Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
starii

#2951 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by starii »

PipiDugaDevetka wrote:up!
pipi haj lezi spavaj rano je ziv bio, i onako ko jebe upravitelje :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2952 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

starii wrote:
PipiDugaDevetka wrote:up!
pipi haj lezi spavaj rano je ziv bio, i onako ko jebe upravitelje :)
:D :skoljka:
Ni ti ne spavaš, a rano je.
Bellica

#2953 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Zna li neko da li mi PEV mozemo biti PEV i u nekom drugom ulazu pored trenutnog, a da ne polazemo ispit za svaki ulaz? Na mom uvjerenju pise da sam PEV u tom i tom ulazu, pa sada, kad sam PEV u jos jednom,moram li opet polagati za uvjerenje na kojem ce pisati da sam i tu PEV ili ovaj jedan vrijedi za svaki ulaz?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2954 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Možeš biti i u drugom ulazu PEV bez ponovnog polaganja.
Bellica

#2955 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:Možeš biti i u drugom ulazu PEV bez ponovnog polaganja.
Ali na potvrdi/certifikatu/uvjerenju pise adresa na kojoj sam prvi put izabrana za PEV pa zato pitam. Ako bi dosla kakva kontrola ili sl. posto se svemu mogu nadati.
PipiDugaDevetka

#2956 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Očigledno je da se radi o greški Ministarstva što su upisali adresu prvog PEV-ovanja u dokument koji važi za više adresa.
PipiDugaDevetka

#2957 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Ako ne čistite snijeg i ledenice možete dobiti kaznu do 3.000 maraka

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ako-ne-c ... /121212046#
PipiDugaDevetka

#2958 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica

#2959 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Ja sam kod sebe ocistila i poslula so ispred stubista. Ledenice nemamo jer imamo snjegobrane, valjda oni pomazu da se snijeg polako topi i ne prave se ledenice nego sva voda odlazi u oluke. Dakle, sacuvanih 3000 KM. Mogao bi se raspitati, mozemo li mi koji smo obavili ovu gradjansku duznost dobiti ovih 3000 KM kao nagradu od ulaza koji to jos nisu odradili :D
theTruePath

#2960 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by theTruePath »

Ovo samo u Bosni,valjda bi vlast trebala zaposliti ljude za ovo
Last edited by theTruePath on 13/12/2012 09:45, edited 1 time in total.
Bellica

#2961 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

theTruePath wrote:
Ovo samo u Bosni,valjda bi vlast trebala zaposliti ljude za ovo :-)
Pa vecina stanara u stambenim zgradama ne rade-nezaposleni su, dakle, eto, taman da nesto korisno odrade za komsije. Neka bar snijeg ociste, tako svako ispred svojih vrata i svi nezaposleni ce imati cime da se bave bar dva dana, da se ne dosadjuju bezveze i ne ispijaju kafe po gradu.
theTruePath

#2962 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by theTruePath »

moze i tako :D
Friesian

#2963 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Friesian »

kaznjava se predsjednik kucnog savjeta.. ali bi za njih bile manje kazne.. predsjednik dobiva manju sumu, ne znam tacno od koga, za taj svoj 'posao' iako ga rijetko ko i obavlja.. tako da je njegova duznost i skidanje ledenica..
levjd

#2964 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by levjd »

Čovjek može da se oklizne ispred nekog ulaza pa da optuži stanare (i predstavnika) tog ulaza da su oni krivi i da traži odštetu. Sve bi to imalo smisla kad bismo živjeli negdje kao što je Švajcarska ili Norveška ili bilo gdje drugo u Evropi. U Bosni nekako to smiješno zvuči, osim ako neko zbog nečega glavu izgubi (pa i tad se ne nalazi krivac- ako se neko sjeća slučaja od prije 15 godina kad je djevojka poginula od cigle koja je otpala sa zgrade usljed topljenja snijega i nikom ništa). Ipak treba raditi sve savjesno-moj stav.
novi.dan.nova.nafaka

#2965 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Friesian wrote:kaznjava se predsjednik kucnog savjeta.. ali bi za njih bile manje kazne.. predsjednik dobiva manju sumu, ne znam tacno od koga, za taj svoj 'posao' iako ga rijetko ko i obavlja.. tako da je njegova duznost i skidanje ledenica..
:-)
I da dokonim stanarima vikendom ujutro trkne do granapa kako bi kupio mlijeko i hljeb...
Innovation

#2966 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

novi.dan.nova.nafaka wrote: I da dokonim stanarima vikendom ujutro trkne do granapa kako bi kupio mlijeko i hljeb...
Ne stanarima, nego vlasnicima stanova. :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#2967 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Innovation wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:I da dokonim stanarima vikendom ujutro trkne do granapa kako bi kupio mlijeko i hljeb...
Ne stanarima, nego vlasnicima stanova. :lol:
Tj. etažnim vlasnicima. :P
Bellica

#2968 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Friesian wrote:kaznjava se predsjednik kucnog savjeta.. ali bi za njih bile manje kazne.. predsjednik dobiva manju sumu, ne znam tacno od koga, za taj svoj 'posao' iako ga rijetko ko i obavlja.. tako da je njegova duznost i skidanje ledenica..
:-)
I da dokonim stanarima vikendom ujutro trkne do granapa kako bi kupio mlijeko i hljeb...
Zaboravio si zabavljanje djece od 15-17h dok roditelji odmaraju :)
Bellica

#2969 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

A po kojem Zakonu i pravilu se kaznjava predsjednik kucnog savjeta? Pa nije on vlasnik zgrade, on samo predstavlja stanare, oni su odgovorni za nesrece koje prouzrokuje led ispred i sa NJIHOVE zgrade. Predsjednik kucnog savjeta koji danas skoro i ne postoji nego preddstavnik etznih vlasnika, moze biti odgovoran u onoj mjeri koliko i ostali etazni vlasnici pod uvjetom da ima stan u toj zgradi odnosno da je i sam etazni vlasnik.
Ja se doduse ne plasim, snijeg je ociscen, so posuta, ledenica nema. Imam jos parking da ocistim, ali cujem da ce temperatura narasti i do 13 stepeni pa da se ne umaram bezveze :-D
PipiDugaDevetka

#2970 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Uh, jeste gadno kada se zaledi voda u cijevima,...!

U tom slučaju fatati se kakvog rešoa (na struju), pa grijati kroz zid cijevi. Ova situacija se obično dešava u prizemlju ili na prvom spratu zgrade.
Bellica

#2971 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:Uh, jeste gadno kada se zaledi voda u cijevima,...!

U tom slučaju fatati se kakvog rešoa (na struju), pa grijati kroz zid cijevi. Ova situacija se obično dešava u prizemlju ili na prvom spratu zgrade.
Koliko znam, ovo se obicno desava u starijim zgradama. EV bi mogli u toku ljeta skupiti neka sredstva pa zamijeniti te cijevi da nema problema zimi. Mogu se i utopliti, ali opet, sve je do EV.
PipiDugaDevetka

#2972 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Koliko znam, ovo se obicno desava u starijim zgradama. EV bi mogli u toku ljeta skupiti neka sredstva pa zamijeniti te cijevi da nema problema zimi. Mogu se i utopliti, ali opet, sve je do EV.
Ako je koja firma-graditelj novogradnje kakve šalabajzerska, pa ''sfušerila'' tu novogradnju, može se desiti i u novijim zgradama,...
Bellica

#2973 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Bellica wrote:Koliko znam, ovo se obicno desava u starijim zgradama. EV bi mogli u toku ljeta skupiti neka sredstva pa zamijeniti te cijevi da nema problema zimi. Mogu se i utopliti, ali opet, sve je do EV.
Ako je koja firma-graditelj novogradnje kakve šalabajzerska, pa ''sfušerila'' tu novogradnju, može se desiti i u novijim zgradama,...
Nazalost, u pravu si. Ima i toga, a Stup i novogradnja tamo je cisti primjer da si u pravu.
levjd

#2974 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by levjd »

Predstavnici, čisti li se snijeg ispred ulaza? :)
zlo zlo

#2975 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zlo zlo »

u pitanju ovih ledenica itd s krova..sto ako nema upravitelja zgrada, nema predstavnika stanara itd??.. ko je onda kriv?? svi jednako ?
Post Reply