Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

jasko_ba

#2976 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jasko_ba »

koja sigurnost :thumbup:
svaka cast asmire
lord blackadder

#2977 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by lord blackadder »

jasko_ba wrote:koja sigurnost :thumbup:
..i elegancija.
Timotije

#2978 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Timotije »

Valjda je sada svima jasno sto Sorensen grije klupu, rece danski komentator. Covjek jednostavno ima sve sto golmanu treba, steta ogromna, nenadoknadiva, za nasu repku....
Milina ga je danas bilo gledati, bez ijedne greske i nesigurnosti!
shalla

#2979 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

A fantastic second-half performance from Asmir Begovic ensured a share of the spoils for Pulis' men, as a lively Torres & co. couldn't find a way past the impressive Bosnian - Goal.com
studeni76

#2980 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by studeni76 »

BHF_Manijak wrote:Asmire, vrati se Allahati, za dvije klase jaci i od Sehe i od Kene, ovo mora biti kec reprezentacije, jednostavno mora!!!
I da mu se dopusti da sere po svim ostalim kolegama iz repke,da dolazi kad pozeli, da brani kako zeli! i za kraj da mu svi popuse.
Ma goni ga u k....
bosnovizija

#2981 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by bosnovizija »

jasko_ba wrote:koja sigurnost :thumbup:
svaka cast asmire
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=23657
BHF_Manijak

#2982 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

studeni76 wrote:
BHF_Manijak wrote:Asmire, vrati se Allahati, za dvije klase jaci i od Sehe i od Kene, ovo mora biti kec reprezentacije, jednostavno mora!!!
I da mu se dopusti da sere po svim ostalim kolegama iz repke,da dolazi kad pozeli, da brani kako zeli! i za kraj da mu svi popuse.
Ma goni ga u k....
Po kome je on to srao?!
Iskreno da ti kazem ne bih ni ja doso vise na okupljanje kad bi covjek sa diskus hernijom imao prednost u odnosu na mene, cak i da se borimo za jedinicu reprezentacije bi mi bilo ponizenje, ja u engleskoj u Stokeu a on u Istanbulu i to vise ne igra neg' sto igra! :wink:
buzzer

#2983 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by buzzer »

pozicija golmana je suvise delikatna da bi na njoj smjelo biti konkurencije. :-)

mozgovna izlucevina velikog stratega :-(
burgundy

#2984 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by burgundy »

Gdje ste vi gledali tekmu?

Steta sto Asmir ne brani za BiH,trebo bi i Pape smirit malo svoj ego, mada ne znam pozadinu nesuglasica pretpostavljam da je Susicev ego u pitanju.Malo nas je da zbog necijih huja i inata propustamo igrace koji su nam prijeko potrebni.Sigurno ni Asmir nije cvijecka,ali zbog mira u kuci treba nekad i zazmirit na jedno oko.Po meni je Begovic prirodni nasljednik Petr Cheh-a.
lord blackadder

#2985 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by lord blackadder »

BHF_Manijak wrote:
studeni76 wrote:
Ma goni ga u k....
Po kome je on to srao?!
Iskreno da ti kazem ne bih ni ja doso vise na okupljanje kad bi covjek sa diskus hernijom imao prednost u odnosu na mene, cak i da se borimo za jedinicu reprezentacije bi mi bilo ponizenje, ja u engleskoj u Stokeu a on u Istanbulu i to vise ne igra neg' sto igra! :wink:
Slicno je postupio Teletovic zbog grijanja klupe kljusetu Bajramovicu. Iako smo svi znali da je TOP klasa i da igra u TOP klubu, bio je rezerva Kenici.
sinuhe

#2986 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

BiH moze napraviti podvig samo sa najboljim igracima. To da je svima jasno.
Logovan

#2987 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Svaka čast Asmiru Begoviću na današnjim odbranama protiv Čelzija. :thumbup:
ganjeta

#2988 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

Danas igrač utakmice. :thumbup: Bravo majstore!
W12

#2989 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by W12 »

Meni ova saga izgleda ovako. Asmir se dva puta neopravdano nije odazvao pozivima, nije odgovarao na telefon, davao glupa opravdanja. Par igraca se naljutilo (vjerovatno Spaha), rekli Papetu da nece igrati za repku ako ovaj bude i Pape se nasao u neobranu grozdju. Bilo ko da mora birati izmedju sadasnjeg kapitena i Asmira, izabrao bi ovog prvog.
drmadzija

#2990 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by drmadzija »

Kod nas je sve na krkanski nacin a la o-ruk. Individualni hirovi i nesuglasice u svakoj normalnoj ekipi idu iza tima. Profesionalizam treba da bude na prvom mjestu, pa onda sve ostalo.

Salihamidzic vs. Spahic
Rahimic - Sliskovic
Misimovic - Blazevic
Papac - vs kompletan NSBiH (do duse, ovdje se Papcu nema sta prigovorit')
Begovic - Spahic/ Susic

Kad igraci dodju iz inostranstva koji su navikli na rad, red i disciplinu (Salihamidzic, Begovic) njima pogotovo tesko pada ovaj krkanizam u reprezentaciji. Ne kazem da u ovim sukobima nema njihove krivice, ali brate ja ih fakat razumijem kad ne zele nikako da se raspravljaju sa planinarima. Sve dok u reprezentaciju ne dodje covjek koji ce uspostaviti nekakv red, uvijek ce nam bit' ovako.

Sto se Spahica tice, meni je starno preko glave njegovog indolentnog ponasanja. Idi brate kad si van terena klosari, tuci se, razbijaj, radi sta hoces... al' kad si na terenu ponasaj se k'o covjek i k'o fudbaler, il' nemoj igrat' nikako. Boli me dzon sto nam je odbrana propuh i ovako. Njega dok neko ne prebije iz njegovog tima, bilo to u reprezentaciji ili u klubu, ovaj uhljup se nece proc'.
missko

#2991 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by missko »

Jebes Asmira ako nece, i ako je ekipa prava ko ManU golman ne moze naprimat da Mncester ne da jedan vise :D :D :D :D
just principe

#2992 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by just principe »

drmadzija wrote:Kod nas je sve na krkanski nacin a la o-ruk. Individualni hirovi i nesuglasice u svakoj normalnoj ekipi idu iza tima. Profesionalizam treba da bude na prvom mjestu, pa onda sve ostalo.

Salihamidzic vs. Spahic
Rahimic - Sliskovic
Misimovic - Blazevic
Papac - vs kompletan NSBiH (do duse, ovdje se Papcu nema sta prigovorit')
Begovic - Spahic/ Susic

Kad igraci dodju iz inostranstva koji su navikli na rad, red i disciplinu (Salihamidzic, Begovic) njima pogotovo tesko pada ovaj krkanizam u reprezentaciji. Ne kazem da u ovim sukobima nema njihove krivice, ali brate ja ih fakat razumijem kad ne zele nikako da se raspravljaju sa planinarima. Sve dok u reprezentaciju ne dodje covjek koji ce uspostaviti nekakv red, uvijek ce nam bit' ovako.

Sto se Spahica tice, meni je starno preko glave njegovog indolentnog ponasanja. Idi brate kad si van terena klosari, tuci se, razbijaj, radi sta hoces... al' kad si na terenu ponasaj se k'o covjek i k'o fudbaler, il' nemoj igrat' nikako. Boli me dzon sto nam je odbrana propuh i ovako. Njega dok neko ne prebije iz njegovog tima, bilo to u reprezentaciji ili u klubu, ovaj uhljup se nece proc'.

slazem se u vecini sa tvojim postom, ali ne i za Spahica. Ne znam sta hoces da kazes, sa Spahic ne igra na terenu kako treba ili da igra lose, jer to sto si napomenuo da se tuce, razbija to je sve u zaru borbe..I da normalno tuce proticnika, a ne nase igrace, zbog toga ne znam sto bi ga neko od nasih nalupao

sto se tice Begovica, jest nas najbolji golman, ali glupo bi sad bilo Hasagica na klupu da bude rezerva jer to nije zasluzio, a s druge strane Begovic i da bude pozvan ne bi takva klasa pozeljela klupa tako da...Mislim da je razlog svadje sa selektorom upravo taj sto on ne zeli da bude rezerva Hasagica jer smatra da je bolji..inace nije djaba rekao da nece igrati za nas dok je na klupi Pape
Zmijuga loma

#2993 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Zmijuga loma »

Briljirao je danas, par intervencija za udžbenika. A jest se Torres bio nahorozio. :lol:
cyprus

#2994 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

drmadzija wrote:...Kad igraci dodju iz inostranstva koji su navikli na rad, red i disciplinu (Salihamidzic, Begovic) njima pogotovo tesko pada ovaj krkanizam u reprezentaciji...
Jah, neodazivanje Sušiću je disciplina? :-) Prije toga odbijanje Pulisu da igra u kup utakmici je isto disciplina (doduše ibretim se kako mu je ovo prošlo)? :-) Pravo disciplinovan neki dečko :-) :-) Čujem da u enciklopediji pored pojma disciplina stoji Asmirova slika...
Sasvim_Obican

#2995 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Sasvim_Obican »

Asmir Begović ne može braniti u reprezentaciji jer nema neophodnu pozadinsku podršku koju ima Hasagić, inače drugi golman nižerazrednog turskog prvoligaša u kojem igra na jedva 50 % utakmica zbog povrede leđa, a drugih 50 % je pod istragom zbog namještanja. Mislim, svaka mu čast jer je bio tu uz reprezentaciju, ali , da u našem stručnom štabu ima pameti i odgovornosti koliko je nema, insizitirali bi na prebrođavanju svađe sa Begovićem, najperspektivnijim golmanom u Engleskoj.

I da, Begović ima apsolutno pravo da bude nezadovoljan jer grije klupu u reprezentaciji, a svojim igrama zaslužuje stalnu "jedinicu". No nažalost, Sušić i co. su ga otjerali jer se "odbio odazvati zbog klupskih obaveza" dok istovremeno ćute o Ibričićevom neodazivu zbog revijalne utakmice Hajduka..

Begoviću, vrati se ! Skuhali smo ti pašta šutu ! :D :bih:
cyprus

#2996 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Sasvim_Obican wrote:...I da, Begović ima apsolutno pravo da bude nezadovoljan jer grije klupu u reprezentaciji, a svojim igrama zaslužuje stalnu "jedinicu"...
Aaaa, kako više ne shvatate :-) Ima pravo da bude nezadovoljan, ali nema pravo da to nezadovoljstvo ispoljava neodazivanjem na utakmice. Selektorova je prva i zadnja, sve kad bi Begović bio najbolji golman na svijetu i skido 10 zicera po utakmici... :-) :-) :-)
ultima_palabra

#2997 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Kad Pape nazove, Begu odmah zaboli mangina :mrgreen: I kako da se odazove...
BHF_Manijak

#2998 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

just principe wrote: slazem se u vecini sa tvojim postom, ali ne i za Spahica. Ne znam sta hoces da kazes, sa Spahic ne igra na terenu kako treba ili da igra lose, jer to sto si napomenuo da se tuce, razbija to je sve u zaru borbe..I da normalno tuce proticnika, a ne nase igrace, zbog toga ne znam sto bi ga neko od nasih nalupao

sto se tice Begovica, jest nas najbolji golman, ali glupo bi sad bilo Hasagica na klupu da bude rezerva jer to nije zasluzio, a s druge strane Begovic i da bude pozvan ne bi takva klasa pozeljela klupa tako da...Mislim da je razlog svadje sa selektorom upravo taj sto on ne zeli da bude rezerva Hasagica jer smatra da je bolji..inace nije djaba rekao da nece igrati za nas dok je na klupi Pape
Nidje veze, pa nismo merhamet ba, treba da igraju najbolji najspremniji! Sta smo trebali, da i Bolic vratimo u repku a Dzeku na klupe, gdje ce jedan Dzeko ispred Bole, koliko nam je samo ovaj valjo... :roll: Ako se vec vodi onom "da cemu najspremniji i najbolji" igrati onda sigurno je da je "kec" zaduzen za Begovica, nema tu prijasnjih zasluga, godina, staza u repki ovog onog, jednostavno Keno nije isti onaj od prije 3-4 godine, Begovic uletio u formu i to je to, bez puno mudrovanja...Cuj glupo da Begovic brani a Hasagic na klupi, Bogami ko da je Kahn a ne Hasagic!
rajv0sa

#2999 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by rajv0sa »

cyprus wrote:
Sasvim_Obican wrote:...I da, Begović ima apsolutno pravo da bude nezadovoljan jer grije klupu u reprezentaciji, a svojim igrama zaslužuje stalnu "jedinicu"...
Aaaa, kako više ne shvatate :-) Ima pravo da bude nezadovoljan, ali nema pravo da to nezadovoljstvo ispoljava neodazivanjem na utakmice. Selektorova je prva i zadnja, sve kad bi Begović bio najbolji golman na svijetu i skido 10 zicera po utakmici... :-) :-) :-)
Dok kod mi imamo selektore kojima je takva "zadnja" nikud mi necemo otici,i ne znam zasto se Susic ovdje stuje kao bog.Ako je bio dobar igrac ne mora biti i dobar trener.To su potpuno dvije razlicite uloge.Zasto Pele nikad nije pokusao biti trener?Ja mu nikad halalit' necu kad je rekao na OBN da ce mu reprezentacija biti odskocna daska u daljnoj karijeri,i kako ce moci zaraditi velike pare.
just principe

#3000 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by just principe »

rekao sam da je Begovic bolji, ali ne toliko da bi zauzeo mjesto Hasagicu. Znamo mi pratimo eng ligu i gledamo uzivo sta se desava, pa se tako divimo nadrealnim odbranama Bege, ali sta se desava sa Hasagicem ko kaze da i on ne pruza dobre partije za svoj klub. U finalu kupa kada su porazeni na penale od Besiktasa, Hasagic je bio najbolji pojedinac na terenu. Gdje ste tada bila da hvalite Kenu, i da nemojte zezati, on na osnovu starog kredita ne bi trebao igrati/braniti vec na osnovu sadasnjih partija, a one nisu nista losije od Begovicevih..Evo ako se neko sjeti nekog kiksa Kene u reprezentaciji nek se iste sekunde javi, naravno u to ne ubrajamo bacanje protivnickih igraca i igranje sa zivcima nasih navijaca..Odgovor za @BHF, jer mrsko mi bilo replicirati :D
Last edited by just principe on 15/08/2011 01:18, edited 1 time in total.
Locked