Od stotinjak povezanih ljudi, smao je jedna dobila test da je prebolovala koronu.zubi wrote: ↑19/09/2020 22:55Ima špurijus...malakh wrote: ↑19/09/2020 22:53na osnovu čega ovo tvrdis? znači ja bih sada trebao uraditi serolosko testiranje i možda mogu očekivati da sam nekada bio pozitivan na koronu?freelancerBIH wrote: ↑19/09/2020 18:18
![]()
Jedino ako testovi lažu
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29813 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Meni je danas 10. dan od posljednjeg bliskog kontakta sa zaraženim. Hvala bogu apsolutno nikakvih simptoma zasad nemam. Svi u porodici su mu negativni na koronu, a nas 20-ak na poslu s kojima je bio u stalnom i hajmo reći vliskom kontaktu nemamo nikakvih simptoma.
To je nekih 25 ljudi i čini se da nije uspio ni na kog prenijeti. Haman i nije toliko lako prenosivo ili?
Bilo kako bilo ja sam na spratu kuce, maksimalno izbjegavam roditelje, kad silazim jest, u wc ili okupat se obavezno nosim masku koliko god je to moguće.
Za svaki slučaj.
To je nekih 25 ljudi i čini se da nije uspio ni na kog prenijeti. Haman i nije toliko lako prenosivo ili?
Bilo kako bilo ja sam na spratu kuce, maksimalno izbjegavam roditelje, kad silazim jest, u wc ili okupat se obavezno nosim masku koliko god je to moguće.
Za svaki slučaj.
-
malocvijece
#29814 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Po ovome, imaš skoro 50% šansi da ti nađu antitijelamalakh wrote: ↑19/09/2020 22:53na osnovu čega ovo tvrdis? znači ja bih sada trebao uraditi serolosko testiranje i možda mogu očekivati da sam nekada bio pozitivan na koronu?freelancerBIH wrote: ↑19/09/2020 18:18
-
malocvijece
#29815 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Je li to ono što je šef dolazio sa simptomima? Hvala bogu da ste svi dobro.Jimmy McNulty wrote: ↑20/09/2020 12:41 Meni je danas 10. dan od posljednjeg bliskog kontakta sa zaraženim. Hvala bogu apsolutno nikakvih simptoma zasad nemam. Svi u porodici su mu negativni na koronu, a nas 20-ak na poslu s kojima je bio u stalnom i hajmo reći vliskom kontaktu nemamo nikakvih simptoma.
Za svaki slučaj.
Pretpostavljam da ste bili na otvorenom kad ste bili u kontaktu.
-
malocvijece
#29816 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hajde, molim te, statistički i naučno sa 99% sigurnosti nam utvrdi. Postavi nam i analizu, a ne samo rezultate.freelancerBIH wrote: ↑20/09/2020 09:561. Na osnovu potcjenjenosti broja zarazenih u drugim drzavama koje statisticki i naucno mogu sa 99% sigurnoscu utvrdit koliko je stvaran broj ljudi imao virusmalakh wrote: ↑19/09/2020 22:53na osnovu čega ovo tvrdis? znači ja bih sada trebao uraditi serolosko testiranje i možda mogu očekivati da sam nekada bio pozitivan na koronu?freelancerBIH wrote: ↑19/09/2020 18:18
2. Da ali kada si imao simptome ? Serolosko ti nista nece znacit ako se ne testiras u prve 3-4 sedmice od kada si bio "zarazen" - iza toga anti tijela nestaju i ostaju samo citotoksicne celije u vidu trajnog imuniteta.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29817 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste, to je to.malocvijece wrote: ↑20/09/2020 13:01Je li to ono što je šef dolazio sa simptomima? Hvala bogu da ste svi dobro.Jimmy McNulty wrote: ↑20/09/2020 12:41 Meni je danas 10. dan od posljednjeg bliskog kontakta sa zaraženim. Hvala bogu apsolutno nikakvih simptoma zasad nemam. Svi u porodici su mu negativni na koronu, a nas 20-ak na poslu s kojima je bio u stalnom i hajmo reći vliskom kontaktu nemamo nikakvih simptoma.
Za svaki slučaj.
Pretpostavljam da ste bili na otvorenom kad ste bili u kontaktu.
Većinu vremena smo bili na otvorenom, ali i u kancelariji kad je pauza i kad se pije kafa.
Tako da... dobro je
-
daddy-kool
#29818 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Čitam ovo i profa veli: "Shvatili smo da ćemo s tim virusom da živimo. Jedan aspekt društva je da imate...".https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/17 ... _nije.html
MARJANOVIĆ ŠOKIRAN ODLUKAMA KRIZNOG ŠTABA: "Po ovome ispada da je svadba dozvoljena, a fakultetsko obrazovanje nije"
Mislim da se pogrešno tumači ova teza u javnosti o suživotu sa virusom, kao malo smo se ljutili na virus, al haj da se sada izljubimo i idemo dalje.
Više je to u smislu prihvatanje da život ide dalje, a virus i dalje planiramo istrijebiti vakcinom.
-
Naslovnica
#29819 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam ko pogrešno tumači tu tezu?daddy-kool wrote: ↑21/09/2020 12:28Čitam ovo i profa veli: "Shvatili smo da ćemo s tim virusom da živimo. Jedan aspekt društva je da imate...".https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/17 ... _nije.html
MARJANOVIĆ ŠOKIRAN ODLUKAMA KRIZNOG ŠTABA: "Po ovome ispada da je svadba dozvoljena, a fakultetsko obrazovanje nije"
Mislim da se pogrešno tumači ova teza u javnosti o suživotu sa virusom, kao malo smo se ljutili na virus, al haj da se sada izljubimo i idemo dalje.
Više je to u smislu prihvatanje da život ide dalje, a virus i dalje planiramo istrijebiti vakcinom.
Mislim da apsolutna većina upravo misli upravo ono što je Damir rekao a ti pojasnio.
Ništa manje, ništa više.
Što se tiče vakcine, to je već upitno. Niti jedna gripa nije nestala s vakcinom, tako neće ni ova.
-
Trappist
#29820 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://faktor.ba/vijest/dr-arapovic-ak ... jere/98166
Nisu jadnom narodu odavno prijetili restrikcijama, pa da malo obnove gradivo, hoce opet Federalni štab civilne zaštite da se izivljava nad narodom

Nisu jadnom narodu odavno prijetili restrikcijama, pa da malo obnove gradivo, hoce opet Federalni štab civilne zaštite da se izivljava nad narodom
- insaneinthebrain
#29821 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Narod je stoka. I drugacije ne moze s narodom. Samo prijetiti restrikcijama i lockdownovima.
Danas ni 100. Pretrgli se s testiranjem.
Danas ni 100. Pretrgli se s testiranjem.
-
daddy-kool
#29822 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije mi jasno šta žele od Federacije, zar nije rečeno da kantoni imaju sva ovlaštenja da donose mjere po svojim potrebama?
-
Mogy87
#29823 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Klasnicni nas ping pong s ovlastenjima.daddy-kool wrote: ↑21/09/2020 13:13 Nije mi jasno šta žele od Federacije, zar nije rečeno da kantoni imaju sva ovlaštenja da donose mjere po svojim potrebama?
- GAU8
#29824 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
izivljavaju se nad narodom 25 godina. I sada narodu kao odjednom smeta... bjez' ba...Trappist wrote: ↑21/09/2020 13:04 https://faktor.ba/vijest/dr-arapovic-ak ... jere/98166
Nisu jadnom narodu odavno prijetili restrikcijama, pa da malo obnove gradivo, hoce opet Federalni štab civilne zaštite da se izivljava nad narodom![]()
![]()
-
Trappist
#29825 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ja, izivljavaju se 25 godina, nek uzmu jos i puske i nek nas rokaju cestom, sta ima veze, sto bi to narodu smetalo...Daj uozbilji se, kakav ti je to argument.GAU8 wrote: ↑21/09/2020 13:17izivljavaju se nad narodom 25 godina. I sada narodu kao odjednom smeta... bjez' ba...Trappist wrote: ↑21/09/2020 13:04 https://faktor.ba/vijest/dr-arapovic-ak ... jere/98166
Nisu jadnom narodu odavno prijetili restrikcijama, pa da malo obnove gradivo, hoce opet Federalni štab civilne zaštite da se izivljava nad narodom![]()
![]()