kakvi crni vjetrokoridori kompleks zagađenja Sarajeva je najmanje uzrokovan vjetrokoridorima najveci zagadjivaci u Sarajevu su kucna lozista i automobili vjetrokoridori nisu ni 10% doprinijeli zagadjenju a i ludnica je na jednom MD-u sniziti gradnju kao da je dobrinja u pitanjusahara1428 wrote: ↑28/03/2022 22:56ako je stanje takvo da je za rušiti, onda nema druge nego rušiti, uradi se neka procjena, elaborat šta li, ali da se svakom investitoru pogoduje za svaki prostor na koji baci oko, onda ćemo imati Tibre na svakom koraku, a svako će htjeti graditi na svakom pedlju Starog Grada ili Centra, u kampanji je bila priča u vezi vjetrokoridora i napadao se Kapidžić,a prije toga i Čedomir Lukić i sada se lagano stavovi mijenjaju ili mi se samo čini...tramvajtrojka wrote: ↑28/03/2022 21:49
svi vide skenderiju izvana al i ja sam mislio da se ono moze srediti pa kad sam bio u organizaciji eyofa 2019 i jedan dan bio obilazak skenderije i svih coskova dvorane koji nisu vidljivi majko božja sta sam ss tu nagledao od elektricnih instalacija iz Isusova doba do stanja same dvorane gdje se u neke tehničke prostorije tj kabine za novinare nije uslo od olimpijade![]()
kad sam tu ušao sok i nevjerica
sistem za klimatizaciju u dvorani je nikakav, krov boze sacuvaj jednostavno trideset kila dinamita i jovo nanovo jer u ono ulagati pare ne ide
evo jednog od primjera
pitanje:
https://youtu.be/PT1Qqbzl_24?t=3686
odgovor
https://youtu.be/PT1Qqbzl_24?t=5193
Da ministar ne govori istinu jasno je...
Ovako stoji u studiji o vjetrokoridorima
Ovako u prezentaciji za budući urbanistički, zone od 200m nema
Ovako stoji u Ekspozeu premijera Edina Forte
Donošenje Odluke o izmjeni i dopuni odluke o zaštiti kvalitete zraka uvažavajući preporuke
iz Studije o sistemima daljinskog grijanja i Studije o zaštiti urbanih ventilacionih koridora;
Odluka jos uvijek nije donesena, a već je Studija o zaštiti urbanih ventilacionih koridora stavljena van snage, a da ne govorimo o završetku priče oko urbanističkog, investitori su ipak krupne zvjerke, a nama se pričalo o koridorima, ako koridori nisu uredu, onda nije trebalo govoriti niti usvajati odluku o njima
https://istinomjer.ba/urbanisticki-plan ... og-ljeta/
Sve dobro treba pohvaliti i podržati, ali treba nekada i upozoriti na moguće neuspjehe
a sto se tice ocitavanja same kvalitete zraka i tu imamo nadasve debilnu situaciju gdje se nekada zagadjenje u Sarajevu napuhuje do maksimuma a realnost sasvim drugacija npr ove godine je bila najmanje dana sa maglom i smogom u zadnjih 15 godina dokaz tome je sarajevski aerodrom koji nije radio samo tri dana a prije nije znao po mjesec dana raditi. I problem ocitanja zagađenja je isto tako veliki gdje imas hmz stanicu na bistriku koja izbaca nenormalne kolicine zagadjenja gdje ostale stanice i stranice pokazuju do 70pm2 a kod njih ide preko 380 gdje se nakace razni air visuali i naprave situaciju da umiremo . Situacija jeste losa po pitanju zraka a vjetrokoridori su najmanji problem u svemu tome rijesi mala lozista rijesio si vecinu problema i tjt