PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#2976 Re: PROTESTI!!!

Post by Picajzla »

Dr. Kuca wrote:Dodje buraz kuci. Ovo presretanje se desilo na skenderiji, kaze njih 20-30 u maskama usmjeravaju saobracaj, nema nikos tariji od 20-ak godina. Ja pogresno razumio, jer zove govori eo me an grbavici presrecu itd.

A ova papci sto amnestiraju ove balavce nisu nis vjesni da on njih sutra prave noce Cele itd. Al akd se nema mozga razumijem.
Dobro je da nisi napisao da su nasli jos 12 kg spida.
zipoo

#2977 Re: PROTESTI!!!

Post by zipoo »

Sutra prvo protiv novinara, pa onda protiv vlade. Polimiti im opremu, pa onda nek seru i kuhaju smecari
omar little

#2978 Re: PROTESTI!!!

Post by omar little »

ovdje fali stranica. i kakav je to zapisnik na kojem nema indicirano broj stranica 3/5, 1/3 i slicno?

edit:
i jel ovo autenticno.
Last edited by omar little on 09/02/2014 19:12, edited 1 time in total.
stojcevac

#2979 Re: PROTESTI!!!

Post by stojcevac »

Interesantno je pratiti kako radiosarajevo.ba i klix.ba imaju identican tekst u live pracenju protesta. Nista se nije desavalo citav dan sto bi moglo da dovede do nekog velikog incidenta. Sada odjednom sa prvim mrakom ni manje ni vise desava se sljedece: "Demonstranti provociraju policiju prema kojoj je bačen molotovljev koktel, na raskrsnici ulica Alipašina i Titova.". Identican tekst na oba portala. Na sred ceste neko odjednom baca koktel? Jako smrdi na reziranje incidenta. Uspjevaju okrenuti demonstrante jedne protiv drugih, a tome im nesebicno pomazu ljudi koji za neciji interes pisu po forumu protiv onih koji opravdamo protestuju. Pokusava se stvoriti slika da protesti ne postoje, nego samo gomila huligana po ulicama kojoj je cilj destrukcija. To jednostavano nije tacno.
Banksy

#2980 Re: PROTESTI!!!

Post by Banksy »

Cijeli dan forum je bez nadzora i moderacije, uz nesankcionirane uvrede, opasne dezinformacije, pozive na nasilje.

Odlično.
NailovaMater

#2981 Re: PROTESTI!!!

Post by NailovaMater »

Dr. Kuca wrote:Dodje buraz kuci. Ovo presretanje se desilo na skenderiji, kaze njih 20-30 u maskama usmjeravaju saobracaj, nema nikos tariji od 20-ak godina. Ja pogresno razumio, jer zove govori eo me an grbavici presrecu itd.

A ova papci sto amnestiraju ove balavce nisu nis vjesni da on njih sutra prave noce Cele itd. Al akd se nema mozga razumijem.
Drug rekla kazala u ovakvim situacijama ne bi smjelo biti
splinter

#2982 Re: PROTESTI!!!

Post by splinter »

niko ne presreće i ne zaskače i ne tuče i ne kamenuje, ne lupaj bezveze, cesta je blokirana i to raskrnicu ranije i od murije i to je to
hhaarree

#2983 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

E tako se prenose informacije, samo jos da nam kazes koliko su auta ukrali, oteli, obili i devastirali. Jer su neki tvrdili da se to desava
palermo

#2984 Re: PROTESTI!!!

Post by palermo »

Slušam onog Esada Durakovića kobajagi prof.doktor, ma budžetlija sigurno :D
JoeyTribbiani

#2985 Re: PROTESTI!!!

Post by JoeyTribbiani »

Kakvi ku*čevi protesti danas...ovo je cirkus. Balavci s fantomka guraju kontejnere, blokiraju saobraćaj, a babe vrište "pustite nam djecu". Kad zbog njih ne budete sutra smjeli torbu na rame stavit dok hodate ulicom, možda skontate koga ste vadili iz govana.

Protesti bez vodstva, plana i cilja su uvod u anarhiju. Jednom majmunu iz tornja to odgovara. Ostali su prevelike pičke da povuku bilo kakav potez. Rezultat svega toga je da niko više ništa i ne radi. Smiješno fakat.
hhaarree

#2986 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

omar little wrote:
ovdje fali stranica. i kakav je to zapisnik na kojem nema indicirano broj stranica 3/5, 1/3 i slicno?

edit:
i jel ovo autenticno.
Mene vise interesuje kakva je to elementarna nepismenost kroz citav zapisnik, ko da ga je radeljaš nogama sastavljo
gidra

#2987 Re: PROTESTI!!!

Post by gidra »

ne sekiraj se drotovi u civilu su među njima. Ja fino rekoh neki dan da ljudi samo slikaju, i kad kasnije bude privođenja ili kazni od 5 joja za remećenje javnog reda bit će joj babo nisam ja boga mi :D
Paranoid

#2988 Re: PROTESTI!!!

Post by Paranoid »

Image
dunkemm3

#2989 Re: PROTESTI!!!

Post by dunkemm3 »

Da li će redakcija Klixa obrazložiti razlog za brisanje i totalnu izmjenu teksta:
KLIX.BA IZ SAMO NJIMA POZNATIH RAZLOGA POTPUNO IZMJENIO TEKST !!!

Jučer je postojao tekst u kojem je tzv. ekonomski analitičar Erol Mujanović govorio o investitorima koji će zaobići BiH, evo kako je glasio NASLOV i TEMA o kojoj je govorio jučer:
Ekonomski analitičar Erol Mujanović: Investitori će sada još više izbjegavati BiH

"Kada stranci vide da se pali imovina i da je klima za ulaganje nesigurna, onda ne žele ulagati u takvu zemlju. Strani investitori žele sigurnost za svoja ulaganja

http://www.klix.ba/biznis/ekonomski-ana ... /140208059
Kao što vidite naslov, temu i link. Ako kliknete na taj link, on će vas dovesti na danas potpuno drugi tekst i temu:
Mujanović: Talas straha je obuzeo bh. političare
http://www.klix.ba/biznis/ekonomski-ana ... /140208059
Znači naslov, tema i tekst su potpuno promijenjeni, ali su datum i link sa prijašnjeg IZBRISANOG teksta i teme ostali.
Sve ostale spletke ovdje - http://www.klix.ba/forum/oprez-narode-n ... 7.html-f=3
Last edited by dunkemm3 on 09/02/2014 19:17, edited 1 time in total.
trcicu trceci

#2990 Re: PROTESTI!!!

Post by trcicu trceci »

Banksy wrote:Cijeli dan forum je bez nadzora i moderacije, uz nesankcionirane uvrede, opasne dezinformacije, pozive na nasilje.

Odlično.
:thumbup:
od kada su pocele demonstracije, jave se sa ponekim banom
szlava

#2991 Re: PROTESTI!!!

Post by szlava »

Picajzla wrote:

Dobro je da nisi napisao da su nasli jos 12 kg spida.
To je najjj veca provala zamisli da su tek to djelili morali bi ujedati po gradu bilo bi ovo nisu prosvjednici ovo su HANIBALI :evil: :lol: joj medija i goFana majko moja
Logovan

#2992 Re: PROTESTI!!!

Post by Logovan »

Nokian808 wrote:Imajte na umu da trenutno SDP, SDA, HDZ i SNDS ODLIČNO SARADJUJU jer im je ugrožen vitalni nacionalni interes - pravo na NEOMETANU PLJAČKU i SLOBODU OD KRIVIČNOG GONJENJA!
POKUŠAVAJU NA SVAKI NAČIN RASPRŠITI BIJES NARODA I UPLAŠITI GA NEKIM IMAGINARNIM RATOM I UNIŠTENJEM ZEMLJE.
BOSNE ĆE UVIJEK BITI ALI VAS LOPOVA NEĆE!

P.S:
Da se razumjemo ni SBB nije bolji ali im ovi protesti trenutno odgovaraju i SAMO ZATO GLUME FINOĆU pokušavajući nas upotrebiti za svoje ciljeve.
OVO JE BUNT NARODA PROTIV NEODGOVORNIH I KORUMPIRANIH POLITIČARA I NIKO GA NESMIJE UGASITI!!!
Tako je. Bravo. :thumbup: :thumbup:
Banksy

#2993 Re: PROTESTI!!!

Post by Banksy »

Bodkin wrote:
hahah joj malac sto ga je dedo trazio i nasao na hayatu se skida da pokaze kako su ga tukli dva dana i udarali gepekom, a ni ogrebotine ni crvenila na njemu pa ko je ovdje lud ba. kakvo spinovanje. ne zna se ko je gori, vlast ili opozicija
Onaj koji tom ološu vjeruje.
JoeyTribbiani wrote:
Kakvi ku*čevi protesti danas...ovo je cirkus. Balavci s fantomka guraju kontejnere, blokiraju saobraćaj, a babe vrište "pustite nam djecu". Kad zbog njih ne budete sutra smjeli torbu na rame stavit dok hodate ulicom, možda skontate koga ste vadili iz govana.

Protesti bez vodstva, plana i cilja su uvod u anarhiju.
Dr. Kuca

#2994 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

Pa bila je slika kako zaustavljaju auto na ulici.

P.s. sta je budzetlija? Vi ste i staci vam privatnici jel? :D :D Sto se onda zalite?
Acerovac

#2995 Re: PROTESTI!!!

Post by Acerovac »

Last edited by Acerovac on 09/02/2014 19:18, edited 1 time in total.
Mister Yes

#2996 Re: PROTESTI!!!

Post by Mister Yes »

Ovo što upravo sada priča profesor Duraković na TV1 ja sam pisao prije nekoliko dana. Od riječi do riječi.

Jeste da mi je Esad kućni prijatelj ali nismo se dogovarali Bogami. :sad:
StupskaBitanga

#2997 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Banksy
Kakvo je tvoje mišljenje o svemu
hhaarree

#2998 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

trcicu trceci wrote:
Banksy wrote:Cijeli dan forum je bez nadzora i moderacije, uz nesankcionirane uvrede, opasne dezinformacije, pozive na nasilje.

Odlično.
:thumbup:
od kada su pocele demonstracije, jave se sa ponekim banom
Ja vala ne vidjoh ni jednog bana. Kix mijenja vijesti, ukida banere, plasira dezinformacije, pravi od foruma igraliste za svakakav sljam i tako dalje, vat d fak :zoka:
frx

#2999 Re: PROTESTI!!!

Post by frx »

Logovan wrote:
Nokian808 wrote:Imajte na umu da trenutno SDP, SDA, HDZ i SNDS ODLIČNO SARADJUJU jer im je ugrožen vitalni nacionalni interes - pravo na NEOMETANU PLJAČKU i SLOBODU OD KRIVIČNOG GONJENJA!
POKUŠAVAJU NA SVAKI NAČIN RASPRŠITI BIJES NARODA I UPLAŠITI GA NEKIM IMAGINARNIM RATOM I UNIŠTENJEM ZEMLJE.
BOSNE ĆE UVIJEK BITI ALI VAS LOPOVA NEĆE!

P.S:
Da se razumjemo ni SBB nije bolji ali im ovi protesti trenutno odgovaraju i SAMO ZATO GLUME FINOĆU pokušavajući nas upotrebiti za svoje ciljeve.
OVO JE BUNT NARODA PROTIV NEODGOVORNIH I KORUMPIRANIH POLITIČARA I NIKO GA NESMIJE UGASITI!!!
Tako je. Bravo. :thumbup: :thumbup:
podrzavam :thumbup: :bih:
trcicu trceci

#3000 Re: PROTESTI!!!

Post by trcicu trceci »

Mister Yes wrote:Ovo što upravo sada priča profesor Duraković na TV1 ja sam pisao prije nekoliko dana. Od riječi do riječi.

Jeste da mi je Esad kućni prijatelj ali nismo se dogovarali Bogami. :sad:
mozes li ukrako napisati o cemu prica molim te
Post Reply