Kurdi polako troše kredit koji su imali, spuštaju se na nivo drugih strana u sukobu a sve na nagovor monstruma i zlotvora iz međunarodne zajednice. Zašto nisu podržali arape iz Manbija koji su se prvi suprostavili Isilu, zašto sa njima zajedno ne formiraju front koji će protjerati Isil? Oko 200 momaka iz Manbija je poginulo u Azazu u borbama protiv Isila. 5 godina sjede skrštenih ruku, i sada dolaze da pokupe plijen, da bez problema satru neprijateljsku stranu.Hoće bez ikakvih žrtava,a uz podršku međunarodne zajednice, stranih plaćenika koje imaju koliko i Isil, da naprave neku svoju državu. Pretvaraju sebe u lovinu koju će sve živo decenijama ganjati po pustinjama Bliskog istoka.
Ništa masakri u Halebu, ništa režim, režim što se tiče PYD-a može pobiti na hiljade žena i djece, mogu godinama ravnati gradove to se njih ne tiče. Ljudi bez trunke ponosa, dostojanstva, isti su kao i režim.[/quote]
Tebe ko da je neko iz ISILa napravio, kako grcevito navijas za njih.
Da sam ja vlast ti bi meni vec odavno igrao kolo sa mishevima i trunuo u zatvoru, kao i krvnicka ISIL orgija.
I Kurdi ti sada smetaju jel?
Samo da nam jednom dodjes i prodjes kroz Buzimski dresh, ne bi ti vise palo na pamet da branis zlocince covjecanstva i blatioce Islama. Stidi se mishu jedan svojih misli i svog jezika.[/quote]