Sirija vol. 2

Locked
aldinjo

#29526 Re: Sirija vol. 2

Post by aldinjo »

Jučer su odbili napad u Manbiju. Kupe i demokrate na sve strane, ne ide ni njima kako su zamislili. Uhvatili su se pod ruku sa Amerikancima, najvećim zločincima na Bliskom istoku, zaigrali u kolo sa šejtanom. A ko sa đavolom tikve sadi...

Kurdi polako troše kredit koji su imali, spuštaju se na nivo drugih strana u sukobu a sve na nagovor monstruma i zlotvora iz međunarodne zajednice. Zašto nisu podržali arape iz Manbija koji su se prvi suprostavili Isilu, zašto sa njima zajedno ne formiraju front koji će protjerati Isil? Oko 200 momaka iz Manbija je poginulo u Azazu u borbama protiv Isila. 5 godina sjede skrštenih ruku, i sada dolaze da pokupe plijen, da bez problema satru neprijateljsku stranu.Hoće bez ikakvih žrtava,a uz podršku međunarodne zajednice, stranih plaćenika koje imaju koliko i Isil, da naprave neku svoju državu. Pretvaraju sebe u lovinu koju će sve živo decenijama ganjati po pustinjama Bliskog istoka.

Ništa masakri u Halebu, ništa režim, režim što se tiče PYD-a može pobiti na hiljade žena i djece, mogu godinama ravnati gradove to se njih ne tiče. Ljudi bez trunke ponosa, dostojanstva, isti su kao i režim.[/quote]
Tebe ko da je neko iz ISILa napravio, kako grcevito navijas za njih.
Da sam ja vlast ti bi meni vec odavno igrao kolo sa mishevima i trunuo u zatvoru, kao i krvnicka ISIL orgija.
I Kurdi ti sada smetaju jel?
Samo da nam jednom dodjes i prodjes kroz Buzimski dresh, ne bi ti vise palo na pamet da branis zlocince covjecanstva i blatioce Islama. Stidi se mishu jedan svojih misli i svog jezika.[/quote]
:lol: :lol: :lol: :roll: :run: Nije samo budalaštine napisao nego još i prijeti. :lol:
Akibh

#29527 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

KAMI666 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Zna se ko čini najveće zločine u Iraku i Siriji i ko je odgovoran za smrt najvećeg broja civila.

Amerikanci jesu sve započeli sa svojim izvozom demokratije na tenkovima u Iraku. Pa onda spletke u Siriji i nekakve crvene linije. Isil je njihov proizvod, poigravaju se sa tim narodima jer im se može.

Kurdi jesu prespavali cijeli rat i istina je da sada dolaze da nakon pet godina rata i miliona poginulih, ranjenih, i protjeranih da pokupe cijeli plijen za sebe a sve uz neograničenu podršku zlotvora iz međunarodne zajednice.
Pa sta se tebi digao, sta tebi to smeta? Nek kupe plijen, i trebaju da pokupe sve.
Ovi tvoji teroristi to ne bi uradili jel?

I kad kazes ISLI napravio Amaerikanac, ovo ono, evo Kurd ga sada rushi. Sta tebi smeta sto se americko rushi kada i njih toliko mrzis?
Nisi ti svoj i nisi nacisto sa razumom dok su tebi ISIL "tvoja braca".
Pusku u ruke i idi ih podrzavaj tamo gdje si im potreban, nemoj nama srat ovdje vise.
Savo, prijavljuj ove bolide, ovaj nije dobar nikako...
sunceKOtepsija

#29528 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

+21
kanibali koji su poginuli u eksploziji u Idlibu, zavrseni su dani njihovog terorisanja i izivljanaja nad nevinim narodom Sirije, nazalost ima ih jos desetine hiljada dopeljanih iz svih krajeva svijeta
https://pbs.twimg.com/media/ClejW5aWgAANQLA.jpg
roden u turskom gradu Konji, dosao u Siriju da se izivljava nad djecom i zenama, poginuo u ruskom bombardovanju kanibalskih polozaja
https://pbs.twimg.com/media/CleFKDNWIAArrzB.jpg
clan kanibalistickog TIP-a https://en.wikipedia.org/wiki/Turkistan_Islamic_Party ubijen u ruskom bombardovanju kanibala
https://pbs.twimg.com/media/ClerrqPWkAAKYJg.jpg
KAMI666

#29529 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

Akibh wrote:
KAMI666 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Zna se ko čini najveće zločine u Iraku i Siriji i ko je odgovoran za smrt najvećeg broja civila.

Amerikanci jesu sve započeli sa svojim izvozom demokratije na tenkovima u Iraku. Pa onda spletke u Siriji i nekakve crvene linije. Isil je njihov proizvod, poigravaju se sa tim narodima jer im se može.

Kurdi jesu prespavali cijeli rat i istina je da sada dolaze da nakon pet godina rata i miliona poginulih, ranjenih, i protjeranih da pokupe cijeli plijen za sebe a sve uz neograničenu podršku zlotvora iz međunarodne zajednice.
Pa sta se tebi digao, sta tebi to smeta? Nek kupe plijen, i trebaju da pokupe sve.
Ovi tvoji teroristi to ne bi uradili jel?

I kad kazes ISLI napravio Amaerikanac, ovo ono, evo Kurd ga sada rushi. Sta tebi smeta sto se americko rushi kada i njih toliko mrzis?
Nisi ti svoj i nisi nacisto sa razumom dok su tebi ISIL "tvoja braca".
Pusku u ruke i idi ih podrzavaj tamo gdje si im potreban, nemoj nama srat ovdje vise.
Savo, prijavljuj ove bolide, ovaj nije dobar nikako...
Sta se ti papucaru javljas, jesi mu ti advokat ili vruci buraz?

Nek prijavi, kako sam likuje svjetsku priznatu teroristicku organizaciju ISIL. To sto je svagdje na svijetu zabranjeno, jer bi ti policija dosla na vrata, ovdje ovaj tvoj psihopata dan noc radi i truje mozak ovim maloumcima u koje se i ti ubrajas. I sutra ce takve budaletine otici u tu Siriju a na CNN ce stojati da je from Bosnia i ja cu se crveniti zbog toga, jer ce te vi tako predstavljati moju zemlju.
Da je zakona u Bosni kakvog nema, davno bi vi podvili rep iza resetaka zatvorskih. Ali moze vam se ovako u zemlji bez perpsektive i zakonja, ovo vam je podlo tlo, to vi i trazite. A ako mislite da cu na to precutati, zaebali ste se.
Opetja033

#29530 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

KAMI666 wrote: Pusku u ruke i idi ih podrzavaj tamo gdje si im potreban, nemoj nama srat ovdje vise.
Kuci svojoj pa ukucanima odredjuj ko ce sta pisati, kada i kome. Ako mozes. Ovdje ne mozes sigurno.
Ovdje o tome ti ne odlucujes ni najmanje.
Jasno decko?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#29531 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

prijavi hin efendija sve hin prijavi, neka hi milicija dobro istreha sve njiha što podržaju ote tetoriste
dobri moj efendija neka sihim reko i dobro sihim reko,. da su se zajebali kad su mislijeli daš him ti šučet što podržaju taj nakav hisil tertoristćki,baš ko dasam him ja isto reko lijepi moj efendija samo što siti to reko nekako onako baš kako treba. kp pravi efendija

aferim
KAMI666

#29532 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

Bas ste se fino gore svi poredali i pronasli u mojim rijecima :D ako SIPA prati ovu temu, ti gore upishani djeckici, manji od makovog zrna, su vam obozavaoci ISILa. Vole ISIL ili Al Qaidu vise nego svoju mater rodjenu. Doduse fali @Cool jos da se javi :lol:

Momci, hvala na kooperaciji. :bih:

( e ovako se nadje zivo meso za vece ciljeve, kad imas proracunate i manje inteligentne protivnike)
Opetja033

#29533 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

KAMI666 wrote:Bas ste se fino gore svi poredali i pronasli u mojim rijecima :D ako SIPA prati ovu temu, ti gore upishani djeckici, manji od makovog zrna, su vam obozavaoci ISILa. Vole ISIL ili Al Qaidu vise nego svoju mater rodjenu. Doduse fali @Cool jos da se javi :lol:

( e ovako se nadje zivo meso za vece ciljeve, kad imas proracunate i manje inteligentne protivnike)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Umislio da je 007... dusa draga.
japin_mutapi

#29534 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

KAMI666 wrote:Bas ste se fino gore svi poredali i pronasli u mojim rijecima :D ako SIPA prati ovu temu, ti gore upishani djeckici, manji od makovog zrna, su vam obozavaoci ISILa. Vole fa vise nego svoju rodjenu mater. Doduse fali @Cool :lol:

:bih: to hefendija. kako si hin samo mudro razotkrio, aferim
sad ću hi ja prijavit sipi da ase ti ne mučiš dobri moj i pošteni efendija,dosta što si hi otkrio da vole otaj hisil aferim jope
dobar,pošten,lijep i još i pametan, pravi efendija :kiss:
Mlohavi

#29535 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

KO HOCE DA SE BIJE???

"Borci" SAA ocito nece :thumbup:
Opetja033

#29536 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Halep: FSA zauzela danas tri sela duz turske granice - Mazrat Shahin, Shabaniyah i Qasagik. Sada ih ponovo vise nista ne dijeli od samog grada Al Raija.
cbrt

#29537 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Kikibombona wrote:Ovo ISIL fakat razbio SAA oko Tabke!? :-)

Strasno, necuveno...
Odustali od daljnje ofanzive ovi kanibali iz SAA :mrgreen:
https://www.almasdarnews.com/article/so ... base-isis/
japin_mutapi

#29538 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

kakvi amateri
Opetja033

#29539 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Ja neki dan napisah da vece sanse ima FSA da udje u al Bab nego Assadovi.
sarajevoxxxx

#29540 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Likvidiran jedan od glavnih vođa Nusra fronta u sjeverozapadnoj okolini Haleba Ebu Abdullah Džebel

- Amak: Video snimak današnje eksplozije automobila bombe na položajima kurdskih vojnih formacija između sela Nevadžeh i Al Esedijeh na jugoistoku Manbija. Najmanje 15 pripadnika kurdskih vojnih snaga je poginulo ili ranjeno.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8610793026

- Sela Tell Betal , farme Šahin, i Kasadžik u sjevernoj okolini Haleba ponovo u rukama sirijske opozicije.

- Snimak na kojem se vide pripadnici Isila u zadnjim borbama na polju Sufjan i trokutu Er-Resafeh u blizini Tabke u Raqqi

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8610793026

- Isil zauzeo selo Ebu El 'Iladž na putnoj komunikaciji Esrija-Raqqa i drugih 5 vojnih tačaka.
dragma
Vozim: Pješe

#29541 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

dječak sa šibicama wrote:SAA mora vratiti snage iz Raqe na juzni Aleppo, Al Qaida se potrudila da pomogne ISIS-u, dva lica jedne medalje po ko zna koji put saradjuju.
Ma niđe veze. Odavno je jasno da među frakcijama u Siriji savezništva i takvog tipa saradnje nema. Dok se dvojica kolju treći tu negdje traži svoju šansu, klasični oportunizam i ništa drugo.
Opetja033

#29542 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

dragma wrote:
dječak sa šibicama wrote:SAA mora vratiti snage iz Raqe na juzni Aleppo, Al Qaida se potrudila da pomogne ISIS-u, dva lica jedne medalje po ko zna koji put saradjuju.
Ma niđe veze. Odavno je jasno da među frakcijama u Siriji savezništva i takvog tipa saradnje nema. Dok se dvojica kolju treći tu negdje traži svoju šansu, klasični oportunizam i ništa drugo.
Ma pusti glavnog trola na ovoj temi. Sutio je kad su:
1) Na Zapadnom Kalemunu bukvalno istovremeno ofanzivu na pobunjenike pokrenuli: Assadovi, Hizb i ...... Daesh.
2) Prije mjesec i po, dva na sjeveru Halepa po pobunjenicima zajednickim snagama udarali Kurdi, Assad i Daesh... bez da su metka jedni na druge ispalili iako dijele linije fronta na tom podrucju.
3) Kada je u istom tom periodu i na istom podrucju i Assadova i ruska avijacija, nicim izazvana, ravnala polozaje FSA prema Daeshu.
4) Neki dan kad Rusi udarise na polozaje NSA na granicnom prijelazu Tanf. Granicnom prijelazu koji je na desetine, pa mozda i stotinu km udaljen od najblizih Assadovih polozaja i u potpunosti okruzen Daeshovcima. Udarili na vojnu formaciju koja metka na Assadove nije opalila vec se samo bori protiv Daesha.

Kada neko ko je konstantno na temi izvali takvu glupost moze biti samo bezobzirno bezobrazan ili, u najmanju ruku, blago retardiran.
dječak sa šibicama

#29543 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Naravno, bices prijavljen, pa da vidimo koliko admini ovdje jesu neutralni.
Opetja033

#29544 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

dječak sa šibicama wrote:Naravno, bices prijavljen, pa da vidimo koliko admini ovdje jesu neutralni.
U cemu je problem?
Visis li na ovoj temi? Visis
Da li si izvalio glupost na koju sam reagovao? Jesi
Ima li treceg objasnjenja za takvu glupost osim da si vrlo bezobrozan ili mentalno zaostao? Nema

Evo daj mi trecu mogucnost i ja cu prijaviti sam sebe ako je to ikako moguce.
dječak sa šibicama

#29545 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Ma zajebavam se bolan, zivio.
Opetja033

#29546 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

dječak sa šibicama wrote:Ma zajebavam se bolan, zivio.
A znamo i ti i ja da se ipak "samo" radi o bezobrazluku, realno.
Nisi ti glup... To bi u ovom kontekstu bilo lakse za svariti. Vrlo dobro znas sta se desava ali opet svako malo napises komentar u onom stilu.
Ironmen

#29547 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

ISIL zarobio 700 Kurda u selima sjeverno od al-Baba. Gorka ih sudbina ceka, jos malo se mogu izivljavati!
Izgleda da je isil vec poceo likvidaciju kurdskih civila koji monstrumi i kukavice koja mizerija ljudskog dna i olosa gamad jedna.
Kikibombona

#29548 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:...
Sta je ovo Saxxx, kupe mrtve ISILovce na sve strane, nazalost, medju njima je i veliki broj djece!
Sta mislis hoce li im vise pasti na pamet da pokrenu jos jedan ocajnicki napad?
Jučer su odbili napad u Manbiju. Kupe i demokrate na sve strane, ne ide ni njima kako su zamislili. Uhvatili su se pod ruku sa Amerikancima, najvećim zločincima na Bliskom istoku, zaigrali u kolo sa šejtanom. A ko sa đavolom tikve sadi...

Kurdi polako troše kredit koji su imali, spuštaju se na nivo drugih strana u sukobu a sve na nagovor monstruma i zlotvora iz međunarodne zajednice. Zašto nisu podržali arape iz Manbija koji su se prvi suprostavili Isilu, zašto sa njima zajedno ne formiraju front koji će protjerati Isil? Oko 200 momaka iz Manbija je poginulo u Azazu u borbama protiv Isila. 5 godina sjede skrštenih ruku, i sada dolaze da pokupe plijen, da bez problema satru neprijateljsku stranu.Hoće bez ikakvih žrtava,a uz podršku međunarodne zajednice, stranih plaćenika koje imaju koliko i Isil, da naprave neku svoju državu. Pretvaraju sebe u lovinu koju će sve živo decenijama ganjati po pustinjama Bliskog istoka.

Ništa masakri u Halebu, ništa režim, režim što se tiče PYD-a može pobiti na hiljade žena i djece, mogu godinama ravnati gradove to se njih ne tiče. Ljudi bez trunke ponosa, dostojanstva, isti su kao i režim.
Kakve su ovo budalastine?

Amerikanci kazu da ofanzivu na Manbij predvode Arapi, da Kurdi cine tek trecinu snaga na terenu... Vjerujem da su pretjerali, da je situacija obrnuta, ali to ne mjenja cinjenicu da u ofanzivi sudjeluje par hiljada Arapa. Tu su mnoge arapske jedinice, da ne nabrajam sada... Oficijelni lider 'operacije Manbij' je Arapin.

U oslobodjenim selima celnici Rojava se lakalnim Arapima dogovaraju integraciju i nacin djelovanja u buducnosti

Image

Komadant SDF Abu Anjad, etnicki Arapin, prenosi da lokalci pomazu SDF
#Manbij Military Council Commander Abu Anjad: The local population helped #SDF to repel all ISIS attacks yesterday.
Dakle, Arapi itekako ucestvuju. Nedavno je jedna CISTO ARAPSKA jedinica iz Tel Rifata, koja broji 250 vojnika, pristupila SDF. Kazu da su to uradili jer su zabrinuti zbog rastuceg islamskog ekstremizma. Sa tim islamskim ekstremistima YPG nikada nece saradjivati, a sa Arapima svakako hoce... i vec saradjuje... saradjuje od pocetka rata... Al Sanadid Kurdi vole i postuju kao YPG. A da te podsjetim, Al Sanadid je 100% arapska jedinica, pripadnici plemena Shammar. :-D

Demografska mapa sjevernog Alepa :thumbup:

https://ethnicmapsofkurd.wordpress.com/ ... rn-aleppo/
Howitzer

#29549 Re: Sirija vol. 2

Post by Howitzer »

Ironmen wrote:
ISIL zarobio 700 Kurda u selima sjeverno od al-Baba. Gorka ih sudbina ceka, jos malo se mogu izivljavati!
Izgleda da je isil vec poceo likvidaciju kurdskih civila koji monstrumi i kukavice koja mizerija ljudskog dna i olosa gamad jedna.
To ista ona likvidacija od ISIL-a kad su zarobili isto tako oko 700 jadnih civila nekih pa se na kraju ispostavilo da su roknuli samo 30ak a ostatak oslobodili :D

haj bjezi sa propagandom
Ironmen

#29550 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Izgleda da je SAA zauzela Al-Bahariyah potvrdjeno od nekoliko twiter izvora.

http://prntscr.com/bjbgit

Takodjer kruzi prica da FSA nije uspjela spojiti Modemijeh sa Darajom i da su imali velike gubitke nemojte uzimati za istinito mozda je laz ali kruzi ova mapa.

http://prntscr.com/bjbhqg

Mapa sa proFSA izvore.

http://prntscr.com/bjbi0m

Jedan od vodja nusre iz Somalije Abu Abdullah Jabal danas likvidiran u Idlibu opet iza neprijateljskih linija u zadnjih 10-15 dana preko 10 visokih komandira nusre likvidirano velika misterija uglavnom.
Locked