Vjerovatno ko i ti sto baziras ljubav prema centotansuthekupus wrote:Stav Nadzornog odbora je, prema riječima Kasumovića, da prijevoz u KS može obavljati samo jedan prijevoznik, kao što je bilo prije. Također, kaže da žele da se vrati sistem kvaliteta koji je nekada bio i da se problemi GRAS-a rješavaju po sektorima.man_464 wrote:http://www.avaz.ba/clanak/285781/autobu ... -bez-karte
Na cemu oni baziraju ovaj svoj stav osim na mrznji prema Centrotransu?
Gras all about
- vješalica
#2976 Re: Gras all about
- vješalica
#2977 Re: Gras all about
Konkrencija se dotira iz budzeta iato kao i gras tj povlastene kategorije tako ne gruhas bezvezethekupus wrote:AJ covjece, ja sve mislim ti realno pises, sad kad sam ovo procitao, razumijem da lupas pravo.man_464 wrote:Potpuno opravdano.
Jer grafit u vožnji pada sa četkica trolnih motki. Ujutro da čist izađe za 2 kruga će biti ovakav. Nažalost.
Ovo uopšte nije neki problem. Svakako niko neće izvana visiti i uprljati se.
Važno je unutra.
Kome je prljavo nek ide pješke ili konkurencijom i nek ne plati ako je prljavo. Mislim nek proba da ne plati kod konkurencije.
Evo grafit pada sa cetkica na zadnji dio ovog vozila, zasto onda SVAKO VOZILO GRASA izgleda ovako SA SVAKE STRANE? Zato sto ljudi prljaju? U Njemackoj niko ne prlja, vozila se ciste jednom godisnje zato? Ili se ciste svakog dana, temeljito?
Konkurencija nije finansirana javnim sredstvima
Radije provjeri pa gruhaj pricu
Nesubvencionirane kategorije placaju tegularno kartu po cjenovniku u oba prevoznika
Dakle smanjiti gruhanje za lakse razumijevanje
- trambusek88
#2978 Re: Gras all about
Tačno je da je ovo dolazi od grafitnih klizača.thekupus wrote:AJ covjece, ja sve mislim ti realno pises, sad kad sam ovo procitao, razumijem da lupas pravo.man_464 wrote:Potpuno opravdano.
Jer grafit u vožnji pada sa četkica trolnih motki. Ujutro da čist izađe za 2 kruga će biti ovakav. Nažalost.
Važno je unutra.
Kome je prljavo nek ide pješke ili konkurencijom i nek ne plati ako je prljavo. Mislim nek proba da ne plati kod konkurencije.
Evo grafit pada sa cetkica na zadnji dio ovog vozila, zasto onda SVAKO VOZILO GRASA izgleda ovako SA SVAKE STRANE? Zato sto ljudi prljaju? U Njemackoj niko ne prlja, vozila se ciste jednom godisnje zato? Ili se ciste svakog dana, temeljito?
To se đavolje teško čisti, u to sam se lično uvjerio kad sam bio na pranju tramvaja (bio sam sezonac tamo, pruga a ovo s pranjem ispomoć).
Neće se to po lijepom danu tako isprljati, ali recimo čim padne kiša gotovo je.
Nije istina da su sva GRAS-ova vozila ovakva, ovo je specifično za švicarske trolejbuse isključivo pozadi, stari MAN-ovi nisu takvi, i kad je lijepo vrijeme čisti su iz vana.
Autobusi isto čisti iz vana osim kad je ružno vrijeme, tramvaji prolaze kroz četke svaki dan, al po krovovima imaju prljavštinje istog porijekla kao kod predmetnog trolejbusa. To se vrlo vrlo teško skida.
Znači govorim o stanju izvana, što se tiče unutrašnjosti stanje je dosta lošije pogotovo na autobusima.
Jeste da su na oko tramvaji i trolejbusi gori jer su išarani, ali što se tiče higijene autobusi su najslabiji osim vozila koja rade na komercijali, i onih koje paze posade. Ti su u dosta dobrom stanju.
- mayab
#2979 Re: Gras all about
Treba proglasiti za zvaničnu boju Grasa mat crnu, i onda sva vozila ofarbati u nju, naš kako narod kaže, uzmi crno (nešto), manje se prljaP308 wrote:za ovakvu prljavstinu jednostavno nema opravdanja koliko god volio gras ili radio za isti.
- Quaresma
#2980 Re: Gras all about
normalno da ne valja, hoćemo uniforme u fluorescentno zelenoj bojiman_464 wrote:Još jedan razlog zašto![]()
Uvijek se nađe nesto da ne valja. Ljudi su uniformisani i svi imaju komplet crne pantole i gornji dio kao košulja od debelog platna. Crne kape i svi su dobili identične cipele. Svi imaju na džepu napisano kontrola naplate i istaknute akreditacije.
Ne valja kosulja ne valja ovo. Ne valja nesta treće.
Po meni je mana sto i dalje jako mali broj govori engleski jezik. To uvijek se složim kad neko kaze.
btw, neki dan izadjem prvi put na stanici energoinvest (mislim da je ta prije kasindolske na ilidzi, ili obrnutno uglavnom) kod pruge oronuo put, auta jedva prolaze kada prelaze preko, cudi me kako to niko ne rjesava, jer je poprilicno ostecen asfalt, i voda kada su ove sad kise moze dosta kumovati i nastetiti prugi.
- Sodom1
#2981 Re: Gras all about
Nisam ni ja vidio po Evropi da su trole ovako s ledja prljave ,thekupus wrote:AJ covjece, ja sve mislim ti realno pises, sad kad sam ovo procitao, razumijem da lupas pravo.man_464 wrote:Potpuno opravdano.
Važno je unutra.
-
dorkcic
#2982 Re: Gras all about
Super za ovo da se neće moći ući u tramvaj bez karte, ali kako misle to napraviti? Kao u komercijali ili povećati broj revizora na stanicama? Jer trenutno ne mogu ni one koje zateknu bez karte izbaciti, osim ako su curice ili turisti.man_464 wrote:http://www.avaz.ba/clanak/285781/autobu ... -bez-karte
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2983 Re: Gras all about
da... i treba napomenuti kako to vjerojatno više košta od svih karata koje se kupe zbog kontrole 
ne vidim rješenje osim da i oni koji niš ne rade budu u kontroli bez dodataka na platu
ali znamo da je to u soc kom balk firmama nemoguće
ne vidim rješenje osim da i oni koji niš ne rade budu u kontroli bez dodataka na platu
ali znamo da je to u soc kom balk firmama nemoguće
-
dresdener78
#2984 Re: Gras all about
Malo depresivna vijest s obzirom na stanje u Sarajevu: Tramvajski prevoz doživljava renesanciju i u dosta istočnijim gradovima
U Uzbekistanu su u glavnom gradu Taškentu kreteni na gradskim vlastima odlučili ukinuti tramvaj jer je ovo ono mada su nedavno kupili 20 modernih dijelom niskospodnih vozila.
A eto uzbekistanski grad Samarkand je odmah odlučio ova vozila preuzeti i UVESTI tramvaj (koji je nekad tamo vozio ali je u međuvremenu ukinut)
Dakle i u provincijalnom gradu srednje Azije su pronašli pare za nešto takvo.
Više slika se može vidjeti na http://www.transphoto.ru

U Uzbekistanu su u glavnom gradu Taškentu kreteni na gradskim vlastima odlučili ukinuti tramvaj jer je ovo ono mada su nedavno kupili 20 modernih dijelom niskospodnih vozila.
A eto uzbekistanski grad Samarkand je odmah odlučio ova vozila preuzeti i UVESTI tramvaj (koji je nekad tamo vozio ali je u međuvremenu ukinut)
Dakle i u provincijalnom gradu srednje Azije su pronašli pare za nešto takvo.
Više slika se može vidjeti na http://www.transphoto.ru

- Truba
#2985 Re: Gras all about
Kakvi su ovo skripari po stanicama
- Truba
#2986 Re: Gras all about
taman naprave moderne i beton stanice
ono propadne pruga na pofalićima i ne radi tramvaj pola godine
uvijek nešto fali
sad zatvorene stanice
sutra pruga
prekosutra tramvaji
ono propadne pruga na pofalićima i ne radi tramvaj pola godine
uvijek nešto fali
sad zatvorene stanice
sutra pruga
prekosutra tramvaji
- O'zone
- Globalni moderator
#2987 Re: Gras all about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogleda ... 70414094#5
I opet providne nadstrešnice da se čovjek prži na ljetnom podnevnom suncu....
- Streptokok
#2988 Re: Gras all about
I ne samo sunce nego se svaka prljavstina vidi. Covjek se zapita gdje nafataju ovolike idiote pa ne zna nitramvajsku stanicu osmisliti da valja.
- Truba
#2989 Re: Gras all about
to ti je mod4erni reket sindikata perača prozora 
-
dresdener78
#2990 Re: Gras all about
Ovi "eksperti", to je stvarno NESREĆA.
Ako je neko od tih spomenutih stvarno EKSPERT onda sam ja jeruzalemski muftija.
Nije potrebno biti ekspert dovoljna je zdrava seljačka pamet.
NENORMALNO JE graditi za skupe pare nešto novo par centimetara od totalno shebane konstrukcije (tu mislim tramvajska pruga) koju će neko morati bagerom ukloniti i napraviti novu.
NENORMALNO JE na ovako blesav način pokušavati povećati prihode od prodaje karata, dok objektivno ti ljudi IMAJU razlog za pasivnu rezistenciju i neplaćanje vožnje jer to je totalan užas. AJ POLITIČARIMA KUPON GRAS-a umjesto limuzina!
PRVO se mora temeljito poboljšati ponuđena usluga, brzina i kapacitet, pa tek se može pokrenuti sa promjenom sistema naplate.
I šta se onih stanica tiče, kladim se da će za sve one pare samo staklenu nadstrešnicu i rampu napraviti, dok će stanje perona ostati isto:
KRATAK i za trodijelni tramvaj, nizak, daleko od šina, da se i dalje osjećam prilikom svakog ulaska u vozilo kao alpinista.
EVO kako mora izgledati peron za što lakši protok putnika: što viši i što bliže šinama da bude prostor između vozila i ivičnjaka 5-10 cm.

Ako je neko od tih spomenutih stvarno EKSPERT onda sam ja jeruzalemski muftija.
Nije potrebno biti ekspert dovoljna je zdrava seljačka pamet.
NENORMALNO JE graditi za skupe pare nešto novo par centimetara od totalno shebane konstrukcije (tu mislim tramvajska pruga) koju će neko morati bagerom ukloniti i napraviti novu.
NENORMALNO JE na ovako blesav način pokušavati povećati prihode od prodaje karata, dok objektivno ti ljudi IMAJU razlog za pasivnu rezistenciju i neplaćanje vožnje jer to je totalan užas. AJ POLITIČARIMA KUPON GRAS-a umjesto limuzina!
PRVO se mora temeljito poboljšati ponuđena usluga, brzina i kapacitet, pa tek se može pokrenuti sa promjenom sistema naplate.
I šta se onih stanica tiče, kladim se da će za sve one pare samo staklenu nadstrešnicu i rampu napraviti, dok će stanje perona ostati isto:
KRATAK i za trodijelni tramvaj, nizak, daleko od šina, da se i dalje osjećam prilikom svakog ulaska u vozilo kao alpinista.
EVO kako mora izgledati peron za što lakši protok putnika: što viši i što bliže šinama da bude prostor između vozila i ivičnjaka 5-10 cm.

- vješalica
#2991 Re: Gras all about
kako bi prosječni bošnjački debiv sjebo ovo
prvo bi dobro krampuzama i kopitima utabao zelenilo
pa bi onda kad napravi blao dobro zasuo opušcima i ostalim smećem
pa bi razgrno gače i čarape da prodaje
a prije toga bi pokro klupe,djeca bi polupala stakla i pošarala sve što se pošarat može
i onda bi to sve zapišali
i kukali kako im ne valja
a prije toga bi pokro klupe,djeca bi polupala stakla i pošarala sve što se pošarat može
- Kinaski
#2992 Re: Gras all about
a ovi tvoji bi isjekli sve ovo i nakon toga organiziovali protestevješalica wrote:kako bi prosječni bošnjački debiv sjebo ovo
- Truba
#2994 Re: Gras all about
sve betonirati
i ograditi za autobuse
i nema problema
i ograditi za autobuse
i nema problema
-
neki
#2996 Re: Gras all about
Koji debilizam alla konaković...skršit će 2,5 miliona u izgradnju stanica na kojima baš ništa neće spriječiti bošnjaka da opet bez karte uđe na stanicu preko pruge...O'zone wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogleda ... 70414094#5
-
AmirBaa
#2997 Re: Gras all about
sve pohvale za ovaj visokokvalitetni rend 
- Edin H.
#2998 Re: Gras all about
A inace Srbi, Hrvati, Jevreji, Albanci... se ne svercuju?neki wrote:Koji debilizam alla konaković...skršit će 2,5 miliona u izgradnju stanica na kojima baš ništa neće spriječiti bošnjaka da opet bez karte uđe na stanicu preko pruge...O'zone wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogleda ... 70414094#5
-
neki
#2999 Re: Gras all about
Ionako su svedeni na nivo statističke greške...Edin H. wrote:A inace Srbi, Hrvati, Jevreji, Albanci... se ne svercuju?neki wrote:Koji debilizam alla konaković...skršit će 2,5 miliona u izgradnju stanica na kojima baš ništa neće spriječiti bošnjaka da opet bez karte uđe na stanicu preko pruge...O'zone wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogleda ... 70414094#5
- trambusek88
#3000 Re: Gras all about
Zbog kvara na mreži od 9:15 ne rade trolejbusi za Dobrinju.
Umjesto toga rade 3 autobusa do Mojmila odakle voza trolejbusi prema gradu.
Umjesto toga rade 3 autobusa do Mojmila odakle voza trolejbusi prema gradu.